zaterdag, juni 22, 2024
HomeNieuws uit SurinameTelevisiestation weigert betaald spotje van DA’91 af te draaien

Televisiestation weigert betaald spotje van DA’91 af te draaien

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse politieke partij Democratisch Alternatief ’91 (DA’91), is totaal niet te spreken over het feit dat een aangeboden video boodschap van de partij aan de media om betaald uit te zenden, is geweigerd door Suriname Broadcasting Services Nickerie (SBS) kanaal 32.1, onder leiding van NDP’er Johnny Mahespalsingh. Dit meldt de partij in een persbericht.

In de video boodschap roept de voorzitter van de partij, Angelic del Castilho, de gemeenschap op, om te strijden voor het behoud van de democratie en rechtstaat, voor de ziel van de samenleving. Volgens de partij heeft Mahespalsingh laten weten dat er van geen enkele andere politieke partij dan de NDP programma’s worden uitgezonden via zijn televisie zender. Dit gedrag is volgens DA’91 triest en staat in schril contrast tot de rol van een integere media die altijd ruimte dient te bieden voor hoor en wederhoor, waarbij alle partijen toegang mogen hebben tot de burgers.

DA’91 is uitermate bezorgd dat er op weg naar de verkiezingen meer pogingen gewaagd zullen worden om de Surinaamse media onder druk te zetten in het uitzenden van boodschappen van niet- regeringsgezinden. De partij roept alle media eigenaren en journalisten hier zeer alert op te zijn. Daarnaast roept de partij ook alle burgers op die een vorm van intimidatie ondervinden aan het werk of dergelijks, door te geven aan de partij zodat gezamenlijk de strijd aangebonden en voortgezet wordt voor behoud van de vrijheid.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Wie is de eigenaar van dit TV station?? Hij bepaalt wat er gebeurd. En daarom moet de NDP van het toneel verdwijnen, Ze zijn zo dom om niet in te zien dat ze hiermede antipropaganda voor de NDP maken. In feite moeten we blij zijn met deze blunder van een NDP aanhanger. Volgens mij wordt hij gereshuffeld. Met een politieke partij, bestaande uit domme mensen moeten we geen zaken doen. NDP-Nationale Domoren Partij. Weg met ze en weg met Bouta.


  Maak melding
 2. Een mediabedrijf die openlijk partij kiest in een rechtsstaat voor een bepaalde politieke partij moet gelijk zijn vergunning inleveren. Ik kan het niet voorstellen dat er nog mensen zijn die naar zo een station kijken.


  Maak melding
 3. Boycot:

  Suriname Broadcasting Services Nickerie (SBS) kanaal 32.1, onder leiding van NDP’er Johnny Mahespalsingh.

  Dit bedrijf draagt bij aan dictatuur en is geen voorstander van vrijheid en democratie.

  Zeg: nee tegen dit soort bedrijven niet hier in ons Suriname. Suriname is een vrij land.


  Maak melding
 4. Let alleen maar op, welke mensen achter de NDP staan. De meeste van hun, zijn met drugs gerelateerd.

  Dat zegt al genoeg denk ik.
  Het gaat om eigen belang, en niet van het land.


  Maak melding
 5. Deze KA-BOUTER had ook problemen mt Abc vn kamperveen, moederbondsgebouw n radika n hy blies ze alml op. Deze station verdient ht ook om opgeblazen te worden.sommige hindoestanen zyn echt als gotro alata letterlyk slymballen v/d hoogste orde. Dat geval vn jarikaba over vlaggen gedoe idem dito.


  Maak melding
 6. Dit kan alleen in een bananen Republiek de huidige status dus van Suriname. De minister die belast is met media zaken zou acuut moeten ingrijpen aangezien de weigering het spotje niet af te spelen volstrekt onaanvaardbaar is . De oppositie moet ook haar zegje kunnen doen, dat is wat democratie omvat .


  Maak melding
 7. Toen ik de kop las dacht ik het ging om de staatszender Stvs…maar het gaat om een prive televisie bedrijf .. Da91 is grappig..na a mang bedrijf hij mag weigeren wie hij wilt


  Maak melding
 8. Zodra de pikijn ingi boi geen macht meer heeft,zullen deze mensen aan betekenis verliezen en verloederen.Zagen we na de macht overdracht einde jaren ’80.Na de tel.coup leefde deze”elite”even op en nu bestaan ze al lang niet meer.


  Maak melding
 9. Silvaja, even een correctie. “Revo tijd” bestaat niet. Revo is afgeleid van Revolutie en dat betekent volksopstand tegen de regering net zoals toen tegen Bosje werd gedemonstreerd. Waar jij het over hebt is een ordinaire militaire coup tegen het volk van Suriname. Helemaal niets te maken met Revo


  Maak melding
 10. De adverteerder en andere zakenmensen moet SBS & Johnny Mahespalsingh links laten liggen. Wie dat niet doet collaboreert met dictatuur en machtsmisbruik.
  Het publiek moet alle bedrijven die op SBS adverteren en de artiesten die SBS steunen boycotten om dezelfde redenen.


  Maak melding
 11. Volgens mij staat dit in de media wetgeving, en dit is verboden. Bij eerlijk en tranparant beleid zou deze zender per direkt uit de ether gehaald moeten worden.


  Maak melding
 12. Apintie,abc,en radika doen hetzelfde,als j zoveel noten op j zang hebt koopt dan zelf een tv station,dat zelfde gedrag toonde de leider van de SPA nu partner van da,91 toen hij minister was,niemand van de tegenpartij had toegang tot de STVS behalve nps,vhp,da,91 dus minder mekkeren Angelique


  Maak melding
 13. Schandelijk gedrag van deze media zender. Ik dacht dat wij in een land van vrije mening uiten leefden. Dit bewijs al weer dat hier geen sprake van is. Censuur. Andra Kamperveen heeft het ook met de dood moeten bekopen. Waar moet dit heen in deze Failed State??? Blok had dus groot gelijk.
  Dit is te gruwelijk voor woorden en het zij zo dat de geschiedenis zich herhaald. Bouta moet echt opdonderen. Sommige mensen zijn door de dolle heen en likken letterlijk Bouta zijn gat en teen nagels. Mensen, mensen is Bouta soms jullie Messias. Deze radio zender draait zeker op drugscriminelen, daarom lopen zij zo te schreeuwen en anderen te boycotten. Schaamteloos.


  Maak melding
 14. Weer dat wolven gehuil dat nergens op slaat,over censuering en manupilatie en fake news gesproken dan moet j bij de cnn,NOS,BBC,CBS,MNBC zijn,wat daar gebeurt is schandalig,daar wordt letterlijk dagelijks poep en stront de eter uitgegooid,niemand weet nu wat waar is,aub houdt u op met dat geschijt over Suriname


  Maak melding
 15. Overal zullen ndp elites alles in het werk stellen om andere politieke partijen te dwarsbomen. Ook al wat deze ondertussen corrupt rijk paarse parasieten en poepvligen ondernemen zal niet lukken, want vele ndp paria’ s voelen het niet alleen in hun zakken, maar ook de misdaad in al haar vormen teisteren land en volk en gelukkig ook al die oerdomme dwaze debiele ndp idioten. Wereldwijd weten velen dat alles wat de ndp is en voorstaat, gewoon een bende moordenaars, drugscriminelen en rovers politieke religieuze sekte is en dat alleen debiele dwaze idioten oerdomme stommelingen die waarschijnlijk ook de attitude of aard hebben van een misdadiger, deze vervloekte ndpregiem ondersteunen. Oma taki, ach, de kruik gaat zolang te water tot ze barst en baas en zijn adviseurs zijn allemaal ouden van dagen. Waarvoor en waarom roven en stelen ze zo, geen cent kunnen ze in het hiernamaals meenemen. Allemaal gaan ze de geschiedenisboeken in als de allergrootse criminelen die de macht is gegeven door het domste volk van Z. A. Opa taki, maar veel erger en sluwer dan in de jaren tachtig zijn ddb en co dus. Diabolish sluw om al die ndp paria’ s om de tuin te leiden voor nog vijf in 2020, voor een gratis ehbo voedselpakket. Oma taki, hmmmmm zo ddb oerdom verslaafd als een drugsverslaafde, zijn die ndp paria’ s ook weer niet om voor een derde keer te stemmen voor rijst met ddb schijt, op die ndp zombies natuurlijk na.


  Maak melding
 16. Door fake news te verspreiden door de westerse media,zogenaamde democratie hebben de ratten Irak,Afghanistan Libië en Syrië binnen gevallen om te roven,verkrachten,en massamoord te plegen ,datzelfde scenario is weer uit de ijskast gehaald om te gn roven, plunderen,verkrachten en massamoorden te plegen in Venezuela en Iran en niemand spreekt ze weer tegen


  Maak melding
 17. NDP bespotter heb j het over je zelf dati a shoe e kwiensi ju te ini ju bal,ga werkend er is genoeg werk in de bouw daar valt genoeg te verdienen,op j luie reet zitten en klagen biedt ook geen zoden aan de dijk,go wroko verwende luilak,alles willen jullie gratis hebben,en weekend feesten en zuipen


  Maak melding
 18. Dagoebal 31 mei 2019 at 16:19
  NDP bespotter ik heb het over me zelf dati a shoe e kwiensi mi te ini mi bal is daarom ik hebt me nickname Dagoebal, neks no fout, ie sabi tog enn eeh,ik ga nie werkend al er is genoeg werk in de bouw daar valt genoeg te verdienen,op me paarse luie reet zitten en klagen biedt ook geen zoden aan de dijk,ik go wroko mi verwende paar begi pakket en luilak,alles wille ik gratis hebben,en weekend feesten en zuipen ndp fasi a weekend disi,mi go zoigi boutabal.


  Maak melding
 19. Luti fu tingi olo uit abra broki alias ndp bespotter en bruinwerker,tegenwoordig werkzaam als pijpfitter en duiker bij akanzwari zo ken ik j weer,wan switi weekend


  Maak melding
 20. Al die bedrijven waar het geld van de ndp naar hun toegaan stemmen op de ndp en dat is suriname van nu schande wat men doe voor geld en de armen worden armer weet wat je gaat stemmen in het stem hokje 2020 ik hoop dat dit een les voor jullie . power


  Maak melding
 21. Dagoebal 31 mei 2019 at 17:29
  Mi Dagoebalsing fu tingi olo uit ndp abra broki alias Dagoebal en bruinwerker,tegenwoordig werkzaam als pijpfitter en duiker bij ndp akanzwari zo ken ik j weer,wan switi weeke


  Maak melding
 22. Het is geen Staatszender, maar een particuliere zender. Dus meneertje heeft helaas wel het recht om te bepalen welke partij hij wel of niet faciliteert.
  Het is juist de Staatszender STVS die zich van tijd tot tijd schandalig discriminatoir gedraagt, ten faveure van de NDP.


  Maak melding
 23. Two wrongs do not make one right.
  Ook als hetzelfde in het verleden zich heeft voorgedaan is dat geen reden om nu deze anti-democratische toestanden te tolereren. Wij moeten in alle opzichten streven naar verbetering van onze maatschappij. Deze move van dit station draagt daartoe zeker niet bij.
  Deze meneer zorgt op deze manier ervoor dat de vrije pers in Suriname nog meer onder druk komt te staan.
  Sommige willen echt een alleen-heerschappij van de huidige machthebbers. Ze beseffen niet dat ook zij daarmee zelf slachtoffer kunnen worden door overgeleverd te zijn aan de grilligheid van een zich steeds machtiger voelende overheid:
  Leden van de oppositie die steeds worden onderbroken door de voorzitter
  De president die niet naar DNA gaat om, conform grondwettelijke bepalingen, verantwoording af te leggen
  Een Governor van de CBvS die aan de kant wordt gezet omdat men dichterbij de honingpot wil komen
  De respectabele directeur van het Bureau voor de statistiek die door de mini-ster van Financiën op ontoelaatbare manier en geheel ten onrechte negatief is afgeschilderd
  Bewindslieden (RS en RA) die zich niet hebben gedragen zoals het een minister betaamt worden bedankt zonder dat hun afkeurenswaardig gedrag consequenties heeft
  Het door de regering achterhouden van relevante informatie, die het OM het werken bemoeilijkt of onmogelijk maakt.
  Dat is de onacceptabele-, weinig democratische stijl van deze regering en haar vazallen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES