Ook veel aandacht van Nederlandse media voor vermiste mannen

21
Officiële aangifte van nog een geval van vermissing in Suriname
Bisnoepersad Hari alias Roy (l) en Romeo Donk.

De vermissing van Bisnoepersad Hari alias Roy (l) en Romeo Donk heeft donderdag ook veel aandacht van Nederlandse media gekregen. Dit omdat beide mannen over de Nederlandse nationaliteit beschikken en het dus gaat om Nederlandse staatsburgers die vermist zijn in Suriname.

Woensdag meldde Waterkant reeds dat er naast de eerste vermissing ook een tweede man als vermist was opgegeven. Donderdag besteedde o.a. het Algemeen Dagblad, De Telegraaf, het ANP, RTL Nieuws, NU.nl en zelfs de Linda aandacht aan deze zaak. Opvallend daarbij is dat ze allen een fotobewerking van Waterkant hebben gebruikt.

Naast deze mainstream media hebben ook twee misdaad sites aandacht hieraan besteed. Volgens Crimesite en Boevennieuws bestaat het vermoeden bestaat dat Hari en Donk slachtoffers zijn geworden van een afrekening in het criminele milieu. Daarbij wordt ook de 400 kilo coke die recent van een Surinaamse drugsbaas zou zijn geript, genoemd.

Eerder deze maand werden Genciël ‘Genna’ Feller op Curaçao en Kelvin Maynard in Amsterdam-Zuidoost geliquideerd. Zij zouden naar verluidt als uithalers van de 400 kilo cocaïne actief zijn geweest, maar de partij drugs hebben geript.

Boevennieuws meldt dat de twee vermisten, net zoals Kelvin Maynard en Genciël Feller, verantwoordelijk zijn voor het uithalen en vervolgens verder distributeren van de coke wanneer deze in Nederland is aangekomen. Ze zouden volgens de site vermist zijn vanwege betrokkenheid bij de geripte partij coke van 400 kilo.


21 REACTIES

 1. Opgeruimd door eigen soort, een kostenplaatje minder voor de belastingbetaler. Opa en oma taki, ai, wereldwijd zijn drugs gewild. Alleen dwaze debiele idioten zijn allen die met drugs te maken hebben, van baas tot straatjunk.


  Maak melding

 2. Nee hoor is niet waar. Reeds bij het eerste artikel dat door Waterkant geplaatst was, hebben velen , waaronder ik, gereageerd. Als een van de weinigen had ik een directe link gelegd met de groep van Piet W en dat de vermissing verband hield met drugs en de ripdeal. Ook dat beide heren in Nederland bekend zijn bij de politie. Mij werd toen van alles en nog wat verweten en werd ik uitgemaakt voor rotte vis. Nu het vaststaat dat beide heren geliquideerd zijn lees je de reacties van die onderontwikkelde mensen niet.


  Maak melding

 3. Dit geintje gaat nogal wat levens kosten. Drugshandel is niet goed. Maar als jij je er toch in begeeft, handel dan eerlijk. NIEMAND wil bestolen worden, drugshandelaars ook niet. Zij lossen het echter anders op….


  Maak melding

 4. Dood en verderf door die troep. Wat ben ik beschermd om me niet met dit soort praktijken in te laten. Het gevolg van hebzucht en snel rijk worden.


  Maak melding

 5. Deze twee gasten lijken te behoren tot de verleden tijd. Als inderdaad vanwege het rippen van 400 kg coke, twee personen in Nederland en Curaçao zijn geliquideerd , mag je aannemen dat deze twee gasten hetzelfde lot is overkomen. Ze zijn onder druk gezet en hebben alles eruit gebraakt. Vervolgens zijn de liquidaties begonnen. Zij zijn als eerste eraan gegaan en daarna de rest. Ik snap niet dat men met een of andere lulsmoes komt als zou de 400 kg onderschept zijn ,om daarna op grote voet te leven. De organisatie krijgt dan argwaan. De families moeten er weet van dragen. Niet in details wellicht, maar ze moeten hebben geweten waarmee deze mannen zich bezighielden. Het staat echter niet zo fraai dit aan de autoriteiten door te geven want dan kunnen ze mogelijk zelf ook in de problemen geraken. Al is de leugen nog zo snel , de dood achterhaalt haar wel . Dit is mijn inschatting aan de hand van wat Boevennieuws vertelt.


  Maak melding

 6. Dubbele vermissing Suriname mogelijk gelinkt aan geripte 400 kilo coke
  september 26, 2019 0 reacties
  De 400 kilo cocaïne die eerder al het leven kostte van Genciël “Genna” Feller en Kelvin Maynard heeft mogelijk aan nog twee mensen het leven gekost. Op Suriname zijn twee mannen vermist, Hari Bisnoepersad, ook Roy Hari genoemd, en Romeo Donk. Van de twee mannen is sinds 17 september niets meer vernomen.

  Vermist
  Een week geleden kregen we al een tip binnen van een van onze bronnen over de vermissing van beide mannen. De auto van Roy Hari zou uitgebrand zijn terug gevonden aan de Zesde Rijweg in Suriname. Hij zou samen met Romeo Donk vermist zijn vanwege betrokkenheid bij de geripte partij coke van 400 kilo. Toen de tip binnen kwam was hier nog niks over bekend. Inmiddels heeft de politie bevestigd aan Waterkant dat er twee aangiftes van vermissing zijn gedaan. Roy Hari en Romeo Donk zijn spoorloos sinds 17 september. De uitgebrande auto werd diezelfde avond nog terug gevonden en blijkt van de broer van Roy Hari te zijn. Toen deze daags na de brand naar het politiebureau werd geroepen verklaarde hij de auto te hebben uitgeleend aan Roy en heeft hij gelijk aangegeven dat hij sindsdien niks meer van zijn broer vernomen heeft. Een dag later, op 19 september, hebben ook familieleden van Romeo Donk de man als vermist opgegeven.

  Ripdeal
  De in Suriname woonachtige Roy Hari zou maandelijks in Nederland te vinden zijn. Romeo Donk zou woonachtig zijn in Amsterdam. De twee zouden, net zoals Kelvin Maynard en Genciël Feller, verantwoordelijk zijn voor het uithalen en vervolgens verder distributeren van de coke wanneer deze in Nederland is aangekomen. De coke zou binnen komen via een regelmatig gebruikte drugslijn van de Surinaamse crimineel Piet W. Transporten via deze lijn waren eerder succesvol verlopen, maar een groep rippers dachten een lading coke van 400 kilo deze keer zelf te kunnen houden. Tegen Piet W. zou zijn gezegd dat de coke was onderschept en dat ze nooit iets ontvangen hebben. Doordat de mannen na deze ‘onderschepping’ ineens over erg veel geld beschikten vielen ze door de mand. Zelf ontkent Piet W. echter iedere betrokkenheid, zo liet hij via zijn advocaat weten aan Het Parool. “Mijn cliënt ontkent iedere betrokkenheid bij deze zaken en hij maakt zich zorgen over consequenties die dit soort ongefundeerde berichten voor hem en zijn naasten kunnen hebben.”

  Slachtoffers
  In het weekend voor 17 september zouden Roy Hari en Romeo Donk samen vanuit Nederland zijn afgereisd naar Suriname. Het tweetal moest tekst en uitleg komen geven. Vervolgens zijn ze spoorloos verdwenen. Een dag na hun vermissing, op 18 september, werd rond 20.30 uur in Amsterdam de auto van Kelvin Maynard beschoten. De voetballer wist nog tegen een brandweerkazerne aan te rijden maar overleed ondanks reanimatie van hulverleners ter plekke aan zijn verwondingen. Genciël Feller werd op 2 september doodgeschoten op Curaçao. Rond tien uur in de ochtend parkeerde hij zijn auto op de Caracasbaaiweg. Zijn vrouwelijke medepassagier was net uitgestapt toen twee mannen in de richting van de auto liepen en het vuur opende. Ook hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Wat er met Roy Hari en Romeo Donk is gebeurd is nog onduidelijk. Volgens bronnen is de kans echter klein dat de twee mannen ooit nog levend terug gevonden zullen worden.


  Maak melding

 7. Het schijnt wel dat er een gigantische draak huishoudt onder de drugs mensen in Ned.Ze vluchten alle kanten op om aan de dood te ontsnappen.Maar waar ze ook gaan,wacht Charon met zijn bootje op hun om zijn muntje te ontvangen.


  Maak melding

 8. “De families moeten er weet van dragen. Niet in details wellicht, maar ze moeten hebben geweten waarmee deze mannen zich bezighielden. Het staat echter niet zo fraai dit aan de autoriteiten door te geven want dan kunnen ze mogelijk zelf ook in de problemen geraken.”

  Het heeft er helaas schijn van dat de autoriteiten beter dan de familie op de hoogte zijn van wat zich in de drugscene afspeelt.
  Waar is die meneer Prade eigenlijk? Hij zou de criminaliteit zware nederlagen toebrengen maar de ellende lijkt sinds zijn benoeming juist erger geworden.
  Is hij op cursus om te leren hoe en wat een forensisch computer werkt?


  Maak melding

 9. Waarom verdwijnt er geen mensen van de regering niet, hun zijn verantwoordelijk voor de DRUGS beleid. DE PRESIDENT en de KINDEREN zijn betrokken in de DRUGSWERELD. Alles gebeurd in opdracht van de NDP ROVERS BENDE


  Maak melding

 10. Prade leert omgaan met de drones incl laser welke Hoefdraad heeft aan geschaft in de USSR, zo word niet alleen stedelijk opgetreden, maar de Franse illegale invasies letterlijk geëlimineerd.


  Maak melding

 11. De ONDERMIJNING en VERNIETIGING van de Sranan Rechtsstaat,
  door internationale drugscriminelen is in volle gang !

  Alleen de regering gelooft nog dat dat DRUGS onze staat Suriname ‘
  niet aan het vernietigen is !

  Wraakmoorden horen niet thuis in Sranan, drugscriminelen moeten
  door streng en efficient beleid te worden gestopt !

  De Sranan regering slaagt daar helemaal niet in vanwege corruptie
  en drugscriminelen die zich voordoen als POLITICI en hoge posten
  bezetten en zo het Surinaams anti-drugsbeleid frustreren !

  Na de verkiezingen kan misschien gewerkt worden aan Sranan-
  Rechtsstaat en een gedegen Anti-hard-drugsbeleid !
  Op dit moment en met dit regiem is sprake van mislukt en
  gesaboteerd Anti-harddrugsbeleid !

  Helaas voor de Sranan-bevolking, MORO DEDE O FADONG !


  Maak melding

 12. @glenn;
  Hier op waterkant verdwijnen alleen reacties van mensen, zoals @aira dat aangeeft.
  Als er op een nette manier een reactie word gegeven, haalt waterkant het weg. Maar als er vies en vuil word uitgescholden, word het gelaten.
  Ik ben gisteren ook het slachtoffer geweest van 2 keer gewiste reacties door waterkant.
  En als je niet oppast zullen ze deze reactie ook weghalen. Maar ik neem er ergens ook kiek op, want ik geef ze tenminste dan ook iets te doen baya.


  Maak melding

 13. Justitie regering en des werken nu met een nieuwe strategie, als een lading drug wordt geschept wordt die vervangen met nep drug en door latengaan En dan begint de poppen aan het dansen.binnen korte keren gaan niemand meer vertrouwen wand wie heeft die lading verwisseld….


  Maak melding

 14. You made the bed you sleep in it, so be it.
  Ze wisten waarmee ze bezig waren en speelden met hun leven.
  Neu geen medelijden want ze maken veel jongeren kapot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.