maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurSurinaamse advocaat Prem Radhakishun geschorst

Surinaamse advocaat Prem Radhakishun geschorst

-

Does Travel - naar Suriname

Presentator en advocaat Prem Radhakishun mag een jaar lang zijn beroep als advocaat niet uitoefenen. Dat heeft de Orde van Advocaten bepaald, schrijft de Telegraaf. Prem Radhakishun zou niet aan zijn administratieve verplichtingen hebben voldaan bij de Orde van Advocaten.

Naar eigen zeggen gebeurde dit met zijn instemming. ‘Het komt mij goed uit. Ik heb het momenteel razend druk met mijn programma’, citeert de Geassocieerde Pers Diensten (GPD). Radhakishun wil zich niet definitief laten uitschrijven. In de toekomst wil hij zijn praktijk weer oppakken. ‘Ik blijf tot aan mijn dood advocaat’, aldus Radhakishun.

Naast de zaak met de Orde van Advocaten is de bekende presentator in nog meer zaken verwikkeld. De gemeente Amsterdam heeft beslag laten leggen op zijn woning vanwege een conflict over de huur van zijn kantoor. Hij heeft een huurschuld uitstaan van 50.000 euro, schrijft ZIBB.NL. Verder is beslag gelegd op zijn bankrekeningen en bij de NPS en Het Parool. Daar heeft Radhakishun een column.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

55 REACTIES
 1. …een zwarte landgenoot wordt populair in de superieure blanke maatschappij…dus gauw een kopje kleiner maken zodat een ieder op hem kan neerkijken…..verdere commentaar overbodig…


  Maak melding
 2. Sinds zijn uitspraken over het selectie beleid van de heer Van Basten ten aanzien van de spelers Seedorf, Davids en Kluivert, heb ik een rare smaak overgehouden van Prem. Best een sympathieke jongeman die aan de weg timmert. Maar hij dreigt naast zijn schoenen te gaan lopen als BN-er. Doet vaak ook ongenuanceerde uitspraken. Eén ding moet duidelijk zijn Prem; de aanpak van de bovengenoemde voetballers zal jou ook niet bespaard blijven in het wereldje van de BN-ers. STERKTE!!!


  Maak melding
 3. Regilio tuur, Van Gobbel, Bogarde, Kluivert, Davids, Seedorf, mw. Belliot, Prem, Promes,
  Varma, Al deze gekleurde “hollanders” worden extra belicht. Hebben beroemde auchtone nederlanders geen schulden, drankprobleem (burgemeester) Pedofilie dominees, drugsprobleem enz.?


  Maak melding
 4. Heel jammer dat een Surinaamse advocaat negatief wordt neergezet in de Nederlandse media. Het lijkt wel een vooropgezet plannetje. Ik mag Prem wel: eerlijk en direct.


  Maak melding
 5. Ja Malli, ik heb die reacties op de Telegraaf site gezien. Maar ja, what’s new. Anoniem en laf reageren, daar staan die lelijke kaaskoppen toch bekend om? Als ze face to face met je praten zijn ze te schijterig om wat te zeggen. Maar nu mogen ze hun hart luchten. Het blijven achterlijke mensen, hoe ‘modern’ hun maatschappij ook is.


  Maak melding
 6. kritiek leveren prima Prem
  confronteren ook goed
  afegeven op je mede surinamer deed je ook
  nu de witte man je te kijk zet kom je dan weer steun zoeken bij bradas en sisas die je hebt zwart gemaakt en die je altijd hebben gestuend?
  je bent niet welkom, pleeg maar zelfmoord


  Maak melding
 7. Arme Prem.
  Beetje dom om je zaakjes zo te verwaarlozen.
  Als een gewone burger zijn huur niet betaald staat binnen no time de deurwaarder voor de deur. Hoe krijg je het in Amsterdam in hemelsnaam voor elkaar om een je huurschuld op te laten lopen tot €50.000.
  Desalnietemin mag ik deze op alle lange tenen trappende schreeuwlelijk nog steeds.
  Prem, het gaat nu om jezelf jongen en niet om een stel marokkaanse hangjongeren. Geef ze er goed van langs.


  Maak melding
 8. Hij mag dan geschorst zijn en wat nog meer , hij heeft een minister op een nette manier gewezen hoe het met de wet op naamgeving in andere landen zit. Een college in naamgeving aan een minister van Nederland. Ik vind hem in ieder geval een knappe zwarte Surinaamse/Nederlandse Jurist.
  Vind je niet ah ahaaa.


  Maak melding
 9. wat een leleijke en vloekende reacties,
  kunnen jullie niet iemand plezier gunnen dan vloeken………………
  zelf kun je hele maal niks. en als iemand er een beetje krijgt dan proberen hen af te tuigen……………
  mooie surinaamse karakter……………


  Maak melding
 10. we hebben weer wat gevonden om over te “”Z””
  ÉÉN TIP:nooit te popie worden in dit land.
  Prim heel veel sterkte
  en schreeuw niet zo veel meer op TV,rustig praten.
  {soms te emotioneel}


  Maak melding
 11. prem mi boi!!!!! zie je nu dat je nooit de reet van een blanke moet proberen te likken ( slijmen )jij stond al lang in hun viezer.hopelijk ben je nu wel een suri of nogsteeds vul maar zelf in.heb wel medelijden met je hoor we zijn eenmaal mensen onder mekaar.


  Maak melding
 12. Prem heeft tenminste geen bloed aan zijn handen kleven wat sommige beroemde Surinamers wel hebben hij heeft geen criminele achtergronden en ook geen filmsterren mentaliteit zoals sommige beroemde Surinamers dat wel hebben. Ook loop hij nog steeds niet met tien kilo goud om zijn nek dus er is nog niks aan de hand. Zolang het geldzaken (schulden) betreft is er niks aan de hand, dat hebben we allemaal weleens. Prem werkte zo hard en had het waarschijnlijk zo druk dat hij vergat zijn rekeningen te betalen. Kan mij ook gebeuren, hij is tenminste een hard werkende surinamers waar vele van ons een voorbeeld aan kunnen nemen. En die rekeningen.. Tjaa als je hard werkt dan kan je je rekeningen ook makkelijk betalen. Geen punt.


  Maak melding
 13. Wat heeft populariteit te maken met het feit dat die man is geschorst. Hij moet zijn zaken ordenen. Heeft niets te maken met het zwart of blank zijn. Betaal je geen huur, dan moet je eruit. Je gaat toch je schulden moeten aflossen. Altijd de vinger wijzen naar anderen, maar nooit in eigen boezem steken. We hebben allemaal ervoor gekozen om in Nederland te wonen, heb je veel te zeiken, go back where you com from. Simple choice. Constant maar beroepen op discriminatie. Wordt er nu gewoon moe van.


  Maak melding
 14. @ sparro,
  doe niet als of er geen enkel blanke nederlanders problemen krijgen. doe niet zo kinder achtig. ik heb op de tv gehoord dat sommige blanke ingieurs op straat komen te staan door problemen. trouwens het is nog niks precies. mischien is er hele maal geen probleem. schrik niet zo snel,
  surinamers zijn niet immuun tegen probleem.
  ik heb het gevoel dat jij te snel conclusie trekt, dat is precies surinamer. surinamers willen dat alles precies moet lopen. anders geven ze het snel op, en worden boos………
  door zettings vermogen moeten wij lerenrrrrrr.


  Maak melding
 15. Beste Mensen,
  Wat je ook vindt van de kaas,zij zijn eerlijk,als je niet deugd dan hebt je het na kijken.punt uit.
  En even voor de negers onder ons Prem is niet zwart!!! maar BRUIN.jullie negers zijn ZWART…
  pit.


  Maak melding
 16. Een huurschuld is geen strafbaar feit.
  Huur moeten wij allemaal betalen dat is wel zo hoeveel bekende mensen hebben geen huurschulden. En bovendien iemand die onrecht belicht in deze samenleving wordt voor racist en kontlikker uitgemaakt.
  Moet je onrecht verzwijgen zoals dat in suriname wordt gedaan door benetiaan.
  Wat hebben maarten luther kinge en mandela gedaan onrecht verzwegen noh. Me mars noh.
  Prem ga zo door belicht alle issues die het daglicht niet kan verdragen.
  Prem,
  Succes ermee.


  Maak melding
 17. hé Prem,
  in deze moderne tijd betalen we alles automatisch???
  het is vooral goed voor de “”chaoten-vergeetachtigen”onder ons.
  en laat de zwakke-broeders maar lullen over discriminatie.


  Maak melding
 18. Pit…..ik weet niet wat je ben,maar laat me je een ding zeggen of je nou Marokkan,turk,indonees,Javaan,Creool,hindoestaan,afrikaan (in iedergeval iets met een kleurtje) ben,dan ben je voor de nederlander………….ZWART!!Zwart!! Zwart!!

  DUS doe aub niet zo achterlijk.!!!!!!!

  Ja,wat prem betreft……. Kut wat m is overkomen,maar hij is echt geen uitzondering op de regel bij wie t even tegenzit.Hij heeft alleen even de pech dat hij surinamer is (dus zwart) en dan valt hij toch op,dus word zijn ding wel genoemd!! Maar hij is een slimme man en ondernemend dus hij komt er zeker weer boven op.

  Prim ,love up man!


  Maak melding
 19. Beste Prem,

  Een ieder voelt zich een sociaal mens en wil de problemen van de maatschappy oplossen.
  Maar laat het rustig over aan degenen die verantwoordelijk zijn voor hun land.Wij weten niet precies met welke kleur, bij de zebra de eerste kleur begint.Ik zag het al komen, maar het zijn jouw problemen die je moet oplossen.


  Maak melding
 20. Marron,
  Niet ingaan op de op de reactie van Pit. Pit wordt wakker; met jouw reactie verzwakt je het probleem Prem niet! Was ook de bedoeling van Prem. Nu wordt hij met de keiharde feiten geconfronteerd.


  Maak melding
 21. Prem,
  Jongen je doet het steeds beter.
  houden zo.Ik kan jou niet beoordelen,want alleen jij weet hoe de vork in de steel zit.
  De andere partij zal ook wel wat geflikt hebben.Ga zo door.
  Je doe het goed.


  Maak melding
 22. Het is nu eenmaal zo en het bewijs zich weer een nederlander laat een buitenlander zn gang gaan en als ze zien dat die goed gaat zagen ze zn benen onder zn lijf vandaan zodat ie valt.
  Maar ja er zijn nog steeds veel surinamers die die blanken als goden zien.
  Ik ben het ook niet altijd eens met hem maar ik ben wel trots om ook een buitenlander te zien op de tv die eigen programma hebt.
  Met Djuke of Hazard ben ik het helemaal eens..

  No spang Prem tegenwoordig is het meer dan normaal dat mensen in NL (huur)schulden/financiele problemen hebben in Nl,kijk de voedselbanken groeien als paddestoelen uit de grond,zelfs buitenlanders beheren voedselbanken dat zegt al genoeg om Nederland anno 2006,en maar een grote bek hebben en snel een andere land een 3e wereldland noemen.


  Maak melding
 23. Ennnnnnnnnnnn ze zullen blijven proberen je omlaag te krijgen Prem maar ik wet je staat erg stevig in je schoenen !! je kent het gezegde: ……….en laat praters praten .Het zijn de gasten die horen onder het eerste deel van dit spreekwoord die denken te kwetsen.BUT YOU,R GREAT PREM !!!!


  Maak melding
 24. prem kan nooit falliet gaan.
  hij is een uitstekende strafpleiter die zeker vele klanten zal vinden die hem een dik belegde boterham zullen bezorgen.
  prem zijn probleem is , dat hij een mens is .
  de wereld zal saai zijn zonder de confrontatie zoekende prem.
  als hij nederland zat is kan hij nog altijd president worden van su.
  suriname heeft behoefte aan een intelligente no nonsens president.


  Maak melding
 25. Een slecht mens, die alles afkraakt wat voor zijn voeten komt,
  Voegt niks toe, maar breekt alleen af. Is kwetsend en niet waardig Nederlander te zijn.
  Ik heb plaatsvervangende schaamte


  Maak melding
 26. TER VEILING AANGEBODEN: KERSVERSE SURINAMERS
  Surinamers in Nederland zijn haast weg gearchiveerd. In positieve zin worden zij gezien als een volk dat uitstekend in de samenleving is opgegaan en in negatieve zin worden ze vooral de laatste tijd gezien als oproerkraaiers die zinloos aan het roepen zijn. Het gaat dan steeds om enkele Surinaamse flinkerds die ernaar streven om met hun ostentatief gedrag in de publiciteit te komen. Met hun halfslachtige opvattingen over ditjes en datjes slaagden ze erin om het woord allochtoon te laten schrappen. Een alternatief ervoor hadden ze niet. Maar dat doen Surinamers doorgaans ook niet. Burgers van etnische afkomst zijn middels verdwijning van deze naamgeving er niet beter op geworden en worden ze daardoor ook niet voor voller aangezien. Hun identiteit is er juist erbarmelijker en mistiger door geworden. Gelijk na deze actie diende zich iets nieuws aan en deze keer vanuit de Antilliaanse hoek. De zwarte piet uit Sinterklaas zou plotseling verworden zijn tot het symbool van racisme ondanks het feit dat dit feest zowel op de Antillen als in Suriname van oudsher uitbundig wordt gevierd.
  Vooroordelen
  Toegegeven dat er genoeg Nederlanders zijn die hun opvatting over de veelal donkergetinte mens relateren aan het fenomeen zwarte Piet en er dan ook vanuit gaan dat zwarten uitsluitend dienders van blanken mogen zijn. Het maakt voor hen niet uit of zij op de maatschappelijk ladder veel lager hebben gescoord dan een well educated zwarte, de vooroordelen bevinden zich voor hen in een zevensterren diepvrieskist alwaar die nooit zullen bederven. Ergens in de jaren zeventig was de politieke partij De Nederlandse Volksunie vanwege de exodus van Surinamers naar Nederland gegroeid tot één met ruim zeven zetels hetgeen in die tijd voor een toetredende partij best fors was. De leider ervan, de heer Joop Glimmerveen, probeerde in de Tweede Kamer zijn stelling dat zwarten, waar Surinamers voor versleten werden, inferieur zouden zijn te adstrueren middels stripverhalen zoals Sjors & Sjimmie, één waarin de donker getinte stripfiguren als dom en onbetrouwbaar werden neergezet en niet te vergeten de zwarte Piet als voornoemd. In feite is de Antilliaanse strijd waar in het bijzonder de Creoolse Surinamers per saldo de grootste aandeelhouders van zijn , niet eens zo gek bij nader inzien. Ik vind het verzet ertegen dwaas en had men iets anders kunnen bedenken. Wat dan?
  Surinamers en het geschreven woord
  Als timmeraar aan de weg heb ik al sinds 1995 vergeefs geprobeerd om een landelijke omroep te realiseren. Blanken gebruiken doorgaans de pers en media als doeltreffend middel om een visie, hoe stompzinnig die ook moge zijn, de wereld in te slingeren. Surinamers zijn geen mensen die je kunt bewegen tot deelname aan zulk soort initiatieven. Ze doen het in familiaal verband op kleine schaal en wanneer die volledig gesubsidieerd is zoals de Hindoestaanse OHM , dan durven ze zich op landelijk niveau te profileren. Deze omroep was het toonbeeld van een familiebedrijf dat amper verschilde van een (spi)ritueel dolhuis. Kranten onder de Surinaamse gemeenschap in Nederland waren altijd al ten dode opgeschreven. Je had er de Weekkrant Suriname waarin ik zelf literaire beschouwingen mocht publiceren, Njoen Sranan, C-47 etc. die allen wegens gebrek aan voldoende afname van het radar zijn verdwenen. Zelfs de gratis Toko-aan-Toko bladen waaronder de roemruchte Pleasure hebben het niet kunnen redden. Literaire werken van de meeste Surinaamse rijmelaars en scribenten die door hen zelf zijn uitgegeven, liggen amoureus naast de bara’s en de bojo’s in de vitrines van de Surinaamse Toko’s. Vergelijken we Turken en Marokkanen met Surinamers dan zouden Surinamers het schaamrood om de donkere kaken moeten zien te camoufleren . De twee etnische groepen waar Surinamers zich samen met de Hollanders minzaam over uitlieten, zijn geestelijk welvarender en politiek invloedrijker geworden dan de Surinamers in Nederland. In Nederland zijn de meeste Nederlandstalige bladen uit deze twee bevolkingsgroepen op verkoopbasis en niet gratis. Kwalitatief behoren die ook tot een hoogstandje.
  Biologisch racisme
  Dat wat mij persoonlijk raakt is hoe Surinamers in Nederland hun oceaangelijke muil benevens het ostentatieve inluiden van hun aanwezigheid daar waar men zich bevindt, ten spijt zo gedegradeerd zijn dat men vanuit het Nederlandse bewustzijn niets in hun ziet. Turken en Marokkanen hebben een geloof dat een sociale cohesie tussen deze twee etnische groepen doet bewerkstelligen. Dat wat ze ook mee hebben is hun lichaamsovertrek: ze zijn niet zwart. Surinamers daarentegen kunnen elkaar met de alles absorberende blikken uit hun optische awara-pitten enkel staan observeren in een idiote verrukking alsof ze van elkaar een bodyscan aan het maken zijn. Ze registreren zoals Bea Vianen in haar roman Het Paradijs van Oranje schreef, met een seismografische precisie de meest onbenullige details om erover in onderonsjes te zitten zwetsen. De wijze waarop het biologisch racisme in Nederland vaste voet in de grond heeft gehad, is niet eens merkbaar in Nazi Duitsland, België, Frankrijk en Engeland, althans blijkend uit wetenschappelijke studies op het gebied van de arbeidsmarkt en de reden tot negatie. Een tijd terug zei een directeur van een arbeidsvoorzieningsinstelling die zelf met een Surinaamse vrouw getrouwd bleek te zijn, tijdens een werkoverleg het volgende tegen mij: “ik maak mij zorgen omtrent de positie van Surinamers in Nederland. Ze zullen verdrongen worden door de massale toestroom van vluchtelingen uit het Midden Oosten die vaak heel hoog zijn opgeleid en door de domme Hollanders voor surrogaat blanken zullen worden aangezien. Als Surinamers enkel licht getint zouden zijn , zouden ze hier automatisch een betere bejegening krijgen “. Wat deze laatste betreft ken ik toevallig een doldwaas tafereel waarbij twee Surinaamse studenten die vanwege het feit dat ze in die tijd met een Surinaamse beurs naar Nederland kwamen, bij een instelling in de wachtkamer moesten plaats nemen in verband met de afwikkeling van enige formaliteiten. Een Hollandse bode stapte met een krant in de hand op die twee af en offreerde die aan de licht-getinte student, daarbij de opmerking plaatsend aan het adres van de donkere Surinamer dat die niet zou kunnen lezen.
  Corrumperende taferelen
  Als we Surinamers op zich onder de loep nemen en even kritisch naar hun kijken , zien we een gezellig en hard werkend en vooruitstrevend volk dat als los zand aan elkaar hangt. Hun levensfilosofie laat zich kenmerken door een geldingsdrang, veelal gebaseerd op een minimum aan talent en de brandende levensvraag: “fa dat kang “ ( hoe is dat mogelijk). Deze laatste is veel minder onschuldig dan het in eerste oogopslag zou lijken. Vooral bij de Surinamers die zich laten kenmerken als strebers heeft deze vraagstelling zich tot in de fijnmazigheid van hun geest vertakt. Vaak hebben ze van zichzelf het idee dat ze alle wijsheid en kwaliteiten in hun mars hebben en als ze iets van hun vermeende eclatante kwaliteiten in een andere verdrongen zien, staat bij hen automatisch de Fa Dat Kang vraag op hun fronsende voorhoofd gelaserd . Deze lijdt niet zelden tot zeer dramatische en corrumperende taferelen onder vele Surinamers in Nederland. Ik hoorde van een Surinaamse omroepster die toevallig ook spiritueel en helderziend was dat ze Surinamers kent die in plaats van een boek in te duiken, achter de zwarte magie aanholden om iemand die ze het licht niet in de ogen gunden het leven tot een hel te maken. Ze gedragen zich net ongeleide projectielen die niet te stuiten zijn. Festivals als de vroegere Brassa dé, de tegenwoordige Kwakoe, Milan etc. zijn eerder een poging om een saamhorigheid onder een verscheurd volk te veinzen dan een bewijs dat Surinamers elkaar graag opzoeken om een levensvreugde te delen. Toen Lachmon en Arron elkaar op de dag van de onafhankelijkheid dwangmatig omhelsden , zou dat volgens het boek “De Verovering van Eldorado” van Albert Helman met afgewende gezichten zijn gebeurd. Niemand zal op dat moment zelfs vermoed hebben dat deze omhelzing in de verdere evolutie van vele Surinamers, desnoods in overdrachtelijke zin , model zou staan om elkaars gevoel van verbroedering op die manier tot uitdrukking te brengen.
  Adoratie
  Suriname op zich is voor velen een vertrekhal om zich het liefst heel gecultiveerd elders in de wereld te vestigen. Suriname zouden zij nooit uit hun geest willen verbannen en zouden het met vakantie ook blijven aandoen, enerzijds uit een gesublimeerde vorm van nostalgie en anderzijds om hun gemaltraiteerde ego ten gevolge van de miskenning in het vreemde land, een boost te geven. Vele Surinamers lijden aan een zelf-koloniserende inborst doordat die de neiging hebben economische asielzoekers die er de boel komen overnemen , juist te bejegenen met een slaafse devotie , ongeveer op dezelfde wijze zoals Indiërs dat doen met blanke West-Europeanen en blanke Amerikanen terwijl zij strebers uit eigen gelederen het liefst meteen zien sneuvelen met het geplande initiatief in de hand. Het steeds vergelijken van het eigen geadoreerde beeld met dat van de andere is de basis van het onderlinge bumperkleven tussen vele Surinamers. De gemiddelde Surinamer is er als de dood voor wanneer een buitenstaander met betrokkene het over de verworvenheid en faam van een andere Surinamer heeft. Hij zakt liever door zijn eigen geraamtestelsel dan zoiets verschrikkelijks te moeten aanhoren. Hierdoor is er nooit een basis ontstaan voor een Surinaams volk dat zich de tijd en ruimte zou gunnen om één volksgevoel, één volksideaal, één volkstaal en één volksmentaliteit te doen verwezenlijken. Het Nederlands is weliswaar een taal waar een ieder in weet te gillen maar het is er tegelijk één waar men geen enkel ideaal naar hogere regionen mee heeft weten te tillen.
  Rabin Gangadin is socioloog, landbouwingenieur en gepromoveerde sociaal-econoom. Voor deze laatste deed hij zijn promotieonderzoek op de Filipijnen ( Laguna). De komende tijd zal er van hem een literair essay verschijnen onder de titel De literaire visvijver van Suriname, een roman en een dichtbundel.


  Maak melding
 27. Premier is een blaka koeli bars.
  Hij slooft zich uit, verloochend zijn land voor de witte man. Hij is een kontlikker.
  Wel heel jammer dat een Surinaamse advocaat negatief wordt neergezet in de Nederlandse media. We komen allemaal aan de beurt. De witte man heeft Prem gebruikt en dat had die blaka koeli niet eens door. Prem dacht dat hij een zwarte kaaskop was. Hahaha Prem is net zo hypocriet als de witte man


  Maak melding
 28. Pit : een koelie uit Madras is nog zwarter dan een zwarte neger. In mijn ogen zijn ze zwart. Deze man is representatief aan Suriname. Schelden op de Surinaamse Diaspora en als je in de problemen geraakt verwacht je hulp van dezelfde Surinamers. Volgende patient wordt dus de heer Bakas. Neen, ik heb geen bewondering voor de zoon van de oprichter van een ” onafhankelijk West Suriname”.


  Maak melding
 29. Prem lelijkste Hindoestaan ooit gezien.
  Is altijd bezopen, drank probleem.
  Lult uit zn nek.
  Schande voor Hindoestanen en Suriname.
  Raymand lelijkste doggla ooit geboren. Mijn God. God was zeker in slechte bui toen hij hem aan het kleien was.

  Maar goed.
  Er zijn weer andere Surinamers is het weer goed maken toch?
  Er zijn altijd wel rotte kokosnoten in de mand.


  Maak melding
 30. Beste verdedigers van Prim, ik begrijp dat jullie het voor m willen opnemen, maar zo geweldig is jullie Prim niet. Hij is nog ‘zachtjes uitgedrukt’ een grote bullebak. Een embiciel, die achterlijke domme uitlatingen over anderen ipv naar zichzelf te kijken. Denken jullie dat de huichelachtige witties van hem houden? Ze zien hem liever komen dan gaan. En hoogmoed komt ten val!!!


  Maak melding
 31. Ik lees weer heel veel discriminerende teksten naar beide zijden
  Laten al diegene die zich in dit land gediscrimineerd voelen terug gaan naar het land van waar zij zijn gekomen mischien dat zij zich daar gewaardeerd en niet gediscrimineerd voelen
  Zelf twijfel ik daar sterk aan ik kom nu zelf al bijna een kwart eeuw in het mooie Suriname en heb daar gezien dat er daar meer gediscrimineerd word als in de bv nl
  Lees nu alleen de reacties op dit artikel over de heer Radhakishun en zie hoe er afgegeven word op het blanke deel van de bevolking. Natuurlijk word er ook in de bv nl gediscrimineerd en dat is niet goed maar ik denk dat door ongefundeerde kritiek en modder gooien naar bevolkingsgroepen dit probleem niet word opgelost
  De maatschappij zijn wij allen samen. Laten we nu eens beginnen ieder mens en zijn mening te respecteren
  Ieder mens zwart geel rood of wit is gelijk rood bloed evenveel chromosomenparen enz enz denk daar eens aan


  Maak melding
 32. en maar bleren over racisme, terwijl hier richting hindoestanen het racisme er van afdruipt, mag je raden door wie en wat, proficiat stelletje onbenullen.


  Maak melding
 33. Sapprem Namaskaar; Prem what go’s around comes around. Nu moet je net als die andere slimme advocaat Bram je eigen puin gaan opruimen, voordat je je neus in andere mans zaken steekt. Ik hoop dat jou ” sopiemang” gedrag tempert en dat je met Sylvana in gesprek gaat, zonder je kwade dronk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES