zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenNatuurOnderzoek Zeeuwse jongeren naar schildpadden Galibi

Onderzoek Zeeuwse jongeren naar schildpadden Galibi

-

De Nationale Carrierebeurs

Vijftien jongeren uit Zeeland gaan volgend jaar naar Suriname om onderzoek te doen naar de schildpaddenpopulatie van Galibi. Het is de bedoeling dat ze dit samen doen met leerlingen van een mulo-school in Albina meldt Radio Nederland Wereldomroep. De Zeeuwse jongeren hopen zo ideeën voor duurzaam natuurbeleid te kunnen aandragen.

De Stichting voor Surinamers en Antillianen in Zeeland (SurAnt) is nauw betrokken bij de opzet van dit project. Volgens Julian Bottse van SurAnt vertekt de groep in februari 2008 om in Suriname schildpadden te gaan spotten. “Wij willen ook gaan kijken wat de gevolgen van het toerisme zijn voor de natuur.”

De overlevingskansen van schildpadden wordt steeds kleiner door de invloed van vissers, handelaren en goedbedoelende toeristen: “Er ligt een heleboel dreiging op de loer.” Het project in Galibi wordt samen met scholen uitgevoerd als een soort uitwisseling. Behalve SurAnt doen ook de Hogeschool Zeeland en de overheidsstichting Explore mee meldt RNW.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES