Musicband The Bomb geeft daverende show op Zomercarnaval Rotterdam

8
Musicband The Bomb geeft daverende show op Zomercarnaval Rotterdam

De muziekformatie The Bomb stal afgelopen weekend de show tijdens het Zomercarnaval Rotterdam. De groep onder leiding van Vikash Lachman van VSL Soundservice was tijdens de straatparade de liveband van de carnavalsgroep ‘No Difference’. Met ruim 80 danseressen een van de grootste groepen op het festival.

Zangers Kalyan Kedar, Steven Kedar en Divano Hardwarsing vermaakten het publiek met bekende Surinaamse, Hindoestaanse en West-Indische tunes, zoals ‘Nadiya kinare mix’, ‘Mere dil ne mash-up’ en ‘Wittie Visie’. Kalyan en Divano, de oprichters van The Bomb hebben ook genoten van de enthousiaste mensenmassa.

“Een optreden als dit was ons ultieme doel bij de oprichting van de band en dat hebben wij mogen meemaken. We zijn de gehele crew van “No Difference”, onze muzikanten Rohan Kedar, Hansraj Jaipal, Jay Balgobiend, Savan Narain en Santosh Lachman en natuurlijk alle sponsoren erg dankbaar”.

Kalyan ziet het optreden op het Zomercarnaval ook als een mijlpaal, omdat het het allergrootste ééndaagse festival is van Europa. “Er komen bijna 1 miljoen mensen vanuit de hele wereld op dit evenement af. Het is niet voor eenieder weggelegd om er te mogen optreden. We hebben het geluk gehad door met de juiste mensen in zee te gaan”, vult hij aan.

Bandmanager Vikash Lachman is ontzettend trots op het optreden van zijn band. “Direct na het optreden zijn we door diverse organisatoren in binnen- en buitenland benaderd voor Caribische optredens. Daarnaast zijn er gesprekken met diverse organisaties uit Suriname in volle gang.Hoewel alle opties nog openstaan, is de verwachting dat we in 2023 concerten zullen gaan geven in Suriname. We gaan de komende tijd luisteren naar de plannen van alle geïnteresseerde organisatoren, nu eerst met elkaar nagenieten van dit hoogtepunt.”  

Of de groep, na haar geweldig optreden ook in de prijzen zal vallen, wordt in september bekend gemaakt. Vast staat dat The Bomb voor de komende vier edities gecontracteerd is.

Het zomercarnaval dat dit jaar voor de 35ste keer plaatsvond, is Nederlands populairste gratis buitenevenement. Het is voor het eerst in decennia dat een Hindoestaanse band weer op het festival optrad.


8 REACTIES

 1. Zomercarnaval = Zomercarnaval

  Ga geen andere zaak van proberen te maken, R&R, R&B, Soulmuziek, enz horen er niet bij. Het gaat om een bepaalde soort muziek dat bij (zomer) Carnaval hoort.

  Hoe wordt (zomer)Carnaval gevierd in de Carnavallanden?

  Daar moeten deelnemers goed van op de hoogte zijn.
  gemodereerd

 2. @Passant,

  Ieder land viert carnaval op zijn eigen manier. Nieuwjaar wordt in Suriname overdag gevierd. In Nederland in de nachtelijke uren. Ik was in Rotterdam afgelopen zaterdag en het was heel gezellig.
  gemodereerd

 3. Het is een Caribisch carnaval.. Super geweldig gezellig kan alleen maar in Rotterdam ❤️🌹
  gemodereerd

 4. Ik hou niet van caranaval, ik wil liever zitten op een kameel zitten spelend op een blokfluit en door de dorre woestijn wandelen op de kameel mij droom.
  gemodereerd

 5. De Antillianen begonnen er mee en die kennen het van uit de Antillen en willen het ook zo vieren en beleven.

  Ik koop:
  Roti bij een Hindoestasnse rotishop,
  Javaanse Bamie bij een Javaanse Bamishop,

  Adidas, Puma, Nike, kleding, schoenen, muziek, dans, eten en drinken, enz

  Vele zaken moet men orichineel houden, anders is het fake en daar houden mensen niet van, omdat ze dan zich zelf belachelijk maken en staat men voor jan met de korte naam.

  Goud = Goud en niet nep goud, enz.

  Alles wat fake is houdt geen stand, Je wil wel doen alsof je een merk ben, maar ben fake. Daar sta je dan als men dat opmerkt.

  Wie staat dan voor l.l? Wie staat voor aap? Blijf jezelf en doe normaal, maar ga je niet anders anders gedragen dan je bent en kom
  niet met fake. Want jij zal voor aap staan.
  gemodereerd

 6. @ Sandra
  1 augustus 2022 Bij 20:57
  Ik hou niet van caranaval, ik wil liever zitten op een kameel zitten spelend op een blokfluit en door de dorre woestijn wandelen op de kameel mij droom.

  Jij met je rare dromen en hoogtepunten.

  Maar ik kan met mijn verstand er niet bij dat talloze mensen uit Suriname er wel geld voor over hebben om de carnaval in Nederland te gaan vieren. Dezelfde ratten gaan de straat op om te klagen dat ze honger lijden.
  Honger in Suriname ?
  Mi mars Papa!
  gemodereerd

 7. Neem eens een kijkje in Trinidad and Tobago @passant. Steelband music..
  Of in London, Notting Hill Carnival, tjek het genre.
  Dit is al jaren zo.
  gemodereerd

 8. Ik houd niet van fake.

  Wie daarvan houdt staat voor aap, als men er achter komt.

  Wie zich zelf voor de gek wil houden, moet dat maar doen, maar bij de personen die echte Carnaval kennen en houden, zullen het niet waarderen.

  Fake ≠ echt.

  Duidelijker kan ik niet zijn. Wie dat onderscheidt niet kan maken is aan jullie. Succes toegewenst met jullie Fake, maar kijk ook heel goed naar kwaliteit en zie het verschil met fake.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.