dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurSurinamers en Antillianen veel achter de pc

Surinamers en Antillianen veel achter de pc

-

Does Travel & Cadushi Tours

Surinamers en Antillianen blijven met hun ICT-vaardigheden amper achter bij autochtone Nederlanders. Turken en Marokkanen hebben nog wel een inhaalslag te maken. Dat zijn enkele conclusies in de nieuwe publicatie van het Sociaal en Cultureel Planbureau: ‘Achterstand en afstand’ schrijft ZDNet.nl.

Waarom hebben Turken en Marokkanen zo’n relatief grote achterstand in digitale vaardigheden, terwijl hier bij Surinamers en Antillianen amper sprake van is? Alle vier bevolkingsgroepen hebben minder toegang tot ICT, vergeleken met autochtonen. Dat heeft er voor een deel waarschijnlijk mee te maken dat zij op het werk minder vaak achter de pc zitten. Anderzijds gebruiken deze groepen regelmatig computers op school.

Surinamers en Antillianen blijken heel lang achter de computer te zitten; laatstgenoemden zelfs nog langer dan autochtone Nederlanders. Ook hebben zij even vaak een breedband internetaansluiting. Antillianen en Surinamers chatten veel en zijn ook regelmatig bezig met ‘zomaar surfen’ en e-mailen. Maar ze zitten vooral offline achter de computer. Ondanks hun minder gevarieerde pc-gebruik, maken de onderzoekers zich over hun digitale vaardigheden geen zorgen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. ik vind dat mensen in Suriname eens meer naar buiten moeten kijken en zien wat daar gebeurt zoal want zo te zien zitten hun hersenen in een pan met gebakken eieren want vroeger hielpen ze wel mee het land op te bouwen en nu zijn ze alleen maar aan ’t roven van de arme mensen en qua economie had ’t theoretisch gezien veel beter kunnen lopen met suriname en kijk waar suriname sinds 1975 nu staat zeuren ze nog steeds op computers enz,enz,enz en ’t milieu laat ik daar maar niks over zeggen want anders dan barst er een bom daar,en dan hebben wij ’t gedaan.


  Maak melding
 2. Turken en Marokkanen ouders hebben geen greep meer over hun kinderen. Blanken klagen te veel. Al dit hun eigen schuld en wetten. Ik heb het zelf meegemaakt. Een blanke vrouw klaagde over de lastige marokaanse jongens. Toen vader thuis kwam heeft hij zijn zoons een paar klappen gegeven. Blanke buurvrouw belde de politie over kinder mishandeling. Vader durfde zijn zoon niet meer te slaan. Buren en politie maar klagen. Blijft maar klagen, met jullie stomme wetten. Surinamers en Antillianen kinderen weten waar de grens zit, want anders.


  Maak melding
 3. op school heb ik 4 type diploma,s behaald, wat is het nut ervan als je er niets mee doet, slechts 9 dagen werk verricht bij rijkswaterstaat. dat geldt ook voor andere vak specialisatie. erin verdiepen als je daadwerkelijk iets mee kan doen en bereiken(geld verdienen).
  1 jaar informatica genoten. er zijn 1000-den software matige appplicaties dat de bomen door het bos niet te zien is, maar wat is het nut ervan als je het niet nodig hebt; of is het soms bedoeld om anderen te laten zien, dat je wat kunt..nee, geen bluf poker voor mij. het moet een zaak dienen en als je daarmee iets kunt bereiken, en anders als je systeem beheerder wilt zijn, dan mag je alle software en hardwarematige applicaties gaan leren, en dan mag je de massa bedienen, zodat je goed geld mee kan verdienen..dit geldt voor mij en spreek dus niet voor anderen. maar dom ben ik niet, want ik heb verschillende pc-kasten in elkaar gezet en alles zelf geinstalleerd en nu werkt mij pc, zoals ik het wilt hebben. ik kijk via een tv-kaart(pci ingang) nu ook naar de tv…website bouwen,behoef ik niet, het boeit mij niet, wie dat wel boeit, moet het zeker gaan leren, maar surneds en surinamers zijn zeker niet dom..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES