Man met Nederlandse nationaliteit al een week spoorloos in Suriname

32
Man met Nederlandse nationaliteit al een week spoorloos in Suriname

Een Surinaamse man met de Nederlandse nationaliteit, is al een week spoorloos in Suriname. Het gaat om de 58-jarige Roy Hari vertelde een familielid zondag aan de redactie van Waterkant. Roy zou op 17 september voor het laatst contact hebben gemaakt met de familie. Vanaf die dag is er niks meer van hem vernomen.

Een voertuig waarmee hij voor het laatst op pad is gegaan, zou vorige week uitgebrand terug gevonden zijn (foto) door de politie van Jarikaba, in een zijweg van de Wayamboweg in het district Saramacca.

Roy was de week voordat hij vermist werd in Nederland. Aan het eind van die week, in het weekend, vloog hij samen met nog een persoon naar Suriname. Sinds de dinsdag daarop (dus vorig week) is hij vermist. Het is niet bekend of er al wat van de andere persoon, met wie hij is afgereisd naar Suriname, bekend is.

Inmiddels heeft de politie het geval vandaag bevestigd aan de Surinaamse krant De Ware Tijd en is er aangifte van vermissing gedaan. Omdat het onderzoek in volle gang is, kan de politie geen verdere details prijsgeven. De Surinaamse politie heeft ook nog geen officieel bericht van vermissing uitgebracht, omdat het onderzoek eerst bepaalde procedures moet ondergaan.

De familie van Hari heeft enkele dagen terug een oproep via sociale media gedaan over de vermissing. Het bericht is flink gedeeld, helaas nog zonder resultaat.


32 REACTIES

 1. Drugs.hy zal Al vermoord n in stukke gehakt weg gegooit zyn.eeuwig dut men alsof men nits weet n waner d warheid na bove komt,wordt t snel n e doofpot gedan.gud vor deze figuren.arme su hollanders.


  Maak melding

 2. Drugs en moorden hoort bij de Surinaamse gemeenschap of je nu rijsthandelaar of voetballer bent, of je nu 15 of 51 jaar oud bent, of je nu creool of hindoestaan of boeroe bent, Surinamers zitten tot aan met hun snuiters in die troep.


  Maak melding

 3. Sweti Mofo overal in de wereld doet men aan drugs en helemaal niet alleen in dit land suriname en wat betreft moorden is vanaf de mensheid bestond vermoorden ze elkaar onderling.
  Is alleen jammer dat de nieuwe generatie ermee beinvloed wordt en dat dit probleem dan ook overal voorkomt.


  Maak melding

 4. @Natasha 25 september 2019 at 06:32.
  Ben ik niet eens. De drugshandel in Suriname nam toe nadat de eencellige despoot Bouterse aan de macht kwam. Of wil je ons komen voorhouden dat Suriname in de jaren 70 ook bekend met drugshandel was ?
  Ook dat drugshandel overal voorkomt is onzin. Op IJsland heeft men totaal geen last van drugshandel om maar een voorbeeld te noemen.


  Maak melding

 5. Cheffrey… Ik ben helemaal niet met eens. Het was er al. Alleen was het niet zo bekend en de opsporingsdiensten waren toendertijd niet zo voorzien van modernere apparaten om drugs op te sporen. Drugs is een wereldwijd probleem. Maar ja… zolang mensen blijven hun neuzen vol te proppen met die troep gaat het niet stoppen. Ik ga niet mijn zuur verdiend geld drugs kopen. Ik moet niks van die troepen hebben in mijn body.


  Maak melding

 6. Taurus…. Dat gaat nooit bij mij gebeuren. Mijn remming hersencellen zijn heel erg sterk ontwikkeld. Ik ga het nooit proberen en ook nooit missen. In tussen tijd kan ik mijn geld voor heel andere nuttige doeleinden gebruiken.


  Maak melding

 7. Jammer dat men nog steeds niet geloofd dat wij zijn afgegleden naar een punt waarbij suriname een coke natie is geworden.

  En dat allemaal door een corrupte president slash moordenaar…zolang men in deze presidentiele dealer geloofd zal men de prijs betalen.

  De bevolking heeft veel van deze crimineel overgenomen..en aanschouw hoe wij dit vandaag normaal vinden,iedereen weet in suriname wat coke is!

  Deze man is wereldwijd een schande ..wat het nog erger maakt is dat de surinamers deze idioot gekozen hebben…de gevolgen zijn dagelijks zichtbaar!


  Maak melding

 8. “Roy was de week voordat hij vermist werd in Nederland. Aan het eind van die week, in het weekend, vloog hij samen met nog een persoon naar Suriname. Sinds de dinsdag daarop (dus vorig week) is hij vermist. Het is niet bekend of er al wat van de andere persoon, met wie hij is afgereisd naar Suriname, bekend is.”

  Ik vraag me af waarom deze persoon die samen met Roy naar Suriname gevlogen is niet bij naam en toenaam wordt genoemd!! Wat een geheimzinnigheid, wie is deze persoon?

  Zou volgens mij het onderzoek naar de verdwijning van Roy kunnen bespoedigen.
  Als deze persoon stevig wordt ondervraagd kan me informatie krijgen die nuttig is.

  Wordt dit in het kader van het onderzoek niet vermeld of is men deze persoon reeds opgespoord.


  Maak melding

 9. Afgaande op de foto ga ik ook uit van een criminele afrekening tenzij deze man de verzekeringsmaatschappij wil tillen. Twee jaar geleden, in november 2017, werd een man van midden 40, ook afkomstig uit Nederland, ontvoerd en dood aangetroffen in de trens. Op sociale media werd door de familie van de vermoordde man oproepen geplaatst alsook aangifte van vermissing gedaan. Iedereen ging ervan uit dat deze man het slachtoffer van een roofoverval was. Achteraf bleek dat hij een drugsdealer was. Familie doen alsof de neus bloedt en heeft de zaak laten rusten. … zegt voor mij al genoeg.


  Maak melding

 10. Daarom is het niet goed om met andermans zaken te bemoeien als je in Su op vakantie bent. No bemoei nanga politiek. Geld verdienen op een oneerlijke manier is verleidelijk in Suriname maar levensgevaarlijk!


  Maak melding

 11. Mysterieuze verdwijningen is in Suriname niet nieuws, al vanaf 25 februari 1980 is dat land heer en meester in mysterie . Die uitgebrande voertuig verklaart al HEEL veel, wat er aan de hand is: criminal minds !


  Maak melding

 12. De president zou beter in aanloop naar de verkiezingen een commissie in het leven kunnen roepen die zich gaat bezig houden met drugsgerelateerde zaken. Drugs is toch een onderdeel van het bestaan van de NDP. een commissie die alles controleert zou de bevolking ten goed komen. Minder moorden minder berovingen en minder angst.

  Desi Go for it jij ben een specialist in geheimzinnigheid en criminele zaken.


  Maak melding

 13. Welja, nog een commissie. Geld zat.

  Deze man kan zijn beroofd en vermoord om verschillende redenen. Zelf zonder reden di tjier sma in sranang
  Deze man kan ook zijn achtervolgers laten denken dat hij dood is.


  Maak melding

 14. Surinamers handelden in de jaren zeventig al in drugs! Er was helemaal geen controle in Nederland. Je kon het spul zo het land binnenbrengen. Menig handelaar in groenten en rijst is zo rijk geworden, maar het is bloedgeld! Heel veel tieners begonnen dat spul te gebruiken, tot aan hun dood!


  Maak melding

 15. Het is gewoon erg in Suriname. De voorzitter van een politieke partij is een veroordeelde drugscrimineel en wordt door een kerkgemeenschap beschouwd als door God aangesteld. De Vice voorzitter van dezelfde partij is laatst door Frankrijk tot 8 jaar veroordeeld wegens drugshandel. En toch is er geen collectieve verontwaardiging in dit land.


  Maak melding

 16. Ja, lijkt mij ook sterk op een afrekening. Dat gebeurt nu trouwens vaker in Surinamer.
  Vind ik ook dat de andere man bij z’n naam genoemd moet worden en ook dat zijn foto geplaatst moet worden.


  Maak melding

 17. Overal op de wereld verdwijnen mensen gewoon. Vaak is het door een partner, mineel maatje of de persoon wilt niet gevonden worden. wat ik wel weet is dat het bericht heel slecht geschreven is.
  Drugs is in Suriname al jaar en dag. Nederland is altijd het land geweest waar het naar toe ging. Groente en rijst.
  Nu hebben ze manieren om het te ontdekken


  Maak melding

 18. @Cheffrey ( THE Special One) 25 september 2019 at 07:18

  Maak je geen illusies IJsland is geen sprookje.
  Zelfs daar hebben ze te maken met drugs. Misschien in mindere maten maar er is daar weldegelijk drugshandel, gebruik en doorvoer land. Ik kom er vandaan.

  Dus wat jij zegt over “geen drugs in IJsland” klopt niet.


  Maak melding

 19. Ik hoop voor de familie en vrienden dat deze man is ondergedoken bij een buitenvrouw of buitenman. Maar ook niet met coke, wirie of xtc van een ander. Ik vrees anders het ergste voor hen als dit niet het geval is.


  Maak melding

 20. Niemand weet wat er gebeurt maar iedereen post nu zijn of haar mening ,wanneer gaan we ophouden met het oordelen en veroordelen van anderen ,waarom niet wachten tot na dat onderzoek , Nederland is de grootste drugsland van Europa, als een zo iets in Nederland gebeurt hoor je geen enkele surinamers die in Nederland en Suriname wonen iets op sociale media posten.


  Maak melding

 21. Sonting 25 september 2019 at 17:29

  Je veroordeelt hen die oordelen en veroordelen. Prima ! Waarom veroordeel jij dan een land als zijnde het grootste drugsland van Europa ? Waarom veroordeel je hen die daartegen niet ageren ?
  Je bent gewoon een die de mentaliteit heeft van wat anderen doen mogen wij ook.


  Maak melding

 22. Mensen denken al van alles te weten!!! Niemand weet wat maar zijn als eerste om te oordelen. Iedereen trekt zijn eigen conclusie, jullie moeten je schamen!!
  Praten is altijd makkelijk als het niet om je eigen dierbare gaat!!!!


  Maak melding

 23. Beste stuur lui staat altijd aan de kant. Men moet ophouden met oordelen. Je was er niet bij. Het is niet nodig om altijd commentaar te moeten geven. Vooral omdat men niks positief naar voren brengt. Oplossing hebben wij nodig, waar je ook woont. Dit is een wereld probleem. Want he mensen die daadwerkelijk het grote geld ontvangen, zegt niemand iets over. En vergis je niet met staats hoofden over de hele wereld


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.