Werkbezoek Surinaamse minister van BiZa

14

De Surinaamse minister van Binnenlandse Zaken, Maurits Hassankhan, is van 15 tot en met 27 september voor een werkbezoek in Nederland. De minister zal in Nederland besprekingen voeren en bestaande samenwerkingsverbanden verstevigen.

In de grote steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zal de Surinaamse bewindsman zich verdiepen in stadsverfraaiing en samenwerkingen bespreken met o.a. de gemeente Amsterdam. Dit in het kader van het opzetten van een meerjarenplan voor stadsverfraaiing in Suriname.

Ook zal Hassankhan een bezoek brengen aan het Nationaal Archief Nederland, waar bestaande als ook nieuwe projecten voor Suriname besproken zullen worden.


14 REACTIES

 1. In Amsterdam ons orienteren op het gebied van stadsverfraaing. Kunnen we het niet zelf (bedenken)?

  Overigens weet ik niet of deze minister uit het milieu komt waar esthetiek en historisch besef wel normaal is/was.


  Maak melding

 2. Ik blijf het herhalen hoor. Ze geven steeds af op nederland, maar ze blijven zich orienteren op dat land. Waarom wordt er niet in china of een ander bevriende natie georienteerd?
  Neen dat gaan ze niet doen want dan gaat het bij orientatie blijven en nimmer samenwerkingsverbanden. Internationaal betekent samenwerking een tweerichtingsverkeer van kennis, goederen, financieen en overige diensten. De surinaamse vertaling van samenwerking betekent meestal een eenrichtingsverkeer van eerdergenoemde onderwerpen. En wel eenrichtingsverkeer naar suriname. Of zie ik het verkeerd?


  Maak melding

 3. Bezoek BIZA:Bizaar verhaal of trots wezen of zijn, dan krijgen wij echte, grachten, hoge flat gebouwen.
  Stadions met open en dicht krijgende daken,Trein,Tram,Metro, ai mi boi Su. sa draai.
  Bekende verhaal uit jaren 50/60/70/ er komt geen bal van terecht.
  Zoek toepasbare zaken en technieken voor Su.

  En geen luchtkasteel.
  Maak de bevolking niet moe ze hebben genoeg te lijden.
  Geniet van je familie en vrienden bezoek maar verkoop het “land niet”.
  De staat heeft reeds betaald(jouw reisje)

  Advies


  Maak melding

 4. Kennelijk weten sommige mensen niet beter dan leven in een getto. Dat betekent niet dat Paramaribo ook een grote getto moet zijn. Verfraaiing is zeker wel van deze tijd en zeer gewest. Wie daar geen behoefte aan heeft moet maar ver weg blijven van Paramaribo en zich maar lekker thuis blijven voelen in een getto of een riooldelta. Kennis op gebied van stadsverfraaiing is nooit overbodig.


  Maak melding

 5. De term postkoloniaal syndroom moet meer benadrukt en gebruikt worden. Heel veel mensen zowel blanken als kleurlingen van allerlei niveau hebben (onbewust) last van het postkoloniaal syndroom. Dit betekent kortweg gezegd dat zowel de blanken als de kleurlingen denken dat alles wat van de blanke komt beter is. De bewustwording van dit verschijnsel is de eerste stap naar een gelijkwaardige wereld tussen blanken en kleurlingen. Helaas zijn er sommige media zowel blank als gekleurd die dit (misschien onbewust?) in stand houden. Een goed voorbeeld is dat de winnares van Idols zegt blij te zijn met de lichte kleur van haar kindje..Een typische voorbeeld van het postkoloniaal syndroom. People be proud on yourself, laat je geen onzin aanpraten en als je de geschiedenis induikt zal je zien dat de meeste gruwelheden door de blanken zijn veroorzaakt.
  ps. hiermee wil ik geen enkel vorm van rasicme promoten, maar mensen alleen bewust maken van het (ontstaan) van hun gedrag. Herkennen en erkennen is immers de helft van de oplossing.


  Maak melding

 6. Eindelijk een minister, die geeft om Paramaribo.Wij moeten hem in deze aan moedigen en niet steeds weer afbreken met kritiek,die nergens op slaat.De bedoeling is goed,stadsverfraaiing is goedbedoeld.Mensen die prolemen hebben hiermee,dan eerst afwachten en achteraf oordelen,beoordelen en veroordelen.


  Maak melding

 7. Rammie:jaren 50/60/70 waren duidelijke verhalen maar nooit verfraaiing.”En wie moet het betalen”,niks op deze wereld is gratis. Of krijgen wij waarschijnlijk een standbeeld.

  Is mooi toch !!!!geen zand in de ogen.

  Ik ga voor zeedijk.


  Maak melding

 8. Het is vakantie tijd voor de heren en dames een is onderweg hij zit in Belgie.(stedenbouw of binding)
  Vakantie tijd >>oh >>heerlijke tijd.

  pinaboi(nps’er)zit met vrouw en kinderen thuis met de hoop dat oom of tante uit holland met vakantie komt.(u begrijpt ’t) Een probleem de scholen beginnen in oktober dus duur nogmaals duur.(wie helpt)Ik hoop dat zij deze keer om verstand komen bedelen

  Pina boi


  Maak melding

 9. Mensen die in Suriname zijn opgegroeid,weten dat,tot na de revolutietijd,Paramaribo het aankijken waard was,eerlijk waar,vanaf de Saramaccastraat,Zwartenhovenbrugstraat,Nassylaan,Wagewegstraat,Kromme Elleboogstraat noem maar op,waren mooie straten met prachtige Koloniale gebouwen,en niet te vergeten Waterkant door tot voorbij de Cornelis Jongbouwstraat,prachtig was het om te zien,ga nu maar kijken Joe 2 Ai Troweh Watra zeg ik jullie,hoe onze o zo mooie stad naar de klote geholpen wordt door deze reislustige en boeven regering.

  Ik heb nog meegemaakt dat er steeds werd geschilderd,ook tijdens Bouta,in 1982 tijdens de revolutie was ik in Suriname met vakantie,ik genoot er van om de mensen te zien zweten om hun mooie land nog mooier te maken,die hebben er toen alles aangedaan om Paramaribo een mooi zicht te geven,continu waren er straatvegers/sters aan de gang en dat de hele dag door.
  Hassankhan moet zich schamen om hier lessen te komen nemen in stadsvernieuwing,die gek,zo zetten ze Suriname steeds te kak.Hij hoefde maar aan de ex-coupplegers te vragen hoe dat moet.


  Maak melding

 10. DE regeringbheeft de touwtjesniet meer in handen. Het bis een en al een triest beeld,hoe onder deze regering de vervuiling van geheel Suriname toeneemt.Het kenmerkend
  voor het beleid dat deze regering voert.Als je maar moet bedenken ,dat gebouwen en percelen waaruit beleid moet worden uitgevoerd niet een i9s om over te schrijven.
  Vervallen en vies uitziende overhaidsgebouwen
  waar amtenaren niet shromen om vanuit hun kantoortje een pet flesje het raam uit te sjezen.Maar nog erger is te vermelden dat de milieudienst en de politie gewoon langs een dode hond rijden die een ondraaglijke stank verspreid.Geen tijd en ook geen beleid. Een milieudienst die ongeveer 1500 personeel telt is nergens te bespeuren in het land.Jawel allen maar op de loonlijst van de regering. Het min. van openbare wqerken met zijn 3000 ambtenaren zijn niet in staat 50
  meter trotoir tegels te ordenen. DE binnenstad lijkt na 15 jaar van stabiliteit
  groei en achteruitgang op een broko parnasie.
  Waar er wwl vooruit gang wordt geboekt is het faciliteren van de boeven in de regering.
  Kortom deze heren hebben geen respekt voor god nog gebod.Suriname heeft een radicale ommekeer nodig. ER is geen orde nog ordening.
  De welvaart koek verdwijnt in de zakken van politieke vrieden. De huilende directeur van Brijnzeel ? ER is een oplossing die het land nog kan redden. Een volks revolutie !!!!!
  Zonder bloed vergieten. Maar krachtig protest tegen de sociaal-maatschappelijke wanorde.


  Maak melding

 11. Ook vanuit de Nederlandse gemeenten gaan er afgevaardigden naar het buitenland om zich daar te orïenteren op stadsverfraaiing.
  En de kosten die aan zulke reisjes zijn verbonden, worden door de gemeentelijke overheden betaald.
  Het is wel zo dat er ook iets wordt gedaan met de opgedane kennis/ervaringen.
  Hoop dat Hassankhan en de Surinaamse overheid daadwerkelijk iets gaan doen aan de verfraaiing van Suriname.
  Het zal het toerisme ook aantrekkelijker maken.
  Verder wil ik vermelden dat niet alleen Suriname afgevaardigden stuurt naar NL voor het opdoen van de nodige kennis w.b. stadsverfraaiing, maar ook andere landen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.