‘Nog meer mensen van managementteam Centrale Bank ontslagen’

51
Glenn Gersie weg als governor van de Centrale Bank van Suriname
Waterkant Archieffoto: Glenn Gersie (l) toen hij in februari 2016 door het personeel van de CBvS verwelkomd werd als governor.

PARAMARIBO, 22 feb – Vier personen, die samen met de ontslagen governor Gersie deel uitmaakten van het managementteam van de Centrale Bank van Suriname, zijn nu ook uit hun functie gezet. Dat meldt de Surinaamse nieuwssite Suriname Herald, die CBvS bondsvoorzitter Robby Berenstein hierover sprak en dit bevestigde.

Berenstein zegt tegen Suriname Herald niet te weten waarom deze functionarissen zijn ontheven. Wat hun status is, is vooralsnog niet bekend. Hij laat weten dat de vakbond haar bezorgdheid schriftelijk tegenover president Desi Bouterse heeft geuit en maandag aanstaande met haar leden bij elkaar om deze situatie te bespreken.

Er zou op dit moment hierdoor een onrustige situatie binnen de moederbank heersen, waarbij de onrust bij het personeel toeneemt.


51 REACTIES

 1. Boefie heeft geen verklaring voor het wegsturen van de president van CBvS en beroept zich op AVG. Er is plotseling ook sprake van dubieuze transacties tussen 2013- 2019. Waarom wordt dat alles nu naar buiten gebracht. Waarom niet in 2013 al. De roddel machine met in de voorhoede de racist Limbo en het kronkrlbrein de duivel op de achterhoede draait nu op volk toeren. Firma List Bedrag gaat met nog meer paarse stront komen.


  Maak melding

 2. Dit scenario is eerder al gedraaid. Al dat slappe en goedkoop liegen. Deze gasten zijn ondingen op twee benen. Het is nu dat er een ja knikkende rvc komt en dat die de weg vrij maakt om weer te roven. Eigenlijk kun je stellen dat al die “nieuwe gasten” de interne opleiding van de ndp met goed gevolg hebben doorlopen en allen gaan ze voor persoonlijk gewin, maar let wel de rekening komt altijd na de bestelling en wat op naam is besteld gaat over op de volgende generatie en dit blijft zich herhalen tot de schuld is ingelost. Den man di e teki moni nanga tu anu na un pransun sa pai fu dati. Na de vette jaren komen de magere en dan wordt het kaf van de koren gescheiden. A sondu fu ju bigisma na ju sa tjar en nanga ala trawan di e kon na ju baka. God’s molen maalt langzaam maar zeker. Leg uw oor te luister bij de farizeër mi si sani san o keba.


  Maak melding

 3. Hoefdraad zal er alles aan doen om Gersie te blijven beschuldigen van wanbeleid over die 19,5 miljoen die Nederland heeft onderschept. Witwas praktijken. Hoefdraad functioneert voor geen meter. Iemand moet de schuld krijgen.Nu is Gersie het slachtoffer. Who’s nex??? Deze hele rot regering moet nu opdonderen. Ongeschoolde, dementerende Bouta moet nu opdonderen. Hoefdraad moet zich nu gaan ophangen aan de hoogste kankantrie boom.Yildiz mag sprongen in de groene Spaanse zee.Ferrier mag letterlijk dood de stront zakken. Geen van deze gasten deugen. Misiekaba, ziet ze vliegen loopt Dubai te beledigen. Masaram die hoort op de rijstvelden thuis. Is goed om rijst te gaan planten. Deze minkukkels brengen ons land steeds dieper de afgrond in.Zij zetten elke Surinamer te kijk, met hun achterlijke uitspraken en handelen. Denken kunnen zij niet. In de ruimte kletsen daar zijn zij goed in. Gewetenloze, hersenloze wezens. Hadden nooit geboren mogen worden. God zij met ons Suriname


  Maak melding

 4. Het gaat niet alleen om Glenn Gersie en vier personen van het management team van de CBvS, maar om de economie van Suriname en wat ddb en kliek willen doen. Het raakt dus alle Surinamers, ook de Surineds die hun familie ondersteunen, ondernemingen die met Suriname zaken doen, Surinaamse studenten in Ned, enz. Iedereen gaat het merken.

  Daarom zullen de Surinamers niet apatisch moeten zijn, maar in actie moeten komen om ddb en kliek te laten zien, dat hun criminele plannen waarmee ze bezig zijn gestopt zal worden.

  Actie!

  Opzouten ddb!, op donderen! Opzouten!, weg wezen!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Een oproep aan allen om alvast uw valuta bij alle banken weg te halen, want mi kan taki, jare tachtig juni 1986, sa mi ervaar en make mee, daarna, na soso bankroof door de vloek Bawta en roversbende waarvan Boerfdraad zijn belangrijkste boeflijder is. Wo ka, tang bribi en gehoorzaam, zwijg en vol de nationale DIEVEN partij die aan de macht is dankzij het oerdomme dwaze debiele idiote paarse stemvee, de mpp ndp dagoes.


  Maak melding

 6. De monetaire financiering kan nu beginnen. De geldpersen draaien overuren. Srd straks geen moer meer waard. Heeft Su al vaker beleefd.
  Altijd weer hetzelfde verhaal


  Maak melding

 7. Wij gaan terug naar de 17 eeuw voor ruilhandel. Papier blijft papier en niets meer waard.
  De weg is vrijgemaakt om de geldpersen op volle toeren te laten draaien.


  Maak melding

 8. Zand strooien in de ogen van de bevolking noem ik dit. Ik geloof niets van dit verhaal.
  Ik heb eerder het gevoel dat alles en iedereen die WEL naar eer en geweten handeld, het veld moeten ruimen. Want dat past niet in het beleid van de huidige regering, namelijk handelen met moraal.
  Pfff, sang Suriname…


  Maak melding

 9. RobG waar blijft uw reactie. Of gaat u nu ook airmiles schoren nu er wel erfg veel carrieren kansen zijn.
  Boefdraad heeft vrijwel elke econoom in Suriname incompetent of on aanvaardbaar verklasrt.
  U bent met MAVO en handelsrekenen zeer gekwalificeerd om Governor te worden.
  Alle gekheid op een stokje. U bent altijd uitgesproken en van grote vooringenomen kennis voorzien. Deel die aub met ons.

  Als u het mij vraagt wordt de CBvS dit weekend berooft.


  Maak melding

 10. Jojo,

  onze laaggeschoolde paarse jaknikkers en meelopers zijn met het schaamrood op de paarse kaken teruggekropen in het riool. Straks hebben ze weer een strohalm om met een laatste opleving nog wat populistische paarse wartaal uit te braken.


  Maak melding

 11. @Facelook en Jojo…is goed voor de doorstroming; shake up van tijd tot tijd, want die vastgeroeste kliek die tegen hoge salarisen, 7even mentaliteit hebben, etc….bakken er niks van. Ze hoeven alleen maar geld “over temaken” en op de kluis te letten, maar hebben verzaakt! Er zijn genoeg jonge economen in Sr en/of daarbuiten die het stokje kunnen overnemen…


  Maak melding

 12. Stel dat de 19,5 miljoen die is vastgehouden in Nederland wordt vrij gegeven, wat denkt je dat hiermee zal gebeuren?? De dames van Bouta en Hoefdraad, kunnen dan weer rustig in Europa met dit geld gaan winkelen. Dure spullen kopen. Yildiz en de ezelin Masaram kunnen weer gaan genieten in het buitenland en door gaan met hun snoepreisjes. Bouta kan weer medisch gaan shoppen op Cuba.
  Binnen no time, weet de bevolking niet wat er met die 19,5 miljoen is gebeurd. Mensen gaan hier elke dag onnodig dood. Geen Medische middelen. Sint Vincentius Ziekenhuis heeft geen eerste hulp post meer. Diaconessen Ziekenhuis is het onder geschoven kindje geworden, wordt al jaren niet meer naar omgekeken. Het Academisch Ziekenhuis, is al jaren het Academisch kom snel sterfhuis ziekenhuis geworden. Er wordt al jaren tot op heden gesproken, van wil je heel snel de pijp uitgaan moet je je melden in het Academisch ziekenhuis. Velen familieleden kunnen hierover mee praten.
  Iemand die vocht achter zijn longen heeft, krijgt enkel een beetje zuurstof en geen medicatie om het vocht af te voeren, zien verder geen arts aan hun bed. De hele medische sector hier in Suriname is een Hel of Life. Het rare van alles is, dat de ene na de ander instelling of stichting of actie in het leven wordt geroepen met dure afkortingen, waar het volk geen bal van verstaat of wat zij daadwerkelijk doen.Als ze maar op de foto kunnen gaan, met een waardeloze stropdas of sjaal om hun hals en even de tanden buiten om te glimlachen op de foto staan voor hun nazaten. Wat een dom volk. Al jaren speelt deze schijn vertoning zich af. Wanneer houdt dit nu eindelijk op. Hoefdraad met een omvang van een bejaarden koe, blijft nog steeds de financiele scepter te zwaaien en mensen die veel beter dan hem zijn te ontslaan. Hoefdraad bak er werkelijk niets van. Wat een waardeloze klojo met zijn verstand in zijn dikke koeien achterwerk. Bouta en gajes oprotten. Pakken jullie je koffers en springen jullie over Bosje brug.De bevolking heeft totaal niets aan jullie. Alles is eigen belang.


  Maak melding

 13. Na dagoe poepe partij e regeri, poero ka gi land en volk e gelukkig ook voor het gros der mpp paria’s. Soso spot en lafu deng dong ndp mpp ndp dagoes.
  d


  Maak melding

 14. En nog iets ,
  Suriname heeft in de periode 1948 tot 1980 heelveel doorstaan.
  Bij de onafhankelijkheid hebben de machthebbers van toen de Nederlandse AOW(1 jan 1947 tot 24 nov 1975 bijna 28 jaar ) van zeg maar 750.000 mensen den Uyl KADO gemaakt.
  Ik vind dit de grootste misdaad jegens de surinaamse menselijkheid.
  En vandaag de dag praten ze over rechtstaat, mensenrechten, berechting enz.
  Ik snap dat niet.


  Maak melding

 15. Heb al een keer geschreven: na verkiezingen komt er een nieuwe partij regering zo u wilt. Durft deze bouterse en clan te berechten voor mismanagement of wat velen zeggen diefstal??


  Maak melding

 16. Geld drukken voor de herverkiezing van Bouterse. De kleine man met een vast srd pensioen en/of inkomen zal het merken. Ze gaan keistenen eten straks.
  Wo Ka


  Maak melding

 17. Over een x-aantal maanden is de persoon Gersie en de medewerkers die in het verlengde de wacht zijn aangezegd, vergeten. De waarde die ze nu hebben is dienen als kanonnenvoer voor de politieke opponenten van de huidige democratisch gekozen regering. Wat dat betreft mag Suriname blij zijn niet een of ander Midden Oosters land te zijn, want dan was er gelet op de taal en gedrag van de oppositie een burgeroorlog uitgebroken. In troebel water is het goed vissen vangen. Er is geen enkel individu op de wereld dat kan zeggen dat als hij/zij niet meer aan het hoofd staat, dat een land of werelddeel de ondergang tegemoet gaat. Voor jou, tien anderen.

  Als een elftal niet functioneert is het de trainer die ontslagen wordt en niet het elftal.
  De regering is de officiële vertegenwoordiging van de republiek Suriname. Tegenwoordig lijkt het alsof er twee regeringen zijn. Die pseudoregering komt met haar economen waarvan het vooral de bedoeling is de officiële regering in diskrediet te brengen. Alles moet zo negatief mogelijk belicht worden. Waarom? Vanwege de aankomende verkiezingen. Men wil terug in het machtscentrum. In 2010 werd men netjes bedankt door de meerderheid van de Surinaamse burger. Als de regering Venetiaan zo geweldig was, waarom werd zij weggestemd?

  Men rept erover hoe dom de Surinaamse burger is door te hebben gestemd op de huidige regering. Je bent dom of intelligent. De Surinaamse burger moet wel intelligent zijn want daarvoor had ze op andere partijen gestemd dan de huidige partij die nu aan het bewind is Met diezelfde intelligentie heeft wederom dezelfde Surinaamse burger voor een andere regering gekozen in 2010. Er waren nieuwkomers bij, met name jongeren die de kiesgerechtigde leeftijd bereikten. In 2015 heeft de Srananburger weer haar intelligentie gebruikt en gaf een fiat voor verlenging van de huidige regering. Straks in 2020 mag men weer zijn intelligentie gebruiken. Tot die tijd is het zaak de rust te bewaren. De regering heeft dat uitdrukkelijk verzocht. Dezelfde politieke opponenten dienen een brief in en willen dat de regering de rust bewaart, terwijl zijzelf onrust veroorzaken binnen de gemeenschap.
  De regering heeft toch verzocht om het hoofd koel te houden?


  Maak melding

 18. @Roy Kaikusi Groenberg: Ach ach ach, inwoners van Suriname kregen geen AOW, de grootste misdaad tegen de menselijkheid ooit in Suriname!
  Waarom zijn Surinamers toch zo hypocriet? Aan de ene kant mocht Nederland wat Suriname van voor de onafhankelijkheid betreft zich het liefst nergens mee bemoeien, aan de andere kant, als het om geld gaat dan moet Nederland ruimschoots en royaal over de brug komen, ook al heeft men nergens recht op.

  De AOW is in 1957 ingevoerd in Nederland, niet in 1947. Suriname was toen al jaren een zelfstandig land, met eigen wetten en regelingen. AOW is een regeling die voor inwoners van het land Nederland geldt, niet voor inwoners van het Koninkrijk. Sommige Surinamers denken dat ze voor de onafhankelijkheid Nederlanders waren vanwege het Nederlandse paspoort. De Nederlandse nationaliteit is echter de nationaliteit van het Koninkrijk, dat staat er heel duidelijk, niet van het land Nederland. Inwoners van Suriname zijn sinds de invoering van het Statuut inwoners van het land Suriname. Men had en heeft nergens recht op.

  Waarom wilt u profiteren van belastinggelden die door inwoners van een ander land zijn opgebracht?


  Maak melding

 19. HansvandenBroek@@@@@,
  Gedeeltelijk niet mee eens.

  Was Suriname niet een overzeese gebieds deel van Nederland. Wanneer niet dezelfde rechten en plichten, waarom geef je ze wel de Nederlandse nationaliteit. En je mocht in Nederland gewoon vestigen als een Nederlander. Wanneer je ingeschreven was in het bevolkingsregister, dan had je wel alle rechten en plichten als van een Nederlander. Zou dit misschien niet hypocriet zijn.

  Waarom heeft Nederland Suriname gekoloniseerd. Wat was de bedoeling hier achter. Wel de vruchten plukken en niet de lasten dragen.

  ONAFHANKELIJKHEID
  In sur is er geen sprake van een democratische staat, want het heeft geen evenredigheidsstelsel. De meerderheid van de bevolking wilde niet onafhankelijk worden. Het politieke systeem in sur is zo geregeld, dat district Para, Coronie en de binnenlanden bij 500 stemmen je al een zetel heb. En de stad 10.000 stemmen. En district suriname kieskring 2 waar de meeste hindoestanen woonden, op 15.000 stemmen 1 zetel. Hans kijk hoe scheef en krom dat niet is.
  De Kers op de Taart.
  Ha Haaaaaa
  In de statuut der Nederlanden stond; dat Suriname pas bij tweederde meerderheid van het parlement van Suriname de onafhankelijkheid mocht opeisen. En dat was niet het geval.
  Wijlen hr. Den Uijl minister president van de Nederlandse regering heeft een noodgreep uitgevoerd. In samenwerking met de Tweede Kamer heeft hij deze statuut laten wijzigen in meerderheid. En zo doende kreeg sur de onafhankekijkheid. Is dit niet snekie?
  Later toen het helemaal fout ging met sur had hij zo veel spijt, dat hij in de Lieve Frouwe Kerk in Amsterdam zat te huilen. Dit werd toen uitgezonden op de ned journaal.

  Ik begrijp ergens de ongenoegen van Roy Kaikusi. Eén en ander ligt nog heel diep bij de oude garde van de surinamers.

  Hans ik verwacht van jou een oprechte reactie!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 20. @ Hans van den Broek
  Je hebt deels gelijk. Wat de mensen niet weten is dat ook de autochtone Nederlander die jaren in het buitenland gewoond heeft en nu weer in Nederlander woont GEEN recht heeft op een volledig AOW, mits hij/zij WEL al die afwezige jaren zijn/haar premie betaald heeft. Maar dat is in veel gevallen niet zo, omdat het haast niet op te brengen is. Dus beste Surinamers en SuNed ( ook ik ) heb GEEN recht op een volwaardig AOW.


  Maak melding

 21. @ Hans van den Broek
  Je hebt deels gelijk. Wat de mensen niet weten is dat ook de autochtone Nederlander die jaren in het buitenland gewoond heeft en nu weer in Nederland woont GEEN recht heeft op een volledig AOW, mits hij/zij WEL al die afwezige jaren zijn/haar premie betaald heeft. Maar dat is in veel gevallen niet zo, omdat het haast niet op te brengen is. Dus beste Surinamers en SuNed ( ook ik ) heb GEEN recht op een volwaardig AOW.


  Maak melding

 22. Sniper@@@@

  Let wel je hebt over het buitenland. Dus geen nederlands grondgebied. Gelijk heb je.

  Maar in dit geval is sprake van Nederlands overzeese gebiedsdeel. Gebonden met de kolonisatie en bij geboorte de nederlanderschap, hoe verklaar je dit.

  In jou geval is sprake van emigratie.

  Laat me effe weten……………..


  Maak melding

 23. Zo gaat het in de minister van Financiën is de baas en hij heeft een puinhoop van het land gemaakt samen met Bouterse als president die 1.3 miljard USD heeft gestolen uit Staatskas van de centrale Bank van Suriname.Het land is al jaren failliet en komt niet meer bovenop met deze graaiers.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 24. @ Hendrik
  Nee niet alleen emigratie, maar ook de Nederlanders die elders gaan werken en wonen en geen sociale premie (AOW) hebben afgedragen, worden gekort in hun AOW. Of je nou je Nederlandse nationaliteit behoudt of niet. AOW is een volksverzekering, die je verplicht bent te betalen of je werkt of niet. De uitkeringstrekkende ( bijstands-, ww-ers, gehandicapten etc) die moeten ook betalen. Het wordt reeds ingehouden van hun bruto uitkeringsloon. Als je naar het buitenland gaat en wil je je AOW recht behouden moet je dit regelen via de Sociale Verzekeringsbank. Aan deze bank moet je elk jaar of elk jaar je premie afdragen. Dan heb je op je 65/67 jaar recht op een volledig AOW.
  Dit weet ik omdat ik dat in de jaren 80 voor ik naar SU terug ging gevraagd. De premie werd op een gegeven moment erg duur.


  Maak melding

 25. Hoefdraad zegt al een shortlist te hebben over de vervanging van Gersie bij de CBvS.
  Uit betrouwbare bron vernomen. Er is maar 1 naam.
  Robert-Gray Van Trikt (zoon van Lilian Ferrier van Onderwijs)
  Waarom deze figuur ?
  Simpel het geboefte helpt elkaar aan goed betaalde strategische functies. Daardoor kunnen ze hun ongeschiktheid (en van hun weldoener) in de verkregen functie voor de buitenwereld afschermen.

  Proeve (2e keus) zit hierbij op het reserve bankje (Raad van commissarissen).
  Proeve is nog niet voldoende afgericht.

  Deze man is ook zo’n figuur die zijn ziel aan de duivel verkoopt als de prijs maar hoog genoeg is.
  Toen Proeve bij de DSB werd ontslagen dreigde hij de CBvS, de regering en de groot aandeelhouder Assuria voor de rechter te dagen.
  Na toetreden tot de RVC van de CBvS
  trok Proeve zijn aanklacht in.
  Proeve had heel veel vuilligheid over Bouterse, Hoefdraad en NDP’rs te spuien.
  Dat moest Hoefdraad voorkomen.
  Proeve een kopje kleiner maken was geen optie. Dus de oplossing was om hem bij zijn boevenclub in te lijven.
  Een nietszeggende goed betaalde functie doet wonderen.
  Het laat een geweten, goede ethiek en moraal gewoon weg smelten.


  Maak melding

 26. De weg wordt vrijgemaakt voor monetaire financiering van het begrotingstekort van 8 miljard in 2019. Het volk zal de gevolgen merken want de srd zal verder in waarde dalen. De gepensioneerden en mensen met een srd salaris zullen de gevolgen merken. De armoede zal gigantisch toenemen!!
  Jammer dat het protest tegen de ontslagen bij de CbvS vrijwel alleen door economen en leiders van de oppositie wordt gevoerd. Als het volk enig benul had wat ze te wachten staat zouden ze we de straat opgaan. We staan voor de poort om de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw weer mee te maken in financiële zin.


  Maak melding

 27. Roy Kaikusi groenberg 23 februari 2019 at 07:11
  En nog iets ,
  Suriname heeft in de periode 1948 tot 1980 heelveel doorstaan.
  Bij de onafhankelijkheid hebben de machthebbers van toen de Nederlandse AOW(1 jan 1947 tot 24 nov 1975 bijna 28 jaar ) van zeg maar 750.000 mensen den Uyl KADO gemaakt.
  Ik vind dit de grootste misdaad jegens de surinaamse menselijkheid.
  En vandaag de dag praten ze over rechtstaat, mensenrechten, berechting enz.
  Ik snap dat niet.

  —–

  Hoeveel premie hebben deze Surinamers aan AOW betaald in hun werkende leven?

  Lul dan niet over mensenrechten etc


  Maak melding

 28. Hans van de Broek: “Waarom wilt u profiteren van belastinggelden die door inwoners van een ander land zijn opgebracht?

  Beste Hans, je weet het antwoord toch al? Wel de lusten ( uitkering) Niet de lasten ( premies betalen)

  Een bekende verschijnsel in Suriname ( vooral bij de Paarsen)


  Maak melding

 29. @pakiratigri,

  Een vraag aan jou. Als de burgers dit regering democratisch hem gekozen(Wat ook zo is) heeft de regering beloftes gedaan bij de burgers. Hoeveel van hun beloftes hebben ze nu echt waar gemaakt in de bijna tien jaar?????

  Waar staat Suriname nu de dag van vandaag op de kaart?
  Zal ik beantwoorden? Als een drugs doorvoerland?

  Zo erg was het niet in de regeerperiode van Ventiaan. De burgers hadden het beter. Of lieg ik soms???

  Heb nog veel vragen maar, of het nut heeft deze aan je te stellen, daar twijfel ik aan.


  Maak melding

 30. Sniper@@@

  Ik snap wat je bedoelt. Het systeem van de AOW is complex en ieder gaval wordt op de feiten beoordeeld. Standaard richtlijnen zijn:
  – vanaf je zestiende jaar ben je voor de aow verzekerd tot en met…………
  – hier te lande zijn ingeschreven
  – nederlandse nationaliteit bezitten
  Het is niet persé nodig dat je ook daadwerkelijk premie moet betalen. Pas wanneer je gaat werken of enige vorm van uitkeringen ontvangt, worden premies ingehouden. Bij vertrek naar het buitenland, indien je niet gekort wil worden, kun je het regelen via de SVB om premies apart te betalen en blijf je doorverzekerd.

  Maar hier gaat het om een overzeese gebiedsdeel of rijksdeel van Nederland. Wanneer je voor de onafhankelijkheid van sur werd geboren kreeg je automatisch de Nederlandse nationaliteit. Er was dus toen geen sprake van enige vorm van sur nationaliteit. Het gaat puur om de ned beleid de surs uit te sluiten voor deze vorm van verzekering. Snekie natuurlijk.

  Het verschil zit in de doorslaggevendheid van:
  – nederlandse overzeese gebiedsdeel ook wel koninkrijksdeel
  – bij geboorte automatisch de ned nationaliteit krijgt
  Het is ook een ingewikkelde vraagstuk. Maar ik vind waarom neemt nederland niet zijn verantwoordelijkheid. Overal in de wereld lopen ze vooraan in de stoet en hier steken ze hun kop in het zand.


  Maak melding

 31. Hopelijk zal de opstand in Venezuela de ogen van de Surinamers openen en de vlam in de pan naar Suriname moge overslaan. De kruik gaat te water tot het barst. Surinamers wordt wijs en blijf niet aan de kant zitten en maar wachten tot de verkiezingen in mei 2020. Iedere dag is een verloren dag als deze huidige regering door list en bedrog nog aanblijft. Het volk heeft de macht om juist nu in het geweer te komen. De internationale ogen zijn ook op u en op Suriname gericht.


  Maak melding

 32. Ik vraag mij af met wel geweten leden van deze regering en in het bijzonder Gillmore Hoefdraad gaan slapen.
  De vraag is ; hebben deze mensen wel een geweten ??? Er moet wel wat mis zijn in je brein om met zo een doorzichtig verhaal op de proppen te komen en ook nog verwachten dat het volk dit slikt.
  Er wordt naar hartelust gelogen, sprookjes gefabriceerd en goed functionerende mensen aan een kant gezet.
  Hoe lang laat het Surinaamse volk deze stont over zich heenkomen ( sorry voor mijn taalgebruik) Maar ik ben niet boos,maar eerder woest wat Hoefdraad en consorten land en volk aan doen.
  Deze pseudo econoom die zijn opleiding in Cuba genoten heeft brengt het totaal monetair stelsel van het land in gevaar met zijn ondoordachte en rancuneuze handelingen.
  Als de Surinamers het nu niet doorhebben wat er gebeurd dan weet ik het ook niet meer.
  Een ding staat vast dat de financiele huishouding van het land niet in goede handen is van Hoefdraad, met deze oplichter koersen wij regelrecht naar venezolaanse taferelen. Suriname is gewaarschuwd !!!!!!


  Maak melding

 33. JK,

  Geen verdere vragen stellen, je krijgt enkel en alleen populistische paars geïndoctrineerde lariekoek als antwoord. Dit soort stumpers zijn armetierige broodschrijvers van de NDP-maffia en fanatieke jaknikkers, meelopers en kontlikkers., wachtend op 2020, want dan krijgen ze van baas weer een paars petje, t-shirt, vlaggetje, een lauwe soft en een bak oud vreten in ruil voor hun stem.


  Maak melding

 34. @ Hendrik: Suriname was sinds het Statuut geen overzees gebiedsdeel (zoals Frans Guyana van Frankrijk) maar een zelfstandig land. Inwoners van de landen van het Koninkrijk kunnen zich vrij in Nederland vestigen. Ze worden dan inwoners van het land Nederland en hebben alle rechten en plichten die voor burgers van het land Nederland gelden.
  AOW krijg je alleen over de jaren waarin je in Nederland belasting hebt betaald. Simpele zaak nietwaar? Als je geen loterij lot koopt win je ook nooit een prijs.
  Frans Guyana is een departement, Nederlands -> een provincie, van Frankrijk. Suriname was eerst een kolonie, na invoering van het Statuut een land.

  De Nederlandse Antillen bestaan uit drie landen en drie speciale gebiedsdelen, Saba, St Eustatius en Bonaire. In die gebieden gelden de Nederlandse wetten, Op Curacao, Aruba en St Maarten niet, die maken hun eigen wetten. Nederland houdt ze wel in de gaten zodat het niet de verkeerde kant uit gaat, kan eventueel ingrijpen, verder niet. In Suriname binnen het Statuut had Bouterse geen kans gehad en zou de Centrale Bank geen speelbal van de politiek zijn geworden.

  Met socialisten heb ik niet zo veel op, en al helemaal niet met Den Uyl. Margaret Thatcher zei eens: “Socialisten geven andermans geld op totdat het op is”. Vanuit hun linkse arrogantie meent men ook iedereen te kunnen vertellen hoe je moet leven, Ook als het om een land gaat zoals Suriname.
  Suriname was beter af geweest als provincie van Nederland, maar als je nu een referendum zou houden in Suriname zou de overgrote meerderheid voor onafhankelijkheid kiezen. Onafhankelijkheid heeft een prijs. Blijkbaar is men bereid die te betalen. Filosoferen over hoe het ook had gekund heeft dus geen zin.


  Maak melding

 35. @ Mokro,
  Wacht en kijk maar hoe “Limbo” gezeten op de rug van de Oranje Olifant, triomfantelijk binnen gehaald zal worden door de VHP, ook Belly gezeten op een Oranje Olfant na de verkiezingen, als VHP aan de macht komt !!
  Hetzelfde zal de NPS ook doen met Lonnie de bankrover, op de schouders gedragen door de NPS-ers !!

  O, ja Bouta heeft een verrassing voor de oudjes op 25 februari” de oudjes krijgen een AOV-verhoging dit jaar !!
  Er komen miljoenen dollars hulp uit Equatoriaal Guinee en Ghana !!


  Maak melding

 36. Het is mij altijd weer een raadsel waarom een bepaalde categorie Surinamers steeds loop te raaskallen over de AOW. Het gegeven dat wij voor de onafhankelijkheid de Nedelandse nationaliteit hadden, betekent niet dat voor in Suriname wonende Nederlanders dezelfde rechten golden als voor in Nederland wonende Nederlanders.
  Het verbaast mij dat men wel AOW wil maar geen WW claimt.
  Deze voorzieningen hebben wij in Suriname nooit gehad.
  In plaats van zich goed voor te laten lichten, roeptoetert men maar wat.
  Voor mij was het geen verrassing dat mijn AOW zou worden gekort omdat ik niet vanaf mijn 15e in Nederland woonde. Voor elk jaar afwezigheid tussen 15 en 65 jaar wordt 2% gekort op de uitkering. Zo simpel is dat.
  En dat geldt ook voor autochtone Nederlanders. Surinamers moeten niet altijd denken dat zij worden gediscrimineerd.


  Maak melding

 37. Jojo
  RobG is nu op het internet aan het neuzen welk antwoord er kan worden gegeven omtrent de economische teloorgang van een land en hoe dit getsopt zou kunnen worden en in de komende 10 jaar het dal uit kunnen klimmen.
  RobG is de pseudo econoom die zegt dat de Surinaamse economie zal stijgen van bedrijvigheid in de productie sectot want als de mensen in Suriname zullen schijten de productie en verkoop van toiletpapier en waterverbruik zullen stijgen.
  RobG niet wetende dat Suriname eerder een herverpakkings economie bezit dan een productie economie.
  Waar Suriname wel goed in is t.w. hee;l veel kinderen produceren want dan stijgt gegarandeerd de vraag naar en dus de productie die zal stijgen


  Maak melding

 38. @ Bigi Sma vroeger was er een Pero en een Halve Cent en een Mazda en nog wat mensen die Bouterse op handen droegen. Pero is genezen de anderen zijn verdwenen. RobG reageerd nog slechts op dingen zonder economische context. Het lijkt mij dat RobG in schaamte onder gedoken is omdat genoeglijk voorspeld is dat Boefdraad de economie naar de filistijnen zij brengen.

  Gelukkig zal de schade beperkt blijven tot een paar miljard in harde valuta zodat een goed onderhandel team de zaak in een paar maanden kan saneren. Voor de echte vrienden van Suriname zal $ 2.500.000 saneren peanuts zijn. China zal dan als bescherming van haar belangen ook graag mee doen.
  Met een echte regering zullen China en Alcoa enorm moeten inbinden en zullen de beleggers in de obligatie lening goed geschoren worden. Als men daarna Hoefdraad en vrienden ook nog eens gaat scheren staat de vlag er snel anders bij.

  De toon van mevrouw Coutino in de DNA afgelopen donderdag in de DNA was veel zeggend net als de manier waarop Misieka olie op de golven probeerde te gooien.
  Helaas heeft Boefdraad met zijn domme college en acties de zaak onbestuurbaar gemaakt. Wellicht is Boefdraad het alterego van RobG.


  Maak melding

 39. Jojo
  De schade beperkt houden zal een wens zijn van een ieder. Ik zie echter, zoals de jaren 80, dat de broekriem erg strak zal moeten worden aangetrokken.

  Trouwens, ik dacht dat de extern adviseur van Hoefdraad mogelijkerwijs RobG zou zijn maar dat zou een brug te ver zijn voor RobG want zelfs de laptop of PC van hem zouden het niet doen met de snelheid die hij nodig heeft om het internet af te struinen op zoek naar oplossingsmodellen.
  Idd zou je denken dat Boefdraad het alterego is van RobG.


  Maak melding

 40. Waarom Gersie nu wordt verheerlijkt snap ik niet.
  Ik sluit totaal niet uit dat ook hij meer wilde dan hij zich kon permitteren met zijn salaris.
  Vorig jaar heb ik hier al een persoon genoemd die een functie zou krijgen. Het gebeurde niet, misschien was men er mee bezig en komt hij alsnog.
  Ik ben z’n naam (zoals gewoonlijk) vergeten. Zijn broer behoorde tot de groep van 15.
  Hij heeft MO economie gedaan en werkte in de jaren ’80 bij DNB.
  Volgens Waterkant wil zijn familie niets met hem te maken hebben omdat hij wilde vergeven en geen wrok meer wilde koesteren.


  Maak melding

 41. Hoefdraad zegt al een shortlist te hebben over de vervanging van Gersie bij de CBvS.
  Uit betrouwbare bron vernomen. Er is maar 1 naam.
  Robert-Gray Van Trikt (zoon van Lilian Ferrier van Onderwijs)
  Waarom deze figuur ?
  Simpel het geboefte helpt elkaar aan goed betaalde strategische functies. Daardoor kunnen ze hun ongeschiktheid (en van hun weldoener) in de verkregen functie voor de buitenwereld afschermen.

  Proeve (2e keus) zit hierbij op het reserve bankje (Raad van commissarissen).
  Proeve is nog niet voldoende afgericht.

  Deze man is ook zo’n figuur die zijn ziel aan de duivel verkoopt als de prijs maar hoog genoeg is.
  Toen Proeve bij de DSB werd ontslagen dreigde hij de CBvS, de regering en de groot aandeelhouder Assuria voor de rechter te dagen.
  Na toetreden tot de RVC van de CBvS
  trok Proeve zijn aanklacht in.
  Proeve had heel veel vuilligheid over Bouterse, Hoefdraad en NDP’rs te spuien.
  Dat moest Hoefdraad voorkomen.
  Proeve een kopje kleiner maken was geen optie. Dus de oplossing was om hem bij zijn boevenclub in te lijven.
  Een nietszeggende goed betaalde functie doet wonderen.
  Het laat een geweten, goede ethiek en moraal gewoon weg smelten.


  Maak melding

 42. De enige reden waarom Paarse minister Gilmore, de Governor
  en de directie van de Centrale Bank vervangt is duidelijk.

  De Paarse clan zit financieel KLEM en Gilmore ziet als enige
  uitweg, ONGEDEKT GELD drukken !

  De vorige keer heeft hij dat IN HET GENIEP gedaan en kon
  hij zijn falen langer dan een jaar verzwijgen !

  Nu dat onmogelijk was met GERSIE, vervangt meneer
  Gilmore, platweg de gehele directie.

  De Bank zal gerund worden door PAARSE-Yo-Koeien, die
  blindelings bevelen zullen opvolgen van Gilmore en Desie,
  en niet zullen lekken mbt het ongedekte geld !

  Deze zelfde redenering gebruikten Desi B en zijn trawanten na de
  gepleegde DECEMBERMOORDEN ! Hij wilde zaken GEHEIM houden en
  de getroffen familieleden mochten hun verminkte en vermoorde
  geliefden NIET ZIEN. Op bevel van Desie !

  Desie heeft toen gefaald, zijn BEVEL werd door LIJKBEWASSERS,
  VERPLEEGKUNDIGEN ea, ZWAAR OMZEILD

  OOK IN DIT GEVAL ZAL DE GEHEIMHOUDING NIET LUKKEN !

  Velen zullen, na deze ZINLOZE ONTHEFFINGEN IN DE TOP VAN DE
  CENTRALE BANK, ALLES IN HET WERK STELLEN OM VAN DE
  ONDERDRUKKENDE PAARSE CLAN AF TE KOMEN !

  VEEL INFO OVER PAARSE MACHTSWELLUST EN OVER PAARSE
  CORRUPTIE, ZAL OP STRAAT KOMEN TE LIGGEN !

  TEKI YU AI LUKU !!!!!


  Maak melding

 43. Dit topic gaat over het gedrag van Hoeffie. Over het feit dat instituten als de CBvS, de rechtelijke macht en OM echt volkomen onafhankelijk moeten zijn. Op dit moment speelt binnen de EU de discussie over het feit dat de president van Hongarije bezich is hem gunstig gezinde rechters te benoemen, kennen we in Venezuela de problemen en ellende die ontstaat als een president zijn macht misbruikt om parlement, hoger gerechtshof, etc te vervangen door zijn mensen. En zien we in SR ook dat overal de zittende regering haar mannetjes plaatst met alle gevolgen van dien. Tocqueville gaf het al aan. “Absolute macht leidt absoluut tot machtsmisbruik en corruptie” EEN ZEER ERNSTIGE ZAAK.
  Veel te ernstig om, zoals sommige hier doen, je te laten verleiden tot een discussie over de AOW en andere zaken die off topic zijn en ook veel minder urgent. Zelfs in veel gevallen triviaal want wie geen volledige AOW krijgt ontvangt wel een aanvulling via de bijstand. Laat je niet verleiden door paarse trollen om over een ander topic te gaan praten terwijl er nu zeer ernstige zaken aan de hand zijn in SR. Blijf bij de les. GEEFT DE PAARSE CRIMINELEN GEEN KANSEN !!!


  Maak melding

 44. De BEVOLKING heeft NIET GEKOZEN VOOR DEZE president met
  antecedenten !

  Helaas zitten wij thans opgescheept met JARENLANG, PAARS
  FINANCIEEL WANBELEID !!!

  Begroting 2019 IS VOOR DE HELFT ONGEDEKT, een OLLO-OLLO-
  -BEGROTING of wel een BAKBA-WINKRI-BEGROTING !

  Met dit ENORME BegrotingsGAT, gaat PAARS SURINAME OPBOUWEN !

  PS I : STAATSSCHULD is torenhoog door manipulaties van de
  PAARSE CLAN !

  STOP DE PAARSE SLAVERNIJ IN SRANAN !!!

  DIRECTIE CBvS, ZONDER REDEN, WEGGEJAAGD DOOR PAARS,
  DRUKPERS ONGEDEKTE BANKBILJETTEN DRAAIT VOLUIT !!

  PS II : Vijftiental ONGEWAPENDE SURINAMERS OOK,ZONDER
  REDEN, GEMARTELD EN VERMOORD !!!

  WEG DE PAARSE SLAVERNIJ !!! LEVE DE RECHTSSTAAT SRANAN !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.