Natio Suriname wint laatste oefenwedstrijd in Rotterdam

9
Natio Suriname komt naar Nederland en speelt tegen Telstar
Natio Suriname

De nationale ploeg van Suriname heeft gisteravond in Rotterdam met 3-2 gewonnen van amateurclub RKSV Leonidas. De mannen uit Suriname zijn vanaf 29 juli op trainingskamp in Nederland. Natio sloot dit trainingskamp donderdag af met een laatste oefenwedstrijd tegen de Rotterdamse club. 

Suriname kwam vroeg in het duel op voorsprong schrijft VoetbalRotterdam: Leonidas kwam voor rust via El Harti op gelijk hoogte. Na rust wist Miguel Darson Suriname weer op voorsprong te zetten. Lang leek Leonidas na een treffer van EL Hank op een gelijkspel af te steven maar in de slotminuten bracht Suriname de 2-3 op het scorebord, aldus de site.

Natio Suriname vertrekt vandaag weer naar Suriname.

9 REACTIES

 1. Helaas is dit het niveau van Suriname. Iedere Nederlandse Eredivisieclub walst met 6-0 over een gemiddelde hoofdklasser heen. Regering Bouterse heeft verzuimd een zgn sportpaspoort in te voeren. Jongens uit Nederland hadden graag uit willen komen voor Suriname.


  Maak melding

 2. Appels en Peren moeten niet met elkaar vergeleken worden. Ik heb de wedstrijd gezien en ik vind dat ze als amateurs, die daarnaast nog een baan hebben het heel goed in deze wedstrijd hebben gedaan.

  Jammer is dat al deze jongens nog een baan bij hebben, amateurs zijn. Enkele ook die in het buitenland spelen of andere verplichtingen spelen waren er nu niet bij of zaten op de bank omdat ook iedereen een kans moest krijgen om te spelen tijdens deze trip in Nederland .

  Ik wilde een indruk krijgen van deze jongens, Natio en moet zeggen op grond dat het zeer slecht met het land gaat, is dit wat we hebben en het ermee zullen moeten doen.

  Bij dit elftal, team heb ik goede dingen gezien, maar ook heel slechte zaken als het om het spel gaat. Gelukkig meer goed dan slecht en aan de slechte zaken, kunnen nog orde op zaken worden gesteld.

  Wat mooi is dat de leiding bij Natio wel kwaliteit is en een goede plan van aanpak heeft. Er zal wel heel hard gewerkt moeten worden als men al in september in de nations leaque wil winnen. Deze jongens, waarvan enkelen heel jong zijn, moeten eigenlijk heel goed ondersteunt worden, om alleen met voetbal bezig te zijn. Hierdoor zouden ze verwachtingen waar kunnen maken onder de huidige leiding.

  De jongens zijn wel gemotiveerd en dat is een heel goede instelling.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Zooooo! Na deze drie wedstrijden heb ik wat meer inzicht in het niveau van het Surinaamse elftal Natio. Drie wedstrijden gespeeld . Tegen SC Almere City verloren met 0-2. Telstar werd gelijk en tegen de amateurploeg Leonidas werd een overwinning geboekt. Afgelopen voetbaljaar belandde Almere City op de zevende plaats (rechterrijtje) en Telstar op de vijftiende plaats(linkerrijtje) . Beiden spelen in de eerste divisie(KKD). De eerste divisie telt twintig clubs. Het niveau van Natio ligt ongeveer tussen Telstar (nr 15) en hekkensluiter (nr 20)Helmond Sport. We praten over de beste Surinaamse spelers. Als een Robinhood of Transi of Inter M wedstrijden zouden spelen tegen de clubs uit de eerste divisie, zouden ze wellicht verliezen van zelfs de hekkensluiter van de KKD. Dat brengt deze clubs op het niveau van topamateurs . En Natio zou wel op hoop van zegen in de eerste divisie kunnen functioneren in het “linkerrijtje”.

  Het niveau moet zonder meer omhoog. Al decennia wordt erover gesproken betaald voetbal in te lassen in Su. Komt er maar niet van. De voorzieningen zijn schraal. Naamsbekendheid van Suriname is ook gelegen in het organiseren van toernooien met een breed draagvlak. Straks heb je wel the ‘Goodwill Swim Meet’. De talentvolle sporter zowel individueel en in teamverband ,vertrekt op een gegeven moment naar het buitenland om te trainen of hun carrière voort te zetten. Onvoldoende faciliteiten in Su, plus moni no de. A moni kan de, nomonomo den man no e si a belang fu sport. Nomonomo, den man lob’ fersteri den sportman nanga den uma te den win’ wan medaille.


  Maak melding

 4. ok positiefelingen kapen met het geouwen hoer met werkende amateurs jong ect. ect. er is zelf een dronken journalist die meend dat natio hier op jacht was naar wereld faam zie nu de resultaten denk je dat rest van wereld hier van wakker gaat liggen zulke teams moet je als nationale ploeg omver blazen wat su moet doen is serieus aan het werk gaan voor die sportpas voor prof spelers in europa wand dat is wel haalbare zie (jamaica.haiti.guyana.) aangezien ze in su moedwillig spelers die niet in su zijn geboren bijvoorbaat uitsluiten wand deze achterstand op rest van de wereld gaan wij op deze manier niet meer goed maken


  Maak melding

 5. Even voor het perspectief: het land Suriname heeft net iets meer inwoners dan de stad Den Haag.
  Daarnaast ontbreken veel voorzieningen die nodig zijn voor topsport.
  Wel even realistisch blijven.


  Maak melding

 6. Ik heb niet een T-shirt van geen enkele speler van Natio daar te koop gezien bij deze wedstrijd.

  Wel T-shirt van de Surinaamse vlag, maar dat is andere koek. Die T-shirts met de Su-vlag erop afgedrukt kan je bij bepaalde Surinaamse winkels kopen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 7. Beste # Koos de sportpaspoort had ik al eerder over de Surinaamse voetballers in Nederland maar sommigen
  in su snappen dat niet. Ik had ook een voorbeeld gegeven over Curaçao , Jamaica . Trinidad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.