Coalitiepartner AC hekelt tempo benoemingen

8

PARAMARIBO, 10 jun – Coalitiepartner A Combinatie, AC, is niet gelukkig met het tempo van onderhandelingen rond de benoemingen op diplomatieke posten en bij staatsbedrijven. Dit zegt AC-leider Ronny Brunswijk. Met name de grootste partner Nieuw Front wordt verdacht van trainage. “Nieuw Front is bewust bezig obstakels te creëeren in het herbemensen van de buitenlandse posten en de raden van commissarissen”, zegt Brunswijk.

De onderhandelingen die twee maanden terug startten, verlopen tergend langzaam. “Hierdoor handhaven ze hun eigen mensen op die belangrijke plaatsen en krijgt A Combinatie geen gelegenheid haar voorgenomen beleid vanuit die posities uit te voeren”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. De rek is eruit. Er zal nu druk uitgeoefend worden bij de eerstvolgende coalitietop.

Nieuw Front-vertegenwoordigers op de begeerde topposities hebben hun langste tijd gehad. “Ze moeten weg. Elke dag langer betekent dat de mensen van Nieuw Front op die posten blijven zitten en wij willen dat niet”, aldus Brunswijk. Wat vooral steekt, is dat de regering al een jaar zit, maar dat daar niets van terug te vinden is in de samenstelling van staatsbedrijven en op ambassades.


8 REACTIES

 1. Niet zeuren over benoeming of posten in het buitenland
  proberen jullie maar eerst de binnenlands probleem oplossen

  (Prioriteit stellen)

  R.P


  Maak melding

 2. There , Venitiaan en nu ben jij aan zet,Brunswijk has talking,hij die hahahahahahahahah,weer wat fam.op de posten wil zetten,hij heeft ze reeds beloofd.Geef hem maar weer zijn zin,anders valt je kabinet en dat mag niet gebeuren he Venitiaan?Dus het wordt BUIGEN of BARSTEN ,make your choise Venetiaan.


  Maak melding

 3. Meneer Brunsie, vriendjes politiek noemen wij het. Waarom moet je je eigen mensen hebben op een post voordat het beleid uitgevoerd wordt.

  Als je een bepaald beleid uitgevoerd wilde hebben, dan had je dat bij de onderhandelingen hebben gedaan.

  Kijk eerst naar het binnenland. Daarvoor ben je gekozen.
  Wat denk je van de leerkrachten (boslandactes). Zij zijn alleen bevoegd om in het binnenland les te geven. Hebben de kinderen in binnenland geen recht op hetzelfde onderwijs als die van Paramaribo.
  Begin eens daarmee ipv om jouw mannen te positioneren.

  Kwakoe..


  Maak melding

 4. jij moet je bek houden KWAKOE,want de echte kwakoe is allang dood,als jij geen zin kan vormen in positieve zin moet je je bek houden,want bij deze gaat het niet aleen om brunsie,maar om de suri samenleving,dus liever hou je je BEK.


  Maak melding

 5. men zou verwachten dat brunsie voorop zou lopen voor de mensen die vooor hem hebben gekozen maar zo als altijd gaan ze voor positie en hun zakken


  Maak melding

 6. Brunsie hoort in de gevangenis te zitten met al zijn verkrachtingen en bankovervallen.

  Ik vraag me wel af wat deze man daar nog doet.
  Maar het is te begrijpen dat Baas Vene een billenlikker is van deze gasten.
  Als hij het niet doet zal het kabinet in elkaar storten.Ik vraag me af op Brunsie zijn ongeletterde vrouw en families op deze posten gaat zetten om alleen met de duim een handtekening te zetten.Want schrijven kunnen ze niet laststaand praten en een beleid uitstippelen.Boeven allemaal.
  Deze gasten hebben van Suri een hoopje stront gemaakt dat stinkt van corruptie,maar het volk vindt dat een lekkere geur.

  Dus daarom doen ze ook niks aan.
  Gewoon grote protest demonstraties houden om dit soort dingen tegen te gaan.
  Het land heeft werkende mensen nodig die kennis hebben van wat in de wereld gebeurd.

  jammer voor Suriname


  Maak melding

 7. Heren,

  wat gaan jullie grof met elkaar om. Hou het sportief l

  Ik heb zelf de volgende mening t.a.v. mensen zetten op de juiste posten

  1: opleiding
  2: ervaring
  3: aantoonbare plannen voor verbetering

  T.a.v. lonny om eigen mensen op plekken te zetten het volgende:

  zijn broertje heeft inderdaad in nederland gestudeerd als ingenieur . Op de hogeschool van amsterdam richting vliegtuig operationele techniek.

  Als hij volledige ervaring heeft om de rol van president commissaris te vervullen dat kan ik niet in schatten wel weet ik dat hij de opleiding er voor genoten heeft dus zeker wel een plek binnen de SLM voor hem kan worden weggelegd.

  Een frisse neus erbij. zo zijn er nog een paar jonge ing die voor de slm werken met dezelde studie.

  ik ben niet voor brunsi maar vindt wel dat ook de kans moet krijgen. maar dan wel met aantoonbare plannen maar dat geldt ook voor de andere party leden.

  Wel zou ik willen weten wat hij eraan zal doen om de schade te herstellen die hij het binnen land heeft aangedaan met de binnenlandse oorlog.

  Maar goed andere mensen doen ook zulke dingen en lopen nog steeds vrij rond.

  ………………………………….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.