Voetballers stappen op na racistische uitspraken trainer tegen donkere spelers

23
Spelers stappen op na racistische uitspraken voetbaltrainer

ROTTERDAM, 22 feb – Zeven spelers van het eerste team van amateurclub SV Argon uit Mijdrecht zijn opgestapt na racistische uitspraken van hun voetbaltrainer Ron van Niekerk. Dat meldt de NOS. Van Niekerk zou tegen een donkere speler hebben gezegd ‘ga jezelf wassen, zwarte l*l’. Tijdens trainingen zei hij ook dingen als: ik ben in een racistische bui, dus alle donkere spelers moeten opruimen.”

Volgens het Algemeen Dagblad komen Jocelino de Sa, Epi Kraemer, Ian Refos, Wouter Winters, Dylan Bergkamp, Romario Aroma en Augustine Yeboah niet meer uit voor het eerste elftal van Argon. Ook teammanager Marcus de Jong heeft zijn spullen ingeleverd schrijft de krant.

Trainer Van Niekerk heeft zich ziek gemeld. “Hij is behoorlijk ontdaan door alles wat zich de afgelopen dagen heeft afgespeeld”, zegt voorzitter Ton Goedemoed tegen de NOS. Van Niekerk heeft aan de NOS laten weten niets over de zaak te willen zeggen. In een verklaring op de website staat te lezen dat het bestuur van de club zich beraadt op te nemen stappen tegen de trainer.

UPDATE: inmiddels zou heel de selectie zijn opgestapt. Op de site van de club staat:

Het blijkt, dat na nieuw overleg de totale spelersgroep heeft aangegeven het vertrouwen in de samenwerking met de trainer te hebben verloren. 
Gezien deze nieuwe situatie beraadt het bestuur zich momenteel over de te nemen stappen om tot een oplossing van het probleem te kunnen komen.


23 REACTIES

 1. En wat voor racistische uitspraken heeft die man nou precies gedaan….
  Ik vind de video waarin die horeca onderneemster wordt uitgescholden dan erger.

  Ik wil toch wat hardere bewijs zien. Die man kan altijd beweren dat ie het niet heeft gezegd of als “grap” heeft bedoeld.


  Maak melding

 2. NietAllesWatBlinktIsGoud,

  Jij spoort niet, dus houd je smoel maar.
  Als het bestuur zelfs aangeeft stappen te zullen nemen, zoek jij bewijzen.

  Jij begrijpt het begrip en kraait dus onzin..
  Ga je crack roken dwaas.


  Maak melding

 3. NietAllesWatBlinktIsGoud,

  Jij spoort niet, dus houd je smoel maar.
  Als het bestuur zelfs aangeeft stappen te zullen nemen, zoek jij bewijzen.

  Jij begrijpt het bericht niet en kraait dus onzin..
  Ga je crack roken dwaas.


  Maak melding

 4. Natuurlijk vindt NietAllesDatBlinktIsGoud de uitlatingen van de trainer niet racistisch, hij maakt zich zelf ook schuldig aan racistische uitlatingen, zoals : het tokkie achtige inteelt volk.
  Soort zoekt soort!


  Maak melding

 5. Racisme anno 2019? Het voelt nog steeds vertrouwd aan. Haast perfect. Everybody knows the deal.” Mornin` nigger”. “Mornin`sir”.
  Als de club een statement wil neerzetten, moet deze trainer zondermeer ontslagen worden.


  Maak melding

 6. @NietAllesDatBlinktIsGoud
  Hoe dom ben je met zulke achterlijke uitspraken? Dit is regelrecht racisme voor ieder weldenkend mens.
  Er lijkt dan in deze niets aan jou besteedt of je spoort gewoonweg niet.


  Maak melding

 7. Het werk van Sylvana en haar partij begin haar vruchten af te werpen.

  Racisme wordt nu sneller erkent en men schuwt de vereiste maatregelen niet.

  Helaas zijn er veel allochtonen die het (nog) niet snappen.

  Weg met de trainer sport moet verbroederen en niet leiden tot verdeeldheid.


  Maak melding

 8. “Gezien deze nieuwe situatie beraadt het bestuur zich momenteel over de te nemen stappen om tot een oplossing van het probleem te kunnen komen.”

  Wat een gelul. Van Niekerk weet zelf dat hij goed fout zit.
  Daarom dat hij zich ziek heeft gemeld en de pers niet te woord wil staan.
  Deze racist gewoon aanklagen en ontslaan. Trainer ? Hij kon er niks van.


  Maak melding

 9. “Ook teammanager Marcus de Jong heeft zijn spullen ingeleverd. inmiddels zou heel de selectie zijn opgestapt.”
  En nog twijfelt onze wannabee white @NAWBIG of hier sprake is van racistisch gedrag.
  Zo heb je nog meer individuen hier op deze site die hun gedrag van een onderkruiper niet onder stoelen of banken steken. Inboorlingen die bij het zien van hun blanke meester meteen in hun broek schijten. Houd toch op man en maak je niet zo belachelijk.


  Maak melding

 10. Als discriminerende op-en aanmerkingen zich voor doen, behoort dit gemeld te worden aan het bestuur van SV Argon uit Mijndrecht, die een dossier kon opbouwen en alles goed gedocumenteerd, via een tijdlijn over beschikt, de trainer erover kunnen/moeten aanspreken en ook in functioneringsgesprekken, beoordingsgesprekken en aan de hand daarvan hun conclussie nemen.

  Het heeft er veel van dat dit niet gebeurd is, want als dat zo was dan deze trainer al heel lang de laan uit gestuurd en hadden ze ook al een andere trainer op tijd kunnen nemen. Bovendien ga ik vanuit dat er voorwaarden, kwaliteiten, capaciteiten, competenties, eisen voor een trainer zijn en ook beginselen waar deze voetbalclub SV Argon voor staat, doelen, sportiviteit, gedrag, ontspanning, samen werken, gedrag, normen, waarden, respect, vertrouwen, teambuilding, enz, enz. Zoals alle club en bedrijven hebben. Discriminatie e/o allerlei grappen, beledigingen, enz zullen toch ook bij SV Argon of deze trainer bekend zijn. Er zijn asociale mensen, de familie achterop, extreem rechtse figuren, enz. die niet aangepast zijn en het ook nooit zullen leren en alles volgens hun normen, waarden, gedrag, enz ook normaal vinden. Ik zou niet willen zeggen dat dictators zich zo gedragen, want ook mensen als DT van USA vertoont dit gedrag of zie ddb in Suriname. Mensen die lak hebben aan alles en alleen ja-knikkers om zich heen hebben. Evenals boeren en buitenlui, marrons die naar de Paramaribo komen en eigendomsgronden van eigenaren gaan bezetten op advies van awariedomrie van ndp. Dit soort asociale mensen komt je overal tegen, in allerlei soorten, etniciteiten, enz.
  Ze trekken toch vroeg of laat aan het kortste eind, vooral in democratische rechtsstaten of waar normen, waarden, regels, fatsoen, respect enz gelden in organisaties.

  Boeng Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Mensen mensen kunnen we niet normaal commentaar op elkaar geven zonder te schelden en te beledigen.
  @ Baba Sai hoor je voorlopig je niet meer met zijn racistische haatdragende uitlatingen naar mensen toe, boontje komt om zijn loontje. Komt ervan als je tegen de verkeerde aanschopt. De rest volgt.


  Maak melding

 12. Ik verbaas me wel een beetje, men is er als de kippen bij om hier een artikel
  te plaatsen over racisme . En op zich niet er erg, maar toen Sylvana Simons een
  paar dagen geleden finaal uit de bocht vloog over schietende politiemannen, bleef
  het oorverdovend stil. Geen artikel.


  Maak melding

 13. @ Vliegende Hollander.

  Klachten bij de redaktie Waterkant aub, vraagje aan jou: vindt je het normaal van de trainer dan ???
  Ik persoonlijk niet, als hij dat tegen mij zou zeggen zou ik hem op zijn plaats zetten, bij herhaling zou ik hem een paar meppen verkopen !! Dan kan hij gelijk zien dat ie echt met een echte zwarte te maken heeft !

  Sari tori

  Jacko


  Maak melding

 14. Ik lach me rot om die blaka bakra’s die plantage en slavernij deskundige zijn. Je zou het niet hebben overleefd in de jaren ’50 en ’60 in Nederland.

  Wees blij dat je in Nederland bent en niet in India of Afrika, want daar houden gelijksoortigen elkaar onder druk.

  Heel veel blaka bakra’s kennen hun eigen cultuur niet eens en nemen klakkeloos over wat de zwarte Amerikanen hun uitbraken. Dan yu no sabi yu srefi.

  Scheld die witte man met je Hollands accent uit wanneer je voor hem werkt, zijn geld ontvangt, zijn eten eet en zijn kleren draagt, en geniet van alle voorzieningen. Daarvoor is die witte man wel goed. Als het je daar niet bevalt, kun je nog altijd emigreren. Ik ben ben blij dat ik geen last heb van die nonsens. Praten over huisslaaf en huisneger terwijl je geen ene ka weet van slavernij. Zelfs een Boeroe, Hindustaan en Javaan weet meer over de plantages dan jullie blakka bakra’s. San yu sabi fu prenasi, yu no sabi yu srefi anga yu egi culturu.

  Blijf lekker met die domme indoctrinaties en slavernijsyndroom, dat gaat je heel veel helpen in Neederland…
  Son sma kan leri ma den no man bai koni, den tan don…


  Maak melding

 15. Arme trainer.
  Van zulke mensen zou je haast willen zeggen: “Hij kan het niet helpen”. Met andere woorden, het zit waarschijnlijk in zijn bloed, zijn genen. Je hebt er inderdaad een heleboel meer van en helaas niet alleen in Nederland. Weg met die rotzakken! Goede actie van die spelers. Ik herken me er zeker in, ook al was dat alweer meer dan dertig jaar geleden.

  Of de stem van Sylvana hierin doorklinkt? Nou dat betwijfel ik ten zeerste. Wie luistert er nou naar een halve gare. Laat ze hier haar smoelwerk maar open komen doen, dan heeft de Surinamer er misschien nog wat aan. Maar niet heus…

  Me mars papa!


  Maak melding

 16. ‘ga jezelf wassen, zwarte l*l’.
  ‘ik ben in een racistische bui, dus alle donkere spelers moeten opruimen.’

  Van Niekerk zegt zulke dingen nooit over Zwarte Piet. Nee, dan vindt hij dat Zwarte Piet niet zwart genoeg is. Dus hoe kan hij een racist zijn?


  Maak melding

 17. mensen hier.
  volgens mij heb ik het idee dat waterkant opzettelijk smaakmakende berichten post.
  mensen gaan de hele tijd op reageren en zij verdien aan bezoekers en reclame.
  WATERKANT PLAATST OPZETTELIJK DIT SOORT BERICHTEN.
  EEN SOORT CLICKBAIT.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.