Nederland zet zwaar in op culturele betrekkingen

17

Eind vorige maand bracht de Nederlandse Staatssecretaris voor Europese Zaken Atzo Nicolaï vanuit zijn verantwoordelijkheid voor het internationaal cultuurbeleid een werkbezoek aan Suriname. Tijdens dit bezoek was de staatssecretaris in de gelegenheid met verschillende vertegenwoordigers van het culturele veld van gedachten te wisselen. Gisteren stuurde hij zijn reisverslag hierover naar de Tweede Kamer.

Naast besprekingen met Surinaamse ambtsdragers, bezocht Nicolaï een aantal projecten dat in samenwerking met Nederland tot stand is gekomen of zal worden uitgevoerd, zoals het Nola Hatterman Instituut, Het Surinaams Museum in Fort Zeelandia, De Nationale Volksmuziekschool, het Cultureel Centrum Suriname, en het Bisdom.

De reis naar Suriname heeft de Staatssecretaris doen inzien hoe belangrijk de culturele betrekkingen tussen Suriname en Nederland zijn. Nederland zet zwaar in op deze betrekkingen, zowel wat betreft cultuur en ontwikkeling, als erfgoed en internationaal cultuurbeleid. Suriname wil graag verdere afspraken met Nederland te maken om een aantal van deze culturele projecten aan te pakken.


17 REACTIES

 1. opmerkzaam,

  het is nooit goed wat een anderdoet.zelf doe jij geen ene moer voor su.alleen maar negatief.

  cultuurbeleid in su ligt op z’n gat.als een donor land in dit geval nederland,een handje wilt helpen prima.

  d’r komen van jullie daar in nederland alleen maar negatieve reactie op alles en nog wat wat er in suriname gebeurd.

  mijn advies is ga sparen voor een ticket als het je lukt en ga dan voor een week naar irak!


  Maak melding

 2. MR,boos ik ben het volkomen met jou eens en ik ben blij dat iemand uit suriname zo een reaktie geeft. velen van ze klagen maar zitten hier op hun droge reet sommige nog in de bijstand en maar ouwehoeren ik wil ze nu horen hun reaktie ik wacht af


  Maak melding

 3. Hello MRBoos,

  Ja ik ben het volkomen met U ens,als ik tegen die negatievelingen inga word ik voor alles en nog wat uitgemaankt,and you know what idont car a bit.

  Wach maar af, er komen meer van die beter weters,nagemaakten zogezeg.

  Ja Du, eindelijk een broeder die voor zijn land opkomt,ik blijf mij er onverminderd tegen vezetten dat die so called Surined(ze hebben zich die naam aangemeten,want in de blanke Ned.hun ogen zijn ze gewoon Surinamer of allochtonen)Suriname de stront in duwen,niets is goed,niets deugd,ik beoordeel het aan een enorme IDENTITEITSCRISIS van ze.

  Ik ben zeer vergeugd,dat Suriname en Nederland hun cultureelbeleid aanhalen.


  Maak melding

 4. En alleen maar zeuren, zeuren en nogmaals zeuren. Wordt wakker mr/mevr Opmerkzaam, en denk vooruit anders stik je nog in je nationalische opvattingen.


  Maak melding

 5. Handjes weer open houden voor nederland, moet ik daarop trots zijn. Als surinamer moet je trotser zijn op Suri’s in NL die jaarlijks miljoenen euros in contante of goederen naar het su sturen.


  Maak melding

 6. Angy
  Je praat over identiteitcrisis etc…
  Ja veel Suri hier noemen zichzelf SuriNed, maar dat heeft een reden. In geen van de landen zijn ze eigenlijk thuis. Alhoewel ind e ene al meer dan de andere. In Nl worden ze gewoon als alochtoon gezien en tja in Suri als tatamang. Geef eerlijk toe, genoeg surined worden in Suri hard gediscriminieerd! Veel van jullie laten gewoon duidelijk merken van jullie geld is welkom maar jullie zelf zijn er iets te veel aan.
  Mensen die in een ander land wonen hebben sowieso een identiteitscrisis omdat je eigenlijk nergens thuis hoort. Je eigen land is je een beetje vreemd en dat waarin je woont accepteert je niet zoals het zou moeten.


  Maak melding

 7. Mr. BOOS

  Wat zit je uit je nek te kletsen, Suriname is nog steeds in leven puur omdat de Surined
  meer dan 25 Jaar !!!!! dozen met goederen en bakken met geld naar Suriname sturen. Want van de regering daar in Su moet je het niet hebben, maar dat wist je toch inmiddels wel??
  Ik kan beter aan jou vragen wat doe jij om Suriname zg op te bouwen?????????


  Maak melding

 8. Ook hier dat geleuter over, dat Suriname op het geld van de Surinamers in Nederland geschoeid is, wat voor geld vraag ik me af?
  De Turken en Marokkanen hoor je daar nimmer over,die hebben pas recht van spreken als je het over steunen van de familie moet hebben en ze scheppen er nooit en te nimmer over op.
  Jullie moeten wat lessen gaan volgen bij de Turken en Marokkanen,over respekt voor hun familie,ze dachten altijd dat, wij Surinamers net zo familie gericht waren,ik beaamde dat,maar als ik zo alle reakties op deze site lees,schaam ik me steeds weer om Surinamer (geboren in Nederland)te zijn.
  Je steunt of je steunt je familie niet,maar ga er niet over opscheppen hiero.

  Het is nu 1x zo dat Suriname en Nederland een band hebben,en dat het steeds beter wordt,is toe te juichen.Prachtig dat Nederland helpt bij het in stand houden van onze cultuur.
  Mooi Suriname.


  Maak melding

 9. Ik begrijp jullie allemaal maar niemand praat over de dure tickits. Wat kunnen wij allemaal als surinamers doen? Een maand niet vliegen? Dan ga je zien wat er gaat gebeuren.


  Maak melding

 10. geachte broeders van suriname,

  Ik heb jullie opmerking gelezen maar wij als sranangmang he we vreten mekaar op er is geen enkele eenheid en respect.Waarom houden we nooit op met die krabben manieren er is net een vloekt bij de negers neemt u mij niet kwalijk hoor vloekt als vervloekte .
  Wij als broeder houden van mekaar niet gunnen afgunst jaloesie,en veel wiesie afgodisch enz enz en de vrouwen willen de mannen onder de plak hebben en omgekeerd ook.
  Dus laten we stoppen met die onzinnigheden sranangman ga je bezinnen en hef de handen in één,broederlijk en liefde. Wel als dat zo is zal suriname veranderen geloofd me.oke ik hoop gauw hier een reactie te mogen ontvangen groetjes,
  Ricardo


  Maak melding

 11. Het geld wat nederland gaat geven voor de culturelen ontwikkelingen kunnen ze beter aan ontwikkelingshulp besteden, daar waar sommige armen het heel hard nodig hebben en die zijn er genoeg, jammer dat hun niks van de ontwikkelingshulp zien, waar gaat die geld in hemelsnaam nou naartoe vraag ik me af.

  Aan de andere kant als je een gezond en vitaal persoon (ouderen en zieken daarbuiten gelaten) regelmatig paketten en geld gaat sturen , denk je dat hij nog werk gaat zoeken, ik zou nooit meer gaan werken, want ik krijg tog me pakket en me geld op tijd, en daarna als je me na jarenlang gevoed en verzorgd zou hebben en daarna ineens weigert me verder te verzorgen, dan zou ik je verrot uitschelden en wat je me al die jaren heb gegeven snel gaat vergeten…..dat zie ik nou gebeuren, zulke ondankbare mensen bestaan ook, helaas.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.