donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieStrengere drugscontrole in Surinaamse rivierhavens

Strengere drugscontrole in Surinaamse rivierhavens

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 mei – De contrôle op drugssmokkel in rivierhavens zal worden opgevoerd met medewerking van Nederland. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Door de Nationale Recherche van Nederland zal een inventarisatie gepleegd worden van het criminaliteitsbeeld in de rivierhavens. Ook zullen justitiًle autoriteiten van Rotterdam technische bijstand verlenen bij de versterking van het controlesysteem.

Ook zal een speciaal team worden ingesteld voor bestrijding van criminaliteit in rivierhavens. Gebleken is dat vaker drugs worden gesmokkeld naar Nederland via postpakketten, brieven, enveloppen en goederencontainers. “Men heeft gezien dat er onvoldoende controle is, en we willen een speciaal team dat zich hierop gaat richten”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Ook zal moderne apparatuur worden aangeschaft voor contrôle van zeevrachtcontainers.

De nieuwe aanpak moet de uitvoerlijnen verder inperken, nu de contrôle op de luchthaven te Zanderij reeds vruchten afwerpt. “We investeren zoveel op Zanderij en andere lokaties, maar onze rivierhavens worden onvoldoende gecontroleerd als het gaat om uitvoer van drugs”, aldus Santokhi. Overigens zal de uitwisseling van informatie tussen Zanderij en Schiphol worden opgevoerd, zodanig zelfs dat personen die geen drugs meevoeren, minder last zullen hebben van de contrôle in Nederland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

7 REACTIES
 1. Surinamers worden van alle kanten genaaid..door de nederlanders etterjes..op de schiphol en anno 2007 nog steeds wat in suriname,moet gebeuren…….
  Dit noem ik eens achterbaks en nakolonisatie proces politiek…van suriname.
  Mensen ,een deel van de nederlandse economie draait ook uit drugshandel !!!en witwas praktijken…..(8 miljaard afgelopen jaar)
  ……


  Maak melding
 2. nederland is de grootste drug doorvoer land van de wereld en ze willen een ander land gaan helpen ? hou toch op stelletje hipocrieten . in nederland betalen ze belasting over iets wat niet mag koffie shops bv . verbeter de wereld begin bij je zelf . achter deur beleid . ze willen een graantje mee pikken want ze zien dat het laagzaam economisch goed gaat in su , dus kijk uit . er werd al in nederland gezegd door een bekend kamerlid , we moeten terug naar de v.o.c tijd dus, val niet in slaap ze zijn nog steeds zo .


  Maak melding
 3. Gebeurd er iets positief door een minister in Sutiname in de zin van hij werkt voor het volk ipv stelen van het volk wordt het weer getorpedeerd door een paar matennaaiers hier…


  Maak melding
 4. Laat me niet lachen, Nederland met hun alle faciliteiten kunnen en willen hun doervoerhavens met name Rotterdam niet beschermen laatstaan Suriname men wil ook mee eten niemand komt men wijs maken Nederlandse economie draait ook met drugsgeld los van koffieshops, Nedrland is de grootste export land van XTC en niet te vergeten de vastgoedmagnaten die gelden witwassen Santhokhi het zou beter zijn als je Nederland vraagt hulp om gedetineerden te rehabliteren in de maatschappij, daarmee draag je een steuntje bij in de veiligheid van Suriname maar niet met je dekolonisatie beleid om je grens te beschermen door vreemde mogendheid


  Maak melding
 5. Cobra,
  Hihihi hoe economisch goed gaat met Suriname. Waar heb je dit nieuws vandaan? Wie heeft het bikers team als unit helpen bekostigen. Man ga toch weg met je onbeholpen niets zeggende opmerking.

  Het is goed te horen dat er sprake is van een samenwerking tussen justitie Suriname en Nederland. Want alleen met bijzondere hulp kun je de drugs enigzins in de hand houden.
  Suriname is nog steeds op de goede weg om de drugs aan te pakken. Goed zo en ga zo door.


  Maak melding
 6. ga naar weg naar zee, daar word er heel veel drugs gehandeld, zo worden de lading vanuit zee naar land gebracht, het is bekend, de M.E [POLITIE] BESCHERMD de drugs daelers daar, ze kunnen hun gang gaan,zo kan de drugs vrij in het land komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES