Drie Surinaamse voetballers in Nederland achtergebleven voor Europese transfer

35
Drie Surinaamse voetballers in Nederland achtergebleven voor Europese transfer
V.l.nr. Dimitrie Apai, Renzo Akrosie en Gleofilo Vlijter.

Dimitrie Apai (25), Renzo Akrosie (22) en Gleofilo Vlijter (19) zijn na de oefenstage van het Surinaams elftal in Nederland achtergebleven om een Europese transfer te realiseren. Dat schrijft voetbalkenner Diederik Samwel in een artikel voor Starnieuws.

Apai is uitgenodigd voor een stage bij de Maltese profclub FC Mosta. De van Transvaal afkomstige linkerspits kwam de afgelopen seizoenen uit voor W-Connection op Trinidad & Tobago.

Ook Akrosie reist binnenkort af naar Malta. Als aanvallende middenvelder hoopt hij bij Gudja United FC, dat net als Mosta uitkomt in de hoogste divisie, een profcontract in de wacht te slepen.

Tot slot staat Vlijter in de belangstelling van verschillende Europese profclubs schrijft Starnieuws. Hij speelde het afgelopen seizoen al voor het Israëlische Kir Shmona en kon bij Torpedo Kutaisi in Georgië een lucratief contract tekenen.

Samwel schrijft in de Volkskrant dat de razendsnelle spits Ivenzo Comvalius (22) tijdens de vorige oefentrip in Nederland indruk maakte met spectaculaire acties. Hij tekende vorige maand een driejarig contract bij het Slowaakse AS Trencin. 

35 REACTIES

 1. Mogen ze zomaar achter blijven. Hebben ze een verblijfsvergunning. Wie gaat voor ze zorgen . Heeft meneer samwel daar over nagedacht. Straks worden uitgezet terug naar Suriname. Kunnen ze daar niet wachten op
  kun transfer.


  Maak melding

 2. WOW, dit is mooi!

  Ik wens deze jongens heel veel succes toe.

  De trip heeft dus effect en zal herhaald moeten worden. Ook naar andere landen toe en de regio, waar enkelen ook prof contracten kunnen krijgen. Als er weer een paar volgend jaar en het jaar daarop het ook lukt, is er wel hoop voor Natio in de met de toernooien regio voor Concacaf, WK.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. OFF TOPIC, maar wel sport

  Suriname eindigt als zesde op WK-korfbal

  Jongens, Dames, jullie hebben het heel goed gedaan op Korfbaltoernooi in Durban, Zuid-Afrika

  Ik dacht dat jullie in Nederland wonen, werken en sporten, maar als ik heb goed heb jullie de Surinaamse 4 kleur verdedigen.

  Nederland is weer kampioen geworden en België 2e, maar dat zijn ook de beste landen wat Korfbal in de wereld. Hoe jullie het doen, moet wellicht meer bekend worden gemaakt bij de Surinamers in Suriname en Nederland. Hierdoor zouden ook die ook belangstelling hebben voor het Korfbal en Suriname gaan vertegenwoordigen.

  Jullie hebben wel de wereld laten zien, dat Suriname wel kan Korfballen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. De SVB is niet marketing goed bezig om de jongens te promoten.

  Kledinglijn:

  – Adidas, Puma, Nike, Coca Cola van de SVB voor de spelers van Natio namen van de jongens en hun rugnummers op de markt brengen voor de supporters.

  Waarom worden de T-shirt, sportkleding van Natio niet op de markt gebracht en verkocht zowel in Suriname, Nederland?

  Hierdoor kunnen zowel de SVB als ook de jongens, spelers inkomsten hebben en bekendheid krijgen, waardoor dit hen goed komt. Ook een tijdschrift of online website zou goed zijn om het hebben, waardoor alles van de SVB en de jongens , toernooien in te volgen is.

  Zoveel mogelijk goede sponsors hebben.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Als ze hoger op willen en van voetbal willen leven dan moet het zo.
  Over de hele wereld (vooral arme landen ) probeert men zo jonge sporters die talent hebben een kans te geven.
  Maar figuren wiens kinderen voor niets deugen zullen altijd negatief praten.
  Goed zo jongens, ga er voor


  Maak melding

 6. Weer van die hele domme opmerkingen wie gaat voor ze zorgen ,jij gaat voor die jongens wie zorg voor die Voetballers die een contract tekenen van een aantal jaren als jullie geen verstand hebben over het hele voetbal gebeuren blijven jullie maar lekker stil en niet zomaar dingen typen want daar zijn een paar van jullie goed in hier op waterkant ,mensen doen of teken geen contract zomaar alles gaat via een zaakwaarnemer wisten jullie dat ook niet omdat die Jongens uit Suriname komen gelijk negatief denken ,wat jullie niet weten die Jongens Voetballen al in het Buitenland .


  Maak melding

 7. Passant wat jij ook niet weet die T-shirt zijn al op de Markt om te zien waarmee jij jouw bezig houdt alleen de negatieve dingen van Suriname daarmee ben jij bezig ,anders had jij het geweten dat die T-shirt van de Nationale elftal te koop zijn ik heb er 1 .


  Maak melding

 8. Op bekende voetbalsites heb ik helaas niets over deze transfers kunnen lezen.
  Hopelijk houdt waterkant ons geregeld op de hoogte van de verrichtingen c.q. vorderingen
  prestaties en doelpunten van deze jongens.
  ok love it!


  Maak melding

 9. Waarom geen contract in de nederlandse competitie? Zijn ze niet goed genoeg voor ned in de tweede divisie!
  In de competie spelen zoveel surie neds. Waarom bekend ned geen kleur en deze jongens een kans geven.
  De landen die nu interesse tonen in deze jongens staan echt niet zo hoog qua voetbal niveau.


  Maak melding

 10. En hoeveel schuif het financieel???? Dit wordt er niet bij verteld.Hoeveel miljoenen zijn deze jongens waard???
  Want een transfer kost in de voetbalwereld in Europa miljoenen. Hopelijk wordt dit kenbaar gemaakt. Ook hoeveel de Surinaamse coach krijgt voor deze 3 transfers.


  Maak melding

 11. Forum schrijvers, waarom gunnen we deze gasten niet. Iedere jaar mogen duizenden vluchtelingen en sub terroristen en criminelen in ned vestigen, dus laten we het ook hun de mogelijkheid bieden. En daarvoor hebben we redenen te over. Deze jongens gaan hun eigen boterham verdienen en na afloop van hun contract gaan ze terug naar hun land. En misschien hebben ze geluk om met een Europiaan in het huwelijksboothe te stappen. Dan gaat een nieuwe wereld voor hun open!!!!!


  Maak melding

 12. @ Wendy,
  Je bent zo anti-Nederland dat je steeds de plank gruwelijk mis slaat. Heb je gezien hoeveel donkere spelers er in het Nederlands elftal worden opgesteld sinds Ronald Koeman de bondscoach is? Heb je de huidige selecties van Feyenoord en PSV goed bekeken? Kijk je überhaupt wel eens naar wedstrijden uit de Nederlandse competities?

  Prima ontwikkeling voor de Surinaamse voetballers. En heel goed gezien van Dean Gorre om de oefenstage in Nederland te houden. Zo spelen de jongens zich in de kijker bij voetbalmakelaars, en hebben ze de kans om uit te komen in Europese competities. Dit is een uitstekende strategie om het spelniveau van Natio een boost te geven.


  Maak melding

 13. Hebben deze jongens meegedaan met de oefen trip in Nederland? Zo ja, waarom zijn ze dan niet opgevallen bij de Nederlandse eerstedivisieclubs? Of zelfs betaalde amateurclubs?


  Maak melding

 14. Ik heb niet een T-shirt van geen enkele speler van Natio daar te koop gezien bij deze wedstrijd.

  Wel T-shirt van de Surinaamse vlag, maar dat is andere koek. Die T-shirts met de Su-vlag erop afgedrukt kan je bij bepaalde Surinaamse winkels kopen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 15. Beste # Aryen jij zegt dat profclubs Barcelona en Juventus zijn.
  Wat voor club is AJAX , Feyenoord , PSV , AZ ???

  Beste # Wendy als een DONKERE speler goed is in Nederland dan speelt hij.
  Laat het woord zwart achterwege en pas je taal gebruik aan zoals die witteman dat ook doet vandaag aan de dag.

  Ze zijn nog niet goed genoeg in de ogen van Nederlandse profclubs , maar ben wel blij voor ze .


  Maak melding

 16. Een voetballer van buiten de EU ie ouder is dan 22, moet minimaal €500.000 verdienen om voor een werkvergunning in aanmerking te komen.Onder 22 jaar de helft.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.