dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijJaarlijkse lezing van Art.1 en Verzetsmuseum

Jaarlijkse lezing van Art.1 en Verzetsmuseum

-

Does Travel & Cadushi Tours

De lezing van Art.1 (het voormalige LBR) en het Verzetsmuseum Amsterdam heeft een nieuwe naam: Anton de Kom-lezing. Ieder jaar spreekt een gerenommeerd opiniemaker over een vastgesteld thema rond intolerantie en discriminatie. Voorheen heette deze voordracht _LBR-lezing; met de naamsverandering van het LBR, was nu ook de lezing toe aan een nieuwe titel.

Met het vernoemen van de lezing naar Anton de Kom menen Art.1 en het Verzetsmuseum Amsterdam recht te doen aan de inhoud ervan. De Kom (1889 – 1945) kwam als schrijver op voor zijn Surinaamse landgenoten tijdens de koloniale onderdrukking en was verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog (meer over Anton de Kom. Zijn onvermoeibare strijd tegen onrecht vormt een inspiratie voor zowel Art.1 als het Verzetsmuseum Amsterdam. De familie van De Kom heeft goedkeuring en steun verleend aan de nieuwe naam van de lezing.

De eerste Anton de Kom-lezing wordt gehouden eind september 2007. Thema is dan de (ogenschijnlijk) botsende waarden in de Nederlandse grondwet, waar het gaat om vrijheid van godsdienst/meningsuiting en het verbod op discriminatie op grond van seksuele gerichtheid. De datum en het programma worden bekendgemaakt op de website van Art.1.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES