Nina Jurna nieuwe correspondent Latijns-Amerika

3
Nina Jurna derde gast VPRO Zomergasten 2019
VPRO Zomergasten Nina-Jurna | portret (c) Anouk van Kalmthout

De Surinaams-Nederlandse journaliste Nina Jurna wordt de nieuwe NOS-correspondent voor Latijns-Amerika. Dat heeft de NOS vrijdag bekend gemaakt.

Ze volgt per 1 maart 2022 Marc Bessems op, die dan terugkeert naar Nederland. Jurna is bepaald geen vreemde op het continent: tussen 2000 en 2011 was haar standplaats Paramaribo en sindsdien werkt ze vanuit Rio de Janeiro in Brazilië.

Na haar journalistiekstudie aan de Hogeschool Windesheim ging Nina Jurna aan de slag bij de Amsterdamse tv-zender AT5. Ze vertrok daarna naar Suriname en werd correspondent voor RTL Nieuws en verschillende kranten.

Na haar verhuizing naar Rio de Janeiro werd ze in 2015 correspondent Latijns-Amerika voor NRC Handelsblad. Ze blijft ook werkzaam in deze functie voor die krant. Sinds 2019 is Jurna al de vervanger van Marc Bessems voor de NOS in Latijns-Amerika. Sinds 2020 covert ze ook Suriname voor de NOS en dat laatste blijft ze ook doen meldt de NOS.


3 REACTIES

 1. @Hilda
  Henna Draaibaar werkte voor rtl4 maar na het dubbele van haar standplaatsperiode te hebben gewerkt wilde rtl4 van haar af.
  Zij heeft ondertussen wat anders en dan ga je niet terug toch.
  Nina Jurna weet van wanten laat haar deze klus klaren.
  Marc Bessems is moe en aan iets nieuws toe. Dat kan bij de NOS een zender uit een rijk land.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.