Frank Rijkaard genomineerd als beste coach

3

De Surinaams-Nederlandse Trainer Frank Rijkaard is genomineerd als coach van het beste Europese team van 2006. De UEFA heeft woensdag vijf trainers geselecteerd voor het elftal van het jaar. De oefenmeester van FC Barcelona heeft bij deze internetverkiezing de concurrentie van onder anderen Jürgen Klinsmann en Arsène Wenger.

Rijkaard debuteerde als 17-jarige op 23 augustus 1980 in het eerste elftal van Ajax. Halverwege seizoen 1987/1988 verliet hij de club na een conflict met trainer Johan Cruijff. Na korte omzwervingen in het buitenland belandde Rijkaard in het seizoen 1988/89 bij AC Milan, waar hij samen met Marco van Basten en Ruud Gullit het gouden Nederlandse trio vormde.

Na 5 succesvolle seizoenen in Milaan werd hem een transfer terug naar zijn oude liefde Ajax gegund, waar hij nog 2 succesvolle seizoenen speelde. Daarna was hij assistent-trainer van het Nederlands elftal en in de aanloop van het EK 2000 werd Rijkaard tot veler verrassing bondscoach. Hij besloot op te stappen nadat Nederland in de halve finale verloor van Italië. Na een mislukt avontuur bij Sparta Rotterdam, werd hij aan het begin van seizoen 2003/04 aangesteld als hoofdtrainer van FC Barcelona.


3 REACTIES

 1. Van harte gefeliciteerd en ik hoop dat er nog meer multiculturele mensen in de schijnwerpers zullen komen te staan, hetgeen ook een goede rolmodel functie heeft voor de jongere generaties.
  You can do it as long you believe in it and work veryyyy hard for it 🙂


  Maak melding

 2. Hoe komt het dat Rijkaard zo succesvol bij Barcelona en het hem hier in Nl als bondscoach niet lukte en zelfs bij Sparta (waar voetbalt sparta nu? nergens!!) geen millimeter verder kwam.
  De pokke bakra’s ik hoop dat ze dit lezen, zijn genial en heel subtiel in discrimineren en hadden het Rijkaard niet gegunt, zelfs als ze met hun eigen club niet verder kwamen.
  heel bewust speelde ze slecht en Rijkaard moest het ontgelden.
  Hetzelfde overkwam Gullit bij Feyenoord.
  Ik hoop dat ze zelf (Rijkaard en Gullit en andere) dit ook doorheben en er iets mee doen. Zij zijn in de postie en hebben de macht om er iets mee te doen, maar Gullit is zelfs getrouwd met een bakarnie ( niks mis mee) en zal dus de kaken stijf houden.
  Jammer
  Rijkaard (en fam) gefeliciteerd. Ook al wordt je niet uitgeroepen tot de beste, je hebt de nominatie al bereikt en daar we al trots op.
  Harry


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.