maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaams controlesysteem voeding in de maak

Surinaams controlesysteem voeding in de maak

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jun – Met de juiste strategie en inzet hoeft het niet zo gek lang te duren eer Suriname beschikt over een eigen controlesysteem voor de productie van voedsel. Dit zegt Jan Hulzenbosch van het Nederlandse Barneveld College. De opfriscursus die hij op dit moment helpt verzorgen voor overheidsfunctionarissen is een krachtige aanzet.

Aan de cursus doen achttien oudcursisten van het college mee, die nu werkzaam zijn bij het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Negen zijn gespecialiseerd in beheer van pluimveeproductie en negen in varkensteelt. Bekeken wordt onder meer hoe bruikbaar het Nederlandse controlesysteem kan zijn voor Suriname. ”Natuurlijk zal het moeten worden aangepast”, zegt Hulzenbosch.

Daarom zal het veld worden ingetrokken. “Gekeken zal worden naar wat de consument wil en wat de producent wil”, aldus Hulzenbosch. Aan de hand van de gegevens zullen de eerste stappen richting controlesysteem worden gezet. Het kan nog zeker tien jaar duren eer een goedwerkend geheel is opgezet. Maar dan heeft iedere betrokkene ook een goed overzicht van de hele productieketen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Altijd roepen en nogmaals roepen, dan als men kijkt….niks…gewoon niks.
    Weer een ambarang verhaal, daardoor de boel in de maling nemen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES