Jeugd Journaal gaat vijf dagen uitzenden

0

PARAMARIBO, 1 mrt – Het 10 minuten Jeugd Journaal in Suriname gaat vanaf 1 maart vijf dagen uitzenden. Het journaal dat zich richt op kinderen van 12-14 jaar heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een goed bekeken nieuwsprogramma. In 2004 is Stichting the Back Lot als pilot gestart met het 10 Minuten Jeugd Journaal. Het programma ging als project van de Nederlandse organisatie Free Voice en onderdeel van het ‘Kids News Network’, samen met Nederland, Afghanistan en Zuid-Afrika van start. In oktober 2004 was de eerste uitzending.

De doelstelling van het 10 Minuten Jeugd Journaal is om tot betere levensomstandigheden en samenlevingsvormen te komen door jongeren bewust te maken van gebeurtenissen in hun eigen leefomgeving en van andere. Ook buiten Suriname. Hiermee kan een bijdrage worden geleverd aan hun algemene ontwikkeling en inzichten.

Sinds de start van het programma heeft 10 minuten verschillende prijzen gewonnen in de regio, waaronder: Unicef Award voor Kinderrechten (tweemaal) en het afgelopen jaar werd het programma bekroond met een Paho Award voor Beste Nieuws Medium van het Caribisch gebied.

Het 10 minuten Jeugd Journaal heeft behalve haar televisie nieuwsprogramma ook een eigen website. Op deze site wordt naast de uitzendingen ook aandacht besteed aan dagelijks nieuws voor kinderen en de mening van jongeren. Verder is de geschiedenis van het programma beschreven en staat er meer informatie over de makers. De website, www.jeugdjournaal.sr of www.10minuten.sr , is gefinancierd door de Suriprofs.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.