maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil export overzee naar Curaçao

Suriname wil export overzee naar Curaçao

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 sep – Als het aan de Stichting ter bevordering van Caraïbische integratie (Stichting UNI) en andere organisaties ligt, wordt nog voor het einde van dit jaar begonnen met de export per schip van Surinaamse goederen naar Curaçao. Bij verschillende productiebedrijven in Suriname zou hier belangstelling voor bestaan, schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Nu is het onmogelijk om vanuit de haven van de Surinaamse hoofdstad Paramaribo overzee rechtstreeks goederen te transporteren naar Curaçao. Veelal leggen containers een route af via de overslaghaven op Trinidad en zijn daardoor een tot twee weken onderweg.

Volgens directeur Purcey Olivieira van Korsou Oso, een organisatie in Suriname die zich inzet voor het aanhalen van de economische betrekkingen met Curaçao, bestaat er grote behoefte bij bedrijven voor een betere verbinding. „En op de Nederlandse Antillen is de vraag groot naar bepaalde producten zoals hout, bouwstenen, bamboe, zandsoorten, vis, groenten, fruit, bloemen en medicinale kruiden.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Na het lezen van dit artikel is mijn eerste reactie, zorg ervoor dat er een rechtstreekse vaarroute komt naar Curaçao.
  Ik zal er misschien simpel over denken want van vaarroutes heb ik geen kaas gegeten.
  De Surinaamse economie kan dit soort ontwikkelen goed gebruiken.


  Maak melding
 2. Goed plan. Wellicht ook uit te breiden naar andere landen in de regio.

  Wellicht kan de SLM hierin ook van betekenis zijn door meer vrachtgoed te gaan vervoeren nu het erop lijkt dat een heleboel mensen van Surinaamse afkomst toch al uitvoerig hebben laten weten – getuige de vele reacties op dit net – nooit meer met deze maatschappij te willen/zullen vliegen.


  Maak melding
 3. He he, eindelijk… dat is geweldig en beter nog dat ze eind dit jaar zullen beginnen… ja groenten en vruchten, vis zijn enkele producten die zeker waard zou zijn hier … en wie weet misschien kunnen passagiers ook met de boot op vakantie komen en gaan..maar ja het vreemdelingen wet zou een grote rol hierbij spelen ….but keep up the good work ..ik zal uitkijken naar de eerste vrachtboot


  Maak melding
 4. Lijkt een uitstkend plan maar om blijvend succes te hebben is een gedegen voorbereiding en marktverkenning/inventarisatie zeer belangrijk. Natuurlijk is dit goed voor de
  wederzijdse economische ontwikkeling als de Antillen ook
  wat te exporteren hebben. Heel veel succes.


  Maak melding
 5. ik ben blij dat er toch aan ons is gedacht. zelf woon ik al 11 jaren op de antillen en ik mis suriname veel.vooral het lekkere eten en de leuke uitgaansgelegenheden.
  ik ben ook geinteresseerd in import van goederen uit suriname aangezien ik heel binnenkort een eigen bedrijf opzet.
  veel succes toegewenst en ik hoop in de toekomst samen te kunnen werken met het desbetreffende persoon .


  Maak melding
 6. Een vol schip heen en een leeg schip terug is een dure en waarschijnlijk verlieslatende lijn. Vandaar dan ook dat er een tussenstop halverweg op Trinidad is.
  Wil deze lijn een lang leven beschoren zijn, dan zal men op de terugweg goederen uit curacao moeten meenemen. Of die nou echt van daar zijn of van venezuela of waar dan ook vandaan mogen komen, is niet van belang.
  Een lege boot kost alleen maar geld en brengt niets op.
  Vergelijk het met de bananenboten die brengen bananen uit suriname naar Engeland (ja ja in nederland is geen surland banaan te koop) varen door naar Rotterdam en gaan met cargo voor su terug. Onder andere de vele pakketen die we allemaal versturen.
  Zou dat niet het geval zijn, dan zouden de vrachtkosten van die bananen veel te hoog zijn.
  Kortom volle boot heen lege boot terug betekent:
  hoge prijzen voor hout, bouwstenen, bamboe, zandsoorten, vis, groenten, fruit, bloemen en medicinale kruiden. Dan halen die antillianen hun goederen wel ergens anders vandaan. Dus advies aan Jessie van reactie nr 7. Importeer niet alleen maar zorg voor cargo terug.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES