vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentNatak groep van Rahemal Buiten uit Suriname naar Nederland

Natak groep van Rahemal Buiten uit Suriname naar Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

De organisatie van het Suriname Festival, haalt de populaire toneelgroep van de Surinaamse Jongeren vereniging Rahemal Buiten naar Nederland. De toneelgroep zal toeren in steden als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Almere en Utrecht. Op zondag 28 april 2019 vindt de première plaats in Zalencentrum Opera te Den Haag.

Toneelgroep ‘Jongeren vereniging Rahemal Buiten’ geniet haar populariteit dankzij de komische, hilarische acts. Maar staat vooral bekend om de hedendaagse problematiek die in hun voorstellingen wordt uitgebeeld. Dit keer komt de groep met een nieuwe geschreven opvoering genaamd ‘Bahar wala kare Voordeel our Gharwala khodje Aandeel’. Een voorstelling vol comedy, drama en alledaagse problematiek namelijk ‘rijkdom’. 

De organisatie haalt de groep naar Nederland in kader van cultuur behoud. “Het is op de vingers van één hand te tellen hoeveel toneel groepen er in Nederland actief zijn. Stuk voor stuk werken ze aan cultuurbehoud en dat moet je koesteren. De taal, de tradities, de taboes alles komt aan de orde in zo een toneel voorstelling. Het is enorm belangrijk dat wij zulke initiatieven blijven realiseren, om de cultuur in stand te houden. Met alleen kaartverkoop haal je de kosten niet, maar dankzij sponsoringen krijgen wij het voor elkaar om de groepen in Nederland te accommoderen” aldus initiatiefnemer Mairan Sewtahal.

Wilt u een voorstelling van Rahemal Buiten bijwonen, kijk op www.surinamefestival.com/natak.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Alles voor loze beloften en een pakket 22 april 2019 at 18:59

  Moet zijn: shabaash
  In het Hindi wordt het zo geschreven: शाबाश
  Voor mij is het lang geleden dat ik naar een hindustaanse toneelopvoering ben geweest.
  Zal eens kijken waar er en wanneer wordt opgetreden en tickets bestellen.

  @Djakkie,

  Het is toch voor jou als man mooi meegenomen om naar de benen van deze uit Suriname afkomstige hindustaanse dames te kijken.
  Maar ik geloof dat je ook veel kunt lachen en daar zou het om moeten gaan.

  Twee natak groepen uit Suriname in Nederland voor optredens.
  Geweldig en hoop dat ze veel succes zullen hebben.


  Maak melding
 2. @@Jiyani##
  Lieve Jiyani,
  Ik wil je niet tegenspreken. Mijn opmerking was als grap bedoeld, maar er zit ook een kern van waarheid in. De dames hebben gewoon mooie benen. Daar ben ik jaloers om. Maar de benen leiden de essentie van de boodschap af. Het gaat om de toneelgroep die een boodschap voor de maatschappij heeft, overgebracht in de vorm van kunst cultuur en ontspanning.

  Jiyani, ik wens je veel kijkplezier en wie weet dat wij elkaar tegenkomen.


  Maak melding
 3. Meid wani sorie tjienso lenigheid. Kande go suku mang dape, musu sori kan du kama sukta. Wan lesi omu habi meid du kama sukta bijna fasi nanga meid no mang lusu haha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES