Surinaamse advocaat: waarom Derby niet verdacht?

37

PARAMARIBO, 1 mrt – Waarom is Fred Derby niet als verdachte opgebracht? Dit is de hamvraag geweest in het pleidooi van Irwin Kanhai, advocaat van ex-legerleider Desi Bouterse. Aan de hand van een getuigenverklaring wordt geconcludeerd dat de vakbondsleider geheuld heeft met de mensen die medegevangenen hebben omgebracht.

“Ik citeer uit de verklaring van een getuige, die een verklaring heeft afgelegd onder ede. Ik vind dat de verdachtenlijst willekeurig is samengesteld. Je gaat met je vermeende vrijheidsbenemer in een tét a tét. De juridische relevantie is: hoe is de lijst samengesteld.”, zegt Kanhai. Er zouden personen zijn opgebracht, alleen al omdat ze op 8 december bij het Fort Zeelandia werden waargenomen.

Volgens officier van justitie John Mohamed Amin is het verweer niet relevant. Er waren voldoende gronden om Fred Derby niet aan te merken als verdachte. Ook is Kanhai rijkelijk laat met zijn exceptie dat de stuiting van de verjaring te laat zou zijn gepleegd. Kanhai had zijn bezwaren moeten opperen tijdens het gerechtelijk vooronderzoek. Ook op de vierde zittingsdag liet Bouterse zich niet zien.


37 REACTIES

 1. Hopelijk zijn wij met z’n allen niet bezig geesten op te roepen, die we zullen weten bezweren.Het levend voorbeeld is de pater intellectualis van allerlei bankroverij, verkrachtingen, moorden en wat dies meer zij, die nota bene vrij uit gaat en nagenoeg dagelijks heel hoog van de toren blaast.

  Ik wil niet geloven dat mijn inzet voor land en volk sedert 25 november 1975 voor niets is geweest. We doen er goed aan om niet selectief te werk te gaan. Dat gaat sooner or late bossen.


  Maak melding

 2. hahahaaaa dokter simons heeft er een patient bij crazy kanhai maar kanhai als ik jou goed begrijp geef je toe dat er mensen zijn omgebracht in het fort en als de vakbonsleider geheuld heeft met mensen die onze landgenoten op lafhartige manier hebben omgebracht kan je ook zeggen wie die mensen zijn kanhai als ik jou goed begrijp geef je aan dat bouterse een van de mensen was ????


  Maak melding

 3. Ook op de vierde zitting heeft Bouterse,

  zich niet laten zien,het is toch duidelijk
  dat hij niet schuldig is,Derby was gewoon de konkeldoos van Nederland,toch heer john mohamed idi Amin en heeft men hem voor alles vergeven,dat heeft zijn dood gekost.


  Maak melding

 4. Wij willen Democratie…wij hebben nu Democratie wat doen wij ermee…schurken liegers en bedriegers (zwendelaars)corruptelingen onderhouden.

  Recht en Wet wordt gesubsidieerd uit het buitenland.
  Daarom nogmaals de vraag wie neemt wie in de maling.
  Een gedeelte is minister maar weet van niks van Rechtsstaat Su.(geen oproep geen dagvaarding)volgt alles via de media. Rechtsstaat & Wet nohhhhhhhh!!!!!.

  Maar voor wie:::: jazeker voor de POLITIEK.
  Straks komt een ander aan de macht en speelt dan weer en ander soort spel.

  Daarom daar in Su. jaag die domoren weg.


  Maak melding

 5. Wie is de mol? De avro presenteert “wie is de mol?” De contestanten hadden geen enkel vermoeden….dat het ook dit jaar weer… Fred Derby zou zijn.


  Maak melding

 6. Er gaat helemaal niets bossen!

  LOZE BIG TALK!!!!

  Nu niet, sooner niet en al helemaal later niet!!! Print dat maar in je cocosnoot.

  En als er dan nodig iets moet bossen dan zal dat je gering kakkerlakken verstand zijn.

  Die loze dreigementen hebben hun langste tijd gehad, de intimidatie krijgt zijn antwoord.

  Degenen die zich als loopjongen of spreekbuis willen gedragen, succes!!!

  Deze schandknapen hebben het al moeilijk zat om voortdurend voorover gebukt te worden aangepakt door hun leiders. Ja baas, nee baas, ja baas, nee baas!!!

  Normale zichzelf respecterende mensen laten zich niet zo in hun ootje nemen en veroordelen alles wat krom is gegaan in de geschiedenis.

  Wie de schoen past trekke hem aan!!!


  Maak melding

 7. Haaaaaaa,Ik denk dat no 2 grazy aan het worden is, jij zal heel gauw bij een Psychiater moeten zijn,

  ik denk ,dat Kanhai,zich niet druk zou maken om een gek als jouw commentaar te leveren ,weet jij wat verheulen is, ik weet dat je geen moer begrepen hebt,wat er staat. jouw vergelijk met een platvis.


  Maak melding

 8. iedere mogelijkheid grijpen deze mensen aan om bouterse deslager van suriname te verdedigen nu heeft derby het gedaan is tog gek voor woorden mensen of sommige mensen hebben zand in hun hoofd de vergelijking maken met brunswijk slaat nergens op al ben ik zelf niet voor brunswijk, nog een keer dan hou ik ermee op bouterse had in de jaren 80 alle politieke en militaire macht in suriname dat betekend dat hij de verantwoordelijkheid draag voor de moorden want hij niets gedaan om ze tegen te houden , nog steker hij zeg bij een volgende keer zou hij het zelfde doen ai mie gado sranang mang


  Maak melding

 9. Ik word moe van dat gehaal en getrek van mijn mede landgenoten.Er zijn namelijk mensen in ons midden met een selectief geheugen en dat vind ik een kwalijke zaak.Ten tijde van 8 december1982 was er geen grontwettelijke basis aanwezig die het gegeven van heden zou kunnen rechtvaardigen.Worden jullie nu eens wakker.die gasten die op die dag om het leven zijn gekomen hadden wel degelijk boter op hun kop .Vandaag de dag worden ze als helden betiteld.Notoire criminelen,er zullen tussen de 15 wel mensen zijn waarvan ik zeg :,,nee, die konden met rust gelaten worden”bv lesley rahman,eddie hoost en Mr Riedewald,maar de rest? Derby is de verklikker geweest ,want hij heeft de dood van de meeste mensen op zijn geweten.ik weet niet of het u is ontgaan,maar er was een interne vakbonds strijd gaande over wie de meeste bonden zou hebben.Toen tertijd was de moederbond de grootste vakcentrale en c-47 was een kleintje.Derby heeft zogenaamd solidariteit betuigd aan daal,maar even later was hij te gast aan de Mirranda straat alwaar hij al zijn bevindingen kwam door spelen.Vandaar dat Bouterse hem heeft laten gaan op die bewuste dag.In principe was de heer Baghwandas van oordeel dat je de verrader ook direct moet meenemen,want we laten ons niet leiden door de verrader,maar door het verraad.Met andere woorden:,,Vandaag verraad jij je vrienden morgen doe je het met die gene aan wie je ze hebt verraden”!.Hij zei ook smekend dank toen hij weg mocht :dankje baas ,dankje baas!Hij stond te boek bekent als,,fredje”dat was zijn roepnaam binnen kringen van de toenmalige inlichtingendienst.Dus als mensen zich zonodig geroepen voelen om commentaar te leveren op hetgene dat zich toen zou hebben af gespeeld,zou ik u willen vragen om niet op grond van emotie zaken aan de kaak te stellen,maar goed gedocumenteerd zaken te belichten.Ik hoop dat ik hiermee u genoegzaam heb geinformeerd over het onderhavige en ga over tot de orde van de dag.Het hele doel van dit proces is on Bouterse te elimineren,maar wee die extra mariniers gaan jullie niet kunnen beschermen.Ze rennen weg in Uruzghan, suriname wordt een bloedbad!Um sabi!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. derby als verdachte?? EEN DODE MAN?? DIE DOOR BOUTERSE VERMOORD ZOU ZIJN OP 8 dec 1982?? als hij niet gevlucht was??

  deze advocaat is nog dommer dan zijn client


  Maak melding

 11. aub @du ga niet op glad ijs als je niet kunt schaatsen, du ik sla steeds jou reactie over toch hoop ik dat ik er ooit iets positief uit kan halen, helaas tevergeefs.het zou zeker gauw afgelopen zijn als jij op de stoel van de rechter zou gaan zitten in de 8 december-zaak want jij haat bouterse.du de advocatenwereld is een wereld apart en zeker niet jou gebied . doe dus aub niet alsof je verstand hebt van het wetboek van strafrecht. zie de zaak peter R de vries vs joran van der sloot kijk aan welke kant advocaat spong staat.crazy Spong?


  Maak melding

 12. wat een dom gelul van die nummer 3 he echtwaar deze mensen spreken zich iedere keer tegen, dood gaan we allemaal maar niemand heeft het recht om een andere zonder vorm van proces te doden en martelen, en als het klopt dat derby dat heeft gedaan ik hoor al meer als 20 jaren die mensen waren met en tegen coup bezig kom dan met bewijsen op zelfde manier hoe rechters met bewijsen gaan komen dan bouterse inderdaad aan de leiding stond van deze dood eskader , wat velen van jullie niet onder ogen willen zien is dat die hele coup zonde enige plan vooraf gedoemd was te mislukken geeft dat toe en blijf niet koppig doen .


  Maak melding

 13. Amin je moet niet lullen man bouta is je baas ge weest en hou je koel we weten veel van je . heb contact met een ex chauffeur van je . het leven dat je na houd


  Maak melding

 14. DOMBO-DU,weet je echt niet dat wijlen Fred Derby,geheuld heeft met de militairen?
  Jammer dat ie heen gegaan is,hij en hij alleen zou de kroongetuige kunnen zijn hoe de 15 van plan waren een tegencoup te plegen met heel veel bloedvvergieten.Men kan jou reaktie`s nooit serieus nemen,want you dont know nothing about die periode,je klets alleen maar uit HAATgevoelens en weigert te geloven dat de militairen geen keus hadden het was zij of wij.
  Wijlen Fred Derby is toen de dans ontsprongen omdat hij de gehele waarheid heeft verteld wat die 15 van plan waren.

  Bouterse had/heeft het heel goed voor met Suriname,die ging tenminste voor Jan met de pet en Suriname werkelijk onafhankelijk te maken ,de tegencoup was enkel en alleen maar om Suriname naar de afgrond te brengen en terug te drijven naar de superieure Nederlanders.
  Ik hoop dat tijdens het proces de beerput eindelijk open gaat.


  Maak melding

 15. wijlen de heer derby en wijlen……….
  deze twee heren leven niet meer en beide zijn zo frappant op de zelfde manier dood gegaan.
  er zijn zeker nog twee die niet actief waren geweest,maar weten heel veel van elkaar.
  god’s molen maait langzaam,maar zeker.het is niet letterlijk bedoeld dat wijlen de heer derby op de rechtszitting aanwezig zou moeten zijn,maar de naam alleen is belangrijk voor de magistratuur.dit wordt overal in de wereld toegepast.dus dit is geen uitvinding van de advocaat kanhai.misschien is hij wel laat met zijn argument.maar het moet alsnog kunnen voordat het te laat wordt.


  Maak melding

 16. Is tog gek voor woorden mensen of sommige mensen hebben zand in hun hoofd de vergelijking met brunswijk maken slaat nergens op.het slaat wel ergens op ,het woord (tog),is toch.Jij dombo DU,hebt niet gelogen dat jouw kop vol zand zit,platvis ik heb je vaak geadviseerd plaatst te nemen op die stoel van de rechter,je ziet wat toch gebeurd zij die om gerechtenheid en vrede roepen sluiten langzaam hun ogen wie weet ben ik of jouw de volgende, wij allen zijn gasten hier beneden ,ze zouden vergoed terug keren naar hun geboorte land,hoe is het afgelopen,
  als we niets meer van jouw vernemen ben je gekrepeerd,wees voorzichtig op deze boze wereld hater,je bent al een tijd bezig jezelf
  te vergiftigen met jouw haat ga zodoor mie boy
  Dommie ga maar rustig in je rattenhol.met jouw stom gelul.


  Maak melding

 17. ik heb mijn tijd genomen om alle reaktie te lezen een aantal dingens vallen mij op, sommigen mensen hier als die geen argumenten hebben om jou tegen te spreken worden ze persoonlijk en dan gan ze jou pakken op schrijffouten maar die zelfde man die andere wijst op zijn schrijffouten die zeg in een van zijn reaktie dat er mensen rotzioo in zijn land komen botvieren dus nemmer drie let eers op jou zelf . wat mij ook opvalt dat de voorstanders van bouters alles maar dan ook alles aanpakken om hem te verdedigen ik ben geen advocaat maar als je maar een kleinbeetje verstand heb dan kan je toch zien dat het onzin is om derby erbij te halen laten we ervan uitgaan dat derby de mol was dan nog heb je het recht niet om mensen zonder vorm van proces te vermoorden nummer 14 jij noem mij dom maar ik zal jou een ding zeggen iedere gerespekteerd land en volk is verplicht om deze daden te veroordelen maar het probleem van velen van jullie is dat de hele zaak bouters in een sfeer word getrokken waar die niet thuis hoord , en jij zeg nog iets opmerkelijk dat de militairen geen keus hadden, als je mensen oppakt en opsluit zijn ze geen gevaar meer voor jou als ze dat zouden zijn en die mensen waren niet bewapend dan kan het nooit een keuze zijn van jou of ik en nog iets ik hoor al meer als 20 jaren dat er een beerput open gaat maar die blijft dicht een paar voorbeelden winnie sordragen bouterse zou heel veel van haar weten en ook van de toenmalige baas van de bvd en ook van mirlo moest uitkijken als bouterse zoveel weet waarom haald hij niet de hele straf proces onderuit waarom moets bram moskowicz hem verdedigen terwijl hij zoveel weet nou mijn vraag aan jou toet is wie is hier dom vertel mij dat , wat ik schrijf zuig ik niet uit mijn duim .


  Maak melding

 18. There is more to come. Dit is slechts het voorprogram. Het begint al te dagen, laten we de dingen rustig afwachten. Ook ik wil er het fijne van weten.


  Maak melding

 19. Ik weet niet wie er geheuld heeft, maar we waren verdomde vaak te zien in militaire kringen en voerden zelfs het woord bij diverse volksmanifestaties.

  We weten dat alles is daisi schuld,but “Tell it like it is”. Ik hoop dat eerlang de naakte waarheid naar boven zal komen drijven.


  Maak melding

 20. hahahah al er iemand te vergelijken is met idi amin is het bouterse wel een aatal vergelijking bouterse heeft zich zelf tot comandant bevorderd idi amin deed het zelfde twee ongeschoolde idi amin heeft zijn eingen bevolking op de meest gruwlijke manier onderdruk bouterse ook idi amin heeft zijn land kapot achter gelaten bouterse ook, en het meest opvallende hij is niet in zijn vaderland begraven na zijn dood. nog een overeenkomst is dat idi amin in engeland heeft gestudeerd en bouterse een militaire en sport opleiding heeft genoten in nederland en terug gegaan naar suriname om alles wat er is opgebouwd kapot te maken .


  Maak melding

 21. DOMBO-DU jij bent de allerstomste reageerder hier,hoe kan jij in Godsnaam Bouterse vergelijken met Idi Amin?Als je zo goed bent in vergelijkingen waarom neem je dan de oorlog in Irak en Afganistan niet bij,daar gebeurt precies en in grotere mate hetzelfde als 1980,alleen nog veel erger,dan heb ik het niet over de rechtse militaire coups in Zuid-Amerika waar de VS meegeholpen hebben duizenden ongewapende en onschuldige BURGER slachtoffers zijn zonder vorm van proces op beestachtige wijze vermoord.Wat Bouterse zou hebben gedaan is daarmee absoluut niet te vergelijken wat er in Argentinie,El Salvador,Chili,Bolivia is gebeurd,waar ook Nederland en de Europa van wisten,hoor of lees je dat er 1 haan naar kraait?????
  Dus DOMBO-DU kom met ergere vergelijkingen jereh jij HAATDRAGER.
  Joe dongkaw joe,kom vertel wat heeft Bouterse zoal kapot gemaakt??Ok,hij zou iets kapot hebben gemaakt,maar hebben je lei-ijers in die 25 jaar iets gerepareerd dan??
  whawhawhaaaaaaaa DOMBO-DU je lacht om je eigen stupit reaktie noh?

  Je geeft helemaal geen antwoord op mijn vragen en kruipt steeds meer in je rol van HAATZAAIER,want alles wat ik heb getypt is de WAARHEID.Nogmaals ga aub je Surinaamse geschiedenis opvijzelen ,haan zonder kop.
  En o ja ,je rekenwerk goed doen.


  Maak melding

 22. Sombie,zie je niet,je bent echt een Dombo no18,je bent inderdaad die rotzioo en aatal en moets die woorden takelen je af,gelijk heb je je zuigd je verhaal inderdaad uit je duim met je gan gezicht inplaatst gaan neer te typen,je hebt gelijk jouw advocaat amin,met idi amin te verglijken don beest.Die st.front
  regeerders die daar zitten wat doen ze,stelen en verkopen Suriname,Bouterse heeft tenminste gestudeert,wat heb jij gedaan, je handen open gehouden voor die witten, P…do.


  Maak melding

 23. Ook is Kanhai rijkelijk laat met zijn exceptie dat de stuiting van de verjaring te laat zou zijn gepleegd.

  Kanhai had zijn bezwaren moeten opperen tijdens het gerechtelijk vooronderzoek.

  Dus een generatie verder……dinkie noh ……vooronderzoek is vooronderzoek.
  Dan moest een rechter dus daadwerkelijk aan de slag…Raaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrr!!!!


  Maak melding

 24. Du is waarschijnlijk Hoost! Degene die in AD heeft toegegeven dat hij bezig was met gewapende acties.
  Deze gewapende acties in samenhang met Hawker en Rambocus hebben 8121982 tot stand gebracht!
  Dus eigen schuld, dikke bult!

  Het proces stop zetten en overgaan tot de orde van de dag is het beste!


  Maak melding

 25. 02-03-2008

  Pre-pre feti e kiri stong doifi

  Meester Irwin Kanhai is de beschermengel van de Surinaamse natie c.q. staat.
  Als advocaat Irwin Kanhai uit geprocedeerd is en zijn witte handdoek (toga) in de ring gooit/ aan de kap stok hangt dan krijgen wij de poppetjes aan het dansen.
  Dan krijgen we de bekende Amerikaanse oorlogskreet “shock and all”.

  Het vermeende proces is een echte names and faces. (in het bijzonder tegen de ex geslaagde coup plegers, de revolutionairen ).
  Chapot voor de katten in het nauw, dat zij zich karig hebben gedragen en zich niet hebben laten provoceren.
  De provocatie heeft te maken met de vermeende westerse militaire steun c.q. het zichtbaar aanwezig zijn.
  De westerse militairen zijn alleen aanwezig voor ondersteuning/ evacuatie van eventuele aanwezige westerlingen c.q. economische belangen veilig te stellen bij eventueel escaleren van het politiek/ justitieel geschil.

  Suriname is een uniek land, wij hebben geen vulkanen maar we krijgen in Suriname wel een vulkanische uitbarsting.
  Misschien is het aan de ene kant goed, in de Surinaamse cultuur heb je een bekende spreekwoord, wang ogri kang tja wan boen, want de Surinamers zijn al moe geworden van al de gekrakeel, jo hari jo troesoe. Sjie na bribi, te a lati ka ba .
  De Surinaamse justitie/autoriteiten hebben geflirt/ gechansed met buitenlandse mogendheden/ militairen. Bij deze laat een ding duidelijk zijn, buitenlandse militairen mengen zich nooit en te nimmer in een intern conflict (burgeroorlog) van een ander land (a la Kenia).
  Wanneer de beslissing wordt genomen door buitenlandse mogendheden om militair in te grijpen (militaire interventie), dan zijn er al heel wat onschuldige doden gevallen.

  Meester Irwin Kanhai hoeft geen illusie te hebben dat enige pleidooi, exceptie of obstructie van zijn zijde of dat van welke verdediging van de (verdachten) gedaagden dan ook van het vermeende 8dec.proces serieus genomen, in behandeling genomen zal worden, door de militaire rechtbank, met hun westelijke (buitenlandse) ondersteuning.
  Het is gewoon een feit, de uitspraak staat vast dat de verdachten schuldig worden bevonden.( zie proces in Irak, alle verdachten zijn schuldig bevonden in het alom bekende schijn proces en veroordeeld tot de strop met westelijke ondersteuning in een illegale oorlog waar meer dan 100duizenden burgers zijn gedood.

  Mie lobi sranan mie e dede gi sranan soso lobie noonoo mie faja kaba liti a faja baka neo revolution. Ik ben aan.
  Je hebt van die zielige doem denkers die niet verder denken dan hun neus lang is, dat de leden groep van de groep van 16 en hun overige revolutionaire militaire c.q. burger aanhang oude bejaarde mannetjes zijn. Wat men vergeet is dat de coach (leider) niet lijfelijk/ fysiek aan de wedstrijd (strijd toneel/ front linie)deel neemt. Dat zijn de fysiek sterke fanatieke spelers (revolutionairen – army)die de job klaren.

  Oke mie kaba mie no abbi neks foe taki moro ma me faja me faja me faja me fajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  patriot


  Maak melding

 26. nr 25 , je hebt gelijk , achter zijn ware indentiteit ben ik al lang gekomen , suriname is een kleine gemeenschap , niets blijft geheim , zie maar hoe vaak hij reageerd als er een thema van bouta wordt besproken, dit keer liefst 5x , het is toch overduidelijk, hij weet veel wat die gasten van plan waren , dan bedoel ik doe 15 gasten die wijlen zijn vandaar dat hij alles voor over heeft dat bouta voor het gerecht verschijnt , hij heeft te veel boter op zijn hoofd


  Maak melding

 27. Eens zullen alle voor- en tegenstanders tot het inzicht geraken dat wij onnodig veel energie stoppen in het bekampen van elkander, terwijl het land van uw hart werkelijk alle krachten nodig heeft om daadwerkelijk tot ontwikkeling te komen. De realiteit is dat de een sinds jaren her sloopt wat de ander moeizaam tot stand heeft gebracht. Sterker nog er zijn andersdenkenden, die heel bewust, betaald en wel buiten het ontwikkelingsproces worden gehouden.


  Maak melding

 28. Ik denk niet dat de discussie hier niet zuiver wordt gevoerd. Mr. Kanhai doet zijn werk zoals hij dat zelf oppert. Wie er wel of niet schuldig is mag de rechter oordelen.

  Kanhai weet waarom Hij Fred Derby eveneens als verdachte zou aanmerken nl. ieder die daar levend vandaan kwam werd gebrandmerk als verdachte medeplichtig aan de vermeende moorden. Ik denk tevens dat hij juridisch kan aanvoeren dat de heer Derby onder dezelfde omstandigheden als verdachte gebrandmerkt kan worden.
  Het kan volgens OM te laat zijn, maar hij heeft gemotiveerd dat de krijgsraad niet competent was voor deze zaak. Is toen niet aangenomen en nu dus verder met verweer. Na het vooronderzoek kan over verjaring van bewijs worden getwist. De waarheidsvinding omtrent alle gebeurtenissen en schuldigen hoort toe aan de rechterlijke macht. Of de verdachten gevonnist dienen te worden is niet aan Kanhai, de beste man doet slechts zijn werk en daar hoort als een goede verdediger ook strategie en blufpoker bij. Laten we in ieder geval blij zijn dat in Su. alle verdachten recht hebben op een eerlijk proces en die ook krijgen zonder inmenging van de bloggers of de politiek.


  Maak melding

 29. Laten we in ieder geval blij zijn dat in Su. alle verdachten recht hebben op een eerlijk proces en die ook krijgen zonder inmenging van de bloggers of de politiek.

  Voorbeschouwing

  Dan ken jij Su.niet…en vooral zij die de smoelwerk vol hebben van recht/wet & democratie…zij zitten gewoon tussen corruptelingen & zwendelaars gewoon schurken boeven-bende en ze zijn ook nog behoorlijk dom ook ,achterlijke figuren bah !!!…smerige-club.

  Suriname een gezegend land met behoorlijke domoren.


  Maak melding

 30. kan iemand mij uitleggen waar die wapens zijn waarmee een tegen coup gepleegt zou worden die mensen waren ongewapende burgers die opkwamen voor hun rechten daal zijn wapen was zijn mond en zijn strijd voor rechtvaardigheid we zijn jaren voorbij nog steeds kan aan de kant van de daders niemand met het bewijs optafel komen van een tegen coup die is er niet zelfde geld voor horb die volgens de lezing zich heeft verhangen al is de leugen zo snel da waarheid zal heb achterhalen let op mij woorden .


  Maak melding

 31. @du wacht tot je derby achterna bent gegaan en vraag het aan derby, hij was toch de kroongetuige in de 8 decemberzaak? naar bouterse en mensen met een andere mening luister jij toch niet.


  Maak melding

 32. DU ben je surinamer of niet je slaap. 1 tipje van de sluijer die boot met wapen heb geduld du kanhai o priet ding pols die djing.je weet wat toef is of niet al die rechters plus regering mensen komen uit het nestje van D.D.BOUTA dus wen de wind blow joe gone viel hem.kom tijd kom raad mr.du let op mijn woorden ik weet wat ik zeg ik ben ook comando. en nog steeds wat in su is gebeurd is maar een bus ongeluk. irak afganistaan dat is pas doden,ik hoor ze al zeggen ja het is jouw fam. niet. die man was militair. thank a bout it. is maar een kleine greep uit mijn ervaring.du ,,,,,,,//Rico.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.