maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit NederlandSurinaamse ambassadeur in België ontmoet diaspora-organisaties

Surinaamse ambassadeur in België ontmoet diaspora-organisaties

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse ambassadeur Sieglien Burleson heeft onlangs een vruchtbare ontmoeting gehad met de  Surinaamse diasporaorganisaties in België. Op de Surinaamse ambassade in Brussel maakte de nieuwe Chef de Poste voor Suriname in België en de Europese Unie, kennis met een zestal diaspora en aanverwante organisaties.

Suriname Diaspora Solidarity Belgium(SuDiSoBe), zusterorganisatie SuDiSoBe Fri ManGron, Wan Maw, Diaspora Events Stichting(DES), Stichting Boni en Welcome, mochten bij deze gelegenheid aan de ambassadeur hun diverse activiteiten en doelstellingen presenteren. Ook de Surinaamse Ambassade heeft de richting van het Surinaamse diasporabeleid toegelicht. Het is volgens de ambassadeur prioriteit om de diaspora te betrekken bij de ontwikkeling. Belangrijk hierbij is het streven naar groei van de relatie tussen de bevolking in Suriname en daarbuiten, met de ambassade als spil.

De ambassadeur benadrukte vooral ook het belang van samenwerking tussen de organisaties onderling. Daarbij zal moeten worden gewerkt aan een duidelijke structuur van samenwerking en een netwerk van kennis en expertise. “Wij moeten iets hebben aan elkaar”. Volgens Burleson liggen er tal van mogelijkheden en fondsen beschikbaar, die aangeboord kunnen worden wanneer de verenigingen of bedrijven goed georganiseerd en bereikbaar zijn. Vanuit de ambassade zal het voortouw worden genomen om te werken aan een duurzame structuur. De ambassadeur stelt genoeg ondernemerschap onder de diaspora tegen te komen, dat samengebracht moet worden, ter ‘versterking van de waardeketen’.

De suggestie voor de opzet van een netwerk en database van organisaties, ondernemingen en activiteiten, zal volgens de ambassadeur snel zijn beslag moeten krijgen. Aan de groep werd vanuit de ambassade aangeboden gebruik te maken van de speciale Facebook pagina, om hun activiteiten te promoten. De Surinaamse Ambassade in Brussel hoopt de diverse groepen rond de zomervakantie weer te mogen ontvangen voor verder overleg.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Weer zo’n vertoning! Er zijn genoeg fondsen om aangeboord te worden, volgens de nietszeggende ambassadeur. Geef aan wat jullie beleid is en wat jullie zelf hebben, dan je handen eerst ophouden. Dit is geldverspilling. Wat stelt de diaspora in België nou voor? Wat is hun track record, de meeste zijn er gegaan vanwege kinderbijslag, niets mee en niets minder. Geef mij aan wie de ondernemers zijn op deze trap of een toppositie hebben binnen de Belgische samenleving (0). Ze kunnen nauwelijks een brief schrijven.


  Maak melding
 2. @Pieter
  Sluit mij helemaal bij je aan. Leuk op de foto gaan. Daar doen zij het voor. Hebben zij iets om aan hun nakomelingen te vertellen. Na so a de. Geen enkele toegevoegde waarde. Belgie kijkt ze weg, er lopen al genoeg Afrikanen daar rond, waar Belgie last van heeft.


  Maak melding
 3. Al deze teksten geven aan dat Suriname zelfs de grootste leugens niet schuwt om maar geld binnen te halen. België en Suriname een super duo. Inderdaad België heeft wat met de Congo in Afrika en als afstammeling vanuit Afrika zoeken de Surinamers de hele wereld af voor snoepgoed. Een pracht staaltje beleid. We gaan dit inlijsten want de komende maanden gaan ze vertellen dat er 10 miljard uit België gaat komen. Helaas het € teken ontbreekt maar daar let niemand op.


  Maak melding
 4. Moet je kijken naar de groep. Geld verspilling en het brengt geen moer op.
  Diaspore is letterlijk vertaald in; in de voetsporen van een hert. En weg is ie.
  De laatste tijd lees ik alleen maar diaspora dit diaspora dat met allerlei landen. Maar wordt nooit geevalueerd wat het heeft opgeleverd. Het moet over de bereikte resultaat worden bericht en niet alleen losse kreten. Het is meer een vorm van de hand ,,ophouden,, maar de laatste tijd trappen de Belgen niet meer erin. Ze hebben ook hun eigen soris te verwerkem.


  Maak melding
 5. WAT EEN VERTONING OP DIE TRAP, LOEKOE SANG MI WERI.

  SARI TORI GI SRANANG
  ALLEMAAL ZAKKENVULLERS, JA, JA
  GEMOTIVEERD ZIJN HO MAAR…😂😂😂


  Maak melding
 6. veel mensen hier reageren negatief op alles. waarom weet ik niet?
  wat ik weet europeanen zijn massaal vertrokken naar Noord en Zuid-amerika toen ze ontdekten dat
  de wereld niet plat was.
  blijkbaar was europa geen switi Europa.

  mensen vertrekken naar ander land om heel veel redenen.
  Het is niet altijd oorlog of economisch. kan ook zijn uit liefde.
  hou op met negatief commentaar en doe wat zinnig met je leven


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES