zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOfficiële aangifte van nog een geval van vermissing in Suriname

Officiële aangifte van nog een geval van vermissing in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De 58-jarige Roy Hari is al een week spoorloos in Suriname. Daags na de aangifte van zijn vermissing, werd er opnieuw aangifte gedaan van vermissing van een andere man: Romeo Donk (foto rechts). Van beide mannen is vanaf 17 september jongstleden niets meer vernomen. De politie heeft sterk het vermoeden dat beide vermissingen verband met elkaar hebben.

De politie van Jarikaba kreeg op 17 september een melding dat een voertuig aan de 6e rijweg in brand staat. Bij aankomst troffen de wetsdienaren een afgebrand voertuig aan. De kentekenplaten waren ook aanwezig. Op basis van het kentekennummer heeft de politie kunnen achterhalen wie de eigenaar is. De eigenaar werd opgeroepen om zich aan te melden op het bureau.

Op 18 september meldde hij zich aan en werd hij door de politie geconfornteerd met het voorval. De eigenaar verklaarde dat het voertuig inderdaad van hem is, maar door zijn jongere broer Hari Bisnoepersad meer bekend als Roy gereden werd. En sinds die bewuste dinsdag 17 september ontbreekt elk spoor van zijn broertje. Hij deed hierna meteen officieel aangifte van vermissing van zijn broertje op bureau Flora, omdat dat zijn politieressort is.

Daags na de aangifte van vermissing van Hari B. kreeg de Surinaamse politie weer te maken met een aangifte van vermissing. Dit keer op het bureau Latour. Enkele personen (later bleek familieleden) waren naar het bureau gestapt om de politie op de hoogte te stellen dat Romeo Donk sinds 17 september ‘van de aardbodem’ moet zijn verdwenen. Hij heeft volgens de familieleden sinds die dag ook niets meer laten horen van hem. Er werd ook meteen officieel aangifte van vermissing gedaan van Romeo Donk, zegt Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname, zojuist aan de redactie van Waterkant.

Beide gevallen van vermissing werden overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De politie heeft sterk het vermoeden dat beide vermissingen een verband met elkaar hebben. Volgens een aan onze redactie gestuurd bericht zouden Roy en Romeo de week voordat zij vermist werden in Nederland zijn geweest. Aan het eind van die week, in het weekend, zouden zij samen naar Suriname zijn gevlogen en sinds 17 september zijn beide vermist.

In een gesprek met Waterkant zegt familie van Roy dat ze geen idee heeft wie Romeo is. Ze kennen de link tussen de man en hun oom niet en kunnen niet bestigen of er überhaupt een link bestaat tussen de twee mannen. De familie heeft ondertussen een Facebook pagina aangemaakt: ‘Op zoek naar Roy Hari‘.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Ik zou graag wat meer achtergrondinformatie willen hebben bijvoorbeeld waar in Nederland zijn beide heren woonachtig en hebben ze in Nederland een justitiële documentatie ? Ook wil ik weten of beide heren in Nederland een dienstbetrekking hebben want het is dan vreemd dat ze halverwege naar Suriname vertrekken. Ook moet de familie ondervraagd worden want ik vermoed dat zij meer weten dan ze vertellen.


  Maak melding
 2. Ach, geen tjepoti en niets vreemd, maar wel het vermoeden dat deze twee vermisten 100% paarse didibri trawanten hielpen in de distributie van het verboden paars witte spul, dat maandelijks wordt weggesmokkeld naar Europa. Deze twee vermisten zullen zeerzeker criminele banden hebben met de droga stiefzoon van baas. Het hele gedoe rondom het voorval van zijn bedreiging en mishandeling die nu in de doofpot is zal zeker weten ook enig verband hebben met deze twee vermisten. Opa en oma blijven erbij dat dankzij oerdomme Nature Delirium Patienten hebben gezorgd dat drugscriminelen nu in het machtcentrum zitten en land en volk met de dag drogeren, beroven en vernietigen. Wee de paars verdoemd vervloekte ndp idioten voor een derde maal vijf in 2020. Wee dit verdoemd goddeloos slecht van aard zijnde dwaas volk, gelovig of niet, geschoold of niet, jong of oud. Met onberechte moordenaars, bij verstek veroordeelde drugsbonzen en staatskasrovers ziet hun toekomst moordend, drogerend en rovend uit.


  Maak melding
 3. ook moet ik zeggen, dat alles ook een beetje heeft te maken met het grondwet van Su. Laten we het grondwet gaan verstevigen. Maak het harder voor degene die NIET willen werken. En de rechters moeten ook hun aandeel daarin zetten om die knullen voor goed weg te zetten. Alleen op zo’n wijze kan Su veilig worden, en vooruit gaan. Bijvoor beeld. Als het verkeer niet veilig is om over te steken, ga je toch 3 tot 4 keer naar links en naar rechts uitkijken voordat je over steekt, om vooruit te gaan. Zo denken vacantie gangers ook 3 tot 4 keren voordat ze naar Su gaan, want het land is echt niet veilig meer, en waarom? Omdat men NIET WIL WERKEN. Mie e sar mama Sranang, fawaka met opo kondre mang ung opo? Heeft dat nog wat te betekenen? Ik denk van niet.


  Maak melding
 4. Ik woon in een vreemd land zonder familie, en voel me echt vieliger, dan wanneer ik in Su ben. Dan moet je telkens om je heen kijken als je achter volgt word. But not me, cause I will do what i have to do. Kier yu MPP. Dang rechter kang sroto mie, want mie ano eng neefje.


  Maak melding
 5. Veel onopgeloste moord en vermissingszaken.

  Ook al zijn ze drugsgerelateerd, moord is moord.
  Maar vanwege de ons kent ons situatie.
  Zal men te nimmer de daders oppakken, vooral als het een bekende Baas is.

  Er is indertijd een agent bij tecko 1 vermoord een brandweerman toen opgesloten en weer vrij gelaten,
  Oemrawsingh is vermoord, niemand weet wat, de meneer Pocornie en diens vrouw,
  De mnr bij on the Run,
  Brielle vermoord rara,
  Segebai vermoord rara,
  Recent een civd lid vermoord rara?
  Nu 2 vermist rara,
  En zo ook: 5000kg drugs op de haven.
  Geld leningen a la dol bij spsb,
  Woeker rijkdommen van ex mini sterren.
  Mag dat kan dat????

  Waarom gebeurt er niks eraan?
  Ligt ook aan de families, die weten meeraar uit eigen belang, noem het angst, willen ze iets langer op aarde blijven

  Wat een gedoe.

  En nu doet men de mocro maffia modus operandi ook hier te lande.

  Bless


  Maak melding
 6. we zijn Misikaba vergeten die zou Suriname om toveren to DUBAI maar nu is Suriname CHIBAI ( vraag maar aan de chinees .) hij zei ook dat er 400 miljard dollar aan oli voor de kust van suriname ligt ( tja een dom volk kan je van alles wijsmaken ) ik snap de ndp stemmers niet zijn ze echt ZO DOM ????????
  maar goed ik geef geen geld meer aan de armen op straat want tijdens de vorige President hadden we een overschot we zaten op de 17de plaats van S’werelds rijkste landen , en nu zijn we op de 9de plaats van s werelds armste landen , het is niet de schuld van de Pre, maar van het OLIE DOMME VOLK


  Maak melding
 7. Sranan is een belangrijk drugsdoorvoerland geworden als
  gevolg van corruptie van politici en corruptie bij
  de politie, douane en andere diensten die ons land moeten
  beveiligen !
  Kik maar naar de onontdekte grote hoeveelheden harddrugs
  die buiten Sranan wordt ontdekt, afkomstig van Suriname !

  In Sranan en op luchthaven en andere havens, wordt bijna
  nooit harddrugs ontdekt ! Alle control/toezicht is vernietigd
  door de corrupte politici en corrupte benoemingen !

  Het is dan logisch dat de drugsmaffia in Sranan keiharde
  criminele handelingen pleegt en oorlogen in het openbaar
  uitvecht. Deze maffia weet dat het weinig te vrezen heeft van
  politie en justitie en dat zaken gedekt worden door maffia-
  politici !

  Vele Srananmans hebben nog niet door dat drugsmaffia ons
  land op den duur compleet zal vernietigen met zware
  misdaad. In dat criminele milieu tellen mensenlevens niet !

  Sranan heeft een staatsbestuur nodig die corruptie,
  drugsmaffia en terrorisme daadwerkelijk gaat bestrijden !

  Voorlopig blijft Sranan opgescheept met drugs en moorden,
  de Srananmans voelen zich totaal niet veilig meer !

  OPO KONDREMAN UN OPO !!!!!


  Maak melding
 8. Degenen die denken dat Suriname nog net zo onschuldig is als de jaren begin 70, leven in een droom. Precies zo is het ook met Nederland. Hier word de één na ander neergeschoten of krijgt een mes in zijn lijf. Duizenden jaren geleden zag de wereld net zo gewelddadig uit als nu, ano 2019-2020. Toen kwam er een wereldomvattende vloed over de aarde totdat alle slechte mensen werden weggevaagd van de aardbodem.


  Maak melding
 9. Heeft alles met vermissing/ diefstal van drugs te maken. Ik heb dit al eerder vermeld er zullen meerdere afrekeningen volgen in Nederland en Suriname. Dit houd voorlopig niet op heeft met een grote zending drugs te maken waarin het om veel geld gaat.


  Maak melding
 10. @Cheffrey ( THE Special One) 25 september 2019 at 23:14

  “Volgens een aan onze redactie gestuurd bericht zouden Roy en Romeo de week voordat zij vermist werden in Nederland zijn geweest. Aan het eind van die week, in het weekend, zouden zij samen naar Suriname zijn gevlogen en sinds 17 september zijn beide vermist.”

  Wel goed lezen voor je reageert!
  Of wil je met “The Special One” aangeven dat je dyslexic bent?


  Maak melding
 11. Bert van Marwijk 26 september 2019 at 08:30
  @Cheffrey ( THE Special One) 25 september 2019 at 23:14

  Ik stel vaak hele scherpe vragen en ook nu zijn het geen onzinnige vragen. Hari heeft de Nederlandse nationaliteit en was kort voor de vermissing in Nederland. Wat heeft hij daar gedaan en staat hij bekend bij politie en justitie ? Normale vragen die bij een weldenkend mens opkomen. Maar jij moet er direct een zware kwalificatie aangeven.


  Maak melding
 12. Boi, look boeng anno Meriba mik ding manne verdwijne. Laten we niet uit het oog verliezen dat het misschien Meriba kan zijn dat deze mannen zijn verdwenen.


  Maak melding
 13. Honderd dat ze bekend waren bij justitie Nederland.
  Familie weten bliksem goed waarmee ze bezig waren maar ze heten Haas.
  Als mijn man met een bom geld thuiskomt dan ga ik zeker de struisvogel uithangen.
  Ik speel niet met mijn gezondheid dus ook niet met mijn leven, m’nliever eerlijk je geld verdienen dan heb je geen koppijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES