zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTelegraaf noemt pleegzoon Bouterse in zaak vermiste mannen in Suriname

Telegraaf noemt pleegzoon Bouterse in zaak vermiste mannen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse krant De Telegraaf heeft vandaag een uitgebreid artikel gepubliceerd over de de vermiste Surinaamse mannen Romeo Donk en Roy Hari. Volgens de krant onderzoekt de Rotterdamse recherche een mogelijke link tussen de verdwijning van de mannen en een aangifte tegen pleegzoon Romano Meriba van Desi Bouterse.

In september vorig jaar was er ineens geen spoor meer van de 58-jarige Roy Hari. Daags na de aangifte van zijn vermissing, werd er opnieuw aangifte gedaan van vermissing van Romeo Donk. Van beide mannen is vanaf 17 september jongstleden niets meer vernomen.

De Telegraaf schrijft dat een Surinaamse man uit Amsterdam in september vorig jaar aangifte deed tegen Meriba wegens ontvoering en mishandeling. Die zou hem ernstig mishandeld hebben omdat een koffer met coke was zoekgeraakt. Volgens de aangever heeft hij de koffer echter nooit gehad.

Volgens de krant houdt de recherche er rekening mee dat de groep die achter die ontvoering en mishandeling zou zitten, ook betrokken is bij de verdwijning van Donk en Hari. De dochter van Donk zegt in de krant dat haar vader een conflict over geld zou hebben met de schoonzoon van een steenrijke zakenman in Suriname; een zeer goede kennis van de pleegzoon van de president.

Romano Meriba kreeg in 2017 3,5 jaar celstraf voor een roofoverval die hij in november 2015 heeft gepleegd. Hij zou het brein zijn geweest achter deze dodelijke roofoverval. In 2005 kreeg hij 15 jaar voor roof en doodslag. President Bouterse verschafte hem gratie nadat die aantrad als president. 

En in 2002 zat Meriba vast omdat hij een granaat had gegooid naar het huis van de toenmalige Nederlandse ambassadeur Ruud Treffers.

Lees ook:

opening
Fernandes Express
BODO Party

55 REACTIES
 1. Kondremangs
  Dit is het resultaat van een opvoeding door een moordenaar en drugsdealer, die alleen maar criminelen heeft voortgebracht. …….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  gemodereerd
 2. Chitelal ziet ook hierachter en bouterse weet alles hierover. Hij is medeverantwoordelijk


  gemodereerd
 3. De families van beide heren, moeten gewoon open en bloot via de pers enz. Hun verhaal doen, ten einde hun familieleden terug te vinden.
  Als ze dat niet doen, zijn ze niet sterk geliefd geweest, of de families zijn bang.
  Net de politie die niets van deze zaak laat weten.
  Erg hoor.
  Maffia praktijken.
  Anarchie en Corruptie.
  Bid voor dit land!!!


  Maak melding
 4. @ Lockdown

  Het recht zal zegevieren, is het niet hier op aarde dan in de hel. Nou als ik eerlijk mag zijn, dan liever hier. Dan kunnen mensen dat nog meemaken, in de hel niet ! Ik hoop dat de telegraaf de waarheid schrijft, want deze krant wordt alleen door losers gelezen.
  Een paar voorbeelden : @ Damsco en RobGoot.

  sari tori
  Jacko


  gemodereerd
 5. Bouta is een CRIMINEEL. Het is dan ook geen wonder dat zijn gebroed en pleeggebroed dat ook zijn.
  Net als de paarse ziekelingen/trollen die achter hem aan blijven huppelen.

  Kontlikkende figuren zoals waldo, robles, paki-rat, lucien, wendy, damsco, robg etc. (Hoogstwaarschijnlijk gaat het maar om 1 of 2 figuren in dienst v.d. ndp fake news/trollen faya pepre afdeling o.l.v. sharmilla die hier onder meerdere fake namen reageren).


  Maak melding
 6. Komt ervan als de ” nette Frontleden” al die 15 jaren dat ze aan de macht waren, geen wetten hebben aangenomen om mensen met een strafblad te weren uit het Beleidscentrum.
  Als enige land in de wereld mag je in Su met vonnissen, minister, assambleelid of president worden.
  Hierdoor is de wetgevende macht oa. Vervloekt!!
  De heren en dames weten dat.
  Je kan onmogelijk Zegen verwachten indien je onrechtvaardige systemen hebt.

  De partijen als Abop zullen te nimmer bemoeien met de verdwijning of liquidatie van personen.
  Waarom niet?
  Er zitten ook veroordeelden en zware criminelen in hun midden.

  Hoor je de Nps of Vhp over deze zaken specifiek klagen?
  Roepen ze de minister cq halfbroer president op het matje roepen?

  Hij zwijgt als het graf.
  Houdt hij wel van zijn werk????

  Bless


  Maak melding
 7. @Waldo is een typisch voorbeeld van een geestelijk gehandicapte paarse rat die niet de hersenen heeft om met inhoudelijke tegenargumenten te komen en daarom vervolgens met allerlei leugenachtige beschuldigingen komt aandansen.

  Ik heb je al gezegd dat je jouw problemen niet moet komen projecteren op mij. JIJ bent degene die zelf hier op WKN heeft gepost dat je alcohol zuipt in torarica. Of ben je dat vergeten ??? Ik niet hoor.

  In tegenstelling tot jou ben ik geen zuiplap of vrouwenmishandelaar of alle andere onzin waarvan je mij valselijk beschuldigd. Liegen zit duidelijk in je bloed als paarse imbeciel zijnde. Iedereen hier met gezond verstand heeft je allang door en ziet je als een grote joke.

  Kruip maar terug in de kont van je meester bouta, paarse rat. Want daar hoor je thuis. Of doe de wereld een genoegen en spring v.d bosje brug. Niemand gaat je missen.


  Maak melding
 8. Romano Meriba speelt met vuur.Als je je met drugsactiviteiten bezighoudt ben je vroeg of laat de klos.En dat betekent een koelbloedige liquidatie.Time will tell!!!


  Maak melding
 9. Bepaalde mensen houden van blablabla en onzin uit kraaien en lekker thuis zitten verder niks daarom heb ik geen commentaar voor mijn part mag hij weg rotten waar hij nu zit.


  gemodereerd
 10. Daniel 6 april 2020 At 17:28

  ” … Komt ervan als de ” nette Frontleden” al die 15 jaren dat ze aan de macht waren, geen wetten hebben aangenomen om mensen met een strafblad te weren uit het Beleidscentrum.
  Als enige land in de wereld mag je in Su met vonnissen, minister, assambleelid of president worden. … ”

  Mee eens.
  Ik denk dat juist daarom de VHP nu duidelijk kiest om zelfstandig de verkiezingen in te gaan. En ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe VHP o.l.v. Santokhi zal zorgen voor een veilig en rechtvaardig Suriname. Ook voor de toekomst.

  There is a new Sherrif in town and the bad guys don’t like him 😉

  Red Suriname. Krakti !


  Maak melding
 11. LOL.
  @ waldo is als een broken record die steeds maar met dezelfde leugenachtige bullshit komt aandansen. Met z’n verziekte garnalenhersens is hij niet in staat om iets nieuws te verzinnen.

  Ik heb wel een beetje medelijden met hem/haar/het want voor mij is het duidelijk dat die verziekte en hersenloze figuur ten eerste geen moer te doen heeft dan hier te komen zeiken als een kip zonder kop en ten tweede dringend psychiatrische hulp nodig heeft.

  Donder snel op naar PCS @waldo want je hebt dat hard nodig en neem de rest van die verziekte paarse ratten ook met je mee. De groeten sukkel.


  Maak melding
 12. @Waldo 6 april 2020 At 17:45
  ” nette Frontleden”
  ===
  Ze zaten ook nog in Santa Boma die “nette Frontleden”, Balesar (VHP) en Gilds!

  Ja Waldo wel veroordeeld onder Front regering, net zoals de Amafo weg stuurden voor misbruik van staatsmiddelen.

  De rotte appels onder Bouterse worden bedankt, krijgen pensioenen en zand er over.
  Beste Waldo Gilds en Balesar hebben onder Bouterse top banen en privileges gekregen. De politie mag ze niet aanhouden en als ze zich vergissen is een enkel belletje genoeg of weer vrij de straat op te mogen.
  U haalde wel de verkeerde figuren aan.
  Front had zelfreinigend vermogen / Bouterse heeft dat niet.


  Maak melding
 13. Waldo 6 april 2020 At 17:39
  Ger 6 april 2020 At 17:36

  Jay heeft gelijk. Waldo jij bent niet fris
  ==
  Uit welk hol kom jij vandaan?
  ——
  Uit de hol van je ma. Die wilde in haar gezicht klaarkomen, maar kreeg de volle laag. Toen kwam de boeler vaseline smeerder in deze wereld.


  Maak melding
 14. Boeler vaseline smeerder, weer agoesyndroom? Twee opties zijn nog altijd open. Dubbeldekker of 11 hoog. Doe jezelf en je familie een plezier. Niemand zal je missen.


  Maak melding
 15. In de tussentijd, lopen de ontvoerders vrij rond.
  Wordt er een beleid gevoerd om moordenaars en drugsdealers te beschermen?
  Familie, wees eens moedig, schrijf jullie verhaal met namen gewoon hier op Waterkant.
  Dan zal de familie van Oemrawsingh ook ballen krijgen.
  Het moet eens ophouden met dit tegenstrijdig beleid.
  @ Waldo ga je een keer specifiek in op het probleem? Zeuren over andere partijen is nu niet relevant.
  Ja die hebben toegestaan dat misdadigers in het Parlement kunnen.
  Maar de topic is: 2 mannen zijn verdwenen.
  Jou partijgenoot wordt genoemd.

  Wat zeg jij daarvan??????
  Je zal weer iets geks brabbelen.
  Ben je maf??

  Steeds draaien jullie om de hete brei heen.

  God help deze mannen en familieleden.


  Maak melding
 16. Waldo 6 april 2020 At 18:34
  —-
  Boeler vaseline smeerder, is Santo Boma wordt je grondig onderzocht. Neem potje zeker mee. Oranje, of paarse potje maakt niet uit. Maar het helpt je wel. Hup snel naar chodelul, de rij wordt steeds langer.


  Maak melding
 17. @Waldo, zoveelste keer dat een zoon van Bouterse in verband wordt gebracht met een strafbaar feit. Bouterse is zelf ook meerdere malen veroordeeld. Hoe kun je nu beweren dat Bouterse geschikt is voor het ambt. Suriname staat toch voor joker.

  Graag jouw reactie.


  Maak melding
 18. Kontlikkers kunnen niets anders dan kontlikken. Het is hun beroep geworden. De schijt van bouta is het lekkerste wat bestaat voor hun. Het werk als drugs. En als de boeler vaseline smeerder niet meer wil likken dan wordt hij simpel weg weggetrapt. Vele voorbeelden hiervan zijn aanwezig. Maar Chan kan je nog helpen. Hij is de beste afkicken kliniek. Kom tot hem en je wordt bevrijd.


  Maak melding
 19. De appel valt niet ver van de stam. Zo Vader, zo zoon, en zo pleegzoon.
  Kabouter geniet van een illegale gratie maakte misbruik van zijn functie en verleende pleegzoon ook gratie. Terwijl zoon in Amerika wacht op papa zijn hulp.
  Trump gaat hem gratie verlenen. Kom goed papa.

  Welke van ze hebben geen strafblad van de NDP stal?
  Bouterse
  Pleegzoon
  Zoon
  Boereveen
  Abrahams
  En ga zo maar door…..
  Het lijkt wel een gevangenis die ontsnapt is


  Maak melding
 20. Wel Dewanand Doerga hindoes als jou eten wel degelijk varkensvlees en geen rund omdat dat een heilig beest is zoals je wel weet Een Moslim (die jij niet bent) eet rund en geen varken omdat die netals Joden en Ratafarians denken dat varkens volgens hun geloof onreine beesten zijn. Ik was begin dit jaar in Egypte en wat verbaasde mij het dat de moslims varkens kweken voor de handel. Gewoon 3 van die beesten liepen rond om vetgemest te worden.
  Dus als je niets weet van voedselwetten hou dan je mond en weet dat doksen zwemmende varkens genoemd worden geniet van je roti aloe doksa.


  gemodereerd
 21. Waldo,

  Waarom pakken ze hem dan niet op? Hoeveel jaren had Front nog meer nodig om hem op te pakken? Misschien moest tijdens de frontregering een vrouw president zijn geworden. Ik ben er zeker van dat ze meer lef zou hebben dan vene en Chan bij elkaar!

  ==============================

  Suriname kent trias politica zgn scheiding der machten. Vervolging is geen taak van de politiek van de Openbaar Ministerie.
  Die amnestiewet heeft de boel flink vertraagd. Zaak is dat straks een regering komt te zitten die met een eer en geweten de Surinaamse belangen gaat verdedigen.
  We hebben 10 jaar Bouterse gehad maar dat was geen bepaald succes. Op z’n minst ben je het daar met me eens. En ja voor de verandering mag een vrouw ook president worden.


  Maak melding
 22. Waldo 6 april 2020 At 18:34
  ….” Agoes zijn onrein en vieze beesten voor de hindoes!…..”.
  ****************************
  @@Waldo … voor jou zijn Agoes niet … ONREIN … en ook geen … VIEZE BEESTEN.

  @@@Waldo … jij vindt Agoes prettige SEX-PARTNERS …. Varkens Verkrachter !!!!!

  @@@@Waldo … je verraadt je afkomst niet … gelukkig! Je hebt een HOL complex !!
  Je bent in een HOL geboren … je zult ook in een HOL sterven !!!


  Maak melding
 23. Heb geen medelijden met deze gasten iedereen die drugs smokkel , dealt of wat dan ook.
  Ze mogen elkaar opruimen bravo het zijn zelf moordenaars die onschuldigen verslaafd maken aan drugs.
  Opgeruimd staat netjes👌😈👏


  Maak melding
 24. Weg met de hele familie Bouterse inclusief zogenaamde pleegzonen met de kop en het gezicht van Bouterse en inclusief die neef van hem die 5 miljoen SRD achterover heeft gedrukt toen hij directeur van de belastingdienst was en onlangs is afgezet als mislukte vakbondsleider Wirth. De kring rondom Didibri bestaat dus alleen uit geboefte.


  Maak melding
 25. Waldolul,

  In de geciviliseerde wereld met fatsoensnormen en waarden hadden ze jou bij je geboorte, samen met het nageboorte in de afvalemmer geflikkert.

  Geestesziek stuk paars afval.


  Maak melding
 26. @waldo. Dat jij ruzie maakt met vhp ers moet jij weten. Net zoals jij oranje oogkleppen hebt of niet. Enfin. Mijn reactie op dit artikel is dat het OM in Suriname inderdaad moet onderzoeken of de pleegzoon van DDB betrokken is bij de verdwijningen en dat er tot vervolging moet worden overgegaan zonder aanziens des persoon en zonder gratie van de president. En nogmaals waldo. Wat is jouw reactie op het artikel?


  Maak melding
 27. @ Een Surinamer, nu is het wachten op Waldo zijn reactie op het artikel😎
  Waar ben jij Waldo?????
  Waldo???
  En ik hoop dat iedereen nu specifiek op de items reageert en niet met rommel smijt.
  Hopelijk zijn jullie eens.
  Veel dat nu gebeurt, kon werkelijk door de Front regeringen tegengegaan zijn.
  En niet de OM alleen, wat iemand hier stelde.
  Door het parlement moesten er Wetten gemaakt worden om misdadigers te weren uit het parlement en ministeries.

  Wat nu gebeurt: dat erge misdaden ongestraft en onopgelost blijven komt doordat misdadigers via de POLITIEK in het machtscentrum zijn gekomen.

  DAARDOOR IS MENIGEEN BANG OM TE PRATEN EN ZIJN DE MANNEN VERMIST EN WORDEN MOORDEN NIET OPGELOST.
  OOK DIE VAN BRIELLE NIET, OEMROWSINGH, AGENT VOOR LTS1, PARBHOE ENZ.

  GELEGENHEID MAAKT DE DIEF

  WAT ZEGGEN JULLIE DAARVAN?


  Maak melding
 28. @Daniel. Daar heb je gelijk in. Men is bang om te praten omdat inderdaad misdadigers in het machtscentrum zijn gekomen en nog zitten. Inderdaad waren de frontregeringen bevreesd voor reacties uit de hoek van DDB als zij zaken zouden aanpakken. Vandaar ook de afzetting van president Shankar via de telefoon. Dus zou men in alle geledingen van ons staatsapparaat en politieke vertegenwoordigingen schoon schip moeten maken en een bewijs van goed gedrag moeten hebben. Dan kan je staatscriminaliteit bestrijden.


  Maak melding
 29. AL duurt het jaaaren Nederland zal moordzaken en andere misdaden tot de bodem proberen uit te zoeken.
  Nederland hartelijk dank hiervoor ga zo door.
  PROFICIAT.


  Maak melding
 30. Overal waar de naam Bouterse opduikt, of naar verwijst, heeft te maken met dood en verderf, nu met die pleegzoon Mariba, en eerder al met leden van de Mokrobende in Nederland, het word de hoogste tijd om deze moordenaar te laten verdwijnen.


  Maak melding
 31. Deze Meriba was geen kleine jongen meer toen hij bij Bouterse terecht kwam.
  Als NL geen slachtoffers kan vinden dan maar kijken richting Bouterse en Dino. Dino zit vast dus dan maar Meriba.
  Laten de mensen dan vertellen wat voor ZAKEN hun geliefden deden.


  gemodereerd
 32. Hopelijk gaan al die helpertjes eindelijk eens beseffen dat zij niet snel rijk gaan worden met hun loopjongenswerk. Maar dat ze vooral grote risico’s lopen want als er iets misgaat krijgen zij de schuld met deze gevolgen.
  Alleen als je echt levensmoe bent moet je met deze criminelen in zee gaan.


  Maak melding
 33. Volgens de geruchten die ronde deden in Nickerie zou de pikin ingi boi in persoon het vonnis van Nitender Oemrawsingh eigenhandig voltrokken hebben.Het slachtoffer zou door agenten of als agenten verkleedde mensen opgehaald zijn.


  Maak melding
 34. Waarom doe jij dan je grote smoelwerk niet open en eis je om openbaarmaking van die zeer belastende dossiers ? Je hebt je bek vol over hoe onbetrouwbaar de VHP is maar waarom doet de leiding van de NDP geen moer om de dossiers op korte tijd openbaar te laten maken. Waarom dringt men niet aan bij Nederland ?
  Omdat de NDP alleen uit overschreeuwers en schijtluizen bestaat! En zo een type ben jij ook.
  Alleen maar met de vinger naar de VHP en aanhang wijzen maar alleen maar morserij uit jouw smoelwerk. Je weet precies wie ik bedoel.


  Maak melding
 35. misschien moet nederland deze mensen gewoon ophalen. suriname is ze ook zat.

  ps bedoelen ze schoonzoon torilall getrouwd met dochter van dilip sardjoe??????? nee toch. hij roept zich wel de rijkste van suriname…..

  suriname is klein. iedereen weet alles van iedereeen.

  zeker den kier den mang?????


  Maak melding
 36. @Ali bedoel je van het Haven bedrijf?
  Oh
  Spannend
  Laat de Familie opdagen, voor hun vermistem.
  Waldo ga je nog in op de verdachtmakingen en help je de Heren terughalen of vinden?
  Doe je best hoor


  Maak melding
 37. Criminelen hebben met hun virus het bestuur van
  Sranan aangevreten !

  Vandaar de vele onopgeloste, vaak drugs-gerelateerde
  moorden !

  Een zieke toestand, die er op duidt dat criminelen teveel
  macht hebben binnen het landsbestuur en dat Rechters, PG en
  Justitie en Politie, niet in staat zijn hun taken vrij en zonder
  onderscheid of vrees te kunnen uitvoeren !

  Rechtsstaat Sranan is door het Paarse wanbeleid, ernstig
  in gevaar !

  PS : Zie de openlijke roof van banktegoeden van bedrijven en
  burgers, bij de Centrale Bank van Sranan, door de overheid !
  Geen enkele ministerraad, overheid/regiem heeft tot nog toe
  een dergelijke misdaad tijden haar bewind gepleegd, in Sranan !


  gemodereerd
 38. Ik lees in een commentaar het volgende :
  “Belangrijkste dossier stelt Nederland niet beschikbaar,
  waarom. Dat is wel erg laf van ze!

  Jaja, het dossier laat zien dat hr DDB een pion is van
  Nederland en dat hij een koloniale coup heeft gepleegd !

  Nederland wacht nog, Sranan, de echte Srananmans zullen
  schadeloosstelling bij Nederland eisen, NED heeft samen met
  DDB onze Democratie vernietigd !
  Er zijn bewijzen voor deze stelling, vandaar de archivering van
  bepaalde stukken en vandaar de zogenaamde ruzies van DDB
  en Nederland ! Soso schijnbewegingen !

  PS : Er zijn ook Nederlandse staatsburgers vermoord door de
  Sranan militairen olv DDB (oa journalist Frank Wijngaarde),
  daarom kon DDB gewoon in Nederland berecht worden voor
  die misdaden, die moorden !
  Dat is ook niet gebeurd, Nederland en DDB hebben baat bij
  geheimhouding van stukken ! Nederlandse coup-coordinator
  Kolonel Valk etc !
  Hoe lang nog ???


  gemodereerd
 39. BREAKING: SCHOONZOON DILIP SARDJOE VOERT LIQUIDATIES UIT IN OPDRACHT VAN MERIBA
  De schoonzoon van Dilip Sardjoe (Ryan Torilal) is betrokken bij de verdwijning en waarschijnlijke liquidatie van Romeo Donk en Roy Hari.
  Schoonzoon Ryan schijnt deze twee in opdracht van MERIBA (pleegzoon #LUMMEL) via Guyanezen te hebben geliquideerd.
  Recent had DILIP SARDJOE via radio Stanvaste vreselijk gescholden op de DIASPORA. Wat hij vergeten was te vermelden, is dat zijn eigen dochter Varsha en schoonzoon Ryan een Nederlandse paspoort hebben.
  MERIBA is nu via zijn pleegvader #LUMMEL beschermd . Maar na 25 mei wordt hij door de politie vogelvrij verklaard. Dan zullen zij definitief afrekenen met deze crimineel die van zijn #LUMMEL gratie had gehad. Ook sopilal Ryan is dan exit. Schoonpapa Dilip heeft gezegd blij zijn als hij af is van deze parasiet die alleen achter zijn geld aan is.


  Maak melding
 40. het valt op dat er hier op dit forum veel bruikbare informatie wordt uitgewisseld, terwijl er geen enkele instantie noch uit Suriname noch uit Nederland gebruik van wordt gemaakt. rara hoe kan dat?


  gemodereerd
 41. Zolang deze moordenaar aan de macht is, zullen deze figuren hungang kunnen gaan. We hebben een sterke en moedige leider in het land nodig die deze kankercellen akn uitschakelen. Wees wijs op 25 mei 2020. Wilje dit door blijven ondergaan of wil je echt een significante veranderring. Aan de bevolki8ng de keus. Een bvolk KRIJGT, waar die voor gekozen heeft. Denk niet alleen aan jezelf, maar aan de volgende generatie, Je kinderen en kleinkinderen. Wees dus geen schaap, maar een weldenkend mens. Tenminste als je dat bent.


  Maak melding
 42. @Waldo
  “Waarom werd hij (Meriba of DDB) niet opgepakt.

  1>> Meriba is onder Front opgepakt en veroordeeld tot een substantiële straf.
  Direct na de regime change kreeg deze hardcore crimineel Gratie.
  2>> Hij is weer veroordeeld en weer loopt meneer na even weer vrij rond.
  3>> Bouterse is door Justitie onderzocht en Justitie vond dat het bewijs daar was om tot vervolging over te gaan.
  Bouterse saboteert de reguliere rechtsgang met toegestane middelen maar ook door gelegenheidswetgeving en musbruik van zijn positie.

  Men doet wat mogelijk is.


  Maak melding
 43. Hij is een echte zoon van Desi Bouterse,
  Verwekt met de zus van minister Moestadja.
  Verklaart ook waarom Moestadje de wing man is van Desi Bouterse in het kabinet.Deso Bouterse heeft meer mensen aan zijn prikstop geregen zoals Roline Samsoedien, Lilian Ferrier, de voormalig minister van Buitenlandse zaken om maar enkele te noemen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES