Suriname TV start uitzending op kanaal Info Thuis

14

Dinsdag 26 september start ‘Suriname TV’ met haar eerste uitzending via kanaal Info Thuis Haaglanden. De uitzending is elke dinsdag om 22.00u te zien en bestaat uit programma’s uit Suriname zoals ‘Suriname Vandaag’ en ‘Een voor Twaalf’.

Volgens producent Rajesh Ramnewash is er bij Surinamers in Nederland veel behoefte aan informatie uit het moederland Suriname. De informatie via de Nederlandse TV is schaars en als er incidenteel aandacht wordt besteed aan de situatie in Suriname, is dat vaak met een ‘koloniale’ bril op. “Suriname TV moet daar verandering in aanbrengen en daarbij niet alleen de sociaal economische misstanden in Suriname belichten, maar ook de enorme potentie die het land bezit etaleren”.

Eén van de programma’s die wordt uitgezonden is ‘Suriname Vandaag’ met presentatrice Nita Ramcharan. Dit programma uit Suriname is volgens de initiatiefnemers te vergelijken met ‘Nova’. Ramcharan heeft haar sporen verdiend in de Surinaamse journalistiek o.a. als hoofdredacteur van de Ware Tijd. Kritisch en objectief legt ze door middel van goede onderzoeksjournalistiek de vinger op de zere plek als het om misstanden gaat.

In de eerste uitzending op 26 september is te zien hoe directeur Brahim van Fernades wordt geconfronteerd met het individuele leed van één de ontslagen werkneemsters.


14 REACTIES

 1. Suri’s ga nu echt werken aan jullie mentaliteit,verstand gebruiken in algemeen belang. Vroeger hadden wij het niet kunnen doen door het verleden. Maar nu: dato 2006/ 2006.weeswijs/ wijs worden.
  zaakjes in hokjes houden is niemands voordeel


  Maak melding

 2. de blanken zijn totaal niet geintresseerd in surinaamse tv in nederland en natuurlijk willen ze die ons surneds onthouden, ik ben ook een voorstander van dat er 1 sur tv zender normaal in nederland op de kabel aanwezig moet zijn, zodat ook de nederlanders zelf kunnen zien hoe het wel en wee zich afspeelt in suriname zelf en kunnen zij hun rascistische en negatieve bril opgeven naar de surinaamse gemeenschap in nederland, en het bijschaven van de samenleving, er is te weinig voor de surinaamse zaak en onze eigen problemen die wij regelmatig in nederland aan de kaak willen stellen dat bovendien zowel maatschappelijk als politiek weinig inhoud en oplossing biedt of krijgt. bijvoorbeeld het prijs beleid van de vliegtickets naar suriname en nog velen andere problemen, in feite zijn wij “”het mond dood gemaakt”” en het zwijgen opgelegd in nederland, wij hebben alles maar te moeten slikken..
  wij worden overal en nergens serieus genomen. kunt u uzelf hierin herkennen, vast wel, als je in je hart een surneds bent en ergens ook een surinamer voelt, al woon je hier misschien al 45 jaar??
  nog een prettige weekend alle sranang mensen..


  Maak melding

 3. Goede zaak een televisiekanaal voor ons surinamers, laten we zuinig zijn op deze media. Eindelijk baja thanks gado.
  Tang boeng landgenoten, kondremangs.


  Maak melding

 4. hoe kunnen wij in zwolle uw tv station ontvangen ook in zwolle wonen er zat surinamers die heel veel intersse in het sur.nieuws hebben,je maakt vele harten blij als het voor ons mogelijk gemaakt wordt!!!


  Maak melding

 5. Danger
  Als u in het bovenstaand nieuwsbericht de link aanklikt kunt u Suriname TV online via windows media player bekijken. Uitzenden in Zwolle behoort tot de mogelijkheden als u een pleidooi bij de lokale tv hiervoor kan organiseren.


  Maak melding

 6. zou het goed vinden als de kinder programma.s. van de nederlandse tv in suriname uitgezonden zou worden. want in suriname is daar geen oog voor.de volwasene surinamers houden zich meer bezich met zich zelf. in de hindoestaanse films die hele dag te zien zijn op sur tv.daar gaat het alleen over trouwen en zingen. de klokhuis en sesamstraat zou goed zijn voor de sur kinderen. voor al in nederlands. in suriname zijn er een paar kinder programma.s.die zijn in het engels. de meeste sur kinderen begrijpen geen engels. daar om zijn de sur kinderen zo achterlijk.en lui. dat komt door de verkeerde opvoeding.


  Maak melding

 7. Niemand is dom en achterlijk.Iedereen moet een kans krijgen om zichzelf te kunnen bewijzen en al doet de één er een jaartje langer over uiteindelijk kunnen ze bereiken wat ze willen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.