donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenEntertainmentStoffelijk overschot van zanger Paul Nijon voor begrafenis naar Suriname

Stoffelijk overschot van zanger Paul Nijon voor begrafenis naar Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het stoffelijk overschot van de onlangs overleden zanger Paul Nijon gaat naar Suriname voor de begrafenis aldaar. Het is de bedoeling dat de zanger van Young Cosje op 29 april naar Suriname wordt overgebracht. Nijon overleed op dinsdag 16 april na een langdurig ziekbed in Nederland.

In Nederland vindt de rouwdienst (singi neti) plaats op 26 april. Op 27 april is er een publiek afscheid tevens muzikale ode aan de legendarische kasekozanger, die op 21 april 54 jaar zou zijn geworden.

Young Cosje wil een inzamelingsactie houden voor de nabestaanden. Mensen die een bijdrage willen doneren, kunnen het geld overmaken op bankrekeningnummer NL35 INGB 0009299459 ten name van J.Rantwijk


opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Waarom zorgen deze mensen nooit op fatsoenlijke wijze voor hun eigen begrafenis? Altijd andere mensen opschepen met de rotzooi die zelf creëren achter? Wees een dja dja manga of uma en zorg dat je bij leven alles goed geregeld heb voor je laatste vetrek/reis!!


  Maak melding
 2. Young Cosje wil een inzamelingsactie houden voor de nabestaanden ? Bij iedere overlijdens of medische noodzaak bericht wordt er weer gebedeld. Typisch Surinaams.


  Maak melding
 3. Bij Surinamers en Afrikanen moet er altijd een inzamelingsactie gehouden worden bij overlijden.Ze zijn niet verzekerd maar hun begrafenis moet met veel luister omgeven zijn.En velen willen in het land van herkomst begraven worden.Je kan het allemaal wel willen maar dan moet je je verzekeren en wel in voldoende mate.
  Het is zo genant dat ze met de pet rondgaan tijdens de dienst om geld op te halen om de begrafenis te bekostigen.Kunnen ze het dan nooit leren? En ze wonen soms al jaren in Nederland maar niks opgestoken van de manier van leven in dit land.


  Maak melding
 4. Ze doen dat uit solidariteit voor de familie van de overledene.
  Om ze wat ruimte te bieden om even relaxed te leven.

  ze hebben heel veel stress gehad tijdens het langdurig ziekbed van hun geliefde.

  Let wel het is geen verplichting maar medemenselijkheid.


  Maak melding
 5. Niet alle Surineds over een kam scheren.
  Zelfs minder draagkrachtigen verzekeren zich om buiten Nederland begraven te worden wanneer het zover is.
  Hier in Suriname zeggen ze:Den moesoe beri mi..Ga na hoeveel mensen hier een uitvaartverzekering hebben?
  Ze rekenen op familie hier en in buitenland.


  Maak melding
 6. Velen doen alsof het een nieuwe uitvinding is om nabestaanden zowel mentaal als financieel te steunen na het verlies van hun geliefde.

  Ik was vorig jaar op een singi-neti in Paramaribo en zag hoe velen met een kleine bijdrage voor de singi-neti kwamen. sommigen in de vorm van drank, anderen met broodjes, soekretjie en anderen gaf een kleine enveloppe.

  In Nederland kwamen mensen na het overlijden van een familielid ook bij hun thuis spontaan langs met bovenstaande zaken. Het lijkt niks bijzonders maar voor de nabestaanden is dit een groot gebaar.

  Het is een soort traditie die sommigen in stand trachten te houden.

  Zijn jullie zo verhollands en koud geworden als het Nederlands weer bij -10 graden??


  Maak melding
 7. Ik snap het niet. Ze willen nooit uit eigen beweging terugkeren naar Suriname maar aks ze dood gaan willen ze opeens wel terug naar Suriname. Is vreemd.


  Maak melding
 8. Veel reacties die werkelijk nergens op slaan. Mijn motto is en blijft: heb je niets zinnigs te melden, zeg dan liever niets. Heb je niets te doneren of wil je niets doneren doe je dat lekker niet, ga verder met je leven.
  Hulp bieden bij ziekte en overlijden is niet alleen van deze tijd of alleen bij Surinamers en Afrikanen. Ook zo iets doms. Door de media wordt alles groots opgezet met alle (negatieve) reacties/gevolgen. Sterkte voor de nabestaanden. Voor alle andere mensen Goodluck!


  Maak melding
 9. voor een normale begrafenis was hij waarschijnlijk verzekerd. niet zo duur.
  om hem een grote begrafenis te geven en hem te eren als een icoon van suriname, heb je meer geld nodig
  en niet die $5000 van de verzekering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES