Rotary Clubs Suriname en Nederland doen een fietsenproject

20
Rotary Clubs Suriname en Nederland doen een fietsenproject.

De afgelopen weken zijn er fietsen aangekomen in Suriname voor de Rotary Club Paramarbo Central. Dit in het kader van een goede doelen project in samenwerking met Rotary Club Oosterhout in Nederland.

Stichting OHM mocht door tussenkomst van stichting de Bruggebouwers in Nederland ook een aantal fietsen in ontvangst nemen. Deze zijn na een vooraanmelding en een selectieprocedure overhandigt aan bejaarden-kindertehuizen en behoeftige studenten en personen in Paramaribo en diverse districten.

Op zaterdag 17 juli j.l. vond om logistieke redenen een groeps overhandiging plaats. Hierbij waren bestuursleden van de Rotary Club Paramaribo Central en OHM aanwezig. Blijde gezichten vooral bij studenten was te merken en spraken die ook hun dank uit aan de organisaties in Suriname en Nederland.

Mw. Wendy Ramautarsing van de Rotary gaf een uitleg over hun sociale projecten uitvoeren en hoe dit fietsenproject tot stand is gekomen met de Rotary club in Oosterhout Nederland. OHM bestuurslid Bhagwan Gangaram Panday verontschuldigde de meer dan honderd personen die niet in aanmerking zijn gekomen.

Er komt een container vol fietsen. OHM heeft al 20 stuks veertig foot containers voor VG Himmat gedistribueerd. Hij dankte de Rotary clubs voor de fraaie dames- en heren fietsen en mw. Sharda Ramautar van de Bruggebouwers in Nederland alsook de technische dienst van ELTO.

Enkele studenten stuurden bedankbriefjes met gedichten en leuke teksten voor de service clubs.

20 REACTIES

 1. Dank je wel Nederland dat Surinamers milieu bewust gemaakt worden. Die luiheid moet de kont uitgeschopt worden.
  gemodereerd

 2. Er komen problemen in het verkeer want Surinamers kennen geen verkeers regels vooral op de fiets je word gewoon om ver gereden als je fiets in suriname moeten fietsen voorrang hebben in Nederland als je een fietser aanrijd heb je een probleem .ze delen fietsen uit aan mensen zonder voorlichting te geven want wij hebben een chaotische verkeer ze kennen daar geen verkeer fatsoen kijk maar wat er allemaal gaat gebeuren fietsers worden zeker aangereden 100%


  Maak melding

 3. Fietsen is heel goed voor korte afstanden. Maar is ook een mentaliteitskwestie bij veel Surinamers. Een fiets vinden velen te min.
  Ze leven liever boven hun stand.

  Het sentimentele en “Switi” Sranan van vroeger blijft alleen in herinneringen en dromen, het komt nooit meer terug…


  Maak melding

 4. @HongKongFree,

  Komt door die Bruma. Hij had ze van alles beloofd. Hij dacht de koning te zijn met 3,5 miljard guldens ontwikkelingsgeld.


  Maak melding

 5. Met die 3,5 miljard guldens ontwikkelingsgeld hebben ze niet eens de infrastructuur van Suriname verbeterd. Het rioolstelsel had vernieuwd kunnen worden. Paramaribo had verfraaid kunnen worden. De waterkant had opgeknapt kunnen worden.
  Het openbaar vervoer had gemoderniseerd kunnen worden.
  Scholen en sociale woningen hadden gebouwd kunnen worden en nog veel meer had gedaan kunnen worden.
  Wat de regering Aaron met dat geld heeft gedaan, weet die man zelf. Daarvoor is hij nooit ter verantwoording geroepen en nu kan het niet meer, want hij leeft allang niet meer.
  Het is een kenmerk van elke regering om van het volk te stelen.
  Ik geloof er niet meer in dat het ooit nog goedkomt met Suriname. Dus blijf ik in Nederland wonen, hoewel in het huidige Nederland maffia praktijken steeds meer toenemen en daarmee ook de criminaliteit.


  Maak melding

 6. In Suriname werd veel gefietst en dat is eigenlijk nog niet eens zo lang geleden. In de jaren 60 van de vorige eeuw fietste ik driekwartier naar school en ook drie kwartier terug naar huis. Of het nou pijpenstelen regende of de zon scheen fel dat maakte niet uit. Met de bus naar school gan was geen optie. Die gele lanti bussen reden vaker niet op tijd als wel.


  Maak melding

 7. @Esmerald,

  Die elektrische fietsen van toen hadden 2 benen als motoren.
  Ik heb 1 keer gefietst met een elektrische fiets en vond er niets aan. Geef mij maar de normale fiets, dan heb ik tenminste het gevoel dat ik echt heb gefietst.


  Maak melding

 8. @Viyayarni, Volgens mij hebt je het verkeerd wat betreft het ontwikkelingsgeld. Na de staatsgreep van 1980 is het stopgezet. Meer dan de helft, zo niet zit de helft zit nog in nederland, dus niet uitbetaald. Wanneer dat weer op gang komt weet men niet.


  Maak melding

 9. @viyavarni 18 juli at 23:38 pm. Ik dacht je bent indiase knap zeg je lijkt wel een president @vivayarni dat je zo op schrijft Aaron was een rascist leeghoofd zelf verhuisde hij en zijn familie gezin lekker ook naar nederland ook gestorven in een kleine koopwoning in alphen aan den rijn (boerenplek)echt wreed van hem wat hij suriname heeft aangedaan ik heb toentertijd daar veel ellende meegemaakt. Griezelige enge man die Aaron leeghoofd en rascist pursang. Grappig over het artikel fietsen probeer maar de dikke kont creools of hindoestaanse vrouw uit de auto te trekken en hun kont op de fiets zadel te plaatsen hahaha.


  Maak melding

 10. Op oud beeldmateriaal en foto’s kan je zien dat er vroeger veel meer werd gefietst in Suriname. Je betaalde fietsenbelasting en elke fiets had zijn eigen penning of fietskenteken. Bijna iedereen kleedde zich traditioneel of gewoon netjes, weinig rommel op straten en in de stad.

  Er was een Surinaamsche wegenwacht en om een brug over te steken moest je tol betalen. Straathonden? Je betaalde vroeger hondenbelasting, als jouw hond geen penning droeg, dan nam de “dagoewagie” je trouwe viervoeter gewoon mee.

  Allemaal verleden tijd. Komt ook niet meer terug.


  Maak melding

 11. @Maninder

  Nederland gaat de opgeschorte Verdragsmiddelen vrijgeven. Dat heeft de Nederlandse minister Sigrid Kaag voor Ontwikkelingssamenwerking en Buitenlandse Handel bevestigd. Het gaat om een resterend bedrag van 17 miljoen euro aan Verdragsmiddelen dat naar Suriname gaat.

  Bij het onafhankelijk worden van Suriname heeft Nederland omgerekend 1,6 miljard euro aan hulp toegezegd, de zogeheten verdragsmiddelen. Nederland heeft in 2012, in reactie op de aanname van de omstreden Amnestiewet, de besteding van de verdragsmiddelen opgeschort.

  “De regering Santokhi heeft goede ideeën waar die 17 miljoen euro het beste kan worden ingezet voor de Surinaamse bevolking”, stelde minister Kaag gisteren tijdens een overleg met de Surinaamse minister Ramdin van Buitenlandse Zaken Albert Ramdin.

  Nederland treft daarnaast voorbereidingen voor een handelsmissie, zodat Nederlandse en Surinaamse bedrijven elkaar makkelijker kunnen vinden. Al op korte termijn zullen eerste gesprekken plaatsvinden, vanwege corona vooralsnog digitaal.

  Zodra de coronacrisis het toelaat gaat er een fysieke handelsmissie naar Suriname, geleid door minister Kaag. In de tussentijd wil de minister ook in Nederland zelf om de tafel met geïnteresseerde ondernemers, meldt de Rijksoverheid.

  Er is dus nog maar € 17.000.000,00 over van de ongeveer 1,6 miljard Euro aan ontwikkelingshulp. Dat geld is verkwanseld en niet besteed aan daadwerkelijke ontwikkelingen van Suriname.


  Maak melding

 12. Virjani e.a reageer niet op die Esmerald, als je denkt dat ik het ben.

  Ik ben klaar met wkn.
  Laatste bericht was gisteravond.
  Er zijn 3 mensen gehackt; mix chick, Wat en esmerald en nog wkn nog askimet doen er iets aan.

  Mijn podium laat ik voor het gevalletje hierboven.
  Zoek het maar uit.
  Ik reageer never nooit op dit srt artikelen.
  Een elektrische fiets, laughing my ass out loud!


  Maak melding

 13. @Sandra

  Je moet niet denken dat ik Indiase dan wel president ben. Ik ben een Surinaamse, waar mijn echte roots liggen, doet er verder niet aan toe.
  Eenvoud en bescheidenheid zijn mij niet voorbijgegaan.
  Verder maakt het uiterlijk van een persoon mij niets uit. Dat jij discrimineert op uiterlijk is aan jou, ik heb en wil daar niets mee te maken.

  Aaron had het niet op hindoestanen. Ook Bruma niet, die gezegd had dat hij de huiden van hindoestanen tot leer zou laten looien en daar schoenen van zou laten maken.
  Ik woonde toen nog in Suriname.
  Venetiaan kwam ook uit de gelederen van de PNR toen hij overstapte naar de NPS en was ook niet blij met de hindoestanen.
  Hij is 15 jaar president geweest van Suriname en heeft met verschillende politieke partijen w.o. de VHP samengewerkt. Hij wist dat hij met hindoestanen moest samenwerken, of hij ze mocht of niet.


  Maak melding

 14. @Esmerald

  Ik lees al een paar dagen dat er personen zijn die onder namen van anderen comments plaatsen. Het is een kwalijke zaak dat dit gebeurt.
  Maar om eerlijk te zijn, ik weet niet of de echte Esmerald of de nep Esmerald de comment van 19 juli at 17.52 heeft geplaatst.


  Maak melding

 15. Ik heb dit onderwerp nooit eerder bezocht, en toch zie ik twee reacties onder de naam Henkes geplaatst. Is het niet mogelijk dat WKN het onmogelijk maakt dat een vreemde onder een bestaande naam commentaar plaatst. B.v. dat alleen via één bepaalde computer of telefoon onder één bepaalde naam gepost kan worden? Nu denk ik er hard over, geen commentaar meer te plaatsen op WKN.


  Maak melding

 16. OOO @henkes toch echt geestig ben jij hoor echt wel hoor. Misschien een parallele geest van jou of rare maffe WKN . Mij schrijven wordt ook verwijderd alleen zieke reacties waarvan je ziek daar wordt er zijn er tig van ik ken een heleboel namen hun zieke geest en haat wordt weergegeven maar ik vind het niet erg hoor dat de mijne niet wordt weergegeven. Goedendag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.