zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRegering keurt SRD 100 miljoen goed voor gezondheidszorg Suriname

Regering keurt SRD 100 miljoen goed voor gezondheidszorg Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering heeft een bedrag van SRD 100 miljoen goedgekeurd ten behoeve van de gezondheidszorg in Suriname. De goedkeuring volgt op een raadsvoorstel van het ministerie van Volksgezondheid en het goedgekeurde bedrag wordt beschikbaar gesteld ten laste van het Noodfonds van het ministerie van Financiën en Planning.

De SRD 100.000.000 zal dienen voor de centrale inkoop van medische verbruiksartikelen, medicatie en wegwerpartikelen ten behoeve van de Surinaamse samenleving. De goedkeuring is gegeven tijdens de vergadering van de Raad van Ministers (RvM) op woensdag 27 juli 2022.

Tijdens deze RvM-vergadering is verder – eveneens als raadsvoorstel van het ministerie van Volksgezondheid – goedgekeurd dat de Beoordelingscommissie Acute Zorginkoop onmiddellijk wordt ingesteld. Deze commissie heeft onder andere als taak het opstellen van criteria voor de artikelen die kunnen worden aangevraagd en het beoordelen van aanvragen van zorginstellingen. Deze commissie is verantwoordelijk voor de aankoop procedure.

Vanwege de urgentie is het raadsvoorstel, dat op woensdag 27 juli 2022 is ingediend, meteen in behandeling genomen en goedgekeurd. Er is overleg geweest met het ministerie van Financiën en Planning inzake de urgente noodzaak voor de acute inkoop van de benodigde medische middelen en dit ministerie heeft van zijn zijde goedkeuring verleend. 

Het ministerie van Volksgezondheid licht toe dat de steeds terugkerende en wisselende tekorten in onder andere wegwerpartikelen, medische verbruiksartikelen en medicatie voor regelmatige onderbrekingen zorgen in de zorgketen. Ook kunnen ziekenhuizen vanwege de slechte betalingsdiscipline nog amper op krediet inkopen, hetgeen op dit moment resulteert in een situatie waarin patiënten met of zonder levensbedreigende aandoeningen niet meer kunnen worden behandeld.

Vanuit de Beoordelingscommissie kunnen de medische verbruiksmiddelen centraal ingekocht worden waardoor de inkoopkracht toeneemt en ook de standaardisatie wordt nagestreefd. Op korte termijn moet dit leiden tot een voorraad van verbruiksartikelen die steeds voor de duur van 2 maanden toereikend is.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. goedgekeurde bedrag wordt beschikbaar gesteld ten laste van het Noodfonds van het ministerie van Financiën en Planning.

  heeft het ministerie nog geld op de bank na zulks een fraude van tientallen miljoenen SRD.
  Ben benieuwd als er nog nieuws is omtrent de wijze van frauderen en het terug halken van het geld


  gemodereerd
 2. Kunnen we tegenwoordig srd gebruiken in het buitenland??
  Ik lees vr zaken in Su hoor $$$ prijs mr voor buitenland komen ze met srd. Zeg ons hoeveel $$$


  gemodereerd
 3. En die Jennifer Vreedzaam van de NDP maar blijven zeuren hoe slecht deze regering het niet doet. Moet men nog steeds op de feiten blijven wijzen wat voor een ellende en chaos de vorige regering NDP heeft achtergelaten in het land? De NDP denkt keer op keer te verwijzen naar hoe slecht sommige ministeries de afgelopen twee jaar hebben gepresteerd, maar men vergeet gemakshalve erbij te vertellen dat er door hun toedoen keuze moeten worden gemaakt in de ontwikkeling van het land. Met het achterlaten van 4 miljard schuld is het nu echt tijd om voor eens en voor altijd af te rekenen met de fantasie verhalen van de NDP. Deze mensen mogen nooit meer aan de macht komen.


  gemodereerd
 4. Het idee om een voorraad van twee maanden te hebben van de artikelen is een heel goed idee. Maar 100 miljoen tegen een koers van 25 is maar 4 miljoen usd. Het lijkt mij maar een druppel op een gloeiende plaat. Jammer dat Siriname zo arm is geworden.


  gemodereerd
 5. Didibrie en boefdraad zouden hiervoor weer een lening hebben afgesloten tegen een woekerrente.
  Deze regering doet het met eigen vermogen.


  gemodereerd
 6. Deze regering heeft integriteit en een zuiver geweten heel hoog in het vaandel staan. Wel jammer dat de struikrovers van de ABOP nog steeds er een gewoonte van maken om zoveel mogelijk grond te roven. Niet dat ze iets met dat grond gaan doen maar het is voor de Afro’s statusverhogend.
  In het belang van de Volksgezondheid trekt deze regering de portemonnaie open en dit is meer dan terecht. De gezondheid onder de Afro’s laat vaak te wensen over met name ondervoeding is een groot en veel voorkomend probleem. Gelukkig pakt deze regering dit aan.


  gemodereerd
 7. Natuurlijk wordt het geld beschikbaar gesteld. Ze willen niet aftreden, nu is alles mogelijk.


  gemodereerd
 8. Die waardeloze argumenten v neus zijn in een handomdraai weggevaagd.

  De directrice vh AZ legt het baby-argument tot in detail uit. Daar wil ik nog aan toevoegen dat er in corona-tijd meer babies zijn overleden (sinkhole in jullie geheugen), plus het wegvallen van geplande dialyse omdat personeel op het plein stond.

  Wie presteert krijgt een prestatie-toelage zoals het Wanica-ziekenhuis.

  Neus zal op haar tachtigste jaardag gedecoreerd worden in wakapasie (gehuurd vd ex-Fl). Compleet in koto & anisa(tekst beroepsactivist), zal ze haar miljoenste gestoofde birambi verkopen aan nieuwsgierige toeristen.


  gemodereerd
 9. Voor sommige laag- tot niet geschoolde mensen is het moeilijk om de wisselkoers zelf uit te rekenen van de US dollar naar de SR dollar. How stupid can one be? En dan altijd commentaar leveren. Bugle up!


  gemodereerd
 10. Als iemand van je nu nr het ziekenhuis moet of medicijnen moet dan zullen jullie anders praten. Voor gips moet je zelf betalen.
  Deze regering is de slechtste ooit en grootste rovers.


  gemodereerd
 11. @@ Tunggak!! Maar 100 miljoen tegen een koers van 25 is maar 4 miljoen usd. Het lijkt mij maar een druppel op een gloeiende plaat. Jammer dat Siriname zo arm is geworden.

  Wat een reactie van jou zeg!! Echt en wees eerlijk!! ben je dan zo rijk???? Help hen dan met een steentje bijdragen!! Voor jou is het toch maar SRD 100 miljoen of $4 miljoen!!

  Jacko van harte gegroet!!

  Odi Odi
  Wiep-Ding


  gemodereerd
 12. ach debby , jij blijft zeuren , haal je handen uit je broek en doe eens wat , maar je zal wel niets doen , want je speelt graag met je handen in jou broek , en debby , iemand heeft het al uitgerekend , wat jij niet kan dommie , SRD 100 miljoen 100.000.000 eventjes trommel geroffel debby is US Dollar $ 4,167 miljoen 4.167.000 , maar voor jou is dit toverij he


  gemodereerd
 13. De overheid gaat niet eerst naar een cambio om us dollars te kopen, en de straatkoers is bedoeld voor publiek.

  Inkopen geschieden tegen een ‘gunstige’ koers. Plus speelt de hoeveelheid ook een rol, soms zelfs tegen kostprijs.

  Suri’s houden v ‘late hale’ anders is het product niet goed genoeg.
  Handig om de artikelen in de regio, Brazilië of Cuba te kopen, tenminste als jullie dit nog niet doen.
  Zelfs in Nederland kopen ze goedkoop in, de zorg is anders niet te betalen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES