ADO Den Haag speelt tegen kampioen Suriname

28

In de voorbereiding op het seizoen 2006/2007 speelt de Nederlandse voetbalclub ADO Den Haag oefenwedstrijden tegen onder meer de Surinaamse kampioen ‘Walking Boyz Company’ (WBC). De club, die sinds kort Landskampioen is van Suriname, brengt deze zomer een bezoek aan Nederland, om enkele wedstrijden te spelen tegen ere en eerste divisie clubs.

Volgens de site van WBC zijn reeds wedstrijden gepland tegen FC.Den Bosch in stadion de Vliert (4 augustus) en tegen Sparta-Rotterdam (12 augustus). Verder komt men ook in aktie tegen FC.Volendam. De westrijd tegen WBC vindt plaats op zaterdag 22 juli in het Zuiderparkstadion te Den Haag, om 16.30 uur.


28 REACTIES

 1. Nooit van gehoord, die voetbalclub wakamang boyz company in suriname.

  Wie kan mij iets meer over vertellen,ik ken
  alleen Robinhood,Transvaal,Leo victor,coronie boys,Mvv,Jahinder,en voetbalclub van brunswijk,etc..etc.

  Groetjes,Pakromo.


  Maak melding

 2. Zal me niet verwonderen als die zgn ADO Den Haag supporters weer lollig gaan doen met racistische leuzen.

  Ik kom weliswaar uit Den Haag, maar ‘phuck’ ADO


  Maak melding

 3. die voetbalclub namen van Suriname worden steeds afschuwlijker.
  walking boyz company lijkt wel een goedkoop spijkerbroek merk.

  triest, bedroevend gewoon.


  Maak melding

 4. wakamang boyz company is geen goedkope jeans merk net zoals ajax geen goedkope schonnmaak middel is als het je niet zint bemoei je er niet mee koloniale slaaf


  Maak melding

 5. Voetbal is commercie, de eredivisie heet ook al lang geen eredivisie meer. Spelers doen het allang niet meer voor het spel, maar om de pegels, anders trappen ze niet tegen een bal. Dus snap niet waar sommigen zich druk om maken, laat WBC gewoon WBC zijn. En als je als ‘geinteresseerde lezer’ niet van de club hebt gehoord, heb je weinig meer met Suriname. Word dan maar gewoon ADO-fan en blijf lekker in Nederland. Robin Hood? Dat is vergane glorie.


  Maak melding

 6. mensen mensen we praten te veel doe eens wat we willen toch ook dat het surinaams voetbal bekender wordt ….. laten we samenwerken met andere clubs uit andere landen ergens beginnen en dan langzaam omhoog klimmen kijk maar naar de andere landen in onze omstreken (jamaica t&t ) DE BOBO”S van de svb HEB IK MAAR EEN BOODSCHAP :DE JJEUGD DAAR MOETEN WE BEGINNEN JEUGDCOMPETITIE ,VOETBALSCHOLEN….

  DALA (JEUGDTRAINER)


  Maak melding

 7. precies, we willen toch allemaal dat het surinaamse voetbal beter word?
  we hebben zoveel rijker surinamers, en geen 1 investeerd geld in het surinaamse voetbal…


  Maak melding

 8. Mensen mensen, waarom zo negatief over WBC. Het kost ons heel veel geld en moeite om sponsors te krijgen. Eindelijk komt er een Surinaams club die degelijk tegenstand kan bieden aan de Nederlandse clubs. Winnaar van de interexpocup en hofleverancier van het Surinaamse nationaal team, hopen we met meer respect behandeld te worden, alleen al om het feit dat we kampioen zijn van Suriname. WBC komt naar Nederland om Suriname te vertegenwoordigen. http://www.svwbc.com


  Maak melding

 9. ja je kan gaan investeren en de regering werk
  niet mee,de svb doet er alles aan om surinamers uit nederland in de surinaamse elftal te krijgen,maar vene met zijn bende werk niet mee,wie dan toch investeerd is goed gek,,,,,


  Maak melding

 10. eindelijk weer een sur voetbalclub in nederland , nazovele jaren , laten zien dat jullie goed kunnen voetballen en is ook goed voor de surinaamse voetbal over t algemeen , ik ga ook kijken als ze werkelijk tegen fc den bosch gaat opnemen , groetjes lam uit oss


  Maak melding

 11. wbc kampioen van surniname tegen een bijna gedegradeerde club ado den haag(racistisch-aanhang) is belachelijk.De oerwoude geluiden zullen straks alleen nog luider worden.Ado is berucht van vechtpartijen,veel aso aanhangers! ..dus jullie zijn gewaarschuwd…


  Maak melding

 12. hallo, ik denk dat onze jongens alle support van de sur.gemeenschp kunnen gebruiken als ze tegen die hagenezen moeten spelen.Want rasistisch als die gasten zijn. Je wilt het niet geloven.Dat was laatst nog te zien op de tv met die haagse Harry (of was het henkie ?)dus suri`s als we een keer als groep ervoor moeten gaan ,dan is het wel bij deze sperieve meeting. GOD zij met ons SURINAMERS.


  Maak melding

 13. Wat een onzin hier zeg, jullie zijn duidelijk nooit bij een wedstrijd van Den Haag geweest en geloven alleen maar wat jullie in de kranten lezen en op tv zien.

  Wij gaan uit van een sportieve en leuke wedstrijd komende zaterdag. Tis overigens maar een oefenwedstrijdje.


  Maak melding

 14. Girlie je hebt helemaal gelijk hoor
  het zijn mensen die nooit in het Zui-
  derparkstadion zijn geweest. Als je mij vraag zijn het mensen die een hekel hebben aan ADO.

  Castr.EUS


  Maak melding

 15. Toch raar eigenlijk he, dat we volgens een aantal mensen hier zo onwijs racistisch zijn maar dat er toch nog een hele hoop Surinamers, Turken, Antillianen, Marrokanen, Chinezen enz enz elke week als supporers op de tribune zitten bij ons…

  Spreekkoren komen in elk stadion van Nederland voor alleen die van Den Haag moeten 100 x op tv ten gehoren gebracht worden toch Sportjournaal?

  Dit is verder een eindeloze discussie, jullie denken maar lekker wat jullie willen denken! Wij bij Den Haag weten wel beter! Tot Zaterdag!


  Maak melding

 16. Beste WBC,

  Ik wens jullie veel succes hier op de nederlandse velden. Laat niets en niemand jullie weerhouden van een goed sportief resultaat. Bij de wedstrijd tegen FC Volendam ben ik zeker ook van de partij.


  Maak melding

 17. Ik kom al 30 jaar bij ADO en sinds promotie naar de eredivisie hoor je oerwoudgeluiden en wordt Elia de huid vol gescholden. Niet waar wil je zeggen. Zal het gaan opnemen voor jullie. DH-Girlie je lult echt zwaar uit je nekharen. Weer een supporter die stoned door het leven gaan en daardoor helemaal van de wereld zijn en deze geluiden of verwensingen niet horen.


  Maak melding

 18. Talk to the hand Sportjournaal! Ik ga zeker niet stoned door het leven daar heb ik een te goede baan voor en een leuk leven.

  En wat waren we racistisch he gisteren! Niet normaal meer (heb niets gehoord…) Ik heb in ieder geval een hele leuke middag gehad en ik denk de meeste mensen die er waren!

  MAZZEL!


  Maak melding

 19. juni 11th, 2006 at 9:01 am
  Denhaag bah meest racictiche club van Ned. zelf bij jeugd wedstrijden discrimineren zij, heb ik trouwens zelf ervaren.

  Andre

  nou nou dat viel reuze mee er is niks gezegt of gezongen dus voortaan niet meer zulleke vooroordelen het super gezellie en met waterballone met de vriendelijke groet Denhaag


  Maak melding

 20. Nu na 2 jrn zit de ervaring die we daar hebben opgedaan er nog steeds in. Jammer dat het maar 1 malig was want dit soort meet momenten heeft het surinaams voetbal nodig om weer te bloeien en groeien


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.