woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBuurtmanager wordt populair bij Surinaamse burger

Buurtmanager wordt populair bij Surinaamse burger

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 okt – Het instituut van de buurtmanager wordt steeds populairder onder burgers. Dit zegt politiechef Delano Braam. Het eerste team van negen buurtmanagers heeft het afgelopen jaar een keurig visitekaartje afgegeven. Dat heeft de vraag naar meer gestimuleerd.

Een reeks woonwijken ziet de eigen buurtagent graag vaker langs komen voor het helpen oplossen van lokale probleempjes en problemen. “De buurtmanagers zijn niet meer weg te denken”, zegt Braam. Er zijn nog eens veertien klaargestoomd voor onder meer Sunny Point. Dit is de wijk waar zich voornamelijk evacués bevinden uit de periode van de binnenlandse oorlog.

Elementaire voorzieningen ontbreken er, openbaar transport is schaars en er spelen sociale problemen. Het is het soort uitdagingen dat het hervormende Korps Politie Suriname, KPS, gaarne aanvaardt. Volgens Braam is er plaats voor zeker honderd buurtmanagers. Het betreffende project wordt uitgevoerd met hulp van Politie Amsterdam en moet samenleving en korps dichter naar elkaar toe brengen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES