Veroordeelde Guyanese drugsbaron Roger Khan op borgtocht vrijgelaten

11
Roger-Khan

De veroordeelde Guyanese drugsbaron Shaheed Roger Khan is vandaag op borgtocht vrijgelaten. Dit nadat hij vrijdagavond vlak na aankomst in zijn thuisland door de politie werd aangehouden voor ondervraging in verband met de moorden op politiek activist Ronald Waddell en bokscoach Donald Allison.

Zijn advocaat, Glenn Hanoman, bevestigde vandaag aan Stabroek News dat Khan op een borgtocht van $ 200.000 is vrijgelaten nadat zijn detentieperiode van 72 uur was verstreken. Het is nog onduidelijk als het gaat om Amerikaanse dollars of Guyanese dollars.

De veroordeelde drugsbaron werd vrijdagavojd na aankomst onder begeleiding van zwaargewapende en gemaskerde agenten afgevoerd naar het hoofdkantoor van de Criminal Investigation Department (CID) in Georgetown. Hij werd afgevoerd in een wit undercover zwaar getint politie-voertuig.

Khan werd in 2006 in Suriname gearresteerd en vervolgens door de Surinaamse veiligheidsdiensten naar Trinidad gevlogen, waar Amerikaanse agenten de controle over hem namen. Hij werd naar New York gebracht en aangeklaagd. De drugsbaron kreeg 15 jaar gevangenisstraf in oktober 2009.

Hij heeft iets meer dan acht van de vijftien jaar gevangenisstraf, waartoe hij was veroordeeld, uitgezeten.

11 REACTIES

 1. De komende maanden gaat het spannend worden in de drugswereld. Veel paarse vrienden, familie en kennissen zijn blij om de vrijheid van deze drugscrimineel. 100% zal de paarse onderwereld feestvieren.


  Maak melding

 2. Lets Make Surinam Great Again

  Beste Lezers

  Ik weet in Gods Naam niet waarom de staat Suriname het BORGTOCHT SYSTEEM niet in Suriname In voerd.. of als men de helf van zijn straf heeft gezeten.. dat men de ander helft kan vrij kopen

  Dit systeem moet alleen gelden voor Drugs delicten.. Hoe dom moet men nog wezen dat men het nog niet inziet.. finaceel levert het alleen maar voor deel op.

  Want om steeds weer te moeten aan horen dat de politie van een land niet kan uit rukken van wegen het feit dat die dienst autos geen Beziene hebben is een groot schande.. Of als men moet aan horen dat er geen proces verbaal op gemaakt kan worden omdat er geen Ink is..

  Dit zijn 3de wereld toestanden beste mensen


  Maak melding

 3. Elders las ik dat hij opgepakt is ivm een verdenking van betrokkenheid bij twee moorden. Omdat er geen officiele aanklacht is kon hij maar voor 72 uur worden vast gehouden.
  Wat mij echter verbaast is dat het nu opeens heet dat hij niet langer verdachte zou zijn inzake die 2 moorden. Maar waarom is er dan sprake van een borgtocht?? Waar wordt hij dan wel van verdacht??
  .
  Ook denk ik dat we alle ontwikkelingen in het grensgebied scherp in de gaten moeten houden.


  Maak melding

 4. @ Devil 25 september 2019 at 01:57
  Chan hft diarree nu,santhokie draagt pampers nu.binnekort vermising chan.chan kome pe,Fu du sang.

  Krijg jij geen diarree bij de gedachte dan Santokhi weleens de volgende leider van Suriname zou kunnen zijn en dat jij in dat geval 8 uur of meer per dag werken moet ? Tenminste heeft Santokhi tegen de drugshandel actie ondernomen. Nu de grote Roergander en zwarte dictator nog !


  Maak melding

 5. @ Shinehead 25 september 2019 at 12:30
  @CHEFFREY (The special one)
  Wat zeg je over deze crimineel?

  Hij heeft toch zijn straf uitgezeten of vergis ik mij nu ? Waarom zou ik mij over hem moeten ontfermen ? Had die zwarte despoot ook maar de ballen om zijn straf als een vent uit te zitten. Maar hij is natuurlijk een laffe natte hond.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.