Ronnie Brunswijk vreest einde Surinam Airways

38

PARAMARIBO, 18 okt – Coalitieparlementariër Ronnie Brunswijk heeft aangedrongen op een onderzoek naar de financiële staat van de SLM. Dit meldt de Ware Tijd. Hoewel de vrees voor faillissement vaker ongegrond is genoemd door de SLM-directie, vindt Brunswijk het hoog tijd voor doorlichting. Politieke overleving is het belangrijkste motief.

Zijn A Combinatie, AC, is politiek verantwoordelijk voor het reilen en zeilen bij de SLM. Broer Leo Brunswijk is onlangs als voorzitter aangesteld van de raad van commissarissen. “Wij willen straks geen failliet bedrijf overnemen. Want dan kan men wellicht denken dat het een beleid van AC is”, zegt Brunswijk. Voor hem staat vast dat het bedrijf financieel in moeilijk vaarwater verkeert.

Er zou achttien miljoen dollar verlies zijn geleden de afgelopen twee jaar. Het tegoed van drie miljoen euro bij de KLM is ook allang besteed. Eerder heeft oud-directeur Robbi Lachmising gewaarschuwd tegen vals optimisme over de toekomst van de SLM. Er is een zakelijke benadering nodig, ook vanwege de politiek. Ook intern moet meer aan de bedrijfsbelangen worden gedacht dan aan het individuele.


38 REACTIES

 1. ik ben zeer benieuwd naar de uitkomsten want de tijd is allang verstreken meneer de directeur Jesserun

  Casas directie wacht ook gespannen af wegens alle commotie rond Haantje


  Maak melding

 2. ik kan me niet voorstellen dat een terrorist en zijn broer de bevoegdheid krijgen te bemoeien in de grooste vlieg maatschapij die suriname heeft hebben ze wel het verstand er voor,maar de grootste grap is dat broer terrorist ook nog is benoemd tot de raad van commisarissen, wat een schande dat onze eigen regering, ons volk,zijn eigen volk belachlijk maakt naar het buitenland toe,deze regering is en zijn de terroristen met de gebr brunswijk als rechterhand.Een terrorist die zo veel bloed aan zijn hand heeft kleven heeft zitting in het hoogste colege van suriname VENITIAAN U ZOU ZICH MOETEN SCHAMEN ALS {PRESIDENT} EEN GROTERE SCHANDE KAN IK MIJ NIET INDENKEN


  Maak melding

 3. En hoe komt het: 2 vliegtuigen, 550 man personeel,waarvan 400 niet werken, en hele hordes familie en vrienden die gratis reizen op IPB tickets en tonnen vracht gratis vervoeren, kortom een grote corrupte bende. Alles wat van de overheid is gaat kapot aan ditzelfde probleem, en de Surinamers, althans 80 % van hen, slaaaaaappppeeeen.


  Maak melding

 4. ….laat Brunswijk een diepgaand onafhankelijk onderzoek door buitenlandse deskundigen laten instellen naar de inkomsten, uitgaven en aankopen van Sur.Airways in de afgelopen twintig jaar…hij zal dan opkijken van die reusachtige Lelekoe van wanprestatie en corruptie die daaruit zal voortkomen….


  Maak melding

 5. Rotzooi verhaal,niet in trappen.
  Er komen straks meer boeven naar bovendrijven.
  Men moet duidelijk kunnen aantonen waar de bedragen van verlies, vandaan komen.
  Maar geen verhaal ophangen om de gemeenschap verder uittebuiten.


  Maak melding

 6. Ja mijnheer Brunswijk we gaan niet belangrijk doen.
  Dit weet iedere koe van zondag al.
  Heb geen illussie dat jij of AC dit gaat verhelpen.
  Een moedige poging maar hou je vooral kkkkkkkkkkkkkkoest. Fijn dat je af en toe laat zien dat je politicus ben.
  Petje af.


  Maak melding

 7. ik heb mijn mening hier over, er zijn bijna 200 werknemers van de SLM in dienst. dat is teveel voor een vliegtuig en dat Surinaame niet kan sturen.volengensmij is de gene die dit moet sturen, niet geschikt voor dit functie.ongeschoolde mensen, zo als Ronnie Brunswijk.


  Maak melding

 8. Ik sta er niet versteld van als dit het einde is van de SLM. Dit is over de hele linie in Suriname. Eerst zakkenvullen en dan je in geklaag hullen.
  Is om te huilen.


  Maak melding

 9. dan moet ac maar nu al ophoepelen .
  Wat ????!!! Ronny is bang als hij straks een faliet bedrijf moet overnemen ??
  Wat wil hij eigenlijk ??
  een bedrijf die al stabiel en veel geld heeft ???
  Ja ,ja ..dan kan hij geld stelen en buit maken .
  Ronny jij bent een slimmerik .

  Amofo en ronny kan van mijn kant nu al opdonderen .

  Waar djoeka is ,is er nooit een goed leven ,laatstaan een toekomst voor de jongeren .


  Maak melding

 10. hai ronny ten eerste vraag ik jou wat je opleiding is en wat weet je over vliegtuigen als het over korjaal zou gaan was het heel anders .ik wil je vragen om die broeders van jou die de stad onveilig maak te kalmeren ander val je staks als een bak steen,dus dit is je kans om te bewijzen doe wat je moet doen en vedien je respect terug.


  Maak melding

 11. Wat weet Lonnie van SLM af
  slm opdoeken. zijn te veel sabie mangs in suri. Jullie lachen de suri-hollanders toch. nu gaan wij lachen.
  geen vakantie vieren in suri. andere andere landen bezoeken bye bye slm


  Maak melding

 12. Heeft brunswijk wel verstand van aerodynamica
  natuurwetten, internationale wetgeving, straalmotoren en management.
  Deze man is gespecialiseerd in verkrachten, roven, moorden, en witwas praktijken en droppings. Hoe is het in godsnaam mogelijk dat zo iemand in het parlement zit? En dat hij zulke belangrijke fucntie gaat bekleden en nog eens de lagere school afgemaakt.
  God zij met ons suriname.


  Maak melding

 13. Sranangmangs,

  Niet persoonlijk worden maar zakelijk blijven.
  Inderdaad vraag ik mij ook af of de Brunswijk brothers niet beter dingen kunnen oppakken waar ze meer verstand van hebben en deze ingewikkelde zaken over te laten aan echte deskundigen, groen geel of paars, uit het binnenland of uit de stad dat maakt niet zoveel uit.

  Voor het overige: Houd de SLM in de lucht en laat je niet overleveren aan de grote rijke vliegmaatschappijen. Zij zijn rijk zat en zullen de tickets zeker niet goedkoper maken.

  Remember: Samen staan we sterker. Stree dee foe stree wie no sa frédé.

  Sranangmang


  Maak melding

 14. er is 18 miljoen verlies geleden
  is dit gespecificeerd en hoeveel is gestolen?
  na verdamping van deze 18 miljoen hoeveel eigen vermogen is er nog over?
  is er nog wel sprake van een positief eigen vermogen?
  wat zegt het jaarverslag hierover?
  hoezo wil slm nu opeens in joint venture met klm, martin air of tui?
  dat mag uberhaupt niet van het nieuwe luchtvaartovereeenkomst


  Maak melding

 15. meneer brunswijk is democratisch gekozen door een deel van het stemvolk toch.
  Kijk dat heet nou toch democratie.
  je bent eerste terrorist, en via politiek kom je in de legaliteit, en dan staan alle deuren van het democratisch bestel voor je open.


  Maak melding

 16. zo lang de oude mensen die daar zitten gaat niet goed.die vullen hun zaken en de burgers lijden een onderzoek doen waar is dat geld geblijven dat verdiend wordt.
  daarom gaat slm vailiet die zaken vullers lachen ons uit die hebben niets te frezen.
  surinamers kan nooit een bedrijf op poten zetten eerst eigen belang gaat voor.


  Maak melding

 17. Nou, dit komt er van…. als de directie van nederland en suriname ons systematisch belazeren met de ticketprijzen, om familie en vrienden te regelen. en nu vragen ze aan het surinaamse volk om hen te ondersteunen. nou, mooi niet! ga maar lekker je eigen salaris inleveren of weet je: STUUR ALLE DIRECTIELEDEN, inclusief die van NEDERLAND, naar huis! ze deugen niet en laat jonge voortvarende mensen de zaak overnemen. dit komt er van als je constant wilt stelen en niets wil inleveren. mijn zegen hebben jullie echt niet. ik moet mezelf behelpen in deze benarde suriname, waar ik in moet wonen. jullie bekijken het maar lekker.
  ronny, stuur ze allemaal naar huis. Ga zo door met onderzoeken vriend.
  een verontruste surinamer.


  Maak melding

 18. Waar zijn wij in god’s naam mee bezig???

  Het is toch te gek voor woorden dat iemand die totaal geen opleiding heeft of uberhaupt heeft afgemaakt, een parlementarier kan en mag worden?..dan kun je wel spreken van democratie!!..a me hoela..

  Zulke gasten als R. Brunswijk, moeten nog steeds terecht staan voor de gruwelijke moorden die ze hebben gepleegd..maar daar hoor je weer niemand over!!

  Dit is nou typisch Suriname, 1 en al corruptie..en dat zal ook zo blijven…

  Ik kom onterecht op een bepaalde positie!!..en daarna breng ik mijn hele familie in de business..typisch Surinaams!!

  It’s all a big joke…ha ha ha ha


  Maak melding

 19. Ik vraag me af waar dit over gaat. Brunswijk mag dan een crimineel zijn, de intentie om een onderzoek te doen naar de positie van de SLM moet niet al te licht worden opgevat. SLM heeft teveel werknemers en deze werken bij de SLM omdat dit vele voordelen heeft zoals gratis vliegen. Ik denk dat een goed onderzoek zal aantonen dat SLM minder solide is dan menig persoon denkt. Ook SLM heeft last van eht fenomeen “spookwerknemer”. Iemand die wel op de loonlijst staat maar niet werkt omdat hij of zij niet tot een van de politieke partijen die aan de macht is behoort. Dit doet zich bij alle Overheidsinstanties in Suriname voor. Zolang dit er is zal het in Suriname behelpen zijn omdat de economische productie van het ambtenarenkorps beneden de maat is. Men heeft een baan en voor de rest is er niks. Komt niet alleen in Suriname voor, maar in vele andere landen waar vooral nepotisme en corruptie hoogty vieren. Niks nieuws onder de zon. Komt nog ij dat het salaris, hoe weinig of veel, niet in verhouding staat tot het productieproces in Suriname. Met andere woorden Suriname heeft een verborgen werkloosheid welke bewust door de Overheid in staat wordt gehouden omdat anders de maatschappelijke onrust de Overheid voor niet te voorziene problemen kan plaatsen. Eens zal toch het roer om moeten. Als buitenlandse bedrijven hionderden miljoenen kunnen wegdragen uit Suriname zouden zij net zo goed er ook voor kunnen zorgen dat het economisch anders wordt. Maar ja, dan heb je altijd nog de vele wolven of sprinkhanen die niet toestaan dat de veestapel of het gewas op het land tot volle bloei komt. Jammer. Maar voor de rest blijft dit prachtig land mijn hart bekoren. Ik ben er geboren en ben daar trots op.


  Maak melding

 20. Allemaal niet klagen om die Ronny.B.
  Allemaal schuld van “Vtje”. hij kan het niet meer aan en zit de heledag te slapen.
  Maar als “R.Btje”. klaagt dan moet hij boete(lijden),hij heeft heel wat in Su.vernield.
  Hoe is het, in godsnaam mogelijk dat zo een zware crimineel in het parlement zit.
  Het gaat echt mijn verstand te boven.
  De machthebbers in Su. zijn stapel gek geworden.
  Met dit als resultaat een “zware crimineel” als “coalitielid” een van deze dagen richt hij zijn vuurwapen als gewoonlijk op een parlementslid.>>>Just wait and see.>>>>NPS>>>> bedankt.bedankt.bedankt.


  Maak melding

 21. Toen men meneer Brunswijk met het oog op de verkiezingen in Suriname vroeg met de vraag;”Meneer Brunswijk,wat is uw VISIE voor de toekomst?Ronny’s antwoord:Mi VISIE???? ANJOEMARA!!…..

  En ze vroegen hem ook of hij parlementarier zou worden van het nationaal Assemblee.Ronny’s antwoord:”Nee,ik ben geen VEGETARIER!!!

  Ronnyboy,je hebt misschien veel verstand van geurillia taktieken,maar een politicus zijn vereist een gedegen opleiding en kennis!!


  Maak melding

 22. Hahahahahaha ik denk dat de familie Brunswijk,de SLM wil overnemen,anders kan ik het niet vatten,dat een broer van R.Brunswijk zo een hoge psitie bij de SLM heeft,komt nog bij dat er ene Amofo min.van transport enz.is???Hoe kan dat allemaal,ehmmmm maar tja we spreken over Suriname hé,het land waar alles kan,ongeschoolde mensen op positie`s waar er heel veel knappekoppen rond lopen en keihard gestudeerd hebben,die mensen krijgen zulke banen niet.Bet your life dat de hele fam.Brunswijk met buiten vrouwen en buiten kinderen gratis de gehele wereld afreizen,laat R.brunswijk daarover praten,dan scheelt het al heel veel geld.
  Aiiiiiii bajaaaaaa Vene,jij,BAVIAAN,om met zulke ellendelingen in zee te gaan,help je Suriname naar de Verdoemenis,gefeliciteerd Vene.

  Wie verlost Suriname van dit BOEVENTUIG?????


  Maak melding

 23. inderdaad “wat voor opleiding had ronny brunswijk ????? ”

  alleen hopelozen ,waardelozen regeerd Suriname .
  OOk voor de buitenlandse posten worden hopelozen ,waardelozen als ambassadeur uitgekozen .En het geldt ook voor mensen die bij Buza werken ,alleen maar zakkenvullers en corrupt .
  Wat voor opleiding had die lygia kraag ???

  Alleen maar buitenvrouwen en kennisen krijgen hun kansen .


  Maak melding

 24. Drs(drugstore) Brunswijk,
  Gaat zich met bestuurlijke issues en boeings bezig houden? Het is godverdomme geen bosjeswerk laat dit aan gekwalificeerde personen over mensen die verstand hebben van besturen.
  Criminelen vliegtuigen laten besturen oh god no laat die gvd prutswijk een korjaal met vleugels besturen in het bos het zijn immers bosjesmannen en die takkewijven zoals amafo die zo reislustig zijn laat haar gvd met een korjaal de oceaan overvaren om conferenties bij te wonen zoals onlang in dubai
  Ik vind zulke mensen niet passen om ons land te vertegenwoordigen in het buitenland.
  Zulke lelijke mensen venetiaan, prutswijk, amafo enz. Het lijk wel paramaribo ZOO.


  Maak melding

 25. In Suriname is alles mogelijk.VRIENDJES POLITIEK OP ZIJN BEST.Een broer van Brunsie is benoemd tot voorzitter in de Raad van Bestuur van de SLM. Er is geen hoop meer in het land.


  Maak melding

 26. Het is niet de schuld van brunsie maar van het surinaamse volk.bekijk maar de regering
  1 een veroordeelde verkrachter.
  2 minister van justitie die geld witwas.
  3 vice president die een gezin heeft die geen surinamers zijn.
  4 wiskundige president die geen economishe
  maar surinaamse uitverkoop voorspellingen kan maken.
  5 stelende ministers als balesar die nog steeds vrij lopen die sinds 1988 eens niets doener was bij centrum index en paradoti.
  6 ga maar door.

  kan je je voorstelen als een soela mang een iesrie fouroe ziet en o wee if he is in charge.

  het is tijd dat alle surinamers beseft dat het tijd is om deze mensen huiswaarst te sturen en alleen een party te kiezen die een ontwikkeling programa heeft voor suriname.en niet voor een party van 40 jaar niets doen.


  Maak melding

 27. Baitalli had geen verstand van asfalteren, bruggen en wegen aanleggen, kon geen woord nederlands, maar kreeg tot de miljoenen projecten, die hij verpreutste, ondanks zijn korps des ingenieurs. Bouterse is net als Brunswijk ook krijgsheer en moordenaar en is ook veroordeeld, zit ook in de assemble. Zo kunnen we doorgaan….witteboord criminelen die om je heen zijn, misschien ben je er zelf een van, laten we elkaar niet voor de gek houden, het is altijd zo geweest. in suriname is alles mogelijk, dat is ook zo in america, het zijn landen van onbegrensde mogelijkheden, alleen heeft suriname nu nog meer grotere capaciteiten in mogelijkheden dan de usa. Schreeuw niet zo luid, doe wat voor het land en kijk niet wat het land voor jou gaat doen. Steek je hand uit de mouwen, en doe, doe wat voor het land, dan doe je ook wat voorjezelf en snaveltjes dicht.


  Maak melding

 28. Surinamers,

  Ik heb zo zitten lezen en vindt het erg jammer wat er allemaal gebeurt en gaat gebeuren. Het enige wat ik kan en wil zeggen is dat als SLM vandaag of morgen er niet meer bestaat, dan gaan we merken wat KLM gaat doen. We zullen weer tickets van
  € 1.000,00 gaan betalen. Dan heeft KLM alleen de macht. En wat R.B. betreft, ik heb er geen woorden over vuil te maken. Als nederlanders dit allemaal lezen zullen ze hard lachen. Hoe kan het dat R.B. dit allemaal kan doen. Waar blijft meneer Venitiaan.
  Ik hoop dat SLM het redt.Ik vlieg atijd met mijn Surinaamse trots en hoop dat in mijn verdere leven te kunnen doen. Service aan boord is trouwens beter dan KLM. Vergelijk dat met surinamers die met de KLM vliegen.
  De nederlanders hebben al genoeg van ons gevreten. Laten we samen zijn als een volk en hopen dat SLM het redt. Verder wens ik de direktie van SLM veel sterkte toe en hoop dat ze hieruit komen. SLM heel veel sterkte

  Surinamer


  Maak melding

 29. ai mi boyy mi sking e gro te mi de lesi ding sanie fu mi swiet sranang nanga den brada nanga sisa fu mi mama fu
  grongmama sekie yu dotie poru grang grang
  na yu tapu mikie mooi bromkie gro
  stanvaste oeng wanie geen onkruit


  Maak melding

 30. wacht ff, was het niet lonnie blunswijk die in de jaren 80 het publiek in het stadion bedreigde met een handgranaat? Het was uitgebreid op de tv. En het OM van suriname heeft toen niks gedaan omdat niemand een klacht had ingediend verklaarden zij. Zie hier het kwaad werd toen al bemest om verder uit te zaaien in sme. En nu is heerschap parlementarier! Suriname is reddeloos verloren.


  Maak melding

 31. Ronnie moet zijn kwebbel dicht houden, dit omdat zijn broer hem mogelijk informatie heeft gegeven.

  =Laat Ronnie komen vertellen hoe hij toentertijd aan al die auto’s kwam. Drugsgeld. Die auto’s stonden op naam van zijn zwager. Die zaak ken ik heel goed.

  ==Ik hoop dat de personen, die belast zijn met al deze mails van de forum naar het kabinet brengen, zodat zij kunnen zien hoe boos het volk is.


  Maak melding

 32. waar zyn wy mee bezig in suriname er is geen enkel land binnen europa die suriname voor vol aan neemt mensen die niet eens de lagere school afgemaakt hebben zitten in het parlement maar ja de filosofie wat er omgaat in suriname is de vriendtjes zorgen voor elkaar laten ze lekker hun drugsgeld opgaan maken en het land tterug geven aan de bevolking de mensen willen leven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.