dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname in 2008 af van verkooplicenties bananen

Suriname in 2008 af van verkooplicenties bananen

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 mei – Suriname zal in 2008 definitief bevrijd zijn van de peperdure licenties voor export van bananen naar de Europese markt. Dit meldt het ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV. Het systeem zal worden opgeheven wat per jaar een besparing zal opleveren van miljoenen euro’s.

Vooral multinationals hebben flink verdiend aan de verkoop van de licenties. In de afgelopen twee jaar is in totaal ruim twintig miljoen euro aan licenties betaald. Volgens LVV hebben vooral de Surinaamse inspanningen op diverse internationale vergaderingen de afgelopen twee jaren ertoe bijgedragen dat de verkoop van licenties fors werd ingedamd.

Vaker is aan de bel getrokken bij onderhandelingen tussen de EU en de ACP-groep van voormalige kolonieën. Ook is het productieproces de afgelopen jaren verbeterd, wat meer reden geeft voor optimisme. “De efficiënte productie geeft Suriname een marktvoorsprong, waardoor wij evenwichtiger en zonder overmatige angst verder kunnen bouwen aan de toekomst van de bananensector.”

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

4 REACTIES
 1. Vrij handel bestaat niet! Europese landen geven geven een beetje steun en aan de andere kant pakken ze alles terug. Europese landen dumpen al die gevaarlijke gif en kunstmest ook. Iedereen weet ook dat je van kunstmest bommen kan maken.IRA, het leger van de Ierse Republiek heeft al die jaren zijn bommen van kunstmest gemaakt. Zelf kunstmest gebruiken ze in de mijnen om de stenen op te blazen. Kunstmest is so slecht dat het de aarde ook vernield. Gebruiken jullie geen gif en kunstmest. Die troep hebben we niet nodig.


  Maak melding
 2. Voor alle westerse landen geldt er maar een regel: hoe wordt ik snel rijker!!
  Westerse landen zijn alleen maar rijker ten koste van anderen geworden. Dat betekent dat elke deal via een omweg moet worden terug betaald. Landbouwhulp geven houdt dus in dat er geld in de vorm van zelf geproduceerde overbodige goederen wordt gegeven en dat de opbrengsten tegen lage prijzen kunnen worden gekocht. M.a.w. het werk en inspanningen van de landen die een dergelijke “hulp” krijgen wordt met een appel en een ei afgekocht.
  Gewoon geld lenen en verder nergens over zeuren gaat nooit, omdat er daar geen drukmiddel tegonover staat.
  Dit is ook de reden waarom Wolfowitz van de wereldbank het veld moet ruimen: die heeft zijn zaakjes op openlijke en dus niet westerse manier gedaan. Hij gaat nu weg omdat de niet westerse landen van die praktijken op de hoogte zijn.


  Maak melding
 3. SURLAND zou niet failliet gaan als de mannen zoals SILOS,PINAS,LI FO SJOE,LEO BAKBOORD,AMSTELVEEN,JONG A LOY,KING, er geen puinhoop van had gemaakt ,ga maar kijken hoe deze gasten zich hebben verrijkt met SURLAND GELD, deze gasten hebben ervoor gezorgt dt ,surland failliet is gegaan ,laat er een justitieel onderzoek komen nar het verleden van surland ,tijdens het bewind van voormalig directeur van surland de heer SILOS dan zal je zien hoeveel koppen er gaan rollen vandaag de dag is SURLAND ten gronde door een wan beleid van deze mensen die allemaal nog steeds in peperdure autos rijden en moooie huizen allemaal geld van SURLAND,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES