Surinaamse parlementariër vindt NDP onvolwassen

26

PARAMARIBO, 18 jun – Parlementariërs van de oppositionele Nationale Democratische Partij, NDP, leggen onvolwassen en opportunistisch gedrag aan de dag. Dit stelt coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Mansaram. De houding van de NDP ten opzichte van coalitiepartij Pertjajah Luhur is aangescherpt, nu deze niet zo geneigd meer lijkt om voor een amnestiereferendum te pleiten.

Zo een referendum is enige tijd het stokpaardje geweest van Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo. Recente kritiek van de NDP op het grondbeleid waar Pertjajah Luhur voor verantwoordelijk is, lijkt te duiden op een omslag. “De NDP-fractie heeft twee jaar lang de mond hermetisch dicht gehouden, totdat duidelijk werd dat Somohardjo niet zou meewerken aan de referendumkwestie”, zegt Mangal-Mansaram tegenover Dagblad Suriname.

Deze houding pleit niet bepaald voor de politieke moraal. “Het is een stukje politieke onvolwassenheid”, aldus Mangal-Mansaram. Zelf heeft ze Somohardjo vaak publiekelijk onder vuur genomen voor zijn afwijkende opstelling binnen de coalitie wat de Decembermoorden betreft. Zijn pleidooi voor amnestie, desnoods via referendum, zou niet stroken met afspraken over vervolging van de verantwoordelijken.


26 REACTIES

 1. Deze Mangal-Mansaram geeft op alles af wat NDP is. Eerst was zij Limbo’s (Sky Radio) ‘poppetje’ maar toen ze, voor een uitnodiging door Sky, aangaf dat ze eerst moest uitzoeken of Sky Radio Suriname geen band had met de NDP (waarna ze pas op dit verzoek kon ingaan) heeft Limbo haar direct bedankt en gezegd dat ze dan helemaal niet meer hoeft te komen.

  Ook het feit dat deze dame haar corrupte en criminele broer glashard blijft verdedigen, zegt al veel over dit mens.
  Deze mevrouw praat heel veel (en soms te veel), maar per saldo zegt ze bar weinig.

  Voorheen had ze aanzien in haar distrikt Wanica maar het schijnt dat ze van haar sokkel is gevallen, en nu vele dingen roept om haar imago wederom wat op te poetsen.


  Maak melding

 2. Mevr. Sharmila moet nu een keer ophouden. Anders wordt ze een patient van haar broer die weer bij de SZF is. Over politiek gesproken…….


  Maak melding

 3. ik ben het volkomen met u een mevrouw mangal , en je zal zien de reaktie van de ndp intimideren de mensen bedreigen de appel van niet ver van de stam , zoe zijn ze wolf in schaaps kleren , aan mevrouw mangal zeg blijf gebruik van jou democratise recht maken jou mening geven want in de tijd van lijder van de ndp moest je dat bekopen met de dood


  Maak melding

 4. Mevrouw mangal-mansaram is de laatste die haar mond moet open doen over opportunisme en andere zaken. Per slot van rekening heeft ze zelf toch een heleboel scheve dingen recht proberen te zetten.
  Haar keuze voor de child molester soemohardjo en de dief brunswijk spreken duidelijke taal. Sharmila, hou je mond en stop ermee om zgn moraal ridder te zijn, Je bent een hypocriet.
  Ik dacht dat het debacle rond het geval met je broer je de grotr bek gesmnoerd had. Grow up girl.


  Maak melding

 5. ” Parlementariërs van de oppositionele Nationale Democratische Partij, NDP, leggen onvolwassen en opportunistisch gedrag aan de dag”.Dit stelt coalitieparlementariër Sharmila Mangal-Mansaram.

  Response: Alsof het Front dan zulk een volwassen en niet opportunische politiek voert. Ik ben absollut geen NDP aanhanger, maar maak mij a.u.b. niet aan het lachen.Dit soort zaken zijn toch aan de orde van de dag binnen de SME politiek? Als het nou NDP, FRONT or what so ever mag heten.

  Laat ons hopen dat de gehele SME politiek op een dag (liever spoedig) volwassen wordt en men het gaat MENEN met het LAND en niet met het eigen belang.

  M.vr.gr.


  Maak melding

 6. Het is een goede ontwikkeling, Ik juich het toe. Laat ze maar eens nu de vuile was van mekaar eindelijk buiten ophangen, zodat het volk kan zien dat in de politiek alleen maar boeven en asocialen zitten.

  Dit alles pleit en weerspiegelt zich al jaren in de Surinaamse maatschappij.

  Mevr. Sharmila mangal moet wel erg dom zijn om anderen te betichten van hetzelfde wat ze kortgeleden voor haar boefje(broertje) heeft gedaan.

  Dit is al de zoveelste bewijs dat het clubje niet voldoet om een land tot ontwikkeling te brengen en het goed te besturen. Er wordt nog altijd chantage politiek gevoerd, gunsten t.o.v collega politici en families en vrienden worden nog altijd ten volle gedaan.

  Op welke plaats staat het belang van het land bij deze onnozele bende??????


  Maak melding

 7. Het totale Surinaamse staatsbestel moet op de schop.
  Compleet hervormt worden met een nieuwe grondwet en een ”rechtstreeks” gekozen president!

  Schrap al die nutteloze partijen die weggegooide staatssubsidie ontvangen, 2 partijen heeft Suriname maar nodig, een progressieve en een conservatieve…


  Maak melding

 8. Mangal: no, no, jij maakt grappen….als zus van schurk voor de schurk in de bres springen.
  En dan nu weer opkomen met een poep verhaal.
  Dan weet geen enkele Suri..het meer.
  Maak gewoon dat jij daar weg komt…SCHURK !(fufufur uma inbreekster dat je bent)


  Maak melding

 9. Ach mangal wat jou broer gedaan heeft is een grote schande,laat de NDP,met rust,

  onvolwassenheid is in jou club te vinden stelletje boeven,bedelaars,reislustigen.

  Akuba


  Maak melding

 10. bij ieder bericht , dat over de ndp gaat is nr 4 , genaamd du er als de kippen bij om zijn frustratie op deze site te spugen , hij is een van de vele ,die alleen maar onzin zit uit te kraaien,, nooit iets positief , du ,heeft een bouta syndroom, en komt hier zijn galg spugen , jongen je moet deskundige hulp zoeken


  Maak melding

 11. du: het wil maar niet ophouden bij jouw, maar blijf maar rustig doorgaan…jij bent VHP’er ik NPS’er…maar now now wan lo patu da faja di borie…maar mi kan taigi joe.

  A sani san di borie ding no smeer boeng jara.
  Dus let op ! Imago no go jepie…na lohng dadelijk.
  Tang pi…

  By the way Vtje “Happy-Birthday” ik hoop dat u met de dag wijzer wordt…dit vooral… te veel schurken om uw heen, en dat wordt gevaarlijk…ding torie datie, na broko nikie.(nekslag)loekoe-boeng jara.


  Maak melding

 12. Heel triest.
  Al een hele tijd zijn er rare grondkwesties aan de orde maar ze zeiden niks.
  Want in hun eigen periode had je ook rare grondkwesties.
  ga maar kijken wie de meeste grond aan de overkant, commewijne langs de surinamerivier bezit.
  pas dan kom je erachter.
  sital had een lijst.
  iedereen heeft boter op zijn hoofd.
  in suriname moet je iemand kenne en tjoekoe betalen voordat iets voor je gedaan wordt.
  ze zijn gewoon niet eerlijk.
  en wie is de dupe ervan, de Arme burger.
  Het is triest voor woorden dat ze dit allemaal nog niet hebben geleerd.
  In tijd van bouterse noemde men ze de mofina’s.
  Wel volgens mij blijven we een hoop namen krijgen maar een ding staat vast.
  Geen enkele Surinaamse regering denkt aan de armen.
  Ze moeten zich schamen.

  Stelletje kloothummels.
  barca


  Maak melding

 13. als jullie allemaal op mij stemmen, dan stapt ik meteen in de vliegtuig en kom ik zaken op orde stellen. maar wel wil ik een dubbel paspoort, aangezien ik als politici toch aanzien hebt om OOK van beide naties te kunnen genieten, anderen gingen mij voor, stem dus op mij. ik ben het enige geneesmiddel voor de virus die suriname heet.


  Maak melding

 14. hahahaha , maar floortje is toch de waarheid wat ik zeg. of niet dus in jullie ogen als iemand de waarheid spreek moet hij of zij hulp zoeken , volgens mijn licht juist anders mensen die hun ogen sluiten voor de waarheid die zijn erg toch heb ik een vraag , leven onder regering die de democratie hoog houd , of leven onder een schrik bewind van de leider van jullie dat wil graag weten .en over coruptie gesproken wat de ndp heeft gestolen uit de staatskast is dibbel zo erg alibux de staat opgelicht koetie nu lekker in amerika wonen met zijn miljoenen bouterse op zijn geheime rekeningen , waarom ik me zo kwaad maak omdat die leider van jullie openlijk lieg en bedrieg en tog zie mensen met verstand het voor hem opnemen ik vraag me af of jullie echt van suriname houden , die mensen die voorstander van de leider zijn , zijn mensen die alleen aan hun zelf denken niet aan de bevolking zelf verrijking heet dat .


  Maak melding

 15. Du…. jij in ezels kleren,je bent gewoon gefrustreerd,reageer op iets zinnig,het kan nooit zo zijn dat je iemand ziet stelen en hem toch wil beschermen je kan zien uit welke kamp je thuis hoort zij hebben stelen uitgevonden.je en je kornuiten zijn onvolwassen laat mangal op haar grote bek letten als ik haar was my ben(g)go gybry iny wan uku lek sapakara.

  Akuba.


  Maak melding

 16. zie reaktie akuba hij vraag aan mij om op iets zinnig te reageren , jij vraag mij om de front of mangal te veroordelen om wat zij heeft gezeg daar gaat het toch om , nou ik zeg ze mag haar mening hebben klaar uit ,dat is de zwakte van de aanhang van de ndp dreigen dat kunnen ze heel goed boos worden jou persoonlijk proberen te intimideren daar zijn jullie goed in , is het niet waar dan menesen zijn vermoord die een andere mening hadden dan jou leider , de ndp probeert met alles wat in hun macht is het proces te torpederen en wat doen ze de zwakke schakel binnen de front aantepakken , nu gaan naar de grondbeleid , en jij zeg dat ik dom ben nou ik word nooit persoonlijk in een reaktie want ik vind het een leuke bezigheid om van gedachten te wisselen met mijn landgenoten, dus meneer akuba dat zeg meer over jou dan over mij , men heeft bouterse al door hij is uigespeeld mie boi dus akuba ik zie in de rechtzaal als het zover is .


  Maak melding

 17. Wederom is Du,hahahahahaahha bezig dommigheid uit te kramen.
  Waar heeft jouw leider(Brunswijk)zijn poen vandaan?Door eerlijkheid en hard werken no?? Hahahahahhaah,ik lig steeds weer in een deuk om die DU,hhahahahahaha hij is zo dom als een……………. jeetje kan niets verzinnen dat dommer is dan Du.

  Maar tja,Sharmila, is bezig de kiezers ofwel domme stemvee zand in de ogen te strooien,na haar debacle omtrent haar frauduleuze broer ,dat mens verzint steeds iets om in de picture te blijven,get a live Sharmila en houd je bezig met zaken die er om gaan bv je volk(stomme stemvee) dienen.


  Maak melding

 18. Geachte redactie,

  Wanneer parlementariers, vooral vanuit de politieke organisatie de VHP, andere politieke organisaties beschuldigen van ‘onvolwassenheid en opportunisme’, dan zou ik deze partij willen adviseren, om de hand eerst in eigen boezem te steken.

  Ik heb het u reeds eerder verteld dat daar waar het gaat om onvolwassenheid en opportunisme in de Surinaamse politiek, deze twee partijen, de VHP en Pertjajah Luhur, de kroon spannen. En waarom?

  Kijk naar de Surinaamse geschiedenis in godsnaam, tentijde de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975. De VHP onder voorzitterschap van dhr. Jaggernath Lachmon wat toch TEGEN die onafhankelijkheid en een groot tegenstander van Henk Arron (NPS) m.b.t. die onafhankelijkheid? Hoeveel Hindustaanse kiezers heeft deze partij door haar valse houding niet het land uitgejaagd.

  En die andere partij,Pertjajah Luhur, onder voorzitterschap van Somohardjo, die heeft niet alleen heel veel Javaanse burgers het land uitgejaagd, maar is zelfs ook meegereist notabene. Hij heeft jaren in Nederland gewoond, JUIST DOOR DE ANGST VANWEGE DE VOLWASSENWORDING VAN “ZIJN” LAND, UIT ANGST VOOR ‘ONAFHANKELIJKHEID’.

  En toen, daar de voorstanders van die onafhankelijkheid, de NPS van Henk Arron en de PNR van Eduard Bruma, besloten hadden dat wij er nu WEL klaar voor waren, volwassen genoeg waren voor ‘Srefidentie’, kozen de VHP en Pertjajah Luhur voor verraad van de de aankomende jonge natie. En het is dat verraad, die nu nog de cultuur van deze twee politieke organisatie beheerst. Verraad vanaf het begin van de onafhankelijkheid en verraad tijdens en nu.

  En kan je je voorstellen dat De VHP en Pertjajah Luhur als tegenstanders van die onafhankelijkheid van 1975, heden ten dage samen met de voorstanders van die zelfde onafhankelijkheid van 1975, vandaag in een zelfde coalitie zitten? Hoe rijm je dat, wat men noemt ‘een monsters verbond’.

  En ik zal niet schromen om het te herhalen aan onze gemeenschappen dat – opvoedkundig bekenen, gezien het gedrag in het verleden – dat iemand of een organisatie met zulks een onbetrouwbare houding, een gevaar vormt voor staatsveiligheid en de onafhankelijheid van een natie.

  Dat is ook de rede waarom in de internationale politiek, sommige inlichtingendiensten soms zo overmoedig raken van politici, dat zij het zover laten komen om moordaanslagen op hen te plegen, in het belang van de veiligheid van de staat, de veiligheid van hun land en uit liefde en respect voor de natie.

  En waarom, omdat het opportunisme van sommige zogenaamde politieke leiders en hun organisaties, zo beschamend groot is, dat zij niet alleen zichzelf en hun organisatie beschamen, maar ook de gehele natie voor aap zetten. Let wel:

  WAT DOET EEN STANDBEELD VAN EEN JAGGERNATH LACHMON OP EEN ‘ONAFHANKELIJKHEIDSPLEIN’, TERWIJL DEZE POLITIEK LEIDER JUIST TEGEN DIE ONAFHANKELIJKHEID WAS.

  HOE IS HET MOGELIJK DAT EEN POLITIEK LEIDER DIE HET LAND VERLATEN HAD UIT ANGST VOOR DE ONAFHANKELIJKHEID VAN ZIJN LAND, TERUG KOM EN VERVOLGENS WORDT VEROORDEEL VOOR HET AANRANDEN VAN EEN JONGE DAME, NU VOORZITTER KAN ZIJN VAN HET PARLEMENT VAN HET ZELFDE LAND DAT HIJ EERDER UIT ANGST VOOR ONAFHANKELIJK ONTVLUCHT WAS. DIT IS TOCH POPPENKAS?

  Ik had ervoor gewaarschuwd dat deze partijen TEGEN de onafhankelijkheid van de Republiek Suriname in 1975 waren en dat zij derhalve ook alszodanig met die onafhankelijkheid zullen omgaan, blijkt.

  EN WAAROM, OMDAT HET IN PRINCIPE NIET HUN ONAFHANKELIJKHEID IS, DUS HEBBEN ZIJ OOK NIET DE INTENTIES DAAR MET DE NODIGE RESPECT MEE OM TE GAAN. VANDAAR OOK DAT ZIJ ZICH ALS INBOORLINGEN IN HET LAND GEDRAGEN.

  Deze organisatie gedragen zich als vreemdelingen in ons land, hebben als het ware schijt aan de wetgeving in het land en missen vooral de affiniteit met de vrijheidsstrijd die onze strijders zoals Boni en Anton de Kom, jaren lang gevoerd hebben voor de bevrijding van dit land van de koloniale heerschappij.

  Maar misschien moet er nog heel veel meer gebeuren, alvorens ‘bewustwording’ haar effect kan laten blijken, in de hoop dat de ‘Waarachtige Sranaman’ gaat inzien of voelen,

  waar de schoen ons infeite wringt.


  Maak melding

 19. E.Buitenman ik hoop dat Vtje dit zal willen begrijpen….deze man (Vtje) is doof, blind, of zelfs stokoud.

  Als Hindorie er niet was geweest, geen onafhankelijkheid.(Hij verdient een groot standbeeld).
  Hij zal deze zeker krijgen en ook enkele straten die naar hem vernoemd zullen worden.

  Als militair Lachman niet was geweest, hadden wij alleen landplunderaars als nu landvernietigers(schurken) aan de macht.


  Maak melding

 20. Du jij moet bij een koe zijn, om van gedachten te wisselen…maar niet bij je landgenoten….dit omdat jij een hoop stront bent.
  Zoek dan zo snel mogelijk een ander bezigheid..zakzel.


  Maak melding

 21. du , bedankt dat je heb gereageerd op mijn reactie , iemand die niet tussen de regels door leest , kan zelf opmerken hoe ziek je bent , trouwens dat heb je zelf toe gegeven met je domme reactie zo als gewoonlijk, je had het over waarheid, wat versta je daar onder ,mensen die gepaard gaan onder haat en wraak en die een trauma over hebben gehouden zien hun eigen probleem als hun waarheid, mensen die blind staren in hun domme gedachten , zien dat als waarheid , als een gezond mens over waarheid spreekt , haalt hij-zij feiten naar voren , en heeft ook bewijs voor hetgeen hij-zij waarheid noemt , maar dat heb je niet , ik wil je een goed advies mee geven om deskundige hulp te zoeken voor jouw probleem , want zo als er uit ziet ben je er flink in blijven hangen, hoe lang , du ,is dat al 25 jaar, het is een lust om sommige reactie te lezen , je steekt er wat van op , maar van jouw du , dat is zo dom en achterlijk,


  Maak melding

 22. Du.. voormij is het ook een bezigheid,noteer
  iets zinnig,Bouta is geen verkrachter,als Brunsie,Bouta is geen bankrover,Geen Drugscrimmineel,jij verwijdt hem steeds over moord kan je het bewijzen was je daar ben je soms gereincaneerd????als je weet wat dat betekend ben je een NASIMAN??,toet heeft je een mooi voorbeeld gegeven,let op wat je schrijft Dibbel…dubbel. tog …..Toch,geen menesen..maar mensen.overmij ga ik jou niets vertellen.je reageerd vaak persoonlijk dus wie met mij begin mo bit ju baka en vooral niet met mijn Leider un kan karin faw wanni, mi ne lus seng.BASTA @DU

  Akuba


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.