Toekomstperspectieven Surinam Airways verbeterd

21

PARAMARIBO, 22 okt – De toekomstperspectieven van de SLM zijn sterk verbeterd het afgelopen jaar. Dit zegt Clyde Cairo, lid van het SLM-management. Ondanks de verhevigde concurrentiestrijd op de Mid-Atlantische route en de stijgende brandstofprijs, worden goede prestaties neergezet.

“We zijn het pad opgegaan van groei. We zitten in een hevige concurrentiestrijd met KLM en Martin Air en ik kan wel zeggen dat we de laagste tarieven hebben op de Mid-Atlantische route”, zegt Cairo. Het marktaandeel is toegenomen met ruim tien procent, wat ook te merken is in het bedrijfsresultaat. De grootste rem op de groei vormt de brandstofprijs die ruim vijftig procent van de kosten beslaat.

Een reeks strategische maatregelen moet helpen het hoofd boven water te houden. Onder meer zullen de regionale lijndiensten meer aandacht krijgen. Curaçao en Miami wordt een voorname rol toebedeeld. De 747-300 zal naar alle waarschijnlijkheid in 2008 vervangen worden door een 747-400. Door de groei zal afvloeiing van personeel niet meteen nodig zijn.


21 REACTIES

 1. Hahaha,

  Het leest als een sprookje van Clyde Cairo.
  We moeten tussen de regels lezen wat hij zegt.

  Dit is een strategisch en politiek lul verhaal.
  Wanner het jaar verslag komt hebben ze nog net kiet gespeeld. Of een klein beetje winst gemaakt. Terwijl de vliegtuigen volzitten.

  Corruptie en fraude is jaar en dag bij de SLM.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 2. De bedrijfsvoering van de slm is niet erop gericht of het BEDRIJF winst of verlies maakt, NEEN het gaat erom of de individuele medewerkers in de top er persoonlijk beter van worden.


  Maak melding

 3. Ga zo door SLM!

  En daarom zou het goed zijn als wij Surinamers veel vaker voor de SLM moeten kiezen, van mijn part altijd zelfs!!!

  Die man heeft gelijk de ticket is goedkoper en ik vind de sfeer aan boord van de SLM veel prettiger, personeel is vriendelijker, zien er beter verzorgd uit en het eten is veel lekkerder, kortom je krijgt voor iets minder geld veel meer services.

  Voor mij geldt dat ik trots ben om met een eigen Surinaamse vliegtuig vervoerd te worden en dat zal ik voor zover het kan altijd blijven doen, ja ook al zou het duurder dan de KLM of KLM’s dochter Martin Air zijn of worden.

  Ik zie het zo als je zelf een auto heb gaat je toch niet met de taxi!

  Het enige wat nodig is om de SLM mee te helpen is voor hun te kiezen als je van Nederland naar Suriname gaat of andersom natuurlijk.

  Hopelijk blijven we goed nieuws ontvangen van alles wat met Switi Sranan te maken heeft.


  Maak melding

 4. Waarom kunnen we de zelfde afstand net als New york of India wel goed koop een ticket krijgen van ongeveer 400 euro.Waarom is Suriname altijd zo duur.Het blijft de zelfde afstand als de andere landen.Kan de SLM dit allemaal uitleggen ,waarom we wel naar andere landen kunnen vliegen ook met zo een afstand en voor heel goedkoop????

  Ik denk het gaat gewoon om geld bij de SLM.

  Ze zullen nooit echt goedkoop worden met zoveel personeel die ook onnodig is.


  Maak melding

 5. djamoen jij bent een gefrustreerde Nederlander.

  Gha scoro baka!
  Surinam Airway is Surinam Always.
  Ga zo door jongens. Positief nieuws is goed nieuws


  Maak melding

 6. Waarom gebruiken ze steeds deze Clyde Cairo om dit soort onsamenhangende sprookjes te vertellen? De laatste zin vind ik de leukste zin van dit bericht.


  Maak melding

 7. Zolang er geen nieuwe boeing 777 of 787 of airbus 380 wordt gekocht(nieuw) en de landingsbaan met 1,5 km wordt verlengd is er en kan er geen toekomst perspectief voor de slm zijn en continuiteit en alle surneds en surinamers achter de slm te krijgen, kun je alleen afkopen met kwaliteit, en die zijn alleen te vinden als je de concurrent kunt aftroeven met nieuw en zuinige kisten die reeds benoemd zijn..


  Maak melding

 8. Ik hoop dat ze echt het brandstofslurpende 747-300 volgend jaar van de hand doen.Grote sprongen kunnen ze niet maken waardoor men kiest voor 747-400.Waarom niet 2st.777-200 leasen???Clyde Cairo wanneer zal er drastisch bespaard worden bij Surinam Airways voor een betere financieel saldo?

  Bolletrie


  Maak melding

 9. Clyde Cairo, graag met concrete cijfers. Wat is het bruto en/of netto winst bedrag!

  Gaarne specificatie van
  – de mid-atlantische route.
  – en de rest, regionale lijndiensten.


  Maak melding

 10. Mikel,

  -Omdat de vraag groter is dan het aanbod.

  -Paramaribo is geen wereldbestemming onder de toeristen zoals New York En India

  maar er moet ook inderdaad veel minder personeel zijn bij de SLM

  Djamoe, volgens mij vlieg jij nooit of heb je nooit gevlogen.
  Je bent zeker zo’n persoon die altijd met andere mensen mee praat, al heb je geen verstand van iets.

  Surinam Airways COME ON!


  Maak melding

 11. djamoen jij bent een gefrustreerde Nederlander.

  Gha scoro baka!
  Surinam Airway is Surinam Always.
  Ga zo door jongens. Positief nieuws is goed nieuws

  Datravisie

  Ben benieuwd welke opleiding jij in iedergeval hebt, je hebt op iedereen commentaar behalve over jezelf!!! Als je echt zo geleerd was dan zou jij nu de Minister van justitie zijn toch in plaats van Santhokie!!! Dus ga ook naar de politie academie in Apeledoorn (Ned) volg die studie, rond hem met succes af en volg Santohie snel op!!! Su heeft je nodig, jij bent de man!!!!


  Maak melding

 12. Datravisie
  je bent een optimist maar geen realist.
  Ik zou nooit zaken met jou kunnen doen. Heb je de financiele verslagen van de afgelopen jaren van de SLM gelezen? Miljoenen die ineens niet meer in de verslagen te vinden zijn.

  SU
  Goed hoor jou patriottisme. Maar ik geloof er niets van dat je meer voor een ticket gaat betalen alleen omdat het SLM is.

  Als jullie het bedrijf positief willen steunen moet je ook naar de tekortkomingen en fraude gevoelige handelingen kijken. Het hele pakket.

  Ik ben ook trots op de SLM maar niet op de uitbuiters en zakkenvullers daar. Die hun vrienden voor een appel en een ei laten vliegen met de SLM. Zo run je geen bedrijf.

  Ik rust
  Djamoe

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 13. Als de SLM een bericht lanceert lees ik vaak de dringende vraag waarom de tickets niet goedkoper kunnen worden als andere vluchten naar andere landen met gelijkwaardige afstanden als Suriname. De SLM heeft daarop nog nooit een bevredigend antwoord gegeven. Als SuriNed wil ik ze graag steunen, maar zij willen alleen maar die euros. Verlaag nou die tickets en wedden dat je nog 2 van die 747-400 kan kopen binnen een jaar tijd.


  Maak melding

 14. “Door de groei zal afvloeiing van personeel niet meteen nodig zijn”
  Zie je niet dat deze slm-paljassen achter de plee en uit een po zijn gedoopt?
  Ze nemen een voorschot op de te verwachte groei door te weigeren het overtollig personeelsbestand te trimmen. DE slm zal het surinaams kind met een waterhoofd blijven


  Maak melding

 15. Nr 8 Booster, met jou ben ik het eens dat de baan verlengd moet worden en dat er dingen gedaan worden om (het liefst) alle Surinamers achter zich te krijgen.

  Nr 9 Bolletrie, je heb gelijk dat die 747-300 plaats moet maken voor een kist die veel minder brandstof gebruikt en het zou inderdaad veel beter zijn als de SLM voor 2 777-200 zou kiezen. Ze hoeven dat geen beroep meer te doen op een andere maatschappij als er onderhoud gepleegd moet worden of bij schade net als wat onlangs het geval nog was bij onze mooie Jumbo.

  Nr 13 Djamoe, hoezo geloof je niet dat ik meer zou betalen omdat het alleen de SLM is??
  Ongeveer 3 kwart van de reizigers op de route Paramaribo-Amsterdam en andersom betalen nu veel meer bij de KLM en dochter Martin Air, en dat alleen omdat het de KLM en Martin Air is. Want vraag het overal maar na de SLM ticket is goedkoper, hoeveel weet ik niet uit het hoofd maar het is goedkoper. Als we niet wat over hebben voor onze eigen dingen wie gaan hun dan steunen?? Een ander doet het niet hoor!

  Nr 14 Cornelis, goed zo dat jij als Surned de SLM ook wilt steunen en ik vind dat Suriname een stop moet zetten wat de euro betreft, huizen worden in euro’s te koop aangeboden en verhuurd enz Suriname heeft toch de SRD dus daarin moet er gekocht en verkocht worden anders word de SRD nooit sterk. De euro is in principe geen wettelijk Surinaams betaalmiddel. En je heb gelijk als ze de prijzen ietsjes droppen zullen ze uiteindelijk veel meer verdienen en meer vliegtuigen kunnen aanschaffen.

  Nr 15 robbir, thanks, kijk alles heeft een + en een – punt en als we altijd gelijk naar iets slecht op zoek gaan zoals bv deze onderwerp dan zullen we de goeie kant er ook nooit van zien, want van te voren gaan we er dan al van uit dat het negatief is.

  Wij hebben de SLM nodig en de SLM heeft ons nodig anders gaat de SLM kapot en wij gaan bij andere maatschappijen op den duur misschien 2x zoveel betalen dan nu.


  Maak melding

 16. Waarom hebben we SLM nodig? Dit is je reinste onzin! Dit is een kwalijke denkfout.SLM heeft de Surineds nodig!
  Vraag aan Su: Jij gelooft dat SLM marktleider is op de Midatlantische route, gelijk SLM beweert? Dream on! Dit bericht is een marketingstunt; damage control!

  Het wordt tijd dat SLM toerismevriendelijker gaat profiteren door in dienst van de Surinaamse economie te opereren. SU, ik heb het idee sat jij de zaken grotendeels verkeerd inschat, of je doet dit bewust.


  Maak melding

 17. Radja nr 18,

  Waarom wij de SLM nodig hebben??
  Kan je daar geen antwoord op vinden of snap je het gewoon niet?? Voor concurrentie natuurlijk, om de KLM voor zover het kan te remmen met zn prijzen.

  Als de SLM er niet zou zijn of niet meer zou zijn dan zou heel die route afhankelijk zijn van de KLM want Martin Air is voor een grote deel ook van de KLM.

  Stel dat de KLM dan opeens zou zeggen (in dat geval) ik zet 1 standaard prijs voor een ticket ongeacht seizoenen en dat is bv 2000 euro?? Reken dan maar uit wat het je kost van vliegveld tot vliegveld en dan moet je nog vakantiegeld hebben voor 3,4 of hooguit 6 weken hebben.Dan moet je nog voor 3,4 of hooguit 6 weken vakantie geld hebben, je vaste lasten gaan ook nog gewoon door in je land.Is dat die route (vliegveld tot vliegveld) nog wel waard dan??
  En daarom moeten we voor de SLM kiezen zodat ze nog groter worden en op den duur zn prijzen een beetje kunnen laten afwijken van die van de KLM zodat er meer mensen en veel vaker die route kan afleggen wat uieindelijk gunstig zal zijn voor de Surinaamse economie want dan rolt het geld van meer mensen ipv dat het ergens onder een matras ligt ofzo.

  De SLM heeft elke Surinamer nodig, niet alleen de Surineds.
  Dus jij wilt beweren dat het de Surineds zijn die het geld binnen brengt, je zou wel gelijk kunnen hebben want er zijn genoeg Surneds die geen moer eten, maar voor de buiten wereld doen ze alsof ze miljoenen hebben, er zijn er zelfs een paar die een lening afsluiten in Nederland en in Suriname geweldig spelen en éénmaal terug in Nederland gaan ze hun hoofd breken hoe ze die lening terug moeten betalen. Er is niks mee om een lening af te sluiten voor als iemand het minder heeft en bv voor een begrafenis op een neer moet vliegen met spoed maar dat is een andere zaak, dat kan iedereen overkomen.

  Let op niet ELKE surineds bedoel ik, want de meeste doen het goed in Nederland en eten, rijden en wonen hoe ze willen en dat is maar goed ook.

  Het kan dat het kwalijke denk fout van me, of dat ik dingen verkeerd inschat bewust of niet dat is jou mening en die mag je hebben.

  Mijn mening voor jou hou ik voor me maar ik denk dat als je voor de spiegel sta en goed gaat na denken dat je wel achter mijn mening zal komen!

  Tan boeng!


  Maak melding

 18. mensen,..mensen,..mensen…!
  Geloven jullie nou echt dat die propagerende reclames van nederlands bodem (KLM, MArtin Air en overige gecontracteerde maatschappijen (SLM) ons echt uit de oplichting halen..? Droom lekker verder…!

  Ik heb medelij met de onwetenden die zgn. applaudiseren zodra het toestel surinaams grondgebeid raakt..
  Doen zij dat vanwege het feit dat ze weer thuis zijn of vanwege de geweldige prijzen die de voormalige slavendrijvers hanteren.. (going dutch ,..huh..?)

  Maak simpelweg een vergelijking van a. de afstand en b. de economische situatie van elk ander land en zie hoe we worden genaaid..mbt de prijzen.. Word wakker en protesteer…massaal !!!

  Wat is dat voor bull over we hebben SLM nodig…? Ze moeten die verkapte monopolistische situatie gewoon keihard aanpakken en die slavendrijvers het alleenrecht ontnemen door het luchtverkeer open te gooien voor echte concurentie.

  Want als ik genaaid wordt wil ik ook klaar komen en dat zal voorlopig niet lukken met de huidige hypocriete en gierige instelling van de luchtvaart-oplichters,.. Dat is mijn mening ! Het is in feite een verkapte vorm van slavernij van onze portemonnaie..
  Zie tevens een reaktie van de iata mbt de nederlandse gierigheid in het volgend bericht,..tenzij het niet wordt weggedrukt om het eigen belang te redden..

  Peace out.

  ATB

  Anti Terreur Brigade


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.