Chinees met illegaal verkregen paspoort en identiteitsbewijs aangehouden op Surinaamse luchthaven

21
Ook leidinggevende luchthaven-security aangehouden in zaak bagagecontainer
De Johan Adolf Pengel internationale luchthaven in Suriname.

De militaire politie heeft op woensdag 10 juli een 37-jarige Chinese man aangehouden op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven. Dit omdat hij vanuit Suriname naar Trinidad wilde afreizen met een geldig Surinaams paspoort dat op een illegale manier verkregen is.

Yijun bezat naast het paspoort ook over een geldig Surinaams identiteitsbewijs (E-id), dat hij vermoedelijk heeft gekregen na overleg van valse of vervalste documenten. De verdachte is op 25 juni in Suriname gearriveerd en enkele dagen daarna was hij al in het bezit van het paspoort en identiteitsbewijs.

De 37-jarige is door de militaire politie overgedragen aan de afdeling Fraude van de politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Yijun in verzekering gesteld. Het paspoort en identiteitsbewijs zijn in beslag genomen.

Het is niet de eerste dat de Chinees betrapt is geworden op het willen afreizen uit ons land met een Surinaams paspoort die op de illegale verkregen is. De afdeling Fraude is inmiddels bezig met een diepgaand onderzoek, meldt de politie Public Relations.

21 REACTIES

 1. Is een show case van de regering DDB om bij bepaalde landen waaronder de VS in een goed blaadje te komen.
  Want het is een publiek geheim dat er een levendige handel is in Surinaamse paspoorten en de bijbehorende doorvoer van Chinezen via Suriname naar de VS.
  Kortom mensenhandel en mensensmokkel van Chinezen via Suriname naar de VS.


  Maak melding

 2. Dit is niet alleen 1 Chinees dat met een (E-id)en paspoort misbruik maakt van illegale praktijken wat hier in Suriname tegenwoordig gewoonte is geworden,ook andere volkeren zullen zeker ook misbruik maken.Wat een kloten land is Suriname het geworden.


  Maak melding

 3. Hij heeft het paspoort gekocht met echte valuta. Hij treft blaam voor omkoping. Zijn paspoort heeft hij niet gestolen maar kennelijk legaal aangevraagd doch met valuta heeft hij het proces versneld.
  Hoe vaak gebeurt het niet dat jou formulieren van onder de stapel bovenop komt te liggen en direct in behandeling wordt genomen. Ja dat komt door de valuta die je neertelt want een ieder heeft een prijskaartje op zijn voorhoofd.


  Maak melding

 4. Mafia uit moederland. Veel mensen werken als slaaf, veel produkten jij denkt made in China maar made in Suriname door Chinese slaven. Al die grote gebouwen is slavenarbeid en onderdak voor mensen.


  Maak melding

 5. DDB heeft nu door dat het menens is met het isoleren van Suriname en begint nu ook te begrijpen dat Venezuela niks meer te bieden heeft, dat Cuba in de zelfde situatie zit dus blijven alleen de Chinezen en Russen overblijven.
  Hij wil graag een bewijs van goed gedrag en laten zien dat hij eerlijk, integer en transparant is.
  de kleinere zuid amerikaanse landen hebben hun eigen problemen en willen niet met DDB “down the drain” gaan.
  lees onderstaande link maar beste mensen en e.e.a. wordt nog meer duidelijk. DDB houdt nog steeds vast aan een oud plan wat op geen enkele manier op eigen kracht haalbaar is. https://www.dbnl.org/tekst/oltm003memo41_01/oltm003memo41_01_0002.php


  Maak melding

 6. @ Bigi Sma
  Hij zal inderdaad zijn zaak hebben bespoedigd. Haha. Dat is een overtreding.
  Rekenen vind ik zo lastig, ik dacht 25 juni aangekomen en binnen 1 week weer weg.
  Wow, deze man vlucht uit Su. Zo erg zal het toch niet zijn.
  Gelukkig kan ik niet rekenen en is het niet zo erg


  Maak melding

 7. Die Chinees maakt gebruik van de grote zwakte van veel Surinamers, tjoekoe, sweef teki. Ik vraag me af of ze al niet de onofficiële grootste groep vormen in het land. Al die rotzooi die ze uithalen is erger dan wat de regering doet, den mang ne spang nanga neks.


  Maak melding

 8. Toen Dora minvanjus was, was grootschalig fraude met paspoorten op de afdeling vreemdelingenzaken ontdekt. 1000 pasporten lagen klaar om aan buitenlanders te verstrekken. Er is van alles gedaan om de zaak in de doofpot te stoppen, toen dat niet lukte is er tweemaal brand geweest op de bewuste afdeling in het gebouw van dezelfde minvanjus. Deze Chinees en met hem de meeste chinezen in Suriname samen met een flink aantal andere buitenlanders hebben zo hun contacten. Binnen een dag de Surinaamse paspoort en E-id als je 1000 US kan neertellen. Wie zwaait de scepter op minvanjus wie zwaaide de scepter op minvanjus? Paars stinkt overal.


  Maak melding

 9. Pico fa das lang geleden
  Waarom nu toevallig deze Chinees eruit is gepikt weet ik niet en hoef ik ook niet te weten.
  Wat ik wel weet is dat velen, niet alleen Chinezen maar ook andere volkeren, de bereidheid hebben alsook de poen om hun zaken te bespoedigen en dat de Sranang mang lachend bereid is te voldoen aan de vraag (ook Dino heeft zijn prijskaartje).
  Dus who cares alle partijen zijn blij van geboorte uittresel tot aan grondpapieren en concessies ja iedereen graait mee en iedereen draait mee dus WHO CARES het zal door blijven gaan
  Pico to horens
  Be good


  Maak melding

 10. @xavier heeft gelijk. En dit is niet de eerste keer dat je koeterwaals leest op waterkant en dat is jammer omdat ik waterkant beschouw als de beste online nieuwskrant. En ik heb er al eerder over geklaagd. Schandelijk. Neem mensen in dienst die niet de instelling hebben van een zich afmaken met een jantje van leiden en de Franse slag.


  Maak melding

 11. Niet genoeg tjuku dan hang je. Tjuku voor de papieren en tjuku voor de costums officieren. Niet genoeg gewerkt. Better luck next time.
  Hoe komt dat Su een doorvoer land is geworden voor mensen handel? China via Su naar VS of EU. Chinese warenhuizen, chineze boskap bedrijven, dalian etc msakt het gemakelijk?


  Maak melding

 12. Ach neks no fout !!! Hij is zo weer vrij !! De Chinese lobbygroep is al ingeschakeld !!!
  Bij het afleggen van het rijbewijs examen, beantwoordt de tolkvertaler <die alle verkeersregels kent ,alle
  foutieve antwoorden op de goede manier voor de Chinees die het examen aflegt!!! En hij krijgt gelijk
  "het groot rijbewijs" ! Dat is publiek geheim !!


  Maak melding

 13. Marcel inderdaad, het gaat om de boodschap. Het gaat om de inhoud en niet om de taalfouten, ja ja, we hebben allemaal een debat van de Nederlandse geleerden gevolg, ik heb naar de boodschappen geluisterd.
  En gewone Surinamer, op straat of op de markt spreekt, beschaafd Nederlands dan menige “nederlands geleerden”.

  De groeten,


  Maak melding

 14. “Naar ik heb begrepen meldde de man zich met authentieke stukken als zouden zijn ouders genaturaliseerd zijn en hij mede naturalisatie heeft ondergaan. Dus de afdelingen Paspoorten en ID-kaarten verstrekten de documenten toen hij die aanvroeg.”

  Wat de politie verbaast is dat Yi-Jun H. op 25 juni in Suriname arriveerde en heel kort daarna de documenten kreeg. Daarover fronst ook de minister de wenkbrauwen. “Het onderzoek zal moeten uitwijzen hoe dat heeft kunnen gebeuren. Mogelijk heeft de man omstandigheden aangevoerd waarom hij versneld de documenten moest verkrijgen.” Surinamers krijgen met moeite versneld dergelijke documenten.

  Dus toch wat ik eerder schreef:
  De paspoort en E-ID blijken originele documenten verstrekt door daartoe bevoegde instanties met alle daarbij behorende handtekeningen etc.
  Dus inderdaad zowaar een tjoekoe betaald die voldoende was om zijn paspootrt en E-ID te krijgen.
  Dus neks fraude en valse stukken, ook niet de betaalde valuta want die waren zo echt als een maripa die niet op een awara kan lijken


  Maak melding

 15. Bij de volgende verkiezingen zullen alle buitenlanders in SU overnight Surinamer zijn geworden met Surinaamse ID kaarten en paspoorten alleen maar om te kunnen stemmen voor paars. Zo is men bij de paarse bende van plan om te sjoemelen met de verkiezingen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.