Topman IAMGOLD afgelopen week in Suriname

24
Topman IAMGOLD afgelopen week in Suriname
ARCHIEFFOTO uit 2013 - President Desiré Bouterse (l) en directeur Steve Letwin van IAMGOLD brengen een toost uit na de ondertekening van de nieuwe gouddeal in hotel Torarica.

De topman van goudbedrijf IAMGOLD, Steve Letwin, was afgelopen week in Suriname. Hij zou daarbij een onderhoud hebben gehad met de Surinaamse president Desi Bouterse, over de ongeregeldheden rondom de goudmijn. Twee weken geleden braken daar ernstige rellen uit waarbij een illegale goudzoeker werd doodgeschoten. Afgelopen week was het weer raak. Toen werden delen van de mast no 48 op de Afobakaweg doorgezaagd

De mijn-activiteiten zijn sinds 28 juli stopgezet uit veiligheidsoverwegingen. De fabriek draait op een laag pitje en dat is niet goed voor het bedrijf. De Surinaamse operatie van IAMGOLD is belangrijk en zou goed zijn voor 30 procent van de totale operaties in de hele wereld. Een substantieel aandeel dus op 1 plek, waarbij problemen op die plek direct van invloed kunnen zijn op de beurskoers van IAMGOLD.

Tijdens een overleg tussen de Surinaamse regering en het goudbedrijf vorige week, werd aangegeven dat beide partijen uiterlijk binnen twee weken het bedrijf weer volledig operationeel willen hebben. Nagegaan wordt hoe de activiteiten zullen worden hervat. Veiligheidsgaranties zijn een van de belangrijkste voorwaarden hierbij. Volgens Starnieuws heeft ook de bond bij Rosebel geëist dat de veiligheid van de werknemers gegarandeerd is. 

24 REACTIES

 1. Look whos talking ! Murder versus murder. Die Steve heeft ook heel veel in zijn geweten wat er toen was gebeurd in de diamant mijn van Pretoria , zuid Afrika . Hij heeft heel veel zwarte zuid Afrikanen vermoord , punt uit. Niet te vertrouwen die gast .


  Maak melding

 2. Topman IAMGOLD afgelopen week in Suriname Tijdens een overleg tussen de Surinaamse regering kort om wat er gesproken word is altijd een ? Er zal ook nooit openhartig zijn en de media in su is geen media maar niets geen nieuws nog onderzoek


  Maak melding

 3. Heeft die man wel verstaan wat die witte man wil. Hij heeft gezegd zorg dat dit niet meer voorkomt dus hou die man en uit de buurt desnoods met heel veel geweld.


  Maak melding

 4. Bouta is op het matje geroepen geworden bij de witte man om te verklaren waarom hij maar geen veiligheid kan bieden aan de operaties van IamGold en waarom er niets gedaan wordt tegen dat stelletje bosapen die het werk van IamGold maar blijven verstoren met hun illegale acties.


  Maak melding

 5. In princiepe kun je niet om die moordenaar heen, omdat hij toevallig president van dit land is, en dus eerste aanspreekpunt is, maar wat zal die directeur Steve Lektin zich ongemakkelijk gevoeld hebben, om met deze zware crimineel over zaken te moeten spreken , waarbij deze moordenaar totaal geen gelijkwaardige gesprekspartner is, vanwege zijn bedenkelijk laag niveau.


  Maak melding

 6. De Inheemse aanhang win je tegenwoordig niet met spiegeltjes, kraaltjes of pakketten. De mensen willen ook moderne voorzieningen en levensruimte. Meer ruimte rondom de leefgebieden; 5 km is onvoldoende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.