zaterdag, juni 15, 2024
HomeFotoMeriba weer in opspraak; aangifte tegen hem vanwege drugsdeal

Meriba weer in opspraak; aangifte tegen hem vanwege drugsdeal

-

Does Travel - naar Suriname

Romano Meriba, de pleegzoon van de Surinaamse president Desi Bouterse, is weer in opspraak. Volgens de Surinaamse krant Dagblad Suriname is er afgelopen week aangifte tegen hem gedaan inzake een misgelopen drugsdeal. De krant heeft vanmorgen de hele voorpagina gewijd aan Meriba.

In een uitgebreid artikel in de krant komt naar voren dat Meriba de aangever samen met vier anderen zwaar zouden hebben mishandeld. Dit allemaal vanwege een koffer met drugs die de aangever naar Nederland moest brengen, maar volgens hem nooit gehad zou hebben.

Romano Meriba kreeg in 2017 3,5 jaar celstraf voor een roofoverval die hij in november 2015 heeft gepleegd. Hij zou het brein zijn geweest achter deze dodelijke roofoverval. In 2005 kreeg hij 15 jaar voor roof en doodslag. President Bouterse verschafte hem gratie nadat die aantrad als president.

En in 2002 zat Meriba vast omdat hij een granaat had gegooid naar het huis van de toenmalige Nederlandse ambassadeur Ruud Treffers.

De voorpagina van Dagblad Suriname vanmorgen:

De voorpagina van Dagblad Suriname vanmorgen

opening
Fernandes Express
Passion in concert

51 REACTIES
 1. Wat zijn de ndpers stil!!
  Desi,meriba en dinootje ..allen drugdealers!!
  Wat een familie.All in the family…moordenaars,amnestie crimineel,wapen en drugshandelaren,terroristen zijn ze.


  gemodereerd
 2. Deze crimineel zat naast voormalige minister Dodson bij een gesprek met de Braziliaanse ambassadeur.

  Gelukkig voor Suriname dat deze Cosa Nostra Organisatie in 2015 geen 34 zetels tien heeft gehaald.

  Ik durf te stellen dat Suriname dan Ingrid of Peggy president zou zijn geworden.

  De Grondwet zou dan worden gewijzigd zodanig dat deze familie Suriname zou overnemen.


  Maak melding
 3. Vreemd artikel. Normaliter zou deze aangever, zijn verhaal niet kunnen terug vertellen.


  gemodereerd
 4. Er is niets van waar.
  Het was zelfverdediging. Mijn advocaat zegt dat ik moet zeggen dat het noodweer was mevrouw de rechter.
  Zelf op Zanderij staken ze om dit noodweer mevrouw de rechter
  Bovendien waren we aan het oefenen voor een film mevrouw de rechter.😣


  Maak melding
 5. Wat hebt dit achterbakse levens gevaarlijke crimineel dan niet uitgespookt in Suriname boi total afgeranseld en bijna de meeste of alle beginners met crime vinden het perfect.Hoe moet het verder????


  gemodereerd
 6. Oma taki, ie sjie a roverstronie foe a didibri stiefboi disi, zuiver leki baas. Opa taki, no wang enkri stiefzoon, maar na echte zoon, leki Dino, ook een drugsdealer, gelukkig opgesloten in de VS. Oma taki, en toch blijven debiele, dwaze, idiote ndp paria’ s volhardend oerdom geloven dat na wang stiefzoon. Opa taki, wel, efoe a beng deh wang echte stiefzoon dan a no bong doe soso takroe droga sani toch, of wel? Oma taki, na ddb broedoe e stroom door zijn aderen, duivelse misdadig bloed. Ondertussen blijven vele ndp dagoes en stinkende poezen stil. Ook te Abra Broki zwijgen enkele oerdomme fervente ndp zombies en ezels. Enkele ndp paria’ s mompelen als zwervers en gekken in zichzelf,a deh waar noh, dang is toch neks, want eeh a fout na neks efoe neks no fout toch. Is daarom we hept gestemd op een bij verstek veroordeelde drugscrimineel, wiens zonen zijn verworden als hem, drugscriminelen. Opa taki, ndp, na troetroe een religieuze politieke misdadige sekte, wang ma pima vloek voor land en volk, maar gelukkig ook voor zichzelf. Veel na droga partij, oerdomme paarse stommelingen zijn ook opgesloten in Santo Boma, hun tweede huis. Oma taki, straks krijgen we weer te horen dat het Fake News is. Opa taki, faso dang, heri grontapoe sabi, op het gros der paarse oerdomme verpauperaars na, dat de gehele ddb familie en friends, drugscriminelen zijn, naast staatskasrovers. Wang echte ma pima paarse misdaadvloek, dankzij de ma pima ndp paria’ s.


  Maak melding
 7. Ons mooie Suriname is niet meer wat het was. De tijden zijn duidelijk veranderd, maar niet in positieve zin. Het is niet gek dat er zoveel criminaliteit heerst.De ene overval na de andere dat zelf sommige vrouwen hieraan deelnemen. Ons land leeft al jaren in een wild west cultuur. Wapens worden getrokken, granaten worden gegooid. Wat bezielt deze gasten.

  Sarie Torie


  Maak melding
 8. Het zou de president sieren als hij nu naar buiten komt met een aanneembare verklaring over deze berichtgeving. En de vraag is wat zijn de maatregelen, het ziet ernaar uit dat Suriname nooit meer uit deze situatie zal komen zolang Desi aan de macht is. Het is toch geen toeval dat Suriname keer op keer in drugszaken terecht komt zolang desi aan de macht blijft. Hoe lang nog Volk van Suriname nu weten jullie waarmee er afgerekend moet worden in 2020.

  Volk van Suriname maak gebruik van je echt en Stem de NDP massaal weg.


  Maak melding
 9. @ Flordelyn
  Omdat de aangever het kan navertellen is het artikel vreemd?
  hmm, ok

  Rob zou zeggen het is de oppositie die dit soort verhalen verkondigd, dit doen zij om de regering in een kwaad daglicht te stellen.
  Meriba zegt namelijk zelf dat het niet waar is.
  Bovendien was het zelfverdediging, het was noodweer volgens mijn advocaat. Op Zanderij hebben ze ook last van het noodweer mevrouw de rechter.
  Die andere drie mannen waren aan het oefenen voor een film

  BTW
  Tot wat voor bevolkingsgroep behoort deze dikkertje dap?
  Ingie?🤔


  Maak melding
 10. Het moge duidelijk zijn dat de Fam. Bouterse een slechte reputatie heeft opgebouwd. Keer op keer worden ze in verband gebracht met strafbare feiten. Wanneer gaan de oogkleppen af bij de NDP stemmers.


  Maak melding
 11. Je kunt kanttekeningen plaatsen over de president Bouterse wanneer het gaat over de opvoeding van zijn kinderen. De partner destijds van Bouterse komt ook in beeld. It takes two. Iemand als Dino was wel een figuur waarvan je kon zien dat het niet goed zou aflopen. Destijds was het gewoon een klein lummeltje dat op de macht van zijn vader teerde. Meriba is mij niet bekend anders dan de verhalen die op internet gelanceerd zijn en zijn veroordeling enz. De gratieverlening is ook een kanttekening. Dino tot commandant bombarderen van de CTU is ook een kanttekening. Een teveel aan kanttekeningen leidt tot chaos. Ergens heeft Bouterse iets niet goed gedaan tijdens de opvoeding van zijn kinderen. Hij heeft ze opgehemeld. De kinderen van hem zijn nu wel volwassen en dragen daarmee hun eigen verantwoordelijkheid. Als dit bericht over Meriba klopt ,valt dit onder zijn eigen verantwoordelijkheid , waarbij de naam van de president niet gebruikt noch misbruikt mag worden. Met andere woorden ; Na Meriba tori unu e taki . A no Bouta!


  Maak melding
 12. De appel valt niet ver van de stam. Suriname heeft zulke mensen voortgebracht en als kers op de taart ook nog hun lijder geworden. Samen lijden ze een bijzonder bestaan, de een in weelde en glamour, de andere in armoede en duister.


  Maak melding
 13. @@@Pakiratigri
  Totaal niet eens met jou stelling dat de president buiten schot moet blijven en zijn naam hiermee niet mag zijn verbonden. Het is toch dezelfde president geweest die Meriba gratie heeft verleend toen Bouta als president werd aangesteld. Je bent president voor het gehele volk en niet alleen van je zoon. Dus wanneer je je zoon gratie veleend dan zou je alle gevangenen gratie moeten verlenen en de gevangenissen sluiten. Dus Bouta werd als moordenaar bestempeld omtrent de december moorden, maar door zijn zoon gratie te verlenen voor vrijstelling van hechtenis, heeft zij misbruik van zijn ambt gemaakt die gelijk wordt gesteld aan crimineel gedrag. Nu dat zijn zoon wederom in de fout is gegaan, is hij mede verantwoordelijk omtrent zijn daden. Desie had zijn zoon nooit gratie moeten verlenen anders maak je jezelf ongeloofwaardig hetgeen van toepassing is; PRESIDENT ONWAARDIG!!!


  Maak melding
 14. Vraag aan forum schrijvende collega’s. Toen Desie President van sur werd gaf hij zijn zoon gratie.
  Waarom werd deze beslissing door de PG niet tegen gehouden?
  Ik ga ervan uit dat een verzoek tot gratie altijd vooraf door de PG moet zijn goedgekeurd en dan pas naar de President tot bekrachtiging gratie.
  Hoe zit het één en ander in dit geval?


  Maak melding
 15. Bevolking van Suriname.
  Ik hoop dat jullie niet zo dom zijn om in mei 2020 op de ndp te stemmen. Want dan is je eigen graf graven. Jullie staan nu met één been hellend in de diepte.
  Worden jullie eindelijk WAKKER!!!
  Laat je jezelf niet verkopen.


  Maak melding
 16. NDP gat weer winnen.k vind z geweldig.overal terwereld hb j drugs criminele en moordenaars.dus mense doe Julie normaal.niemand s volmaakt.chan en asish dun ook aan drugs,duz kome z aan d macht,s t ook normaal.paars n opmars.ndp hft t 100x beter gedaan Dan 15jare frond


  Maak melding
 17. Terecht zijn het dwazen, debielen, idioten en paars bezeten knettergekken die geloven dat de Na Droga Partij in 2020, de verkiezingen gaan winnen. Opa en oma weten 1000% zeker dat als ze winnen er 1000% fraude is geweest of dat het gros der debiele idiote dwaze Na Droga Poepepartij 1000% oerdomme stommelingen zijn. Ze verdienen het om vermoordt, gedrogoord, beroofd, veramd, onderdrukt en belazert te worden. Werkelijk jepi no de moro. Na soso paarse vol leugen, onrecht en chaos.


  Maak melding
 18. @ tap a dek: misschien moet je terug naar de schoolbanken om te leren wat democratie inhoud. Dus neks no fout als men zo over de president denkt en of schrijft. Immers hij heeft geen schone lei. Dat is zowel nationaal als internationaal bekend.


  Maak melding
 19. Met de verkiezingen in aantocht voorzichtig zijn met nep nieuws.

  Als het klopt een gedegen onderzoek doen en als er voldoende bewijs is, opsluiten deze randdebiel.


  Maak melding
 20. Ach ach dat is ook zo kenmerkend voor de zwartjes. Alles wat hun soortgenoten doen wordt met de mantel der liefde bedekt; zelfs als die zwartjes elkaar onderling in Zuid Afrika uitmoorden wordt het gedoogd; dan geen acties als “Black lives matter” . Ook nu lees ik dat de drugshandel in Suriname door de meeste zwartjes getolereerd wordt maar O wee als de drugshandelaar ook toevallig van Hindoestaanse kom af is. Dan moet je dat onderontwikkeld volk eens horen.


  Maak melding
 21. Mi wani Meriba likie persident. Santoki no abi faya, Meriba mi mang abi boeng faya. A mang faya. Santoki kowroe.
  Ala siesa nanga brada go stem tapoe NDP. Bikasi NDP na oenoe egi.


  Maak melding
 22. @Cheffrey

  Beste Cheffrey, helaas moet ik jou daarin gelijk geven, ook in de VS van Amerika hoor je wel “Black lives matter” … maar hoor je niet de Black’s dat onderling tegen elkaar zeggen (de meeste zwarte mannen worden overigens gedood door de eigen zwarte mannen, wereldwijd).

  En ja, Gezinshoofd DD Bouterse heeft al geen respect voor andermans leven dus … hoeven zijn familieleden en naasten dat ook niet te hebben.

  En ja, als een leider van het volk zo is … nemen zijn onderdanen dat als voorbeeld en gaat het van kwaad tot erger.


  Maak melding
 23. Het is echt voor mij tenenkrommend om te lezen dat bepaalde reageerders alles wat negatief over de ndp en met name over bouterse en zijn familie in het nieuws komt met de mantel der liefde word gedekt..of het is niet bouterse schuld..of het ligt aan de opvoeding..of anderen hebben het gedaan..of het is fakenieuws..blablabla…
  Zijn deze reageerders zo achterlijk..of is t echt..dat ze geloven in nex no fout..


  Maak melding
 24. In een fatsoenlijk en ietwat ontwikkelde samenleving zou een staatshoofd zich voor
  een dergelijk vergrijp van zijn zoon per
  direct uit schaamte aftreden.
  Maar dat is hypothetisch voor Su.natuurlijk want dergelijke normen en waarden heeft onze “staatshoofd” niet in zijn woordenboeken staan.
  Als je over aftreden gaat lullen schieten waarschijnlijk de vlammen uit zijn ingi go.
  Want dan gaat uitlevering weer hem opfokken en hij houdt niet van reizen.
  Hij moet ook nog die 3 miljardu s van alcoa nog incasseren.
  Ja mi mang ..je weet…in een bananen republiek is de grootste kakkerlak president.


  Maak melding
 25. Ndp na wang misdaadvloek voor land, volk en gelukkig ook voor zichzelf, te beginnen bij de stichter, zoon, jampazoom en roversbende. opa taki, troetroe wang ma pima misdaadvloek.


  Maak melding
 26. De zwarte ndp Parias zijn de verliezers van de economie . armoede in huis grond honger pakket afhankelijk. De mannelijke nietsnutten gn roven als het nodig is. Wordt het gn tijd dat ze wakker worden en bundelen en stemmen op mensen die op ze lijken en dat die hun stem politiek laten horen en ze vooruit trekt zodat de volgende generatie het goed doet er is een grote groep die het doei in de samenleving. Maar die Paarse PARIAS wordt wakker en stem bewust voor beter welzijn en leven


  Maak melding
 27. @ James, dank voor jouw bijdrage en ondersteuning. Het bevreemdt mij nog steeds dat de grootste racisten onder de Surinamers, muv de Indianen, te vinden zijn. Etnische racisme komt overal voor maar is in Suriname het meest aanwezig. De zwarten voelen zich altijd achtergesteld en gedragen zich ook zo. Mogelijkheden om zich te ontwikkelen zijn niet aan hun besteed.


  Maak melding
 28. Bouterse heeft zoveel te lullen over anderen….

  Is deze idioot niet goed wijs een ieder in zn omgev lijkt wel besmet met de cokevirus,eerst zn zoon die nu anders piept, en nu weer die andere gek meriba!

  En deze man wilt weer verder met suriname als president,snapt hij dan niet dat hij elke surinamer in suriname of nederland te kijken zet!

  Bouta doe gentle en rot op!!

  We zijn die ka van je moe …en sinds je zgn coupe is suriname in verval geraakt,neem een overdosis van je eigen produkt.
  Spring voor een auto

  Doe het land een lol en pleeg fucking zelfmoord


  Maak melding
 29. De meeste en de beste klagers van deze tijd geest, zijn de beste lui lakkers en grote niets doeners aller tijden, pak een hark en bezem en begint je eigen troep op te ruimen zo hou je je eigen Stad schoon, een sierraad van je welste, wacht niet wat het land voor jou zou kunnen doen maar vraag je eigen Ik, wat kan ik doen voor mijn land het siert ons en wat Ik al voor Mijn eigen land doet (roddelen en dagdromen)


  Maak melding
 30. IK SNAP NIET DAT SURINAMERS IN HET BYZONDER DE CREOLEN HUN STEUN/STEM GEVEN AAN EEN PARTIJ WAARVAN DE LEIDER DE HOOFDVERDACHTE IS VAN DE DECEMBERMOORDEN/DRUGSDEALER IS, EN OOK NOG VOORBEELDFIGUUR😈 IS VAN EEN CRIMINELE FAMILIE EN POLITIEKE PARTIJ


  Maak melding
 31. “Freddyyy 5 september 2019 At 14:52
  Sommige mensen groeien eenmaal nou op voor “

  Een of andere clown post onder mijn naam op WKN bovenstaand bericht . Hou op met die onzin en zoek een eigen naam om je berichten posten . Dit is heel kinderachtig
  WKN wat doen jullie hieraan ??????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES