zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenEntertainment‘Jeangu Macrooy kon in Suriname niet zijn wie hij is’

‘Jeangu Macrooy kon in Suriname niet zijn wie hij is’

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 5 feb – Toen zanger Jeangu Macrooy vijf jaar geleden als onzekere tiener uit Suriname naar Amsterdam kwam, kwam hij ook meteen uit de kast. De 25 jarige Surinamer, die geroemd wordt als Nederlands grootste soulbelofte, vertelt in Het Parool dat hij in Nederland voor het eerst kon zijn wie hij is.

In de machocultuur van Suriname durfde hij niets los te laten over zijn geaardheid. “De onwetendheid in Suriname leidt daar nog steeds af en toe tot homofobie. Ik durfde gewoon niets te zeggen” zegt hij tegen de krant. Op zijn zeventiende vertelde hij aan zijn moeder dat hij homo is. Ze reageerde hartstikke lief, zei dat ze het al wel vermoedde.

“Ik heb echt geluk gehad met mijn familie. In Suriname hoor ik nog steeds verhalen over jongens die uit huis worden gezet als ze het vertellen” aldus Jeangu. Ondanks de acceptatie thuis, voelde zijn vertrek naar Nederland een beetje als een vlucht naar een tolerante wereld.

En in die tolerante wereld is Macrooy volgens Het Parool in sprinttempo de populairste soulzanger van Nederland geworden! Lees het uitgebreid artikel hier.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
 1. Een tolerante maatschappij.
  Maar ik zou wel eens willen zien of de mensen nog zo tolerant zouden zijn wanneer de homo’s 80% van de bevolking zouden uitmaken. Zo niet, dan is deze tolerantie slechts schijntolerantie: zolang je een grote minderheid bent, ok, maar zodra je een meerderheid dreigt te worden, dan niet ok.


  Maak melding
 2. Mag van mij mooi wegblijven in amsterdam. Het is altijd gejankt om geaardheid en discriminatie.
  Wanneer ze aan kinderen zitten, is het normaal voor die homo’s, maar wanneer een hetro een satire grap maakt over lgbt wordt je gehaat door de bevolking en NL regering.
  Nu wordt de gelovigen de kwaad gezien door regenboog terroristen zoals SGP over nashville pamfletten.
  Nee macrooy, jij bent een van zulke homo die aandacht wilt eisen en geld pakt van NLse staat


  Maak melding
 3. Wat een positiviteit weer te zien in de reacties en dan nog afvragen waarom hij is ‘gevlucht’…
  Aan vele reacties te zien lijkt het alsof niemand in Suriname wilt samenwerken of samen iets wilt gaan opbouwen.

  *zucht*

  Verder vind ik dat je stoer(lees: een vent) bent als je durft te zeggen wat en wie je leuk vindt. Als je dat niet bij je ‘vrienden’ kwijt kan dan zijn het jouw vrienden niet!


  Maak melding
 4. Nou nou zeg, in Amsterdam worden homo’s vaak genoeg gemept hoor(is niet goed te spreken). Of als ze af spreken op homo ontmoetings plaatsen. Zo tolerant is Amsterdam ech niet.


  Maak melding
 5. In Amsterdam, die maarokaane sgelde en spuuge die homo tok? Dang hoe Amsterdam is toolerant?
  As geev jei a-logtoon Hollander 1000 euro, dang hei wort geleik toolerant. Gelt is sein waarheit, gelt is sein weg, gelt is sein leeve.
  Ov hep ik mis dit?


  Maak melding
 6. Ma begreip ik 1 ding nie. Warom iemang wil sein plastuig steeke in poeptuig fan ander? Dang liefer je koop tok blaas pop? Of misgien die blaas pop is erg duur? Of is nie warm?
  Ook heetere manne steeke hun plastuig in poeptuig van frauw. Wat foor siekie sanie is dat? Die plastuig is tok geen mikroskoop om te bestudeere die darm dat je moet insteeke daar?


  Maak melding
 7. Zwakka schijnt kennelijk precies te weten hoe homo’s “het” dorn.
  Spreekt zeker uit eigen ervaring.

  Macrooy heeft gelijk dat hij voor zijn eigen geluk gaat. Hoezo een last minder voor Suriname? Suriname verliest juist een talentvolle zanger maar dat kunnen die botte hersenen van Joe niet bevatten.


  Maak melding
 8. Die jongen volgt tenminste zijn passie en valt hopelijk niemand lastig. De media en showbiss trekt nou eenmaal veel mensen van die geaardheid aan, maar om ze daarop af te rekenen. Je hoeft het niet eens te zijn met hun levenswijze, maar het blijft uiteindelijk hun leven. Heb zelf ook een familielid in de media in NL die van die geaardheid is, op zijn FB kijk ik soms en ik zie dat ie bijna de halve wereld heeft afgereisd en ik denk dat ie een redelijk gelukkig leven heeft. Ik veroordeel en benijd ze niet, wiens fa, na libi sma tu.


  Maak melding
 9. Ik wens deze jongeman, alle geluk in het leven. Hij heeft zijn leven verstandig aangepakt en verdient zijn brood op een eerlijke manier in plaats van roven en stelen. Hij heeft een prachtige stem en maakt hier ook gebruik van in plaats van de criminaliteit in gaan.Hij heeft zijn hart kunnen luchten.
  Vergis je niet, het zijn hele lieve en behulpzame mensen. Het is niet nodig om negatieve uitlatingen te doen, want niet alle homo’s zitten aan kleine kinderen. Pedofielen zijn van een andere slag. Trouwens ook sommige hetero’s maken misbruik van minderjarigen. Dus goed nadenken en ophouden met negativiteit. Niet een ieder over een kam scheren. Hij is een knappe jongeman en goed opgevoed. Heeft zeker niet alleen de lagere school doorlopen. Zijn Engels is perfect.


  Maak melding
 10. begrijp heel goed waarom dit talent voor Amsterdam kiest I.p.v. Paramaribo als je een aantal van dit soort achterlijke en stupide opmerkingen leest hier, wat een holbewoners mentaliteit, komen blijkbaar rechtstreeks uit de prehistorie


  Maak melding
 11. Leef en laat leven.
  Een ieder draagt zijn of haar verantwoordelijkheid tegenover onze Schepper.
  Die Barmhartige zal oordelen en niet Zijn schepping.
  Wees dus Barmhartig naar je medemens, misschien worden jouw eigen fouten daardoor vergeven.


  Maak melding
 12. Fout van de natuur,net als hoe de witte man een fout is van de natuur op de verkeerde plaats op het verkeerde tijdstip wegens mutatie is de witte man geworden wat hij nu is maar de natuur corrigeerd zijn eigen fouten altijd,vandaar dat de witte gedoemd is te verdwijnen,1 miljoen zelfmoord Pr jr onder de witte man in Amerika,drugsproblemathiek is gigantitisch onder de gentilles,door de op komende verwarming van de aarde,zal de zon het probleem versnellen of zo u wilt corrigeren,de witte man had nooit mogen bestaan


  Maak melding
 13. In Suriname kon hij nog zonder een pakkem op zijn poepgat lopen als hij van achteren bij zijn poepgat werd gepakt, omdat die gemeenschap daar zeer klein en gesloten is.

  In het artiesen, kunst wereld, media wereld in Nederland is het een andere kleur poep. De seen hier is vele malen groter en als je met je artiesten bestaan je brood wil verdienen e/o naam maken, zal je wel je billen moeten pieren voor hun genot.

  Hij moet uitkijken dat hij niet zeer bedrogen uitkomt en met pakkems bij zijn poepgat voor de rest van zijn leven in de rondte blijft lopen. Een voordeel zal zijn dat als hij naar het toilet gaat om te poepen hij de pakkems weghaalt en hij niet meer hoeft te drukken.

  Jouw vuile viezerik.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 14. Jeangu Macrooy is een begenadigd zanger met een fantatstsche stem. Mooi dat hij in Nederland zijn carrière verder kan uitbouwen.
  Logisch dat hij naar Nederland is gekomen. Hij kan hier meer kansen krijgen dan in Suriname, en hij heeft hier meer ruimte om zijn seksuele geaardheid te beleven, waarop ieder mens recht heeft. (Uiteraard zo lang hij/zij niet een ander schaadt).
  Het is treurig en buitengewoon kortzichtig om over dit laatste negatief commentaar te geven. (Dan heb je nog veel te leren).


  Maak melding
 15. Manne doe dit nooit meer .Ga suriname nooit meer zo afschilderen als een soort van horor stad broertje . Er waren al heel veel homo voor jou in suriname . Die daar zijn geboren en zelf dood gegaan en nooit uitlandig geweest . heb respect voor je geboorte land . Ik begrijp nu wel dat je in het land der homos ben beland en vrij gebruik kan maken van je billen hoe je wil . Maar komt suriname niet de schuld geven .jugdment day will come , were you have to answer . JIJ ben pas 5 jaren hier in Europa .Je ben pas komen kijken . Denk aan dit verhaal wat mama je ooit zou hebben vertelt . Toen bigje zijn mama varken vroeg , mama varken waarom is uw neus zo lang ? Toen had mama varken geantwoord van mijn kind bigje je maak je niet druk je ben pas geboren , later zal je erachter komen waarom mijn neus zo lang is .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES