Benefietconcert voor onderwijs binnenland Suriname

1

Bekende Nederlands-Surinaamse acts zoals Parbo Brassband, Ondrofeni, La Caz, RMXCRW en Masalsa treden zaterdagavond 26 augustus op ten behoeve van het basisonderwijs in de binnenlanden van Suriname. Deze grootsopgezette kleurrijke danceparty voor het goede doel vindt plaats in de bekende Pepsi Stage te Amsterdam.

Ook bands als THC, Dubwise en Blacklabel, de dansgroepen Matwitwi en 2STEP FWD, zangers Dwayne en Jay Colin en de dj’s Crucial Warrior en DJ Mickster dragen belangeloos hun steentje aan dit swingende feest bij. De hapjes en drankjes zijn van Surinaamse makelij.

De organisatie van het benefietconcert is in handen van Stichting SURISTARS, een groep werkende en schoolgaande Nederlandse jongeren. Zij hebben geconstateerd dat door de recente overvloedige regenval en de daarmee gepaardgaande overstromingen in het binnenland van Suriname veel leermiddelen van scholen verloren zijn gegaan. Door het huidige gebrek aan goed lesmateriaal stagneert de ontwikkeling van de kinderen en daarmee ook de ontwikkeling van het derdewereldland Suriname. SURISTARS wil daar wat aan doen.


1 REACTIE

 1. Ook wij hebben, net als anderen, een benefiet georganiseerd in juni jl. waarbij de opbrengsten naar het onderwijs in het binnenland gaan.
  Zo mogelijk worden deze verdubbeld door het Zeister Zendingsgenootschap.
  Wij hebben vernomen dat leermiddelen niet nodig zijn, Wel schoolmeubilair en onderwijzers.
  Mijn advies: informeer goed bij de desbetreffende instanties wat er met het ingezamelde geld gebeurt en welke organisatie het beheert.
  Succes verder, ik vind het geweldig dat jongeren zich hiermee bezighouden.
  CAT


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.