Suriname zal niet afstappen van One-Chinabeleid

3

PARAMARIBO/BEIJING, 17 mei – Suriname zal niet afstappen van het One-Chinabeleid. Dit zegt de nieuwe ambassadeur van Suriname in China, Isaak Soerokarso. Hij heeft standpunt van Paramaribo herhaald tijdens de aanbieding van zijn geloofsbrieven aan de Chinese president Hu Jintao. Soerokarso zegt hartelijk ontvangen te zijn in tegenstelling tot geruchten.

Die willen dat de ontvangst minder goed was vanwege uiteenlopende standpunten in de regeercoalitie over China en Taiwan. “Ik ben tot nu toe overal met de nodige egards ontvangen”, zegt Soerokarso tegenover de Ware Tijd. Hu Jintao van China zegt de committering op prijs te stellen, omdat de bilaterale en vriendschappelijke betrekkingen alleen maar verstevigd worden. Suriname wordt gezien als een belangrijke partner in het Caribisch gebied.

De relaties met China zijn de afgelopen weken vaker in de publieke belangstelling geweest. Aanleiding is de aanbieding van een hulppakket van miljoenen dollars door een lokale stichting die gefinancierd wordt door Taiwan. Vice-president Ramdien Sardjoe en minister Lygia Kraag-Keteldijk van Buitenlandse Zaken zeggen geen boodschap te hebben aan het geflirt. Het One-Chinabeleid heeft zelfs geleid tot overheidsingrijpen bij de staatszender STVS, waar interviews met voor- en tegenstanders niet uitgezonden mochten worden.


3 REACTIES

 1. Geweldig bericht !!

  Maar heb jij, ze op de hoogte gesteld, dat als de tijd daar is de nieuwe regering helemmaal anders hierover denkt.

  Nee !! neem alvast wat smeer-middelen(zakken vullen) bij ze, zodat als jij het land moet verlaten jij rustig met smeermiddel op zak het land kan uitglijden, met het liefst een spagaat.


  Maak melding

 2. Waar blijft de zo begeerde en bevochten “zelf”standigheid van 1975. bestaat er een diplomatie waaronder het begrip afhankelijkheid kan worden geplaatst.


  Maak melding

 3. Ik kan mij niet voorstellen dat Suriname wil zich bezig gaan houden met One-China policy.
  Suriname is nauwelijks in staat gebleken om haar problemen met het buurland Guyana op te lossen, wil zich gaan bemoeien met politiek die 1000 mijlen verwijderd ligt.
  Van zakkenvullers kun je toch geen beleid verwachten. Niemand is rijk geworden van dertiende maand of van een kerstpakket, hoe kun je dan verwachten dat een land rijk moet gaan rekenen met ontwikkelingshulp. Van Amateurs kun je veel verwachten, omdat het hobbyisten zijn. Van mensen die beroepsmatige politiek bedrijven verwacht
  het volk dat alles in het belang van land en volk wordt gedaan.
  Vliegprijs, de afstand van Schiphol naar zanderij en van Schiphol naar Sedney, oud verhaal, kan een kind van een Basisschool uitrekenen, en toch heeft politiek Suriname geen werk van kunnen maken. Landbouwers nemen bestrijdingsmiddelen in omdat de opbrengst niet genoeg zijn voor het verzorgen van het gezin. Paramaribo ligt onder water en men heeft geen middelen op de stad droog te leggen. Deze arme Landbouwers moeten belasting centen ophoesten om niets uitvoerende ambtenaren van een salaris te kunnen voorzien en als dat niet genoeg is wordt geld geleend in het buitenland om landsdienaren zoet te houden. Een verkapte vorm van sociale uitkering voor mensen die namens het volk in naam van het volk dienaren zijn en als het volk geholpen willen worden dan is mijnheer / mevrouw de ambtenaar even aan het schaften. Of nog mooier cliënt moet terug komen want de betrokkene ambtenaar heeft te druk met het vermaken van zijn collega, echte stemvee.
  Het overheidsapparaat is meer een waterhoofd dan een administratie. Ministers, hoor je vaak zijn voor gewichtige zaken naar het buitenland.
  Als je bij een minister binnenloopt voor een oplossing van een zaak keer je van hem/haar terug met twintig problemen van de minster want mijnheer de excellentie kan het zelf niet oplossen. Nog meer……………….
  Dan heeft politiek Paramaribo over One China policy. Laat China maar eerst met haar buurlanden in vrede leren leven en niet overal grondgebieden bezetten.
  De Tibetaanse volk huilt sinds 1959 om haar vrijheid, lang leve China !!!!! zegt Suriname.
  Suriname maak je niet belachelijk. Wordt wakker, maak van Engels de eerste Taal, maak je eigen volk mondiger en mondialer en begin VANDAAG !!!
  Werk aan je eigenbelang van binnenuit, stop met dag dromen, de meerderheid van het volk gaat gebukt

  mvg/ Raoul Magic.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.