zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePolitiek vindt wet prikkel private sector Suriname

Politiek vindt wet prikkel private sector Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 aug – De wet Suriname Business Forum kan de private sector in Suriname beslist naar een hoger plan tillen. Dit stelt minister Clifford Marica van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu, ATM. Belangrijk is de bereidheid om samen te werken. Overheid en private sector zullen het samen moeten doen. Dat wordt de drijfkracht van een nieuwe ontwikkeling.

De wet richt zich op duurzame ontwikkeling van de private sector via goed georganiseerd partnerschap met de overheid. Aan de goedkeuring door het parlement is een grondige voorbereiding vooraf gegaan. “Deze wet is tot stand gekomen via gezamenlijke inspanning tussen private en publieke sector”, zegt Marica. Hij ziet het ondernemersklimaat nog meer opbloeien.

De economische stabiliteit van de laatste jaren is een goed basis geweest. Nu kunnen ook strategieën voor ontwikkeling van de private sector samen uitgewerkt worden. Ook de uitvoering wordt een gezamenlijke onderneming. Marica acht de omstandigheden rijp voor zo een aanpak, “om de uitdagingen van globalisatie aan te gaan en ons land die economische groei te brengen, die wij zo graag willen.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. ja vaag is het.wat houd dat ding in?
  SBF is een project.
  Het project heeft drie doelen, namelijk het oprichten van een platform voor constant overleg tussen overheid en de private sector, het fysiek opzetten van een Suriname Business Center en de organisatie van wet- en regelgeving op dit gebied. Wat het laatste betreft zijn er al vergevorderde stappen gemaakt en is een concept-wet SBF nu op het bord van de Staatsraad.(oud nieuws 2005)

  Maar wat die wet inhoud is niet bekend.


  Maak melding
 2. Als je !!echt!! geinterresseerd bent Prik, dan doe je wat naslag werk. Bijvoorbeeld zoeken in Google “Suriname Business Forum”. Je kunt dan het gehele proces volgen vanaf de start in 1999 tot het uiteindelijke voorstel dat nu ter behandeling ligt in de kamer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES