Suriname badend in licht bij zonsverduistering

1

PARAMARIBO, 22 sep – Suriname heeft zijn zonsverduistering erop zitten. Voor wie niet echt erop lette leek het een zonnig begin als bijna iedere andere dag in tropenland. Echt duister moet het alleen boven zijn geweest toen de maan de zon voor ongeveer negentig procent bedekte.

Beneden zetten de meeste Surinamers hun leventje voort, althans daar begonnen ze mee. Dat enig merkbaar effect werd verwacht, bleek uit het grote aantal voertuigen die bij hel daglicht nog met de koplampen aan rondreden. De waarschuwing van het ministerie van Volksgezondheid om het fenomeen niet onbeschermd te aanschouwen, lijkt niet echt nodig te zijn geweest.

De meesten moeten maar weer over zijn gegaan tot de orde van de dag, toen bleek dat er van verduistering geen sprake was. Zonlicht, zeker het heldere soort bij deze zonsverduistering, is niet direct het soort verschijnsel waar Surinamers wakker van liggen. Of wakker van worden. De meeste jongeren slapen nu toch door alles heen. Het is nog maar enkele dagen ‘grote vakantie’ in Switi Sranan.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.