maandag, april 15, 2024
HomeNieuws uit NederlandCheryl Braam uit Statenfractie GroenLinks

Cheryl Braam uit Statenfractie GroenLinks

-

Does Travel - naar Suriname

GroenLinks Statenlid Cheryl Braam gaat als zelfstandige fractie verder in de Provinciale Staten van Noord-Holland. Ze heeft besloten geen gehoor te geven aan het verzoek van de Statenfractie GroenLinks om haar zetel ter beschikking te stellen. Dat meldt De Telegraaf.

De fractie „betreurt deze stap ten zeerste, omdat die vindt dat de zetel aan GroenLinks toebehoort”, aldus fractievoorzitter Harmen Binnema maandag. Op 29 mei stemde Cheryl Braam verkeerd bij de Eerste Kamerverkiezingen. Na de vaststelling van de officiële uitslag door de Kiesraad bleek dat de Partij voor de Dieren een extra zetel zou hebben gekregen als Braam wel goed had gestemd. Braam verklaarde dat ze bij de stemming erg gespannen was door „omstandigheden van persoonlijke aard”. Daarom zou ze zich hebben vergist bij het invullen van haar stembiljet.

Door deze gebeurtenis en de nasleep ervan ontstond een vertrouwensbreuk. Aanvankelijk wilde niemand in de fractie toegeven een fout te hebben gemaakt. Braam zei later dat ze overdonderd was door alle ophef over haar vergissing en dat ze daarom niet durfde toegeven dat zij de boosdoener was. Dit gebrek aan vertrouwen werd versterkt doordat Braam, in de ogen van de fractie, de ernst van de situatie en ook de impact op de andere vier fractieleden onvoldoende leek in te zien.

De GroenLinks Statenfractie Noord-Holland acht de fractie en GroenLinks als geheel zodanig beschadigd dat met elkaar verdergaan niet mogelijk is. Zij heeft daarom maandag Braam gevraagd haar zetel op te geven. Aan dit verzoek heeft Braam dus geen gehoor gegeven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Het is jammer, maar ja, daar mag of kan jij zulke kinderlijke fouten niet maken.
  bv. Joe kan tja wan heer kondre na boeng probleem….”Concentratie” …..mi lobi wan.


  Maak melding
 2. Het enige waar die Braam nog interesse voor heeft is het bedrag dat maandelijks op haar rekening wordt bijgeschreven door de provincie Noord-Holland. De achterban die haar heeft gesteund kan verder barsten.


  Maak melding
 3. Heb nog nooit van Cheryl Braam gehoord…heeft zij een achterban?
  Is wel een Surinaamse achternaam…
  Zeker ook op basis van allochtoon display op die plek terecht gekomen…
  Groenlinks moest natuurlijk zo ‘links’ mogelijk overkomen….
  Tja…alles heeft zijn prijs…


  Maak melding
 4. Het systeem en de overheid zijn zelf gerupt,wat verwacht je dan van iemand die een kans krijgt om zijn geld op die manier te ontvangen.

  Mensen die dag en nacht in de gezondheidszorg werken verdienen zo weinig dus ik zou mijn post ook nooit opgeven

  Goed zo meid,het draait immers om macht en geld,play the game.

  Daar gaat het om in de politiek.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES