Nieuwe campagne Fernandes zet Nederlanders met Surinaamse roots centraal

18
Nieuwe campagne Fernandes zet Nederlanders met Surinaamse roots centraal

In de nieuwe campagne van Fernandes ‘Het beste van Suriname is dichterbij dan je denkt’ worden verhalen van karakteristieke Surinaamse Nederlanders samengebracht en vertelt door het frisdrankmerk. Fernandes kent zijn oorsprong in Suriname en zet dit in zijn campagne centraal, want zonder Suriname geen Fernandes. Reden genoeg om tijdens deze campagne de Nederlanders met Surinaamse roots eens flink in het zonnetje te zetten en ons te laten inspireren door de manier waarop zij de Surinaamse cultuur verweven in hun dagelijks leven.

De Surinaamse gemeenschap heeft grote invloed gehad op de Nederlandse cultuur. We genieten massaal van muziek, kunst en het heerlijke eten dat deze cultuur met zich meebrengt. In de nieuwe campagne van Fernandes vertellen vijf Nederlanders met Surinaamse roots vol trots over hun cultuur, smaken, kleuren en ook de warmte en taal in Suriname.

Marleen Metselaar, brand manager Fernandes bij Coca-Cola European Partners Nederland: “Fernandes is niet zomaar een frisdrank, Fernandes is onderdeel van een cultuur. De Surinaamse cultuur welke zich allang niet meer beperkt tot enkel Suriname en Surinamers maar zich verworteld heeft in de Nederlandse maatschappij. En dat hebben wij in kaart gebracht. De warmte. De gezelligheid, vrolijkheid en gastvrijheid. De keuken. Het bijzondere, kleurrijke karakter van de cultuur. Maar misschien wel het belangrijkste: de mensen.”

Image

Ontmoet Lucien en Joan

Zo ontmoeten we styling duo Lucien en Joan uit Almere. Zij halen het beste (stoffen en printjes) uit de Surinaamse cultuur en vertalen dit door naar hedendaagse streetwear. Ook Margo (traditionele kledingmaakster), Robbert (kunstenaar), Deejay Abstract (DJ & producer) en Ellen (poppenmaakster) vertellen over hun bijzondere band met Suriname en hoe dit hen inspireert in hun dagelijkse leven.

Online campagne 
Op de website www.hetbestevansuriname.nl kunnen bezoekers nog meer inspirerende verhalen lezen. In totaal zijn er maar liefst 30 bijzondere, lokale verhalen te lezen over de manier waarop Nederlanders hun Surinaamse roots verweven in hun dagelijks leven. De nieuwe campagne zal zich voornamelijk online afspelen. Er is een kleinschalige outdoorcampagne dichtbij supermarkten.

18 REACTIES

 1. In de nieuwe campagne van Fernandes ‘Het beste van Suriname is dichterbij dan je denkt’ worden verhalen van karakteristieke Surinaamse Nederlanders samengebracht en vertelt door het frisdrankmerk.
  “Campagne is te eenzijdig en geeft 1 culteer maar weer, hier word andere culturen van Surinaamse komaf tekort gedaan, terwijl de grootste gros drinkers van Fernandes ieder Surinamer is, en niet allen creolen”
  Boycotten die Fernandes, trouwens het zit vol met suiker, het is meet suiker water met een smaakje, ook is het de grootste boosdoenner voor de aankomende diabetische slachtoffers.


  Maak melding

 2. Er wonen om en bij 500.000 Nederlanders met Surinaamse roots in Nederland. Deze Surineds hebben met hun cultuur, accent, sranan tongo van de straat, sport, werk, eten en drinken, dans, toneel, zang, een toon gezet in Nederland en zijn bekend in Nederland.

  De onderneming I. Fernandes & Son heeft al met haar frisdranken haar stempel gedrukt in Nederland en de Surinamers hebben hieraan mee gewerkt. Ook met Fernandes Bakkerij en haar producten ervan zou Suriname succes hebben, omdat deze Surinamers deze producten zouden afnemen en het ook bekendheid geven bij anderen in Nederland en zo ook verder kunnen doorgroeien in de EU.

  Wat I. Fernandes en Son in Suriname kan met dezelfde grote wat bevolking betreft, kan ze ook in Nederland doen. Ook de Guyanese markt en de Frans-Guyanese moet men niet over het hoofd zien.

  Een plan van aanpak om het uit te voeren moet men over gaan na denken en inspelen op de kansen en mogelijkheden die er zijn. Guyana zit economisch in de lift. In Frans-Guyana wonen ook Surinamers net als in Nederland.

  Surinaamse Ondernemingen moeten niet alleen naar hun eigen navel staren en niet kijken waar de mogelijkheden er zijn om ook buiten Suriname te ontnemen. Kledingzaken idem. Als men kleding kan maken en men kan zelf ontwerpen, waarom dan niet je kleding op een schaal voor Suriname in China of India laten maken en op de Surinaamse en Nederlandse markt winkels hebben om het af te zetten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Als fernandes ook kom met zonder suiker variant of low sugar dan ik ga meer drinken. Voor nu is suikerbom. Vroeger fernandes had ook veel meer smaak.


  Maak melding

 4. De werkgelegenheid van de Surinamers zou in Nederland, Frans-Guyana en Guyana no groter worden als de Surinamers die in deze landen wonen voor hun Surinaamse ondernemingen gaan werken en hun eigen producten te kopen.

  Waarom kunnen de Surinamers niet hun eigen kledingproducten, spijkerbroeken kopen dan de Amerikaanse, Duitse, Spaanse, Italiaanse enz als de kledingstoffen hetzelfde zijn en niet onder doet voor deze merken. Dit zou per saldo de hele Surinaamse economie ten goede komen. Made In Suriname, hmm ik bedoel Made in China of India, maar wel Surinaamse design.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. “Fernandes is een tijdbom voor diabetis. Het is gewoon troep. Boycotten !”

  Koos is een tijdbom voor Suriname; heeft iemand hem ooit op een positieve reactie Suriname aangaande betrapt?

  Alle frisdranken zijn een tijdbom voor diabetes(patienten) dat weten ze zelf ook.


  Maak melding

 6. Fernandes een “made in Surinam” produkt.
  Net als Borgoe en Parbo.
  Daar mag Suriname best trots op zijn.

  Ja, veel suiker. Het is een frisdrank en geen fruitdrankje.

  Maar het beste van Suriname zijn de 5 sterren die alle culturen van de wereld vertegenwoordigen.
  Helaas is dat niet terug te zien. Veel marketeers denken dat Surinamers alleen creolen zijn.
  Wat dat betreft is Suriname verder ontwikkelt dan Nederland.
  Suriname kent nml.
  Creoolse Surinamers, Hindoestaanse Surinamers, Javaanse Surinamers, Nederlandse Surinamers, Chinese Surinamers, etc.


  Maak melding

 7. Ook Inheemse Surinamers, Marron Surinamers, Boeroe Surinamers, Amerikaanse Surinamers, Libanese Surinamers, Marrokaanse Surinamers, Turkse Surinamers, Haitiaanse Surinamers, Dominicaanse Surinamers, Braziliaanse Surinamers, Cubaanse Surinamers, Filipijnse Surinamers, Pakistaanse Surinamers, Guyanese Surinamers. Verder ik weet niet meer.


  Maak melding

 8. Groene Fernandes (Green Punch) bevat: water, koolzuurgas, suiker, citroenzuur, kunstmatige smaakstof, kaliumsorbaat, ascorbinezuur, synthetische kleurstof Groen S (e142), beta caroteen (e160).

  1 glas (200ml) bevat 23 gram suiker (6 suikerklontjes)

  Een liter bevat115 gram suiker (circa 29 suikerklontjes).


  Maak melding

 9. Lekker doorgaan Fernandes…big up. Te veel zoet dan teveel zout. Te koud te warm. Dang je bai sa joe mang en mag dringi. Neks no fout. Mie lob mi Fernandes( rood), en en lekkere roti van Kries….


  Maak melding

 10. Come on Fernandes . Je moet je schamen. Wij surinamers zijn MULTI ETHNISCH MULTI CULTUREEL MULTI RELIGIEUS. Dat weet (familie)fernandes bliksemsgoed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.