Nationaal voetbalteam van Suriname op jacht naar wereldfaam

11
Nationaal voetbalteam van Suriname op jacht naar wereldfaam
Leden van Natio Suriname gisteren tijdens een oefening - Foto (c) Natio Suriname Facebook

Door Roy Ristie – Het Nationaal Surinaams voetbalelftal is tot 9 augustus in Nederland voor een trainingskamp. Tijdens dit verblijf zal ‘Natio’ enkele wedstrijden tegen Nederlandse profclubs spelen. De Surinaamse ploeg wil zich – onder leiding van bondscoach Dean Gorré – met deze oefenwedstrijden voorbereiden op de aankomende kwalificatierondes van de Concacaf Nations League, het regionaal landenvoetvaltoernooi, voor de Gold Cup 2021 die reeds vanaf september a.s. zullen plaatsvinden. 

Natio komt op vrijdag 2 augustus uit tegen Almere City FC. Deze wedstrijd vindt plaats in het Yanmar Stadion, Almere Stad en begint om 20.00. Voor Jack Mangalie zal deze wedstrijd een bijzondere zijn, omdat hij naast keeperstrainer bij Natio ook de keeperstrainer aan Almere City FC is.

De overige oefenwedstrijden zijn tegen de profclub SC Telstar op dinsdag 6 augustus om 19.00 in het Rabobank IJmond Stadion, Velsen – Zuid en op donderdag 8 augustus tegen dectop amateurclub R.K.S.V. Leonidas aanvang 20.00 uur aan het Erasmuspad te Rotterdam.

Naast een intensief trainingsschema is er ruimte voor een aantal uitstapjes om het team nog hechter naar elkaar te laten toegroeien. Zo zal het Kwaku Summerfestival worden bezocht op zaterdag 3 augustus van 15.00 uur – 21.00 voor een Meet & Greet met de fans.

De bondscoach van Suriname, Dean Gorré, is oud-speler van onder meer Ajax en Feyenoord. Hij heeft Manchester als thuisbasis, maar verblijft tegenwoordig in Suriname zodat hij, naast het verbinden van clubs, spelers, bond, overheid en het publiek, het elftal optimaal kan begeleiden. 

Gorré vertelt over zijn motivatie: “Voetbal verbindt Surinamers – zowel binnen als buiten het land – en vergroot de nationale trots. Suriname heeft laten zien dat het grote spelers zoals Gullit, Rijkaard, Kluivert, Davids, Winter, Seedorf en Wijnaldum kan voortbrengen. Onze ambitie is vanaf september 2020 succesvol te beginnen aan de kwalificatierondes voor het WK van 2022 Qatar. Het zal menig Surinaams hart harder laten kloppen”.

Vandaag ook aandacht voor Natio in de Nederlandse pers:
Bondscoach Dean Gorré wil met Suriname naar het WK (Het Parool)
Suriname gelooft in de kracht van zijn eigen voetballers (NRC)
Surinaams voetbalteam in Nederland (NPO radio – Langs de lijn)
En het Surinaamse elftal, het ploeterde voort (Trouw)

11 REACTIES

 1. Leonidas de topamateurclub? Afgelopen seizoen pd gespeeld om in de hoofdklasse te blijven. Boven de hoofdklasse staat de 3e divisie en 2e divisie bij de amateurs, 1e divisie betaald voetbal met oa Telstar en Almere en daarboven de Eredivisie. Kortom Leonidas is zeker geen topamateurclub, maar staat in de rangorde net iets boven FC bal-op-het-dak.


  Maak melding

 2. “Suriname heeft laten zien dat het grote spelers zoals Gullit, Rijkaard, Kluivert, Davids, Winter, Seedorf en Wijnaldum kan voortbrengen.”

  Helemaal fout. Nederland heeft ze voortgebracht. Ze hebben wel een Surinaamse root, that’s all.


  Maak melding

 3. Gullit,Rijkaard ,Kluivert en Winter weten niet een waar Suriname ligt net sommige Amerikaanse nieuwslezers ook afkomstig uit Bountyland denken dat ze blank zijn in een gekleurde jasje


  Maak melding

 4. Het zyn eenvoudige jongemannen die niet de publiciteit zoeken maar normaal door het leven gaan,zyn vaker in Suriname maar dat is dan hun privecy,hoef niet aan de grote klok worden gehangen toch


  Maak melding

 5. @natio fan: azijnzeiker gaat wat ver. Ik gun Natio echt het allerbeste toe. Maar de weg naar ‘wereldfaam’ tegen ‘topamateur Leonidas’ is mij net iets te veel opgeklopte lucht. Top amateurs in NL zijn Katwijk, Spakenburg, IJsselmeervogels, AFC en Kozakken Boys. Dat is een prima niveau om naar te kijken. Maar ook bij die clubs is het nog een hele hele hele lange weg naar wereldfaam.


  Maak melding

 6. Nou, het was niet veel gisteravond. Weggespeeld door een matig Almere City. Natio heeft tegenwoordig welgeteld 1 voetballer, nr 4 verdediger, die waarschijnlijk hier in de eerste divisie goed zou meekomen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.