vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenBinnenlandSurinamer finalist businessplancompetitie OAS

Surinamer finalist businessplancompetitie OAS

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 mei – John Misidjan is als enige Surinamer geselecteerd voor de finale van de Talents & Innovation Competition America’s van de Organisatie van Amerikaanse Staten. Misidjan is samen met drieëndertig andere jonge ondernemers uit de regio gekozen uit een groep van bijna achthonderd. Zijn businessplan voor het commercieel produceren van podosiri is goed genoeg bevonden voor deelname aan de finale in Panama City.

Podosiri of Apodosiri is een traditionele fitnessdrank onder de Marrons van Suriname. Het ijzerrijke vocht wordt gemaakt uit zaden van de Euterpe oleracea palm. “Ik ben boslandcreool en boslandcreolen leven van podosiri. Ik ben ermee opgegroeid”, zegt John Misidjan over zijn keus om een businessplan te schrijven over de export van podisiri. Hij heeft ongeveer een jaar gewerkt aan het plan.

Misidjan zat in 2006 reeds bij de beste inzendingen van de United Business Idols competitie van het ondernemersblad United. De winnaars van de OAS-competitie in Panama mogen rekenen op onder meer steun bij de opzet van een bedrijf. Ook als hij niet in top mocht eindigen wil Misidjan een bedrijfje beginnen. Hij wil een bezoek brengen aan Brazilië, waar de export van podosiri al op grote schaal geschiedt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

5 REACTIES
  1. van harte gefeliciteerd Misdjan. Ik wens je veel succes met je bedrijf en hoop dat de mensen om je heen je goed en eerlijk steunen.


    Maak melding

  2. Ik feliciteer je weledelgeleerde heer Misdjan. Doch niet nadat ik je gewaarschuwd heb om vanaf nu op te passen voor farmaceutische spionnen die het gemunt hebben op uitvindingen van anderen om deze te gelde te maken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES