dinsdag, november 28, 2023
HomeFoto'Vanaf eind 2020 sneller naar luchthaven Suriname via nieuwe Highway'

‘Vanaf eind 2020 sneller naar luchthaven Suriname via nieuwe Highway’

Does Travel & Cadushi Tours

-

PARAMARIBO, 5 feb – De nieuwe verbindingsweg die loopt tussen de J.F. Kennedy- en de Afobakkaweg, zal ervoor zorgen dat de Johan Adolf Pengel Luchthaven sneller bereikt kan worden vanuit de stad. Ook de omliggende recreatieoorden makkelijker aangedaan worden zegt Kishen Narain, project engineer van ACI Consultancy, die dit project in opdracht van het Ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie uitvoert.

De nieuwe Highway wordt in totaal 9,5 km en zal bestaan uit 2 banen met 4 rijstroken met een totale breedte van 35 meter. “Als men nu naar de luchthaven moet duurt het ongeveer anderhalf tot twee uur om vanuit Paramaribo op de plaats van bestemming aan te komen. Met de komst van deze verbindingsweg zal het ongeveer een uur duren om bij de luchthaven te komen” aldus Narain.

Het ministerie zorgt in het verlengde van dit project ook voor de rehabilitatie van de Martin Luther Kingweg. Ook die werkzaamheden verlopen vlot. Gelet op het werk dat in de periode november 2017 is gestart, heeft men reeds 80% van de opdracht uitgevoerd. Het streven is dat de werkzaamheden bij een vlot verloop eind 2020 kunnen worden afgerond.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

30 REACTIES
 1. Raar bericht. Controleert geen enkele journalist wat er gezegd wordt. Hoe is het mogelijk een snelweg van in 15 maanden voor 80% gereed maken en er dan nog 18 maanden over doen om de laatste 205 te voltooien.

  Ik ben bang dat het anders om is na 15 maanden is 20% gereed en men droomt dat de overige 80% in 18 maanden van zelf gereed zullen geraken. Onder tussen wordt China al afgelost alsof het werk al gereed is.
  80% gereed betekend waarschijnlijk dat er al 80% van de lening geïncasseerd is.


  Maak melding

 2. Ik hou mijn hart vast ,,high way,,. Nu al eist de higway die er is zijn tol. Jaarlijks vinden er tientallen doden plaats. Ik ben bang dat die straks zal leiden tot dodemans ritten. Of zal die wel goed beschermd zijn met vangrails en goede verkeerstunnels, zodat er geen gevaarlijke kruisingen ontstaan.
  De tijd zal wel leren.

  En ja, zullen die ook goed worden onderhouden ter voorkoming van gevaarlijke situaties. Vooral bij hoge snelheden is een klein kuiltje al zeer gevaarlijk.
  En niet te vergeten van overstekende wild/dieren.


  Maak melding

 3. Hoop dat men een keer overweegt om weg gedeelte te maken van gepantserde beton, gaat heel lang mee.
  Van Zwolle naar Harderwijk lag ten hoogte van Nunspeet op de snelweg ook gepantserde beton, hoefde men nooit onderhoud aan te verrichten, sinds aantal jaren is het weggehaald en geasfalteerd.
  Als het weg klaar is dan ga ik op vakantie en wil wel zien hoe mooi is geworden, alleen ben bang dat veel ongelukken zullen gebeuren. Want zo te zien wordt brede weghelften en dat nodigt natuurlijk om hard te rijden.
  jhonny- groeten


  Maak melding

 4. Ik hoop dat er verkeersdrempels worden geplaatst en goed wegmarkering, vangrails om de banen te scheiden anders zullen er veel meer doden vallen dan nu het geval is. Want zoals het in dit artikel staat is om sneller de luchthaven te bereiken, dus je kunt erop wachten wat er gaat gebeuren. Nog sneller rijden om binnen 30 minuten op de luchthaven te zijn. Sarie Torie.


  Maak melding

 5. Dit project maakt deel uit van het Dalian 4 project en in het verlengde Dalian 5. We praten nu over bijna 10 km aan snelweg. Maar het totale project behelst 110 km. Daar is ook het bouwen van bruggen en herstelwerkzaamheden inbegrepen. Al met al moet dit hele project volgend jaar afgewerkt zijn. Dus die verbindingsweg is slechts een onderdeel van het project. Hiervoor is een ‘zachte lening’ aangegaan met een Chinese bank. Deze specifieke snelweg voldoet aan internationale eisen.


  Maak melding

 6. WE BENNE BENIEUWD, iedereen gaat dan deze route nemen, en dan kom de file ergens anders terecht, als ik me niet vergis kom je op een gegeven moment toch weer uit op de oude weg?? Hoe zit het dan daar T- kruising. Kijk naar de Ringweg ( éénrichtingsweg geworden) en nu zitten de Anamoestraat en de Gompertstraat in de ochtend muur vast. 😫


  Maak melding

 7. Rijstroken in nederland zijn 3,50 breed op snelwegen, 4,5m maximaal op andere. De 4 rijstroken die men aanlegt zullen dus maximaal 18 meter breed zijn (ikzelf denk eerder 4 x 3,5m en dus 14 meter).
  Dan heb je van de 35 meter nog 17 over. Er zullen dus vluchtstroken en een berm komen voor mensen die van de weg raken. Ook dus ruimte voor eventuele op en afritten. Verlichting en vaste patrol cars en het zal een succes worden!

  Paramaribo – Zanderij is 51 km dus je kan zeggen dat de snelweg voor 20% is vernieuwd en verbeterd (Wanneer het zover is)

  Het is zeker voor de economie een hele verbetering want wegen zijn de aderen van een lands economie. Van vliegveld naar hoofdstad moet inderdaad geen anderhalf uur duren, dan komt geen enkel bedrijf naar Su.


  Maak melding

 8. Het is een goede ontwikkeling, maar velen vrezen dat de gemaakte kosten tweemaal hoger worden dan normaal, want eeh wang paarse njang meki.


  Maak melding

 9. Sneller op het Vliegveld en waarschijnlijk nog langer wachten bij de afhandelingsbalies.

  Tel uit je winst.

  en de mensen die cassavebrood en woodcarving producten langs de oude snelweg verkopen hebben het nakijken.


  Maak melding

 10. Tja, als je gewoon asfalt stort zonder degelijk onderzoek en zonder verder na te denken over veiligheid (bijvoorbeeld een vluchtstrook), duurzaamheid, milieu, afwatering, etc. dan is het best mogelijk om zelfs al in mei 2020 klaar te zijn. De problemen die daarna volgen zijn niet zo belangrijk.
  Intussen heeft de NDP regering weer een mogelijkheid gehad om miljoenen weg te sluizen.
  En de oppositie die staat erbij en kijkt ernaar.


  Maak melding

 11. Waar blijven de bussen, trambanen en hotels op zanderij ? Er is zelf geen winkels waar je eten kan kopen. Toeristen worden lastig gevallen door de zo genaamde taxies. Moeten de toeristen weer gerooft worden.


  Maak melding

 12. @Pakiratigri

  Hiervoor is een ‘zachte lening’ aangegaan met een Chinese bank. Deze specifieke snelweg voldoet aan internationale eisen.

  vraag Oeganda eens wat een zachte lening is en hoe snel weggen die Chinezen voor zachte leningen bouwen voldoen aan internationale eisen.
  by the way wat zijn internationale eisen, DIN, NEN, BS, ASTM, JIT of China Industrial Standards. Wordt Suriname beschermt door een begrijpelijke overeenkomst volgens de FIDIC waarin zekerheden voor goed en gegarandeerd werk vast liggen. Ik twijfel ernstig aangezien de mensen die in Suriname de leiding hebben niet luisteren naar mensen met kennis.
  De stem Vee in de DNA hoor ik ook steeds herhalen transparant en volgens internationale standaarden/eisen zonder dat men zich een seconde afgevraagd heeft wat die zijn en hoe deze verankerd zijn in de nationale wet en regelgeving.


  Maak melding

 13. Nyang meki, nyang no meki, a highway ow kong. Dede altijd ow fadong, iem’ sorgu tak’ a no yu. Er komen nog meer van deze ontwikkelingsprojecten, w.o. upgrading Luchthaven voor meer vluchten, hetgeen betekent… meer beweging in het verkeer, zowel via de Highway en Indira Ghandieweg. Aan de andere kant, komen er meer mensen langs de aangelegde Highway wonen… dus nog meer ontwikkeling van dat gebied…. wie weet komen er ook nieuwe bedrijven bijkijken.


  Maak melding

 14. Geweldig!!
  Een paar maanden geleden keek ik nog verbaasd hiernaar.
  Maar de vorderingen worden duidelijk zichtbaar.

  Aan de zwartkijkers..:

  Me mars papa!


  Maak melding

 15. Jammer hoor. Al die negativiteit. Het is nooit goed, wat er ook gebeurt. En helaas is er een bepaalde groep die deze ontwikkelingen niet wil, omdar die alleen maar alles in eigen zak wil steken en helemaal niet denkt aan lands belang


  Maak melding

 16. Men praat over een HIGHWAY, dan hoop ik dat deze nog aan te leggen/voltooide HIGHWAY voldoet aan alle internationale infrastructurele normen en standaarden, zoals Wegbebordingen/Straatverlichting/Pechstroken/Duidelijke belijningen/Noodoproep hulpstations/ Middenstrook & Zijlijnen reflectoren/Snelheidsdetectoren-Camera’s/and last but not least, HIGHWAY POLICE CONTROL……dan pas zeg ik “ja mang hij voldoet aan alle eisen…….™
  (ps. ik heb mijn pilletje nog niet op)


  Maak melding

 17. Hahaha…grappig.Dan zal het in 2020,anderhalf tot 2 uren in beslag nemen om het vliegveld te bereiken.!!
  Want dan gaat een ieder gebruik maken van deze shortcut.Het is hetzelfde misere alleen met een andere naam.


  Maak melding

 18. Paramaribo – Johan Adolf pengel Airport is 48 km.. Wat gebeurd er met de overige 38.5 km… File vorming is tussen Paramaribo en lelydorp (Indra Gandi weg) en highway tot Tout Lui Fautweg. Daarna heb je geen last van de file dus, als er een nieuwe weg wordt aangelegd tussen lelydorp en de Airport is het niet van toegevoegde waarde..


  Maak melding

 19. Wauw, niemand is te vrede over deze stellen omtrent snelwegen of Highway, net als zij het bouwen. Nooit is een fucking Surinamer te vrede altijd maar klagen en niks doen aan het land. De overheid vernietig niks. Juist is een party die nu aan de macht is om het land op te bouwen, dan maar lekker zitten te feesten. Zijn die mensen die zelf daar wonen en niet eens denken aan een toekomstige kinderen. Er is geen eenheid en maar altijd aan hun eigen zak denken.

  Er komt een highway en toch is men niet te vreden. Wat in Godsnaam willen jullie, nooit is het goed. Ik hoop dat jullie een dictator krijgen als president en kijken hoe men gaat gillen of niks eens het land kunnen vluchten. Klink wel hard maar dit zijn de feiten.

  Ik was 2 jaar geleden in Suriname geweest, een ieder rijdt een auto, zie geen kip op straat lopen. Kantoren zijn dicht na 13:00 en daarna zitten ze lekker op de bank terwijl en veel te doen is. Wie is hier dan de klager. Eten drinken en slapen.

  Hiervan wordt ik echt boos hoe men redeneerd naar de overheid. Nee de overheid kan niet alles doen. Wij moeten het samen met elkaar doen. Ben benieuwd wie dan in de plaats komt. Succes mensen en wie weet zie je mij weer in het land om mijn handen te wapperen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES